Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x08 - Bob

2009. április 13. 13:00 - sixx

A magyar sorozatfolklórban a "Bob" a Twin Peaks óta menthetetlenül összefonódott a "gonosz" és a "geciember" kifejezésekkel, így ha csak a múlt heti Alias-epizód címéből ítélünk, akkor valami hasonóra kell számítani, de majd meglátjuk. Szibériában nyitunk, megy a vonat a tajgán/tundrán át egyre, fejkendős öregasszonyok, kucsmás bácsik és sakkozó Lenin-imitátorok a vagonban, ahol megjelenik egy jól öltözött szemüveges és beleszól a sakkosok partijába, amiért a Videó presszóban speciel pofán lenne vágva. Persze nem szívjóságból kibicelt, hanem ennek örvén egy szomszédos ülés alatt elhelyezett valami izét, ami pirosan villog és pittyeg, szóval robbani is fog. Emberünk a következő vagonban foglal helyet, amikor a micsoda nem robban, hanem villan egyet kékes fénnyel, mindenkit elhamvasztva a kocsiban. Fasza kis fegyver ez, kérem szépen, a szemüveges is erre a megállapításra jut, és visszamegy érte, a teszt ezek szerint faszán sikerült. Fogadjunk, köze lesz a Prophet-5-hoz?

LA, Marshall hogy, hogy nem, éppen arról számol be, hogy nem nagyon ér rá Deane cuccaival foglalkozni, mert elfogott egy rakás MI-6-adást egy MPB eladásával kapcsolatban, ami nem más, mint egy Mikro Pulzus Bomba vagy miafasz, ami annyit csinál, hogy ha elsütik, minden élő szövetet elpusztít, de másban nem tesz kárt. Ja, tényleg, mondja Dix, két napja volt egy ilyen incidens a Transzszibériai expresszen, már majdnem el is felejtettem. Egyes, leülhet. Ugye, hogy ez volt a teszt. A gáz az, hogy ez ugye nagyon illegális, de az is, hogy ő az MI-6 adásait lehallgatják, így nem lehet ajtóstul rontani a britek házába, majd KémFater és Syd puhatolózik, Dix, ÚjSyd, Grace meg Marshall addig a Deane-féle adathalommal foglalja el magát. Arvin meg kavarja a málnaszőrt, gondolom.

Yorkshire, írják ki nekünk, vidéki uradalomban teázik az arisztokrácia, Syd és KémFater is ott van, ez utóbbi igazi úriembernek öltözve szürke tweedzakóban. Meglátnak egy szőke nőt, akivel beszélniük kell nagyon titkosan, és Syd egy szalvétán tájákoztatja a dologról. KémFater társalog vele titokban, és kitálal: a nő ugyanis az MI-6 egyik fejese, egyben a francia nagykövet neje, és most megtudja, hogy az MI-6-ban van egy kettős ügynök, aki bombával cenccsel a orosz piacon. És ennek persze köze van a Prophet-5-höz. Ó jaj, csaj Syd el ne kezdjen brit akcentussal beszélni, mert tökön szúrom magam. KémFater megkéri a nőt, hogy vizsgálódjon az MI-6-on belül is, de senkiben ne bízzon.

Megint LA, megvan, ki tervezte a fegyvert, valami orosz, még jó, vagy magyar, vagy orosz, vagy lengyel, a lényeg, hogy káeurópa legyen, ott úgy terem a terorista, mint a gyom. Az illető éppen Sao Pauloba tart egy konferenciára, és majd két nap múlva kap egy üzenetet, hogy mikor és hol kell eladnia a terméket, mert bazmeg, EZT csak úgy meg lehet tudni. Néha a suspension of disbelief sem elég az Alias-hoz, inkább a throw your mind the fuck outta your head kell. Marshall, legnagyobb sajnálatára nem megy Rióba, csak ÚjSyd. Syd mondja neki, hogy ha már Brazíliában van, egy kicsit lazíthatna, de ÚjSyd olyan ideges, mint a HírTv riportere az Interacionálé rögtönzött előadása alatt, így ne várjunk tangabugyis jeleneteket.

