Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 2x09 - The Confession

2009. április 03. 12:00 - Sigismundus

Dilloni rendőrség, Landry vall. A kihallgatója nagyon arra akarja terelni a kérdéseket hogy ’megtámadta a lányt, megtámadott téged’, de a srác csak azt ismételgeti hogy ő megölte a fickót. Nyomozó nagyot sóhajt, kimegy, és közli a magába roskadtan ülő Apával, hogy fia nem nagyon akar magán segíteni. Pedig itt mindenki csupa jó szándék hiszen Texasban vagyunk nem holmi nyámnyila északi liberális államban, ahol a bűnözők jogait jobban féltik mint az áldozatét... Apa végre összeszedi magát és hazahurcolja a kapálózó fiát, aki persze tiltakozik, mert bűnhődni akar.

Matt és Carlotta boldogan ébredeznek, amikor rájuk nyit Nagyi. Gyorsan takaró a fejre, egyelőre titkolnivaló a kapcsolatuk, úgy tűnik. Taylorék készülődnek Gracie keresztelőjére, Julie a szokott lázadókamasz módján leszólja a dolgot, minek ennyit izgulni, egyáltalán minek az? Edző irodájába érve Timet hivatja, és elétárja a problémát. Mint atlétikai igazgatónak, neki kell embert találnia az egyéb sportolók mezének mosatására. És ő a legönzőbb, legönteltebb játékosára gondolt, Tim tudna-e nevet mondani? Tim tud, Williams névre Edzőnk fejet ráz, tiéd a dicsőség Riggins.

Tyrát otthon idősebb Clarke várja. Megint nem rendőrként jött, elmondja, hogy fia feladta magát, és most szüksége van egy jó ügyvédre. De a lánynak is, így ő korrekten ajánl egyet.Tim fényes jókedvét edzésre menet csak Görénypapa rontja, el. Kerítés mellett álldogálva, közli hogy hiba volt visszatérni a szabadságból a csordába, nincs kimondva, de figyeli a srácot… Buddy a Garrity Motorsnál mindenkinek eldicsekszik Santóval, micsoda tehetséget talált, a srácnak nem tetszik igazán ez a figyelem… Jay és Herc a tolokocsiimadok.com-on nézeget randipartnert, amikor benyit Jay anyja sütikével, Vörös kiadja a jelszót, elsőként innen kell szabadulni.

Santo az edzésen, a védfalba lett beosztva, 59-es mezben, de ma nagyon nem megy a blokkolás. Buddy sem érti, Eric sem, múlt héten még jó volt a dolog.  Landry és Apa az ügyvédnél, aki nem sok problémát lát az ügyben. „Más valaki védelme, halál vagy egyéb súlyos támadás ellen”. Erre alapul majd a védelem, jók az indokaik, ha esküdtszék elé is kerül a dolog. Pulykatojást nem akarja érteni továbbra sem hogy itt mindenki neki segít, ő bűnhődni akar.

Jayt meglátogatja Lyla, és ugyanekkor hívja fel a randioldalról Isabella. Exe gratulál Jaynek, hogy ismerkedik, majd üdvözülten vigyorognak egymásra még egy darabig… Ericet ritka látogató keresi fel irodájában, nagyobbik lánya, és a sok leckéről, szakkörről, egyébről panaszkodik, no meg hogy nem tud megfelelően részt venni a keresztelő szervezésében. Vajszívű apja, megígéri, közbenjár Tammynál. Aztán irány az Atlétikai részleg, ahol verseny van, no meg Tim Riggins mindenes. Timet nem dobja fel az sem hogy a csajok tanárnőstől rajonganak érte, ugyanis főbérlője ide is követi. Megint semmi konkrét fenyegetés, csak a sarkában van. Most már Ericnek is feltűnik a fickó.

Este, Santonak a Játékkönyv rá vonatkozó részei egyre kiismerhetetlenebbek. Tammy csodálkozik férje közvetítésén, ő nem úgy látja hogy lányának fenemód sok dolga lenne a suliban. Clarke rendőr is beszél fiával, mert kicsit helyre kell rakni a fejében a dolgokat. Tisztázza vele, hogy ha nem hallja meg Tyra sikítását akkor nem rohant volna oda segíteni. Hogy egy olyan embert ütött le aki öt nőt támadott addig meg és a hatodikhoz másodszorra is visszatért. Szóval ne játssza önző módon a szenvedi vágyót, mert így mások, szülei, Tyra fognak szenvedni helyette. Hibát ott követett el, hogy nem szólt azonnal. (de akkor miről szólt volna 6 rész)

Matt és Smash melózik a büfében, Carlotta érkezi. MrWilliams egyből rástartolna, de a lány Mattet hívja. Brian csak egy pillanatig les, aztán elégedetten vigyorog tanítványára. 7-es is vigyorog, Carlotta is csupa boldogság, hurrá. A srác hátravonul a rendelést elkészíteni, Brian gratulál neki, de felhívja a figyelmét, szabályokat kell ám a nőknek adni… Landry Colettéknél, arról filózik, hogy pokol és börtön közt kell választania. Megkérdi Tyrát, akkor valóban veszélyben érezte-e magát? A válasz megnyugtató, igen, a lány azóta tud nyugodtan élni amióta tudja hogy Coldwell halott…

Buddy és Santo úton a meccsre, ekkor a srác bepánikol. Üvölteni kezd, hogy nem érti a lényeget miért is kellene játszania, és hogy egy dagadt fehérember akar csak jópontokat szerezni magának ezzel, meg ilyenek. Buddy leáll az út szélére és elmagyaráz egykét dolgot. A lényege az ennek az egésznek hogy Santo kap egy kihívást az élettől ma este, hogy változtathasson. Persze ha gondolja, lépjen le, nem akadályozza, biztos jövője lesz, börtön és egyebek. A srác végül marad, de igen gyenge egy jelenet volt. Julie és Tammy újabb vitája otthon. Lánya azon hisztizik, hogy nem engedik felnőni, anyja kiosztja, hogy ne játszza az agyát, visítás, könnynek, sablon megint…. Vallomástétel a rendőrségen, Landry elmondja a kamerába hogy egy társa védelmében tette amit tett, és veszélyben érezte az életét.

Jay randija érdekesen alakul Isabellával. A csaj már az elején bevallja, hogy a pisiszex és hasonlók hozzák izgalomba, majd távozik a mosdóba. Jay magához tér, és egy vörös pincérlánytól kér segítget a mielőbbi eltűnésre. Begurulhat a konyhába, a lány pedig közli Isabellával hogy partnere távozott. Isa kemény csaj, durván szeret mindent, üvöltözik kissé, leönti vízzel a lányt majd távozik.

Párducok készülnek a meccsre, a veteránok nyugisan, az újonc Santo a tegnapi ebédjét is kirókázva. Ellenfél idegenben a Cougars, irányítójuk a 12-es JD Pepper. Nagyon jó védelmet kap, sikerül minden playnél dobnia. Így csapata folyamatosan csak menetel előre, a Párducokhoz csak TD után kerül a labda. Félidőre 28-13 az állás.

Pályára menet, Buddy megkéri Ericet, küldje majd be Santót is, a srácnak nagy szüksége lenne egy kis ösztönzésre. Eric szerint még nem áll készen, de meglátja mit tehet. A taktika második félidőre sem változott, Pepper és támadói csak nem vesztenek labdát, újra és újra megvan a 10 yardjuk. Santo remegve ül a padon, amikor a nevét hallja, pályára !Első és második play végén a füvön fekszik, de a harmadikra rendesen felhúzta az agyát. Harmadikra a védőjáték szerint rést kell a támadófalon ütni. Play. Minden a tervek szerint Santo berohan, keresi a 12-es mezt és kapd el csibész ! JD Pepper elejti a labdát, szabad, és Párducaink szerzik meg. Mindenki ünnepli dilloni térfélről Santót, akivel forogni kezd a stadion..

Játék végén, amit úgy tűnik megnyertek Párducaink, Buddy gratulál, és elmagyarázza Santónak, hogy az ő játéka volt a fordulópont. Bocsánatot akarna kérni a kocsibeli szöveg miatt, de a srác leinti, ő köszöni inkább a dolgot… Matt belekezdene az alapszabályos szövegbe, de akadozik, hiába, nem megy neki az ilyen süketelős, és Carlotta sem hagyja, befogja a srác száját alaposan.

Timet álmából Görénypapa ébreszti egy puskával böködve, a görények kajájáról magyaráz. Majd elröhögi magát csak vicc volt, részeg és be van lőve, Tim meg jöjjön le bulizni. Mert meghívta pár haverját, csupa hasonló gyanús narkós psziho. Tim tudja mit követel a vendégszeretet, felajánlja hogy elmegy vodkát venni.

Jay a pincérlány autójában, akivel jól elröhögnek utólag a történteken. Hosszas hallgatás, majd csókolózás, majd lesz egyéb is bizonyára, mert következő jelenetben már reggel van, a csaj hazavitte Jayt. Csak szexel ért véget a randi. Otthon azonban szülei fogadják, akik elég idegesek egy ébren töltött éjszaka után, Hiába próbálták telefonon elérni, nem ment. Jay érti a helyzetet, kijelenti, Herchez költözik.

Julie és anyja a keresztelőre készülődés előtt még beszélgetnek egyet, anya elmagyarázza a lányának, hogy vissza akarja kapni a családját, és mindkét lánya csodálatos, meg hasonlók. Ölelés, és minden a régi, lehet készülődni. Jut munka Julienek, Tammynak, és Shelleynek, de még Ericnek is. Az ő dolga megnézni, miért alszik a házuk előtt a kocsijában Tim Riggins?Válasz nem sok születik, Tim kap egy hálózsákot, és irány a templom.

Itt csupa boldogság mindenki, Julie is boldogan keresztanyásodik, mintha az elmúlt pár hónap meg sem történt volna. Csupa boldog jelenettel ér véget a rész. Matt és Carlotta boldogan főzőcskéznek, Jay boldogan költözködik Lyla és szülei segítségével. Legboldogabb azonban Tyra lesz. Érkezik hozzá Landry és közli hogy nem emelnek ellene vádat, azért mert ön- és más védelméből megölt egy bűnözőt. És ezt kellet 5-6 részen át húzni..

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása