Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x01 - Because You Left

2009. április 06. 22:10 - sixx

Ismét itt vagyunk a Lost házatáján, a fél bagázs a szigeten kívül tengeti napjait, a doki iszik és gyógyszereri magát, Hörli az elmegyógy- és intézetben beszélget (képzeletben?) MiszterEkóval és Csárlival, de csak addig míg az egyenesre olajozott hajú Szájid el nem viszi onnan, Katinka Áront nevelgeti sajátjaként, Szán meg haragszik, de kurvára, mert meghalt a férje. Lokkbácsi meghal, Ben pedig kavarja a szart, mint szokta - a többiek meg vagy a parton rekedtek, vagy a hajón haltak meg, esetleg úton voltak arrafelé Faraday vezetésével. Aztán ugye a sziget huss, és eltűnt, mert Ben elforgatta a malomkereket a barlangban. (Ha ebből nem tetszenének érteni semmit, semmi baj, a fenti Lost linkre klikkolva el lehet olvasni az előző három évad történéseit.)

Reggel van, 8:15, egy keleti csaj mellett ébred az ura, reggelit készít és a gyereket látja el - tapasztalt Lost-nézők a kameraállásból, és abból, hogy a jelenetben látható csávót nem mutatják rendesen, azonnal leszűrik, hogy a szigeten vagyunk, mégpedig a múltban. Így is van, emberünk Ádörfalva lakója, és kis aktatáskával a kezében megy melózni éppen. Filmet forgat, Dharma-eligazítósat, mert dr. Marvin Candle az, akit eddig követtünk. Kissé ideges, hát még ha tudná, hogy a jövőben a fél karját is elveszíti, de ezt most ne feszegessük. A Nyíl állomás orientációs filmjét készítik el, aminek az a feladata, hogy a szigeten őslakos "ellenséges népséggel szemben védelmi eszközöket fejlesszen." Nahát. Hirnök jő az Orchidea állomásról, baj van, jöjjön velem dokikám.

Jól a múltban lehetünk, hiszen az Orchidea (az az állomás, ahol Ben elforgatta a kereket a fináléban) még javában építés alatt áll, és a Hörli féle kék VW-mikrobusz is kiváló állapotban látható. Candle egy liften megy le a föld mélyére, és láthatóan nagyon ideges. Egy munkásember várja, és kissé zavartan közli, hogy ők ott fúrtak, ahol a doki mondta, erre elolvadt a fúró, az meg annyira nem kóser, mert gyémántból van. A kezelő kiakadt, és orrán-száján dől a vér, szóval valami nem stimmel a fallal, ami mögött, egy ultrahangos kép tanúsága szerint egy barlang található, benne egy malomkerékkel.

A kamrába bejutni csak robbantással lehet, de ezt Candle azonnal elveti, mert itt olyan energiák működnek, amiket meglovagolva az időt lehet manipulálni, szóval nem kellene robbantani. A művezető csak röhög, persze, időmanipuláció, felőlem, bazmeg, akkor mi legyen? Visszamegyünk megölni Hitlert? Ugyan már, te tudatlan gyökér, mondja/gondolja Candle, szabályai vannak az időutazásnak, nem olvastál elég sci-fi-t, nem lehet őket megszegni. Nem teszünk semmit, és nem is fúrunk, mert akkor kurva nagy baj lesz. A kezelő közben nagyon szarul lesz, de ezzel nem nagyon foglalkozunk, mert Candle mellett elhúz egy csávó, és bazmeg, nem Daniel Faraday az? Dharma-egyenruhában? De, ő. Hoppácsak.

