Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 4x02 - Six of One

2009. április 10. 11:00 - Freevo

Mostanában szokássá vált, hogy másodpercekkel azután vesszük föl a fonalat, ahol az előző rész lerakta, most Starbuck épp hogy beért Roslin kabinjába, hogy fegyverrel fenyegesse, Adamáék máris küldik le a katonákat. Kara mérges, amiért az elnök nem bízik meg benne, és átadja neki a fegyverét, hogy lője le, ha szerinte ő cylon.

Roslin kis habozás után meghúzza a ravaszt Starbuck arca előtt, de mégis mellélő. Megérkeznek a katonák, és a fogdába vezetik a pilótát, aki hangosan hisztizik, hogy márpedig tudja, hol van a Föld. Adama később meglátogatja, és dühükben megpróbálják egymást lejátszani a képernyőről, de Kara valószínűleg második dackorszakát éli, és nem adja fel. 

Cylonéknál járunk, ahol a szimpatikusabb példányok, Six, a Sharon és a Leoben izgatottan újságolják Cavil bátyjuknak, hogy a zagyvált metafizikát okádó pilótahibrid szerint a maradék öt cylon az emberi flottában van. Csakhogy a szóban forgó testvéreikre elvileg gondolniuk sem szabad, az meg van tiltva, mint kínainak a youtube-ozás. Közben megtudjuk a hiányzó sorozatszámokat is, Cavil az egyes modell, Leoben a kettes, Simon meg a négyes. 

Cavil személyes inzultusnak veszi, hogy a jelenlétében szóbahozták a maradék ötöt. Sürgeti, hogy javítsák meg a programozásukat, és töröljék az ötökregondolási szubrutint, kezdve rögtön a Raiderekkel, akik pont emiatt vonultak vissza a múltkori csatából. Mivel persze a repülőkben nem hardver zörög, hanem egy köteg izom feszül, egyesével ki kell vágni belőlük az agyuk értelmes részét. 

A cylonok szavazásra bocsátják a kérdést, ami eleve halálra van ítélve, hiszen D'Anna elcsomagolásával páros lett a modellek száma, így döntetlen eredmény születik a voksoláson. Egyetlen darab Nyolcas, maga Boomer jelenti a fordulatot, amikor elpártol a saját szériája álláspontjától, és Cavilék mellett szavaz. Ilyen még sosem történt, az egyforma modellek mindig egyformán gondolkoztak.

A fekete orvoscylonok végrehajtják a Raiderek lebutítását, ám az egyik Six -- sokat szerepel még, de nevet csak sokára kap, de azért mi mostantól Natalie-ként hivatkozunk rá -- az elvesztett szavazás ellenére sem fogadja el a döntést. Megjelenik a kevésbé szimpatikus modellek, Cavil, Doral és Simon meetingjén, és magával hoz pár Centuriont is.

A robotokból kivettek egy alkatrészt (muszáj leírni: a végagyi gátlót), hogy szabadon gondolkodhassanak, ami pont az ellenkezője annak, ami a Raiderekkel történt. Az így öntudatra ébredt gépek föl is kapták az agyvizet a repülő unokatestvéreik sorsa miatt, és örömmel tesznek eleget Natalie kérésének, hogy végezzenek Cavilékkel. Kezdetét veszi a cylon polgárháború.

Az öt utolsó cylonból az ismert négy rendszeresen találkozgat a Galactica különböző pontjain, hogy megbeszéljék a napirendjüket. Feltételezik, hogy Starbuck is közéjük tartozik, de Tyrol szerint biztosat csak Baltar tudhat, mert járt az algabolygón a templomban, emlékszünk, amikor D'Annának megjelentek ők a maskarájukban. És hogy hogyan lehet hozzá közel férkőzni? A háremén keresztül, tehát Toryn a sor. 

A nő vonakodva elvállalja a feladatot, és megjelenik Gaius közelében, aki hamar ki is szemeli magának. Segítségére van a váratlanul felbukkanó alteregója, a képzeletbeli Baltar is, aki nyilván Sixet helyettesíti a távolléte alatt. Igaz, ketten kellettek hozzá, de Gaius így az epizód végére Toryt is felírhatja a "Főszereplőnők, akiket megdugtam"-listájára. 

Lee Adama hivatalosan is kilép a kötelékből, és mivel ő Lee Adama, duplán is búcsút veszünk tőle. Először informálisan, jelentős mennyiségű alkohollal, másodszor hivatalosan, jelentős mennyiségű tisztelgéssel, tapssal és angol dudával. A kettő között Adama is a pohár aljára néz a fia tiszteletére, aminek az otthonában vendégeskedő Roslin kevésbé örül. 

Összevesznek Starbuck miatt, az elnöknő szerint Adama azért akar hinni Karának, mert nem akarja újra elveszíteni, Adama meg azzal vádolja Roslint, hogy attól fél, elveszti a prófétai privilégiumait, és ugyanolyan értelmetlen halált hal, mint bárki más. Roslin, aki egyre rosszabbul van a rákkezelése miatt, kezdi elveszíteni a haját.

Adama a vita után jobb belátásra tér, és újra elkezd férfiként viselkedni. Titokban kiengedi Starbuckot a fogdából, és alárak egy kiürített szennyvíztisztító-hajót, a Demetriust, meg nekiadja a legénysége egy részét, hogy menjenek és nézzék meg, merre viszi őket Kara belső megérzése. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aGinger 2009.04.14. 16:39:19

Mégis szóváteszem, nincs címke, így csak az leli meg, aki nagyonnagyon keresi... :)

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2010.11.17. 21:12:52

Marad is most már így. Nincs szerkesztési jogom rajta többé.

veron3 2012.06.18. 12:01:11

Én is megtaláltam :) Annyira nagyon nem is kellett keresni :D
süti beállítások módosítása