Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 5x05 - Tükröm, tükröm

2009. április 08. 11:44 - Tm

Flasbeckekkel operáló igen király rész, mely McClauskey 70. születésnapján játszódik. Edie ezen a napon hagyományosan elviszi az öreglányt egy italra, ezúttal azonban Dave indítványára meglepetéspartit is tartanak neki. A szomszédság, mely Susannél gyülekezik ("Oké, hogy McClauskey a barátom, de azért még a házamba nem kell szívesen látnom" - Edie) a várakozás perceit egészen meglepő beszélgetésekkel tölti.

"Mért kell megint elvenned a kedvemet? Egyszer az életben támogathatnál - vágja például Tom Lynett arcába, aki erre támogatásul felajánl egy töröközőt, majd Tom képébe loccsantja az italát. "Szóval nem zavarna, ha más nővel látnál?"- szegezi a kérdést Susannek Jackson, a hetyke "nem" után meg simán lesmárolja a mögötte gyanútlanul álldogáló Katherine-t. "Bocs, hogy hazudtam" - öleli át békítően Gaby vállát Carlos, mire a láthatóan paprikás hangulatban lévő asszonya egy "te, önző szemétláda" kíséretében egyszerűen hanyattlöki. Aztán míg a háttérben valaki felsegíti Carlost elöl Orson közli Breevel, hogy el akar válni. Az est fénypontjaként pedig megérkezik McClausky, aki egyáltalán nem lepődik meg, viszont rátámad Dave-re egy baseballütővel. Főcím.

A durva kezdés után visszamegyünk a buli előttre az időben. Gaby idegesen készülődik, havonta jelentkező kis barátja ugyanis késik, a gondolat pedig, hogy Juanitának esetleg öccse vagy újabb hugicája van érkezőben teljesen kikészíti. A tükörbe révedve felidéz egy emlékképet: a nőgyógyász épp örvendezve közli Gabyval, hogy terhes, amit a kismama egy lendületes pofonnal honorál. Terhes?? Én??? Nem azt mondta, hogy meddő vagyok? Aztán némi vita arról, hogy ez most csoda vagy katasztrófa, végül egy búcsúpofon, mivel kiderül, hogy lehet, hogy ikrek.

Carlos viszont örül, mint egyszeri szigetes az olajos hordónak, és bejelenti, hogy ezentúl masszőrködésből fogja eltartani gyarapodó családját. Gaby is megenyhül, de kicsit azért még szidja istent, hogy mér akkor kell előjönni ezzel a csoda dologgal, amikorra ő már elkönyvelte, hogy nyilván bűnrossz anyaalapanyag, ezért nem érdemel gyereket a főcsávótól.

Nem sokkal Juanita születését követően Gaby megint a nőgyógyásznál ül. A doki az eredményekkel a kezében csak annyit kér rettegve, hogy Mrs. Solis ne pofozza meg. Gaby tüzet okádva hazarohan. Carlos egy Te jó ég! Még egy csoda! felkiáltással fogadja hírt, majd belekezdene a legutóbb olyan jól szuperáló "A gyermek, mint áldás"című előadásába, de Gabrielle ezúttal nem vevő rá. Azonnali elköttetésre kötelezi a "termékeny tahó"-t.

Gaby immár McClauskey bulijára menet beszámol a feltételezett terhességről Carlosnak. Egyben közli, hogy érdeklődni fog Bobnál, hogy lehet beperelni azt a sarlatánt, aki Carlos sterilizálását végezte. Carlos megpróbálja lebeszélni erről. Aztán még jobban próbálja, végül kiböki, hogy nem csináltatta meg a műtétet. Carlos életét - valószínűleg csak átmenetileg - Susan menti meg azzal, hogy egy "Sziasztok, üdv a partin!" - nal épp ekkor nyit ajtót nekik. Az ünnepeltre várva Carlos próbál magyarázkodni meg bocsánatot kérni, de a beszélgetés a fenti "te, önző szemétládá"-val zárul.