Vissza a...jövőbe, hiszen a temetkezési vállalkozónál vagyunk, ahol SzakállasDzsekk és Ben Lokkbácsi holttestét lopja el, majd mennek Hörli és a többiek után, mert vissza kell menniük a szigetre. A doki sajnáltatja magát egy sort, hogy történt mindez? Hogy jutottunk idáig? Hát úgy, kis drogosom, hogy eljöttetek a szigetről, pedig nem lett volna szabad, úgy. Vágás, Dzsekk a nagyon gáz álszakáll maradványait borotválja, (köszönet érte, legalább nem kell viccelődni vele egy évadon át) Ben meg tüsténkedik, öltönyt vesz elő, és elmagyarázza Dzsekknek, hogy ideje összekapnia magát és rávenni a többieket az nagy útra, vissza a szigetre. Dzsekk érdeklődik, hogy mégis, Yoda, mikor láttad utoljára a halott Lokkbácsit? Hát a szigeten, mondja a a gülüszemű, és persze hazudik, ennek azt sem szabad elhinni, amit kérdez. Miért, Dzsekk, neked mit mondott Lokkbácsi? Hát azt, hogy mindenki meghal, ha nem megyünk vissza. Nyomós ok.

"Három évvel korábban", mondja a felirat, és visszamegyünk Ben emlékezetes malomkeréktekergetéséig, amit követően az ég fehérre (lilára?) változott, fülsiketítő zajt hall mindenki, és a sziget elmozdul valamerre, a lényeg, hogy a helikopterről nem látszik többé. A többit tudjuk, mármint, hogy mi lett az Oceanic Six sorsa, most foglalkozzunk a szigeten rekedtekkel. Lokkbácsi a villanás után csak néz, mint Bajnai Gordon az Internacionálé alatt, hová tünt a népem? És Richard Alpert? És miért esik az eső, amikor az előbb még sütött a nap? Nyugi, senki sem tudja. Ugrunk, Daniel és a az gumicsónak a sziget felé tart, Daniel szerint "benne voltak a sugarában", de hogy minek, azt nem árulja el, miért is tenné, nem tartozik senkire. Az előző évad végén a parton rumozgató Szójer-Juliska duó átmenetileg abbahagyja az ivást, hogy ők is nyugtázzák a villanást, meg az imént a horizonton füstölgő hajó eltűnését, közben Josh Holloway félmeztelenül van, Elizabeth Mitchell meg rétegesen öltözködik, hol itt az igazság?

A bokorból Bernard kerül elő, majd Rose is, mindenki ideges, és pánikol, mert a tábor, amit oly' gondosan építgettek négy évadon át, eltűnt. Szőrén-szálán, csak a túlélők maradtak, köztük Miles és Sárlott is, jól van. Se kaja, se sátor, se semmi. Daniel ekkorra ér vissza a gumicsónakkal, és közli, hogy nem tűnt el a tábor, de most ne ezzel foglalkozzunk, hanem keressünk valami emberkéz alkotta szerkezetet, de gyorsan. Szójernek persze nem tetszik, hogy a kisfickó így irányítana, és kedvesen megérdeklődi, hogy ő kiafasz, és mitakar. Daniel nem foglalkozik vele, csak kijelenti, hogy induljanak, "míg be nem következik megint." Más sem kell Szójernek, nekem te ne ugassál, mondjad csak, mi fog megint bekövetkezni? És hol a tábor? Az? Azt még nem építettétek meg, mondja Daniel, szóval időutazunk. Főcím.

Újabb ugrás, kispolgári otthon Katinkával és Áronnal. Csengetnek, és két ismeretlen áll az ajtóban, a világ legszarabbul odavetített háttere előtt. Ügyvédek, és azért jöttek, hogy vért vegyenek Katinkától és Árontól, mert meg akarják állapítani a rokoni viszonyukat. Katinka majd' összefossa magát az ijedségtől, és elzavarja őket a francba. A lakásban gyors pakolás következik (ebben nagy gyakorlata van, ugye) és irány mindegyhová, csak el innen. Vakációra, mondja a gyereknek. Szójerék a szigeten császkálnak, és keresik a bunkert, Daniel meg sürgeti a népet, ami nagy hiba, mert a félmeztelen Szójer egyből elkezdi terrorizálni, mint a gimiben szokás a leggyíkabb osztálytársat, add ide az ingedet, de rögvest! Einstand! Daniel próbálja magyarázni, hogy ennél sokkal, de sokkal fontosabb dolguk is akad, mire Szójer leüti. Ez az, James, bravó. Pedig szerencsétlen Daniel csak azt jegyezte meg, hogy egy kvantumfizikában jártas embernek is nehéz lenne elmagyarázni a dolgot, nemhogy neki, a déli suttyónak.

