Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 1x11 - ...és temesd be!

2009. április 03. 10:00 - missparker

Ott hagytuk abba, hogy Charlie elindult a börtön kapuja felé, hogy akkor ő most jól bemegy, és előkeríti azt, aki miatt 12 évet ült. Mély levegő, elszánt, mint három Rambó. Ugyanaz a két tahó smasszer fogadja, mint a múltkor, beszólogatnak neki, van egy cellájuk a számára. 'Tartsátok fenn, szükségem lehet rá!'

Markhoz jött, az apához, akinek a fiát az első epizódban meggyilkolták. Charlie fogta el a gyilkost, Mark tartozik neki. Információt kér Hollisról, megegyeznek. Mark felfigyelt rá, hogy Charlie társ nélkül érkezett, ebből tudja, hogy ez személyes ügy, most egy sittessel, és nem egy zsaruval tárgyalt.

Meló van, Bobby-t családi veszekedéshez hívták, már csak a lövésre érkezett meg. Anyu a bejárati ajtót átlőve kinyírta aput. Tésztaszószban úszik a keze, vacsora délelőtt? Apu éjszakás volt. Hol a fegyver? Fakabátok, tűnés megkeresni, biztos bedobta a növények közé. Hát, ezek sem szobanövények.

Interjú Constance-szal, az átlagos rab, aki túl sok időt tölt odabenn, előbb-utóbb visszakerül. Crews nyomozó nem átlagos rab, ő ártatlan volt. A kérdező tovább akadékoskodik: oké, az volt, amikor bement. És amikor szabadult?

Bobby pattog, márpedig a fegyver nincs meg, Reese maga veszi kézbe az ügyet. Egy rosszarc érkezik bámészkodni, Charlie odamegy hozzá. A rosszarc átad egy telefont, valaki beszélni akar vele. Mark az, megvan az embere. Van egy lánya, és új neve: Orson Parker tiszteletes. Rátalált az Úrra. Siessen, mert Kyle Hollist sokan meg akarják találni. Charlie szól Reese-éknek, ő akkor most kicsit lelép, más dolga akadt. Utazás közben Zent hallgat, ha minden összefügg mindennel, akkor, ha mást bántok, magamat bántom, és attól miért érezném jól magam? Charlie kivágja a kazettát a kocsiból. A kocka el van vetve.

Célhoz ért, a kocsiban épp fegyvert cserél. Szolgálatit a padlóra, privátot a tokba. Két óra telt el, Reese hívja. Nyugi, mindjárt visszaérek. Hollis házába a privát stukkert szorongatva tér be. Szentképek, szónoklat a tévében, a ház egyébként gyanúsan csendes. Tévé kikapcs, erre rászólnak a konyhából, kapcsolja vissza, az apukám az. A tizenéves lány már nem tud felkelni, hasbaszúrták.

Reese és Bobby kettesben maradnak. Reese, maga mindig úgy fest, mint aki kérdezni akar tőlem valamit. Jól van, akkor kérdez: hogyhogy nem állt ki a társa mellett? Mert a belsősök megfenyegették, hogy ha hazudik, őt is lecsukják. A kutatásban Reese talál egy csomó fehéregeret, hát ezek meg mire kellettek? Egy szobával arrébb egy üres terráriumot. A kígyónak szánták őket, de az lelécelt.

Charlie a mentősökre várva támogatja a vérző lányt, Zen gyakorlattal tartja benne a lelket. Elárultad nekik, hol van apu? Nem, már tegnap eltűnt. Telefon csörren, Hollis az. Emberünk várja Charlie-t két óra múlva a Bank of Los Angelesben. Megérkeznek a mentősök. A lány kérdez, maga is meg akarja ölni aput, Kyle-nak hívta a telefonban, mint azok. Charlie lelépne, késő, a rendőrök is megérkeztek. A lány már sokkosan üvöltözik Charlie-ra, 'ő akart megölni'. A zsaruk fegyvert rántanak.

Charlie a kocsiján menekül. Reese-ék közben hívták az állategészségügyiseket, egy burmai pitont keresnek. A piton nem eszik pisztolyt, mert hideg és fém. És egy pisztolyt tésztaszószba mártva? Hááát, azt valszeg megenné. Szóval kell az kígyó.

Charlie odaadja a kocsiját egy cicababának az első piros lámpánál, taktikának nem rossz. Vesz egy lepukkant tragacsot a következő kereskedésben, oda kell érnie a bankba Hollishoz.

Megérkezett, szembenéz Hollisszal.

Ted nyilatkozik, Charlie megmentette az életét a börtönben. Meggyőzött néhány embert, hogy hagyják békén. Vajon mit tenne azzal, aki tőrbe csalta?

Hollis zsarol: Charlie adjon egy szép nagy összeget, vigye ki a reptérre, majd ha megérkezett valahová, akkor cserébe telefonon elmond mindent: hogy mi köze a barátja családjának halálához és a Bank of Los Angeleshez. Deal. A garázsban Hollis tovább dumál: fotói vannak, meg dokumentumai, ha esetleg Charlie bántaná... Melléfogott, Charlie tanult egyet s mást a börtönben. Egy ütéssel lecsapja, Hollis egy gyümölcsraktárban ébred.

Charlie kezében a kése, most még szilvafelezésre használja. Megölted a barátaimat! Kiselőadást tart a pluatról, a szilva és a kajszi keresztezéséről. Hollis retteg. Reese és Bobby még a pitont kergeti. Bobby kérdez: mit tett volna, ha belsősök azt mondták volna neki is? Reese ijedt tekintete nem a kérdésre válasz:

Charlie a csomagtartóba rámolja Hollist, Jennifer nyilatkozik. Más ember most? Nem tudom, hogy milyen. Charlie találkozóra hívta a közeli parkba. Bocsánatot kér a nőtől, pedig fordítva kéne. Haragudott rá a börtönben. Mostmár lehet Hollisszal foglalkozni. Mesél neki, milyen volt az első hat hónapja odabenn: fekvőtámaszozott, nem beszélt magában. A második hat hónapban magában beszélt, nem fekvőtámaszozott. Ne akarja megtudni, milyen volt a többi. Találkozó Teddel. Nem tetszik neki az új kocsi, pedig nem is látta, mi van a csomagtartóban. Utánajárt Jack Reese pénzügyeinek: minden évben 250 dollárt ajándékozott egy alapítványnak. Négy hónappal a banki lövöldözés után az alapítvány kapott egy négymilliós anonim csekket. Charlie kocsikázik tovább, felhívja Jack Reese-t. Bárcsak tudtam volna a letartóztatásom napján, hogy az az utolsó szabadon töltött napom. Te tudod Jack, neked ez az a nap. Charlie elkalandozik vezetés közben, jobb oldalról beleszáll egy másik autó. A biztonsági övön lógva ébred, a kocsi a feje tetején áll. Két rosszarc hajtott belé egy terepjáróval, az egyik ott volt a parkban mikor Carl vitatkozott Jack Reese-zel. Ő ölte meg Carlt. Charlie szolgálati fegyvere túl messze van tőle, fel is markolják rögvest.

A másik fegyver viszont kéznél van. Leteríti az egyik gólemet. Majd a másikat. A fazon utolsó gondolata: de elvettük a pisztolyát! Tényleg nem egy ártatlan ember jött ki a börtönből.

Hollist átrámolja a terepjáróba, utaznak tovább. Jennifert kérdezik, ha csak egy dolgot mondhatna Charlie-nak, mi lenne az? Hogy élje az életét. Charlie megérkezett a céljához, elkezd gödröt ásni Hollis nagy rémületére.

Hollis félelmében mesél. Jack Reese hívta, adott neki pár borítékot, amit elvitt Charlie és a megölt barátja, Tom közös kocsmájába. Tom pénzt mosott Jacknek. Aznap este Hollis kapott egy hívást, hogy intézze el Tomot, mert sikkasztott. Charlie megáll egy pillanatra, majd tovább ás. Hollis bevallja a gyilkosságokat. De nem ő ültette fel. Charlie tovább ás. Nincs sem fotó, sem dokumentum. Csak ennyit tud. Ez elég, a telefon végig ott volt mögötte, Constance vonalban volt, mindent hallott. Jól van Charlie, hol vagy? Kiküldök érted valakit. Ne még, dolgom van. Charlie kezében az ásó, Hollis előtte megkötözve. A féreg remeg félelmében. Charlie megfordul, betemeti a gödröt. Hollist visszapakolja a kocsiba, elindul vele.

Reese befogta a kígyót, a gyilkos nőszemély tésztaszószba mártotta a pisztolyt, és lenyelette a kígyóval. Parancsot kell kérni, hogy kivágják. Ezt már Charlie közli velük. A kollégák hülyén néznek rá, amit folytatnak, mikor Charlie kér tőlük valamit. Következő képen Charlie áll a tetőn, szemben a Bank of Los Angeles. Jack Reese érkezett hozzá.

Charlie mesél: 91-et írunk, hatan jöttek ki aznap a bankból, Jack leszedett ötöt. Elkezdte tisztára mosni a pénzt, hullani kezdtek az emberek. Tom is üzleti kapcsolatba került vele. Meghalt ő is, a családja is. Carl is meghalt. De miért? Jack játssza a keményet, neki aztán fogalma sincs. Charlie kezébe nyom egy távcsövet. A lánya és Bobby épp Hollist vezeti a bank elé, ezt kell látnia. Gyere velem, Jack. Alkudj meg az ügyésszel. Jack még maradna, Charlie otthagyja. Jack kilép a tető szélére, mint aki ugrani készül. Az őrsre megérkezett Bobby, Dani Reese és Charlie Holisszal. A kollégák felállva tapsolják meg.

Constance is örül: vége van. Charlie vitatkozik: de nem Hollis ültette fel. Hagyd másra. Később Reese és Charlie beszélgetnek, csörren a telefon, Jack hívja. Nála van Rachel, Charlie nem ismerte fel, pedig a karjaiban is tartotta: ő Hollis lánya. Charlie telefonál a kórházba: az adatbázisban már nincs benne, a recepciós nővér pedig emlékszik rá. Irány a tiszteletes háza, az kiürítve. A visszaúton megáll a kivágott Zen kazettánál, felveszi.

Erre még szükség lesz.


Vége az első évadnak, egy második is van. Magyar tévék nem adták még le, remélem egyszer sor kerül rá.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arathon 2009.04.03. 15:30:28

klassz hogyvolt
2. évadról akkor nem lesz hogyvolt addig amíg magyarul nem megy?
süti beállítások módosítása