Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x20 - Az iskolai bál

2009. április 07. 14:00 - leeann

Buffy és Angel ejtőznek egy kicsit, és mivel rájuk virrad, Buffy majdnem megsüti szerelmét, amikor óvatlanul indul el a vámpírtól. Miközben Angel az életét köszönheti a reflexeinek, Buffy meghívja őt a sulibálba. Mondhatnám, hogy már lázasan készül az ifjúság a végzős bálra, de nem így van, mert van, akinek még nincs párja. Többek között Anya és Xander is ebben a cipőben jár, amit Anya gyorsan megold azzal, hogy Xander az a pasi, akitől nem lesz rosszul, így azt javasolja a démon, hogy menjenek együtt. Xander benne van. Buffy már betervezte magának Angelt, Will és Oz pedig magától értetődik.

Angel otthon van, de meglepő látogatója akad napközben. Konkrétan Joyce az, aki meglátogatja a vámpírt, és szinte megkéri őt, hogy szálljon ki Buffy életéből, ha tényleg szereti, mert együtt nincs jövőjük. Ezt Angel is tudja. Persze a csapat ma sem alszik, és rögtönzött értekezletet tartanak a könyvtárban, hisz a démonok sem alszanak, és a polgármester átváltozása is közeleg. Giles próbál a tárgyra koncentrálni, de a fiatalokat jobban érdekli a ruha és a bál, így nem nagyon figyelnek. Valahol máshol viszont valaki nagyon készülődik valamire.

Egy szőrös vadállatot látunk egy ketrecben, ami valami videó hatására úgy megőrül, hogy majdnem szétszedi a ketrecet. Bárminek is a hatására, de Angel nagyon furát álmodik. Konkrétan azt, hogy összeházasodik Buffyval, és mikor kisétálnak a templomból a napfényre, nem ő, hanem Buffy ég hamuvá. Na ennek tuti, hogy van valami jelentése. Vagy Joyce monológja miatt, vagy az álom miatt Angel az esti vadászaton elmondja Buffynak, hogy nem túl jó ötlet az, hogy a vadász egy démonnal tervezi a jövőt, amin a kis szőke alaposan kiakad. Azt hiszem, ebből nem lesz bál, szép ruha, meg édelgés a parketten, mert a nagy páros szakít, és Angel elmondja, hogy az átváltozás után elmegy, ha túlélik.

Azt hiszem, a rész drámáját láttuk, amit Buffy azonnal meg is oszt Willow-val, sőt a vadász egyet is ért a vámpír döntésével, még ha fáj is, és bele is hal ebbe a fájdalomba. Közben a ketrecbe zárt szőrös lény kiszabadul a fogságból, ami nem jelent jót. Amikor egy ilyen fenevad elszabadul, nem biztos, hogy jó, ha a vadász sírdogál. Persze egy ruhaüzletben válogató Cordelia sem az, aminek látszik, ugyanis mikor Xander köszörülni akarja a lányon egy kicsit a nyelvét, kiderül, hogy Cordi azért dolgozik az üzletben, mert az apját adócsaláson kapták, így mindenük elveszett. Most azért dolgozik itt, hogy megvehesse a ruhát a bálra.

A baj viszont nem jár egyedül, mert a szörny pont ebbe a boltba tör be, és megtámad egy szmokingos fiút, majd egyszer csak abbahagyja, és ott távozik, ahol jött. A csapat azonnal összegyűlik és kielemzi, amit felvett a bolt biztonsági kamerája. A felvételen felfigyelnek arra, hogy a rém szmokingos embereket támad meg, és mintha egy oldalt bujkáló srác irányítaná az állatot. Oz ismeri is a srácot. Buffy nem nagyon vesz részt a beszélgetésben, sőt igazán nem is akar részt venni az állat üldözésében. Közben Will azonnal leellenőrzi a srác email-jeit, amiből kiderül, hogy a bálon akarja végrehajtani gonosz tervét az állat segédletével.

A tinik kezdenek lemondani a bálról, de Buffy ezt nem engedi. Mindenkinek feladatot oszt ki, hogy minél előbb megállítsák a sátán kutyáját, és nyugodt báljuk legyen. Igen, időközben kiderült, hogy az állat a sátán kutyája, és agyat eszik, így Buffy meglátogatja a központi hentest, ahol ki is deríti, hogy egy fiú tehénagyat rendel rendszeresen. Persze a hentesnél vér is van, így Angellel is összeakad a vadász. A beszélgetés főleg arra koncentrálódik, hogy el kell kapni a bál előtt a sátán kutyáját, és Buffy szigorúan kötelességből kísérő nélkül is elmegy a bálba, ami a vámpírnak nem esik jól.

Közben Cordi is hazafelé tart az üzletből, és nem tudja kifizetni a ruhát, de nincs is rá szükség, mert valaki kifizette persze, hogy Xander volt. Időközben Buffy visszatér a csapathoz a könyvtárba, és közli velük, hogy irány a bál, mert a sátán kutyáját egyedül is elintézi. Tehát a vadász elindul vadászni, és addig Gilest kéri meg, hogy felügyeljen a bálon, amíg ő távol van. Akkor nézzük a bált. Az ifjúság rázza a testét a bálteremben, és nem is sejtik, hogy veszély leselkedik rájuk. Cordi is megjelenik a csodaszép ruhában, de a látványtól Wesley majdnem megfullad. Xander nehezen viseli el Anyát, Will és Oz pedig csinosan, de csöndesen jelenik meg.

Giles folyamatosan aggódik és az ajtót lesi, de a vadász még nem érkezett meg, mert éppen vadászik, de van egy kis gond az időzítéssel. Buffy elkésett, ugyanis már legalább 3 állat a bálterem felé tart. Buffy utoléri az állatokat, és egyet ki is lő, de nem tudja elcsalni a másik kettőt, így azok bejutnak a suliba. Szerencsére Buffy elkapja a másik kettőt is, mielőtt azok bejutnának a bálterembe, így ő is átöltözhet, és mehet mulatni a barátaival. A csapat megnyugszik, amikor a vadász betoppan a bulira és jelzi, hogy minden rendben van.

Minden bál legjobb része, amikor díjakat adnak át a diákok, hisz sok kategóriában lehet nyerni, de idén átadnak egy új díjat is. A díjat Buffy kapja, akit azért díjaznak, ami kiteszi az estéi nagy részét. Kiderül, hogy a csapaton kívüli diákok is tudnak az éjszaka rémeiről, és azt is tudják, hogy Buffy a felelős azért, hogy a halálozási arány jelentősen csökkent a suliban. A suli tapsol, Buffy mosolyog és meg van hatódva. Elérkezik a bál összebújós blokkja, amit a párok egymás közelében töltenek a legszívesebben.

Tehát Wesley felkéri Cordit, Anya Xaderrel andalog, Buffy pedig jobb híján Giles-szal vált pár szót a díjról, ami láthatóan feldobta a vadászt. Azért akad még egy meglepetés a bálon, hisz Angel sétál be a terembe talpig pingvin ruhában. A vámpír és a vadász is beáll az andalgó párok sorába, de ettől függetlenül Angel elmegy az évzáró után, és Buffy ezt megértette, sőt el is fogadja, ami haladás azután, hogy az örökre együtt álma végérvényesen szertefoszlott. Az évadzáró évzáróig azért még van két rész, ami biztos, hogy nem fogja nélkülözni az izgalmakat.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása