Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Black Donnellys 1x07 – The Only Thing Sure

2009. április 03. 16:00 - Sonrisa

"The only thing sure about luck, is that it will be change” /Bret Harte/

Joey tart nekünk egy pár perces összefoglalót az eddig történtekről, majd a zsaruk Robert Kellyről kezdik el faggatni a cellájában. Vagy nevezzük inkább „Nagyszájú Bobnak”? Az meg ki? – hangzik a válasz. Vagy nem az a csóka, akivel akkor találkozott, mikor Jimmyvel ki akarták festeni a kocsmát, és épp festéket vettek. De térjünk rá a szerencse forgandóságára. A csóka elszólta magát, hogy Dokeynak heti 200 $-t csenget ki a védelemért. Jimmy agyában lámpa villan, tud ő is védelmet adni, méghozzá féláron. A fogadós biznisz úgyis akadozik. De mi köze ennek R. Kellyhez? Az egész Kevinnel kezdődött.

Kevinnek nem nagyon megy a tartozás beszedése, Whitey is csak nyavalyog. Jenny aggódik a kifizetetlen jelzálog miatt, az apja miatt is, aki nem megy orvoshoz, túl sok ez neki, Tommynak önti ki a lelkét (háttérben: John Mayer: Gravity). Dokey tudna segíteni, de csak 50% tulajdonrész ellenében. Ezt nem engedhetjük meg. Tommy szavát adja, megszerzi a 13000$-t, ha Jenny szemet huny a pénz származása felett. A kétségbeesés kétségbeesett szavakat szül, az apja mindene az étterem, nem veszíthetik el. Tehát a válasz igen, nem érdekli, honnan lesz a pénz. Ha lesz. Főcím.

Tommy Michaelhez fordul a kölcsön ügyében, erre kiderül, hogy Kevin 2000-rel lóg nekik még régről. Nem csoda, ha nem bízik a Donnellykben, hiszen nem hülye, hogy a 4 tesóval szembeszálljon. Erről ennyit. Közben nő a feszültség a Firecrackerben is, Jimmy festene, a biznisz meg haldoklik, ugyanis a nyertesek várják a pénzüket, de nincs miből fizetni őket, mivel a vesztesek meg nem akarják megadni a tartozásukat. Ördögi kör. Whitey a nagybátyától, Nagyszájú Bobtól kérte a kölcsönt arra, hogy elinduljon az üzlet. Most vissza kellene fizetni, de sürgősen.

Bob volt a környék uzsorása, s nem válogatott az eszközökben, ha a határidő betartásáról volt szó. Whitey indítványozza Kevin leváltását, nem képes ő intézni a behajtásokat, de Jimmy ad még egy esélyt az öcsikének. Tommy is megzavarja a festegetést, Jimmytől kér(ne) kölcsön, aki üzletet ajánl: ha segít rendbe hozni, amit Kevin elszúrt, kaphat 10 %-t a beszedett összegből.

"Bárhová mész, kísérjen az írek szerencséje" – tartja a régi mondás. Dufelt Atya ezzel vitatkozna, de felajánlja segítségét, hogy Sean újra suliba járhasson. Ha Sean komolyan gondolja, akkor megteszi neki a szívességet. Sean meg persze, hogy komolyan gondolja, mikor az anyja ott áll 2 centire tőle. Vágás, golfpálya, Alo nem akarja Nickyt holtan látni, ezért döngöltette csak egy kicsit a földbe. Ért a pénzhez, benne van az ügyekben, ha nem követ el ostobaságokat, mindenki boldog lehet. Alo nem akar háborút, szóval Nicky szaladjon békét kötni az írekkel, plusz szedje be a tartozásokat.

Kevin kicsit kiakad, mikor rájön, hogy Tommy meg akarja lopni a testvérét. Ebben nem segíthet, inkább felcsörgeti Jimmyt. Vagy nem. Az első tag nem tud fizetni, Kevin belerúg kettőt, kiderül, mégis tud. Joey bemutatja a „hogyan ne fessünk ajtót”-magánszámát, mikor Sean néz be a kocsmába. Neki is pénz kellene, el akar költözni otthonról. Ugyanis esze ágában sincs visszamenni tanulni. Nem kérné ingyen, segítene ő is behajtani a tartozást. Jimmy nem akarja belekeverni a piszkos ügyeibe, ezért a csehó italbeszerzését bízza rá, inkább, mint hogy Dokeytól kuncsorogjon melóért. Sean nagyon belelkesül, vad tervezgetésbe kezd, szerezni kellene egy zenegépet.