Susan is a bulira készül. A tükör előtt pepecsel a fejével, aztán majdnem kihúz egy az összhatás szempontjából létfontosságú szemöldökszálat, amikor Jackson bedobja az összeköltözés ötletét. Tükörberévedés, emlékkép: Susan és Mike már külön élnek, Jackson terepszemlét tart, mint szaki. Susan egy szomorkásan idegbeteg luvnya benyomását kelti, de végül megegyeznek, hogy Jacksoné a meló, és a változatosság jegyében minden seszínű helyiséget seszínűre fog festeni. Következő emlékfoszlány a válóper, ahol Susan már fidres-fodrosban és nagyon idegbetegben nyomja. Mike belefáradt már az egészbe, és esze ágában sincs visszacsinálni a dolgot csak azért, mert Susie most éppen nem válni akar, hanem újra megpróbálni, hátha olyan lesz, mint a feldolgozhatatlan baleset előtt.

Papírok végül aláírva, Susan összetörten hazavánszorog. Először egy adag viszkit dönt magába, majd Jacksont az ágyba. A szex szuper, az utána lévő lelkizős részletekben is teljesen egyetértenek: egyikük sem akar kapcsolatot és a Mrs. Mayer tényleg nem volt az alkalomhoz illő megszólítás. Ehhez képest a jelenben Jackson épp szerelmet vall és össze akar költözni. Susan nemet mond, majd magyarázkodás helyett inkább ajtót nyit Soliséknak: "Sziasztok, üdv a partin!". Jackson a buli elején még szeretne választ kapni, Susan viszont elzárkózik az érzelemnyilvánítás elől. Erre csókolja szájon kísérleti jelleggel Jackson Katherine-t.

Természtesen Lynette-et is a tükör előtt látjuk meg. Az ősz hajszálait tépkedi a buli előtt, aztán egy Penny által feltett kérdés hatására felidézi a napot, amikor Tomot megrázta az áram. Szívleállás, halálközeli élmény, de sikeres. Attól a naptól kezdve viszont Tom életközepi krízis üzemmódra kapcsol, és kétségbeesetten akar valami többet az élettől, mint a pizzasütés nap mint nap. Ekkor veszi meg a tűzpiros Ford Mustangot, amire 12 éves kora óta vágyik, emiatt ragaszkodik a garázskacatokhoz, és emiatt veti bele magát az őrült rockerkedésbe.

Ezekbe, mint közepesen ártatlan hóbortokba Lynette végül rövidebb-hosszabb idő alatt beletörődik. McClauskey bulijára menet azonban Mr. Scavo előővezeti legújabb ötletét, ami Mrs. Scavonál kiveri a biztosítékot. Mr. Kapuzárási Pánik ugyanis gyakorlatilag szinte már el is adta a pizzázót, és a következő egy évet egy lakókocsiban szándékozik tölteni egész családjával együtt keresztül-kasul száguldozva Amerikán. A bejelentés hallatán Lynette döbbenten áll, Tom meg vidor arccal és egy "Sziasztok! Kezdődhet a buli?" felkiáltással csatlakozik az épp ekkor felbukkanó Hodge-ékhoz. Bent persze tovább nyüstölik egymást. Tom szerint a srácok láthatnák Amerikát, Lynette szerint viszont miből élnénk? Erre kapja az arcába a "Mért kell megint elvenned a kedvemet?" mondatot, aztán Tom a löttyintés.

Bree a szemhéját festi a buli előtt, Orson meg azon agyal, hogy milyen jó érzés lesz bejelenteni, hogy betársult a cégbe. Bree viszont nem akarja, mert még nem szólt Katherine-nek a dologról. Orson nem érti miért nem. Mi se, de a bambulásból hullámostükörrel a múltba módszerrel legalább nekünk tisztul a kép. Amikor ugyanis Orson bevonult a börtönbe Bree kicsit inni kezdett. Aztán amikor Danielle elvitte Benjamint Bree nagyon inni kezdett. Végül Katherine segítségével képes lett a pohát helyett a cégre koncentrálva túlélni, de mivel szerinte ez az iszákos epizód még egy Hodge-nak is nagyon ciki, elszántan titkolja az egészet.

Amikor aztán az újdonsült társ már a buliba tartva közli, hogy márpedig ő bejelenti a dolgot a partin Bree főnök szájából kicsúszik egy ki vagy rúgva. Épp ekkor csatlakozik hozzájuk Tom a "Sziasztok! Kezdődhet a buli?" felkiáltással. A buliban Orson Bree lelkiismeretére próbál hatni a börtön tönkretett-tel, Bree szerint viszont egy mérlegképes könyvelő cellatárssal bridzzselni nem annyira rémes, viszont hiba volt felajánlania az állást Kathrine beleegyezése nélkül. Az, hogy egy barát/beosztott fontosabb Breenek, mint a férje végképp kiakasztja Orsont. Ekkor közli, hogy válni akar.

McClauskey baseballos támadása az ördögi Dave miatt történik. Míg az öreglány szülinapja alkalmából egészen elképesztő dekoltázzsal előrukkoló Edie (Jézus Edie! inni megyünk vagy mammográfiára? - kommentálja Karen) a hagyományos italozásra viszi az ünnepeltet, Dave betörőegyenruhába bújva beoson McClauskey házába, és átrendez ezt-azt. Aztán nagyokat pillog ártatlanul-értetlenül, amikor McClauskey megtámadja  mindenfélét összehordva átrendezett bútorokról meg elveszett és megkerült macskákról. Mindenki azt hiszi, Karen megbolondult, úgyhogy mentőt hívnak. Azt persze megint senki nem hallja, amikor az idős néniért látványosan aggódó albinó-szerű rendes ember a mentőben ismét megfenyegeti a benyugtatózott McClauskeyt.

McClauskeyt elviszik, a szomszédok magukra maradnak a problémáikkal. Bree vallomást tesz Orsonnak, aki nemcsak megbocsát, de átbattyog Katherine-nek is megköszönni. Egyben jelzi, hogy elkezd ugyan dolgozni a cégnél, de csak az ő hozzájárulását kiérdemelve lesz társ. Jackson nem akar csak szexpartner lenni, ezért megbántva elmegy. Tom még egy kicsit durcázik, megértést és álmokat akar az életébe, mire Lynette kíméletlenül kijátssza a "rákos voltam, tudom, hogy rövid az élet" kártyát, aztán emlékezteti a férjét, hogy a pizzéria is az ő élete nagy álma volt. Gaby megenyhül. Egyrészt, mert közben kiderül, hogy mégse terhes, másrészt, mert meghatja Carlos vallomása arról, hogy titkon reménykedett egy fiúcsodában, de most már tényleg bevállalja a sterilizálást. Amit Gaby végül elenged, de legközelebb szeretne ő is részt venni a gyereket csinálunk döntés meghozatalában. Addig viszont a duplaóvszerre szavaz.

31 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keithrichards 2009.04.08. 12:21:59

jujj de jó volt! tiszteletkör az ágyad körül... :)

ChPh 2009.04.08. 12:56:44

kivételesen most Tom volt a pofátlan

Llew 2009.04.08. 13:18:14

"Sziasztok! Kezdődhet a buli?" - Tom remek volt. Mondjuk azt furcsálltam, hogy mindenki simán elhitte Mrs McCluskey megbolondulását, mikor őt évek óta ismerik Dave, meg max pár hete költözött oda és semmit nem tudnak róla. Viszont ő meg szerintem a végén nem kimondottan megfenyegette az öreglányt. Nekem az a szöveg úgy jött le, hogy mivel a néni útban volt trükkösen kiiktatta, pedig akár meg is ölhette volna valami álcázott módon. Azt eddig is tudtuk, hogy Dave egy férfire utazik, vagy az friss információ csepegtetés?

Dike 2009.04.08. 14:50:18

Én má' megőrülök tőle, hogy ki van a bögyében ennyire ennek a Dave fazonnak és miért. Ötletem sincs igazából. Tudja valaki?

brownbunny 2009.04.08. 15:00:18

Valaki spoilerezzen kicsit Jackson-ügyben, ugye nem lép le végleg?

Bejgli 2009.04.08. 15:31:47

@trial b: Nem ártott volna jelezni a spoilert... mondjuk most már legalább én is tudom :)

trial b (törölt) 2009.04.08. 15:35:14

@Bejgli: jogos. nem tudtam, de gondolhattam volna, h jelezni kell ..., bocs!

sélli_ 2009.04.08. 15:52:07

Hű, ezt tényleg faszán ellőttétek...!!!! :(((
Ha már elolvastam mind1, de egy kérdés: ha Mikeal van baja, akkor miért a nyanyát gyötri???

huncut_kata 2009.04.08. 15:59:56

Nyanyával csak az volt a baja, hogy elkezdett szimatolni körülötte.

hg002 2009.04.08. 16:20:57

Jó rész volt, tetszett a felépítése.

Llew 2009.04.08. 16:36:03

De jó lenne felfogni ésszel, hogy nem spoilerezünk jelzés nélkül. Ha meg valaki ilyen kérdésekre kíváncsi az nézzen utána, de ne itt dobálja fel a magas labákat

Taxomükke (UK) 2009.04.08. 16:54:27

Köszönöm!!!
Nem láttam a tegnapi részt, úgyhogy nagyon örültem ennek. :)
t.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.09. 07:42:24

Én meg lemaradtam az elejéről, pedig most látom, hogy azzal együtt ütött volna igazán...

eperlekvár 2009.04.09. 09:08:45

Susanéket azért még mindig nem egészen értem, válás helyett mehettek volna terápiára hisz úgy tűnik még mindig szeretik egymást...

Alexa81 2009.04.09. 13:39:52

Igazad van eperlekvár. Négy évadon át vártuk, hogy mi lesz, most meg elintézték őket a két évad között...

Llew 2009.04.09. 13:50:05

@Alexa81: szerintem ez így érdekesebb, mintha 2 évadig meg az ment volna, hogy miként mennek szét.

Emanuelle 2009.04.09. 15:34:04

@Dike: Tippem van. Azon gondolkodj el,
hogy Dave csak rövid ideje van Edie-vel.
És azelőtt?

Emanuelle 2009.04.09. 15:35:26

Susan hülye! Én Jacksonnal még egy szeméttelep őrbódéjába is beköltöznék, persze csak ha Gale Harold
játssza!:-)

Anak 2009.04.09. 17:38:37

Nem láttam még a részeket, szóval találgatni szabad? Ha nem akkor kitörlitek.

SPOILER?

Szerintem Dave felesége és lánya voltak azok akik életüket veszítették a balesetben, melyben Mike és Susan is benne volt. Bosszúra vágyik

SPOILER OFF

Anak 2009.04.09. 17:40:15

Amúgy egyvalamit most nem értek:
A MRS. Mayert.
A Mayer most Susan neve, vagy az exférjéé? Ha utóbbi, miért használja még?
Meg egyébként is, inkább MRS. Delfino, nem?

Anak 2009.04.09. 17:42:27

Bocsi még egy.
Katherine lánya hova tűnt?

Tm 2009.04.09. 18:01:41

@Anak: a válási papírok aláírásának sokkja vitte Susant az ágyba, gondolom ezért nem Delfino, hanem Mayer megint

Katherine lánya meg Párizsba ment tanulni, ha jól emlékszem. az előző évad előretekintős részében hallgat le valami üzenetet Katherine, asszem ott mondja.

Tm 2009.04.09. 18:02:52

bár ebből a részből meg kiderült ugye h gyereket vár valami Marylandben vagy hol uh már nincs Párizsban:)

Alexa81 2009.04.09. 20:55:57

@Llew: Jó, mondjuk ez is igaz. De én mégis sajnálom...

fulopr 2009.04.09. 21:06:51

ez a rész is nagyon jóra sikerült, pont mint az összes többi :)

egy kérdésem lenne:

Susan lánya, July hova tűnt, mi lett a sorsa?

Alexa81 2009.04.09. 22:02:10

@fulopr: Felvették valami egyetemre.

fulopr 2009.04.09. 23:47:35

@Alexa81: köszi. :) egyébként nem kedveltem túlzottan a karakterét, csak nekem valahogy hirtelen kiesett az egész csaj.. :) de köszi.

candyperfumegirl 2009.04.11. 12:13:37

Ugye nem csak én látom úgy, hogy Gale Haroldon ugyanaz az ing volt (barna virágos), ami Sawyeren a LaFleur-ben? (Lost, 5. évad) ABC kelléktár? ;)

Emanuelle 2009.04.12. 20:00:34

@candyperfumegirl: ez most komoly?
Te ilyeneket észreveszel?
Mondjuk én Gale-nek nem az ingjeit
figyelem, általában azt várom, mikor
kerül le róla.:-)

Hélix 2009.04.15. 15:58:12

Nemtom mit esztek ezen a Jacksonon, sztem nagyon nyálasan kisfiús... Mike sokkal inkább megtestesítette A Férfi szerepét.. Sőt... Mike-kal a világ végére is elmennék ;o) De Jacksont bottal se piszkálnám meg... :oP
süti beállítások módosítása