ÚjSyd megérkezik a brazil szállodába, decens kutatóasszonynak tűnik első blikkre. Beszáll a liftbe, és ki jön be utána? SARK!!! Királyság, az Alias egyik legfaszább karakterét csak nem felejtettük el az ötödk évadra. Sark flörtöl egyet ÚjSyddel a liftben, és hoppácsak, ugyanazon az emeleten laknak, sőt, egymással szemben lévő szobában. Ha ez nem direkt van így, megeszem az MSZP-s énekeskönyvemet. ÚjSyd a szobában menten fúr egy luykat a falba, és egy kamerát juttat be a szomszéd szobába, amiben az oroszos nevű tudós héderezik, az aki az elején csúnyát tett a vonaton. Sark a másik szobában is ezzel foglalkozik, azaz két dudás van egy csárdában, klasszikus kémfilmes csavar, gondolom, dugni is fognak majd. James Bond azt tenné. Főcím, ezúttal a 10. percben, volt már ennél hoszabb cold open is az Alias-ban, de nem sok.

ÚjSyd a hallban angol akcentust ölt magára, és becserkészi az oroszt, aláírást kér tőle, mire amaz lekurvázza, kedves ember. Az ujlenyomata kellett persze, mert az majd jól jön egyszer. Sark közben kaját rendel, rákot és paradicsomsalátát, és nézi, ahogy az orosz zuhanoyzni indul. Mivel ezt ÚjSyd is látja így nem sokat szarozik, és betör a szobába, a frissen lopott ujjlenyomattal hekkelné az orosz laptopját, de ekkor kopogtatnak: Sark az imént rendelt kaját tolja be a szobába pincérnek öltözve, ez fasza lesz. Miközben ÚjSyd a szobából kimászva, a párkányon szarja magát éppen össze a félelemtől, Sark is ujjlenyomatot szerez, az orosz kódkártyájáról, és belép a gépbe, ahonnan lemásol mindent, amire szüksége van. Majd elegánsan távozik, így ÚjSyd is visszamehet a szobába, de ó jaj, a ruszki befejezte a zuhanyzást, sietni kell. Egy pillanat alatt lemásol ő is mindent, és épphogy ki tud lépni a szobából. Meleg helyzet volt, na.

ÚjSyd estéje hirtelen felszabadul, így lemegy a bárba relaxálni, ahol persze Sarkba ütközik, aki folytatja a flörtölést, és sörözik. ÚjSyd koktélozik, csak a történeti hűség kedvéért. A beszélgetés az új melóról szól virágnyelven, Sark okos tanácsokat ad, és elcsavarja a fejét a szőkecsajnak. Ja, és Sark álneve: Bob. És persze az este az ágyban végződne, de mivel mindkettőnek szanaszét van a kémcucca - ÚjSydnek mindenképpen - így egyik sem akarja a másikat behívni, de az ösztönök erősebbek, és Bob szobájában végzik. Mondtam, hogy dugás lesz belőle. Amint a coitus után Bob elmegy zuhanyozni, ÚjSyd kikutatja a cuccát, és már lépne is le hiszen "korán megy a gépe", de persze nem ezért, hanem mert a PDA-ja jelez hogy az orosz megkapta az üzenetet. Sark gépe is csipog, így nem marasztalja, csak egy kicsit. ÚjSyd hívja Marshallt, jön az üzenet az orosz gépére, tessen elfogni.

LA, ÚjSyd kivirágzott, egy dugásnál jobb nincs is ezek szerint depresszió ellen, még akkor is, ha a partnernél gátlástalanabb gazembert a Föld nem hordott még a hátán. Syd is örül, hogy a kollegina már nem olyan savanyú, mint korábban, mennyél swingerklubba, mondja a szeme, jót tesz. Marshall kikódolta az üzenetet, moondja ekkor Kémfater, aki pont nem hallotta a dugásos sztorit, megyek Spanyolországba, jön velem az MI-6-os kontaktom is, hoppácsak. És a férje? Malagában vagyunk ezt követően, KémFater és a nő várja, hogy ki lesz a kettős ügynök, akinek eladják a cuccot. Sydék LA-ben figyelik az eseményeket. Teherautó jő, platóján a bomba, aminek 20 mérföldes hatósugara lehet Marshall szerint, ami nem jó hír.

Megjön a vevő is, de nem MI-6-ügynök, hanem egy Massari nevű geciember, aki csapdába csalta az oroszt, s lőn: ki is nyírja menten gépfegyverrel, mert fő a diszkréció. Az angol nő hülyét kap egyből, és fegyvert vesz elő, most oszt lőni fogunk mi is. A spanyol jel meg pont ebben a pillanatban szakad meg, Sydék nem látnak semmit. Nabazmeg. Vágás, mindenki kétségbe van esve, és Massari nyomát keresik. Megjön Arvinbácsi is, hiszen KémFater bajban van, és segíteni akar, menten rá is mutat, hogy ahogy ÚjSyd elfogta a tranzakcióról szóló adást, más is elfoghatta. Syd agyában kis lámpácskák gyulladnak fel, és két klikkel rátaál Sarkra, akiről a becsekkolás alatt fasza képek készültek. Mert kamera az már mindenütt van, esküszüm igaza van a csadoros nőknek, innentől kezdve csak úgy vagyok hajlandó utazni.

ÚjSyd az eligazításon szembesül Sarkkal, és sokat sejtetően összenéz Syddel, én meg ezzel dugtam bazmeg, én állat. Syd négyszemközt faggatja, te buktattál le minket, nimfomán ügynökbarátnőm? Nem, esküszöm, csak dugás volt, nem pofáztam el neki semmit. Nem volt a szobámban, komolyan. De el tudom kapni, mert kikutattam a cuccát, és a Bahamákra ment. Syddel együtt már mennek is Nassau-ba, és rálelnek Sarkra, aki igazán hidegvérűen fogadja, hogy lebukott, mint kunbéla, és beszól, hogy ha itt letartóztatást akarsz eszközölni, babám, akkor nem érdekel, hogy háthónapos terhes vagy, nagyon megrugdoslak. Sdy sem hülye, inkább a békés megoldásra szavaz: apámat elfogta Massari, hol van annak a bázisa? Sark erre közli, hogy Massari nagyon sok pénzt fizetett neki, így nem fog köpni - Syd viszont kész ráígérni Massarira, ez érdekes lesz.

KémFater közben Tunziában van fogságban, ahol Massari arról érdeklődik, hogy ugyan hová tetszett a videójelet továbbítani? KémFater nem akar beszélni, az angol nő meg arcoskodik egy sort, mire szétlövik a bal kezét, ne pofázzál, anyukám. Aztán jön a jobb keze is, ha KémFater nem beszél. De nem, csak nem sül el a fegyver, mert telefonon keresik a geciembert: Sark az, aki érdeklődik a spanyol balhé iránt, és tájkoztatja az ezredest, hogy egy CIA- és egy MI-6-ügynököt fogott, legyen nagyon boldog. Mindezt Arvinbácsiék tudtával, az APO-ból bonyolítja le, gondolom a hívást lenyomozzák Marshallék. Sark ajánlata: van egy ügyfelem, aki nagyon sok pénzt fizetne a két ügynökért, nu? Egy napod van rá, mondja Massari, majd Tunéziában lerendezzük.