Baj van, Kevin tuti kuncsaftjának, Newtonnak nem áll szándékában fizetni, gyorsan lelépett. Jenny apja egyre feledékenyebb, az egyedüli megoldást Dokeyban látja megtestesülni, a lány meg inkább orvoshoz vinné. Tommy Newton lakásán dörömböl, van ott valaki, csak épp nem az, akit ők keresnek. Szorul a hurok, erre Kevin bevallja, hogy ő tette meg a téteket, s álnévként használta a Newton nevet. 10000 $ a tartozás, szép volt Kevin. A B terve egy lóverseny. Nem tudni, miért hiszi magáról Kevin, de még csak köszönőviszonyban sincs a szerencsével.

Tommy hallani sem akar a loviról, helyette megpróbál megállapodni Dokeyval, azzal a töredékkel a kezében, ami eddig van. A következő vesztes tag egy nő, aki a lakbérét játszotta el, ha kifizeti a tartozást, a férj rájön, hogy újra hazárdírozik, s le fog lépni a gyerekeivel. Tommy először semmi könyörületet nem mutat, majd a földön csúszó nő láttán megkegyelmez.

Dokey a parkban játszik unokaöccsével, Napóleon waterloo-i vereségét ecseteli a homokozóban. A királyfi és királykisasszony meg a sárkány a várban már lejárt lemez. A tanmese lényege: a közelgő vihart mindig számításba kell venni. Nicky zavarja meg a törénelemórát, jött egyezséget kötni. A megállapodás ugyanaz, amit anno Sal és Huey kötött. Dokey igent mond, könnyen ment, lehet, hogy Alo ügyködött a háttérben. Eközben Whitey a nagybátyuskánál próbál meg mosolyogni, nem sok sikerrel. Bob rosszul viseli, ha valaki nem fizet, Jimmy késsel a hátában fogja végezni, ha így folytatja.

Tommy Katenél kopogtat, kölcsönkérne tőle, Kate nem kérdez, megadja neki, amit kér. Mielőtt azonban a konkrét összeg szóbakerülne, Dokey parkol le az utcán, hazahozta Matthewt. Tommy kijózanodik, gyorsan kereket old. Mégiscsak marad Kevin B terve. Esik, új zsoké, változik a pálya állapota, változnak az esélyek, Kevin profihoz méltón figyelembe veszi az összetevőket, nem hallgat a megérzéseire, fogad, és…  

Dokey sétál be Jennyék éttermébe, jött üzletet kötni, már ma alár akarja írni a szerződést. Jenny belevaló kiscsaj, a holnap az holnap, Dokey húzzon csak el innen addig, és különben is, ne adjon kölcsön az apjának. Az írfőnököt sem kell félteni, már alig várja, hogy beleszólása lehessen a kajálda menetébe. Seanék nagyban válogatnak a zenegépek között, mikor Whitey bukkan fel: aki nem fizet, az ráfizet, Jimmynek annyi.

…veszít. Kevin a legbénább szerencsejátékos a világon. Ezt Tommy is tudja, így hallgatott Kevin első megérzésére, és arra fogadott. Jimmy útban van Bobhoz, elmagyarázná neki a késés okát. Ami ez után történt, az zavaros, a végeredmény: a kizuhant Bob az aszfalton (pontosabban az ott parkoló kocsin). Tommy rohan az étterembe, Jennyt sajnos nem találja ott, csak hűvös fogadtatást kap az apjától. Irány Jimmy, Kevin előáll a sztorival, begyűjtöttek 3500 $-t, feltették egy lóra és nyertek, de meg akarják tartani. Jimmy menten agyvérzést kap.

Nem tetszik neki, hogy Tommy le akarja nyúlni az összes pénzt. Azt ugyanis ő nem tudta, hogy az Nagyszájú Bob pénze. Tommyban megáll az ütő, Jimmy közli, hogy Bob ki fogja nyírni őket, ha nem fizetnek – azt azonban nem említi, hogy Bob már régen alulról szagolja az ibolyát. Tommy így nem vesz el semmit, inkább ismét Katehez megy, ahol természetesen megkapja a kölcsönt. Sean még kicsit sokkos attól, hogy egy hulla landolt mellette az égből, mire Jimmy közli, csak a Donnellyk-tesók számítanak, az a féreg meg azt kapta, amit megérdemelt. Végül Sean is megkapja a pénzecskéjét, így kirepülhet Anyuci szárnyai alól. Tommy pedig megadja Jennynek, amit ígért. Mindenki jól járt. Elvileg.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása