Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x20 – Személyiség

2009. április 05. 10:00 - Llew

Kis csapatunk az irányítóban gyülekezik, hogy megnézzenek egy MALP indítást. Carter veri a klaviatúrát, Jack és Danile pedig megint Teal’c arckifejezését próbálja megfejteni. Az ezredes szerint feszült, míg a régész szerint aggódó. Kopasz barátunk közli, hogy maximum nyugtalan, az is csak azért, mert a bolygó címe az Ősök adatbázisából származik. A videón látható épületek azonban nem jellemzőek rájuk, és Teal’c sem ismer fel semmit. O’Neill se akar kimaradni, így közli, hogy ő sem. Közben a MALP repülni kezd, pedig elvileg nem tud. Walter gyorsan diagnosztikát futtat, a felderítő jármű meg berepül egy fényes gödörbe. A kép elmegy, de a diagnosztika szerint valamilyen jel jön vissza. Carter éppen javasolja a kapcsolat megszakítását, mikor minden elektromos berendezés szikrákat kezd szórni és felrobban Walter monitorja. Pont, mint mikor a sci-fikben találat éri az űrhajókat. O’Neill a főkapcsolóval állítja le a kaput.

Kárfelmérés: Walter megsérült, a kapuvezérlő és a másodlagos rendszerek is kimentek az elektromágneses impulzustól. Carter azonnal vizsgálódni akar, nem számít hogy megégett a keze. Fraiser doktornő azonban hajthatatlan, a többieket is meg akarja vizsgálni, attól függetlenül, hogy látszólag semmi bajuk. Carter kezét beköti és Walterral kezd foglalkozni, így nem veszi észre, hogy a háta mögötti számítógépen mindenféle orvosi anyagok pörögnek végig. Sam és Daniel a MALP felvételeit nézik vissza. Az őrnagy azonosít egy idegen jelet az adásban. Eközben valaki figyeli őket a biztonsági kamerán keresztül.

Jelentik a tábornoknak, hogy az idegen jel elkezdte átvizsgálni az adatbázisukat, mielőtt megszakították. Főleg a hálózati és nyelvi rendszerek érdekelték. Vírusirtózni kell a rendszert, hogy kipucolják belőle. Hammond tábornok lezáratja a bázist, amíg okosabbak lesznek. A biztonsági kamerák megint figyelik őket és a MALP szobában az egyik gép önállósítja magát. A megbeszélésen főleg csak találgatnak. Daniel úgy gondolja a jel egyfajta szonda lehetett, de dr. Fraiser szerint olyan, mint egy nagy amplitúdójú EEG. Kimegy a villany, és a terem biztonsági kamerájának róluk készült képe jelenik meg a kivetítőn. Carter szerint akármi is ez, a másodlagos rendszerben marad fent a kipucolás után. Egyesével végig pásztáz mindenkit és az adatlapjukat teszi a kivetítőre.

A vezérlőbe mennek, de az ottani kamera is követi őket, amin Jack remekül elszórakozik. Carter szerint ez valamilyen program, ami egyre több memóriát foglalva terjed. Csak úgy tudnak megszabadulni tőle, ha egy teljes rendszerleállítás után mindent leformatál, de akkor ugrik, amit nem mentettek. A tábornok rábólint, Siler megnyomja a kikapcsoló gombot, amitől még a lámpák is kialszanak és csak a zöld vészvilágítás marad. Az önállósodott MALP ezalatt valamit épít. A Windows újratelepítés nem öt perc, Carter át is öltözött közben zöldből kék zubbonyba. Csak az elmúlt 24 óra adatait vesztették el, és végre minden helyre állni látszik, mikor Siler felhívja a figyelemét, hogy a MALP szobában gond van a vészvilágítással.

Jack csatlakozik az ellenőrzéshez, miközben a humorérzék nélküli Silert ugratja, amiért elfelejtett izzót cserélni. A terembe azonban nem jutnak be, mert az ajtót belülről behegesztették. Csakhogy senki nem volt a szinten az áramkimaradás óta. Lángvágóval kinyitják, aztán bekommandóznak. Odabent aztán meglepve tapasztalják, hogy megépült a Skynet 1.0. Jack azonnal robbantani akar, de Carter és Daniel ellenzi. Látszik ki nem jár moziba. Szerintük a program egy intelligens életforma és kommunikálni próbál velük. Meggyőzik a tábornokot, majd Sam odapattan a monitor elé és chatelni kezd. Éppen a második kérdésig jutnak, mikor a billentyűzet elkezdi megrázni, mire O’Neill elvágja a gép áramellátását.