Syd is menne, de terhesen nem nagyon tanácsos, mondja Dixon, üljél le, és lélegezzél mélyeket. Ugrunk a sivatagra, Dixon megint a rastahajú parókát vette magára, kurvaszar. Grace, Sark és ÚjSyd is ott van a teherautóban, ÚjSyd majd felnyársalja Sarkot a szemével, jó a hangulat. Syd és Marshall LA-ben idegeskedik, most Syd megtudhatja, milyen Marshallnak lenni, miközben akció van. Megérkezünk Massari bázisára, ÚjSyd és Grace a teherautó felfüggesztésén héderezik, Sark besétál az ezredeshez egy táska pénzzel. Massari sejt valamit, és fegyvert fog rá, majd utasítja a katonáit, hogy intézzék el Dixont is, de az gyorsabb, és lelövi a sameszt. Grace-ék előkerülnek a kocsi alól, indulhat az akció. Miközben Sark isten tudja hol van, a másik három betör a börtönszintre, és viszik is ki KémFaterékat.

ÚjSyd nem hagyja anniyban a dolgot, és megy Massari és Sark nyomába, de van egy kis gond: az ezredes odabilincselte Sarkot a bombához, ami 8 perc múlva robban. Fasza csapda volt, mi? Mivel a bomba 20 mérföldes sugarú körben mindenkit kinyír, így menekülni értelmetlen, Marshall majd segít ÚjSydnek hatástalanítani a cuccot. Ez nem annyira egyszerű megfelelő szerszámok nélkül, ráadásul Sark is beszól vagy kettőt a biztonság kedvéért. Marshall technoblablázik egy sort, ÚjSyd kötöget mindenféle drótokat, és a bomba ki lett kapcsolva. Mindenki fellélegzik. Az angol nő majd magyarázhatja a férjének, hogy miért van egy golyóütötte seb a kezén. Sark a végén lemond a lóvéról, ami neki járna, mert lovagias alak.

LA, Syd KémFaterrel telefonoz, és sírásközeli állapotban van, jaj, ha veled történik valami, én kitérek a hitemből, stb. És a zene ismét olyan melankolikus, mint ilyenkor szokott lenni, ráadásul KémFater nyomja a zongorán, mert siratja az angol nővel kihagyott lehetőséget, gondolom ezek ketten korábban dugtak.

Címkék: alias
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.04.13. 13:15:21

Hell yeah! Sark is back :)))
Amint megjelent a képernyőn, egy egész csomag frutit rá mertem volna tenni, hogy tuti összejönnek ÚjSyddel!
cenccsel=csencsel?

candyperfumegirl 2009.04.13. 17:03:08

Én imádom ezt a részt. :) Sark is back, ráadásul a forró kis liazon Rachellel, és KémFater azt mondja, hogy TANGA, pure fun epizód.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.04.13. 18:00:10

Mr. Sark már nagyon hiányzott ebből az évadból. Igazi ősgenyó. Azaz alapkellék az Aliashoz :o))

Gabba 2009.04.14. 08:34:34

Ez aztán pörgős volt, amikor Sark feltűnik, nem lehet bealudni.

Sixx, azt az MSZP-s énekeskönyvet beszkennelhetnéd...

Anni* 2009.04.14. 11:18:00

jah, Sark, a kis cukorfalat ... :P

Gabba 2009.04.14. 14:28:57

"A magyar sorozatfolklórban a "Bob" a Twin Peaks óta menthetetlenül összefonódott a "gonosz" és a "geciember" kifejezésekkel"

Sőt még a Tvinpíksz előtt volt ugyebár Kicsit Bob Az ellopott futárban: "Ezt az elnevezést egy külföldi hölgy révén kapta, akivel sok viszálya volt, és fenyítés idején azt szokta sikoltani hamis kiejtéssel, hogy: „Kicsit üss... Bob, kicsit, mert fáj!”

sélli_ 2009.04.14. 16:52:01

@Gabba: A Bob és Bobek nevű örökzöldről már nem is beszélek :))
süti beállítások módosítása