A pofon annyit használ, hogy Daniel megvilágosítja mindenki elméjét: a szigetet tessen úgy elképzeli, mint egy lemezt egy lemezjátszón, ami ugrál. Ben ugyanis az Orcidea állomáson addig baszakodott valamivel, hogy a sziget kifordult a sarkából és az időből, így ők most ugrálnak össze-vissza. Juliska rámutat, hogy ezért nincs még felépítve a tábor, Daniel meg közli, hogy na igen, vagy ők (a túlélők) vagy a sziget mozog az időben, ezt még nem tudja. Ja, mindenki itt van? Nem, Lokkbácsi nincs, mondja Szójer, és máris látjuk a vén kopasz gombfetisisztát, aki pont akkor ér ki egy fennsíkra az erdőből, amikor elhúz a feje felett MiszterEkó drogcsempész gépe, és lezuhan a meseerdőben. Állat. Lokkbácsi persze menten megy megnézni, hogy mit is látott tulajdonképpen, de amikor felmászna, hogy jobban megnézze a gépet, valaki rálő, és leesik. Na, ki lőtt rá? Ethan Rom, az első évadból. Lokkbácsi megismeri, de Ethan nem, és Lokkbácsi hiába mondja, hogy Ben őt nevezte ki vezérnek, Ethan kiröhögi és le akarja lőni. Erre az ég fehérré vált, és ugrunk az időben. Szójerék is ugrottak a parton, amitől mindenki kiakad egy kicsit. Azt, hogy "mikor" vannak, senki nem tudja.

A jövőben vagyunk, Szán éppen egy reptéren, és szállna fel az Oceanic egyik járatára, amikor a jegyellenőr az útlevele láttán megijed és bevezeti egy szobába, ahová bezárják. A másik ajtón meg bejön Widmore, aki ugye a hajót küldte a szigetre, hogy onnan elrabolja Bent és kinyírjon minenkit. És most szövetkezni akar Szánnal, hogy Bent elkapják. Nahát. Los Angeles, Dzsekk kikupálódott, Ben meg tévét néz, amiben éppen azt mondják be, hogy Hörli meglógott az elme- és gyógyintézetből, maga után hagyva egy hullát. Ben nyugtázza, hogy a terv változott, és ugrunk is a Hörli-Szájid duóra, akik kaját vesznek, majd mennek egy motelbe, mert ott biztonságban lesznek. Na persze. Szájid a folyosón közli Hörlivel, hogy adegy, ő Bennek dolgozott két éven át, adkettő, ha valaha összefut a gülüszeművel, pontosan az ellenkezőjét tegye, mint amit az kér tőle, mert nagyion megjárja. Majd ezzel benyitnak a szobába, ahol már várja őket pár samesz, Hörli ugye nem egy Csáknorisz, így Szájid gyakja le az ellent, de közben kap pár kábító nyilat a karjába, amitől összeesik, de előtte azért kinyírja mind a két támadót. Höri szegény meg mikor fogja meg Szájid pisztolyát? Amikor a zajra összesereglő népek előtt áll premier plánban.

Sziget, este van, Juliskáék a bunkert keresik, hogy valami viszonyítási pont legyen az időben, de csak egy gödröt találnak romokkal, tehát a jelenben vannak (a zuhanást értve), hiszen a bunker felrobbant. Szójer megörül a dolognak, és indulna vissza a partra, de Daniel megállítja, minek sietsz, mire odaérsz, ugorhatunk egyet, és akkor nem lesz se tábor, se semmi. Juliska a helikopter felé menne, hogy Dzsekkéket figyelmeztesse, de Daniel csak a fejét rázza, ez nem így megy, kispofám. Semmit nem lehet megváltoztatni a múltban. A Lost időutazása ugyanis a Vissza a jövőbe és a Terminator féle, közkedveltebb verziókkal ellentétben azon alapul, hogy ami megtörtént, megtörtént, nem lehet megváltoztatni, még ha akarjuk, akkor sem. Szójer megkérdezi, hogy mégis, honnan tudsz te erről ennyit? Mert ezt tanulmányoztam egész életemben, meg a Dharmát, te gyökér, onnan, mert okosabb vagyok (ezt nem mondja, persze, mert agyonvernék). Ja, és ezt megállítani nem lehet. Ez már csak így marad, ugrálunk, oszt jó.

Lokkbácsira ugrunk, aki ar erdőben fekszik meglőtt combbal, és nem érti mi történik vele, hiszen neki nincs különbejáratú fizikusa. Fényt lát, és jön valaki, mégpedig Richard Alpert, az ember, akinek ki van festve a szeme, illetve nincs, ilyen gyárilag, na majd ő magyaráz neki. Alpert ellátja a sebet, és ad egy iránytűt Lokkbácsinak azzal, hogy majd adja át neki, ha legközelebb találkoznak, mert nem fogja megismerni. "Mit tud az iránytű?" - kérdezi Lokkbácsi. "Megmutatja, merre van észak." - válaszolja Alpert, mi meg röhögünk önfeledten. Ja, az iránytű? Na, azt már láttuk egyszer: a gyerek Lokkbácsihoz vitte Richard. Kérdés van sok, válasz annyira nincs, mert szűkös az idő, de azt Lokkbácsi is megtudja, hogy az időben mozog, meg azt, hogy majd egyszer ő fogja elmondani Rchardnak, hogy hol találhat rá az erdőben, ja, és azt is, hogy vissza kell hoznia a többieket a szigetre, és ehhez meg kell halnia. Nabazmeg.

Ugrunk vissza Szójerékre, akik még nem mozdultak el, és a bunker romjait nézegetik. Julista kiselőadást tart a bunkerről, a számokról és Dezmondról, majd ugrunk, Szójer odáig eljut, hogy son of a... de a bitch már csak az ugrás után hangzik fel. A bunker ebben az idősíkban viszont érintetlen, szóval most a múltban vagyunk, a zuhanás előtt, vagy azt követően nem sokkal. Szójer azonnal elindul a hátsó bejárat felé, mert a bunker tele van cuccal, neki meg kell egy ing és egy pár cipő, de sürgősen. Daniel próbálja visszatartani, Dezmond nem fog megismerni, mert az ő jelenében még nem is találkoztatok, értsd már meg. Ne dumálj, kisember, én megyek ruháért. Szójer elkezdi verni a buker ajtaját, hiába mondja neki Daniel, hogy nem fogják kinyitni, mert ha nem történt meg a múltban, akkor most sem fog. Szójert ez nem érdekli, dörömböl lelkesen tovább, aztán megragadja Daniel grabancát, és kinyögi, hogy tisztában van azzal, hogy nem tudja megváltoztatni a múltat. És zaklatott, mert Katinka eltűnt a helikopterrel.

Daniel, Daniel te kis hamis. Ott marad a bunkernél Sárlottal, akinek időközben elered az orra vére, és ettől a fizikus nagyon-nagyon ideges lesz. Visszaindulnak a partra, illetve csak Sárlott, mert Daniel hátramarad, és dörömböl a bunker ajtaján, ahol ugye Dezmond van, az ő konstansa (ezt az előző évadban magyarázta el). Dez ki is jön az ajtón, és érdeklődik, hogy Daniel a váltótársa-e, amire Daniel elhadarja neki, hogy csak Dez segíthet rajtuk, mert rá nem vonatkoznak a szabályok. Menjen el Oxfordba és keresse meg az anyját, majd ő segít, a neve pedig... Villanás. Dez semmit nem ért ebből, ami nem is csoda, viszont a jelenben megébred Penny oldalán, és egyszer csak eszébe jut, hogy neki el kell mennie Oxfordba. Mert nem álmodott, hanem emlékezett. És elindul Oxfordba a hajóján, hogy segítsen a többieknek. Édes Istenem, mi lesz még ebben az évadban, ha ez első rész ilyen állat volt???

Címkék: lost
48 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dervenkál Egon 2009.04.06. 22:25:43

Ja azt hittem friss poszt... de januári :)

Nem Penny hajója 2009.04.06. 22:27:53

Nyami-nyami. Jó volt újra Lostot látni. :)

s3v3n 2009.04.06. 22:40:56

a magyar verzióban a főcím daniel felfedése után volt amúgy (én is csodálkoztam). jó kis hogyvolt, jó kis epizód. 9.5/10, csak azért nem 10, mert nekem a 4. évad nyitánya jobban tetszett az érzelmi tartalom miatt.

kla 2009.04.06. 22:49:40

A főcím nekem is feltűnt, ez így hagyományosabb, de nekem tetszett, hogy az eredeti változatban csak akkor volt, amikor már mindenkit megmutattak. Amúgy nagyon durva nyitórész volt, kiemelkedó az egész évadhoz képest is szerintem.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2009.04.06. 22:52:33

Végre, már hiányzott. Alpert válasza király volt: északot mutatja :)
Bár a Loston nem szoktam röhögni (leszámítva a fenti és ahhoz hasonló poénokat), de a hogyvolt pótolja ezt, köszi!

vargatom 2009.04.06. 22:56:07

Apró korrekció: a Terminator első része is pontosan arról szólt, hogy a múltat nem lehet megváltoztatni. Sőt ha sokat ugrálsz, esetleg pont te váltod ki azt az eseményt, amit meg akartál akadályozni -> ha nem megy vissza a robot megölni John Connor anyját, akkor nem küldik vissza Reese-t testőrnek, aki nélkül nem lesz John Connor.

A második részben aztán valahogy optimista lett az öreg Cameron és még a sima változat is heppiend, a rendezői végén meg van gyerekekkel játszóterező John Connor is (broáf)...

the black ball 2009.04.06. 22:56:22

"Elizabeth Mitchell meg rétegesen öltözködik, hol itt az igazság?"

Na látod, ebben az esetben jobban komálnám a terminátoros időutazást.

Egysejtű 2009.04.06. 23:19:32

Ez az utolsó évad? A füstszörnnyel mi van?

Egysejtű 2009.04.06. 23:24:30

Meg a négylábujjú szoborral, meg még egy csomó elvarratlan szállal? Nagyon sok adósságot kellene bepótolniuk, és még az évad közepén sincs róluk semmi említés. Remélem nem valami moziban akarják majd elmagyarázni a végén.

Onix Titan 2009.04.06. 23:30:38

Az iránytűs jelenet ötcsillagos, mind a poén, mind a színészi alakítás miatt :)

kla 2009.04.06. 23:42:56

Hat évad lesz összesen.

dzsefi 2009.04.07. 01:26:30

'Lokkbácsi a villanás után csak néz, mint Bajnai Gordon az Internacionálé alatt, hová tünt a népem?'

zseniális.

preditor 2009.04.07. 02:30:41

Ha nem lesz iro-, szinesz- vagy nemtommilyen sztrajk, akkor meg 33 resz van hatra (5. es 6. evad is 17 reszesre van tervezve). Es mar elore ideges vagyok hogy mekkora kurvanagy cliffhanger lesz a season finale es hogy fogom utalni a varakozast... :D

Az mikor volt amikor a Ricsard a Lokkgyerekkel talalkozott, mert az elkerulte a figyelmemet... :S

victor vacendak 2009.04.07. 07:19:36

Cliffhanger nékül is utálom a Lostot, mert eg nagy izzadtságszagú agymenés. Jobb volt az első évad a rajtélyekkel, után amár csak ad hoc, színészek renitenskedése vagy a sztrájk miatt befolyásolt történetvezetést látni...

forexfelix 2009.04.07. 08:12:27

Nem árt magyarul sem megnézni, mert 10 rész után sem minden smakkol eddig. DE hát 14 még hátra van :)

don rafael 2009.04.07. 09:32:53

sixx, a lost hv-kból a 2x19 a legelső, amit írtál, vagy vannak még korábbiak is? szivesen olvasnám azokat is.
eszméletlen, zseniális sorozat.úgy számolom két konstansom van, a lost meg a kőbányai :)

@preditor: 4x11 cabin fever

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.07. 09:43:59

@preditor: "Az mikor volt amikor a Ricsard a Lokkgyerekkel talalkozott, mert az elkerulte a figyelmemet..."

Volt egy ilyen flashback az előző évadban... Fura visszarázódni fél év kihagyás után, de speciel ez rögtön beugrott.

smidgen 2009.04.07. 09:45:00

nézők szavazhatnak, h hogyan alakuljon a sztori... na menjenek már

don rafael 2009.04.07. 09:51:44

@sixx: köszi, neki is állok.

Dervenkál Egon 2009.04.07. 09:59:30

@vargatom: a TSCC-ben nem szabad megváltoztatni múltat, de ha nagyon ugrálsz, ahogy te is írtad, kinyírhatod apádat, azt nem leszel. A Lost-ban viszont épp arról van szó, hogy ha akarod sem tudod megváltoztatni az idővonalat. Minden úgy fog bekövetkezni, ahogy az bekövetkezik. Hiába mész vissza 100 évet, hogy kinyírd az ellenséged ősét, ha a jelenben létezik az ellenséged, akkor valami meg fog gátolni abban, hogy megtedd. Ezt magyarázza Faraday...

EasyFriend 2009.04.07. 10:24:47

Két súlyos poén is becsúszott ebbe az amúgy is zseniális nyitóba. Az egyik a Sixx által is aláhúzott iránytűs-lokkbácsis poén (mit tud, hehehe). A másik szerintem nem kapott elég figyelmet: miután évadokon át szambáztunk az időben előre-hátra minden külön magyarázat vagy segítség nélkül, képesek az 5. évad nyitójába bevágni egy ilyen inzertet: "Három évvel korábban"... Muhahaha.

subidubinemértem (törölt) 2009.04.07. 11:27:10

nem értek egyet, nem volt jó ez a rész.
ok nélkül kolbászolnak a dzsungelben, aztán visszakolbászolnak a partra, miközben sawyernek az a legnagyobb problémája, hogy inget szerezzen.
ami jó volt, az a kate-expozíció, hogy mégis miért menjen vissza a szigetre, és az orrvérzés, jelezvén, hogy biza fogy az idő (remélem, piroska ki is fut belőle). a hugó indoka már sokkal gagyibb volt, mintha egy tinifilmet néztem volna, ahol a bálkirálynő "véletlenül" megfogja a fegyvert, majd ezt a pillanatot jól le is fényképezi valaki.

Mitya Ivanov 2009.04.07. 12:07:45

ugye nem csak én vettem észre, hogy van faraday, van locke, van rousseau és van hume

báró Csekonics 2009.04.07. 12:43:33

Ja, tényleg, most akkor Hugó vagy Hurley?
Mert elvileg ugye Hurley, de most már a TV-bevágásban is Hugo Reyes volt...
Pedig azt a gúnynevet Szójer ragasztotta rá, nem?

s3v3n 2009.04.07. 12:49:11

hugo az igazi neve, hurley a beceneve már sziget előtti idők óta

báró Csekonics 2009.04.07. 12:51:56

Aha.
Akkor valamit benéztem.
(Úgy emlékeztem, mintha a 'hugózás' miatt akadt volna ki egyszer Szójerre még úgy 2. évad táján.)

EasyFriend 2009.04.07. 13:30:31

@báró Csekonics: Asszem az úgy van, hogy bár az igazi neve a Hugó, jobban szereti, ha Hörlinek szólítják.

@Mitya Ivanov: Nemcsak neked. Valahol már szó esett erről korábban. A Lostpedián van erről egy külön oldal, de előfordulhat, hogy spoileres:
lostpedia.wikia.com/wiki/Philosophy

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.07. 13:37:22

@Mitya Ivanov: Elég soká esett le ez a kis rejtett poén, erről már rengeteg szó esett itt is, no meg megvan az irodalma még magyarul is:

hu.wikipedia.org/wiki/Lost#Mitol.C3.B3gia

Angolul meg pláne:

lostpedia.wikia.com/wiki/Philosophy

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.07. 13:38:11

@EasyFriend: Az ember egy kicsit kutakodik a pontos címek után, és máris elkésik a válasszal :-)

Gabba 2009.04.07. 15:12:23

Zseniális évadkezdet volt, úgy éreztem magam közben, mint a hullámvasúton.

Amúgy nem vagyok nagy sorozatrajongó, igazán csak két sori fogott meg; a másik a West Wing.

akyyy 2009.04.07. 16:08:53

"Hát a szigeten, mondja a a gülüszemű, és persze hazudik, ennek azt sem szabad elhinni, amit kérdez. Miért,"

na, ha nem láttam volna azt a bizonyos részt, jól megsértődnék:) faszé kell ilyeneket leírni?

EPluribusUnum 2009.04.07. 16:16:27

"Lokkbácsi a villanás után csak néz, mint Bajnai Gordon az Internacionálé alatt, hová tünt a népem?"

sixx, nálam ez most simán, nem a hét, a hónap idézete!

sélli_ 2009.04.07. 16:39:19

Az ötödik évad nálam eddig mindent visz, zseniális kezdés volt. Maybelline Man pedig az északra mutat- beszólással a hónap mottója cimet bitorolja :)

EasyFriend 2009.04.07. 17:29:39

Az iránytűs poén azért nagyon kifinomult, mert már a kérdésfeltevésen is röhögsz. Egy kezdő Lokkbácsi, aki frissen került a szigetre, nem kérdezne ekkora hülyeséget, de az előzmények megalapozzák, tényleg te is gyanakodni kezdesz, mi a túróért kapja azt az iránytűt, mit tudhat az. És erre jön a gyilkos válasz.

Mitya Ivanov 2009.04.07. 18:07:49

@Fedor: kösz, én eddig csak néztem a sorozatot+a hogyvoltot, nem olvastam utána semmit, és a hogyvolton sem olvastam kommenteket.
ha már írok ide még egy kérdés: volt egy olyan visszaemlékezős epizód, amiben Hörli a középpont és annak az utolsó jelentében egy elmegyógyintézetben feltűnt Libby, akit már meghalasztotak a lostwiki szerint. Kiderült, hogy miért volt ott és miért ismerte korábban hörlit, vagy csak véletlen?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.07. 18:14:50

@Mitya Ivanov: Ennyire azért nem vagyok elmélyedve a témában. De ebben a sorozatban minden lehetséges :-)

BruceWayne 2009.04.07. 19:33:35

ez az évadnyitó(ami amúgy dupla volt kint, e01-02 együtt) majdnem annyira rosszul sikerült lett mint a PB 4. évados nyitánya :-)

kla 2009.04.07. 20:46:37

@Mitya Ivanov: A producerek sokáig azt mondták, hogy majd megismerjük Libby történetét is, de most már nem valószínű, mert nincs rá idő, és nem is túl fontos.

gesanyi 2009.04.08. 12:04:42

Köszönöm ezt a remek hogyvoltot.
Már nagyon vártam, mert mint számomra kiderült a Digis Axn már korábban leadta az első részt, mint a magyar, én meg jól lemaradtam róla.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.09. 07:33:25

@gesanyi: A magyar vagy háromszor megismétli egy héten belül, a román nem?

gesanyi 2009.04.10. 11:37:35

@Fedor: vasárnap este 10-kor ismétli, amiről én először azt hittem, hogy az a rendes vetítési időpont és sajnos elaludtam.
Utána tudtam meg, hogy szerdánként van 21 órakor és a vasárnap esti az ismétlés. Csak először kicsit nehéz volt kiigazodni a román Axn honlapján, mivel nem tudok románul. :-)
Most meg türelmetlenül várom a remek hogyvoltokat, mert 5 nappal előbb látoma részeket, mint a magyar Axn-esek.

BruceWayne 2009.04.10. 23:30:35

töltsétek le a faszba akkor nincsenek ilyen problémák, komolyan mondom szégyen hogy a magyar tv nézőknek a romániai központú csatornától kell függenie vagy mi.... román axn, azt a nagy f*szt

Emanuelle 2009.04.12. 20:19:43

Köszi a hv-t sixx

Jól látom, hogy Szójer deréktájban kissé úszógumisodott? Ejnye.

A régi szereplők felbukkanása nem gáz,
de a hobbit remélem nem tér vissza.

2009.04.12. 20:44:04

@Nerazzurri: Kösz a tippet, letöltöttem és megnéztem. Az eddigi tízet.

Llew 2009.07.06. 10:07:30

Odabaszós évad kezdés volt. Daniel a Drma építkezésen meg Ethan feltűnése, meg .... Ez a Szájid most utálja Bent dolog érdekes lesz.
süti beállítások módosítása