A gyengélkedőn Carter szíve leáll, de mikor kiütnék, magától újraindul. Az EEG-je azonban ugyan azt a jelet mutatja, ami a MALP-on átjött. A doktornő szerint az idegen entitás az egész agyát kezdi elfoglalni, és nem tudja, miként lehetne kiszedni. A csapat Silerral a MALP szobában lévő gépet vizsgálja. Jack szerint az egész egy csapda volt, ami arra szolgált, hogy a lényt Carter testébe juttassa, hiszen megfigyelte őket, és tudta, hogy az őrnagy és Daniel fel akarják vele venni a kapcsolatot. Mivel Sam agya olyan tüneteket mutat, mint egy agyvérzésen átesett ember, ezért nem tud beszélni, de egy beszéd-szintetizátorral kommunikálni tudnak a testrablóval. Elmondja, hogy azért költözött Carterbe, mert megfigyelte, hogy nagyra tartják, és így nem fogják elpusztítani.

Fraiser szerint, ha el is tudnák távolítani az idegent Sam testéből, ő akkor is agyhalott maradna, mert bár az entitás szerint a tudata rendben van, a doki ennek semmi nyomát nem tapasztalja. Ráadásul a lény egyre inkább befolyása alá vonja az agyát. Daniel szerint felajánlhatnák, hogy haza mehet, de a tábornok nem kockáztatja meg, hogy még egy átjöjjön a féregjáraton, ezért a címet kizáratta a tárcsázóból. Daniel beszél a lénnyel és megpróbálja rávenni az önkéntes távozásra. Az azonban nem hagyja el Carter testét, mert akkor meghal. A Skynet már kicsi neki. Azért jött ide, mert a szonda rádióhullámai kárt tettek „bennük”, ezért támadásnak vélték, amit úgy akart megakadályozni, hogy idejön és elpusztítja a forrást. Mivel a járat lekapcsolásával az átvitelt megszakították, ez nem sikerült.

Daniel szerint elérte célját, mert nem mennek a bolygóra többet, de O’Neill közbeszól, hogy ha nem hagyja el Sam testét, akkor tucatszám küldik át a szondákat. A tábornok egyetért Jackkel, és mivel odaát valószínűleg nincs akkora pókerláz, mint mifelénk, a lény felpattan a kórházi ágyról és elindul valahová. A folyosón útját állják, mire elkezd sith lordosat játszani, és villámokat ereget a kezéből a plafonba. Közben gonoszan grimaszol. Jack lezattolja, de attól csak még morcosabb fejet vág, így az ezredes kénytelen másodszor is meglőni.

Carter kómában fekszik, Jack pedig az ágya mellett virraszt. Mivel nincs semmilyen agytevékenység – sem saját, sem idegen, – és az őrnagy úgy végrendelkezett, hogy ne tartsák mesterségesen életben, Fraiser doktornő szerint itt az ideje, hogy elengedjék. A tábornok elrendelte a Skynet megsemmisítését, Silerék már pakolják a robbanóanyagot. Újfent újra indítják a rendszert, amitől a gép is bekapcsol (pedig elvágták az áram ellátását). Siler megijed, riadót fújat, O’Neillék szaladnak a MALP szobába.

A képernyőn az „Itt vagyok” üzenet jelenik meg, de Daniel szerint az nem a géptől van, hanem Samtől. A lény a gépbe másolta az őrnagy tudatát, és megölette magát, hogy ne küldjenek több szondát a bolygójára. A gép jelei megegyeznek Carter EEG-jével, ezért összekapcsolják a géppel, amitől kicsit szikrázik a feje, a masina meg lekapcsol. Teal’c a biztonság kedvéért azért kéznél tart egy zat-et. Sam lélegezni kezd, amit Fraiseren kívül mindenki jól leplezett lelkesedéssel fogad. Tü-tü-tü-tü-tü-tü-tü-tü-tü-tü-tű-tű-tű-tűd-tűd.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása