Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x06 - Solo

2009. április 01. 13:00 - sixx

Pár másodperces összefoglaló után átlag középosztálybeli családnál nyitunk, apuék focit néznek, a lány netezik, minden a lehető legnagyobb rendben, igaz? Nem igaz, egy sötét alak tűnik fel a háttérben, aztán annyi az áramnak, majd a sötétség leple alatt a család is eltűnik - és persze kiderül, hogy ÚjSyd famíliáját láttuk, akiket azért "rabolt" el az APO, mert ÚjSyd kémesdit játszik, most már igaziból, ők meg mennek a tanúvédelmi programba. Biztos kurva boldogok lesznek, hogy Bumfuck, Ohio új családdal gazdagodik majd. ÚjSyd sír, Syd meg magyaráz neki, hogy ez így jó mindenkinek. Családegyesítés jön, könnyekkel.

Másnap Arvinbácsi Gordonnak számol be a feljeményekről, és hozzáteszi, hogy ő oszt nem fog senki bántani, aki az APO-hoz tartozik közvetve vagy közvetlenül, de Gordon erre csak nevet erősen, dehogynem, vén gazember, azt csinálod, amit én mondok, vagy jön a villamosszék. Arvin tartja magát, de a lánya egészségével zsarolják egy kicsit, majd megemlítenek egy magyar csávót, Vak Jánost, aki fegyvereket tervez ráérő idejében, és Gordon szeretne vele beszélni. Az irodában Arvinbácsi egy egy pendrive-on nézegeti a gyökérkönyvtár tartalmát, majd Jánosunk útlevelét, amiből kiderül, hogy Berettyóújfalu szülötte.

Eligazitunk: KémFater ismét bevezeti Arvint az APO kötelékébe, az meg cserébe elővezeti Vak urat, akiről azt is megtudjuk, hogy nagyon veszélyes alak, és célzó szoftvereket tervez, amiről mindenki mindent tud, fasza, tökös, magyar cucc ez, ha valamire rácéloz vele, annak vége, mint I. Fletónak. Arvin zsiványul felhasználja Gordont is az akcióhoz, és kitalálja, hogy az APO majd elkapja Vakot, és ezzel kelepcébe csalja Gordont, és két legyet egy csapásra, höjj. A magyar gonosz legutoljára egy algériai alvilági geciemberrel kokettált de azóta nem látta senki, és az algír alvilág? Na, oda nem lehet csak úgy bejutni, Reneé kell hozzá. Arvin egy kicsit lelkizik Sydnek ZombiSydről, sírás, remegő száj, hormonok, extended főcím.

Marseilles, sötét alakok mahjonggoznak, amit egy motoros bandita érkezése szakít félbe, Reneé az, a világ legkeményebb csaja, három embert három késsel bír szóra, és szedi ki az egyikből Vak úr hollétét. Vágás, ÚjSyd edz és izzad, Grace ügynök is ezt tenné, de nem szeret közönség előtt vergődni, de kell az edzőtárs ÚjSydnek, így belemegy a dologba. Közben beszélgetnek, annyira nem érdekes, max az, hogy ÚjSyd életében nem verekedett, és azt hiszi magáról, hogy ő Jean-Claude Van Damme. Grace elmagyarázza neki, hogy ez nem így megy, hanem azzal nyitunk, hogy kiszúrjuk a geci szemét, és lepleknizünk mindenkit, mert csak ez az üdvözítő út.

Eligazitunk megint, Renee (hagyjuk ezt az ékezetesdit a picsába már) megtalálta Vakjancsit, a pletyka igaz: a Minden Becélozni Képes Szittya Program létezik, és most félhetünk. Vak eladná a cuccot egy kínainak, aki Indiában van, és hogy-hogy nem, a kínai nagykövetségen van neki egy szobája, abban egy páncélszekrénye, abban meg egy lista (titkosított!!!) amire viszont MINDENT felír, gazemberhaverok, titkos akciók, amit csak el lehet képzelni. És ezt Dix egy informátortól tudja, aki tud titkosul olvasni, vagy valami ilyesmi. A feladat: betörni a széfbe, elolvasni a listát, Vak után eredni.

Ugrunk Mumbaira, amit csak az olyan imperialista köcsögök hívnak Bombay-nek, mint JJ Abrams. Syd indiai népviseletben nagyon vicces látvány mellesleg. A terv első akadálya, hogy a tábornok nem jön le a szobájából nősülni (hogy a faszomba kerítettek meghívót az esküvőre???), és úgy elég nehéz széfet törni, hogy a csávó előtte ül, mondja Grace. Egy őr is van az ajtó előtt, amit Marshall a konzulátus rendszerére rácsatlakozva lát, ennyire egyszerű NEM lehet ez a hekkelés bazmeg. Dixék egy tervet találnak ki, aminek első lépéseként Dix szerelmet vall a menyasszonynak fake afrikai akcentussal, és ezzel botrányt csap, a lépcső előtt álló őr máris elhagyja a posztját, és a továbbra is egy Hummer2-re hasonlító Syd simán belóg az épületbe.

Odabent aztán a terhességet használja fegyvernek, és közli az ajtónállóval, hogy a tábornok minden bizonnyal akar majd vele beszélni, hiszen van itt egy kis bibi ezzel a házassággal. Működik a dolog, és már bent is van az irodában, ahol a kínai egyből azt kérdezi, hogy ő küldött? Syd nem tudja miről van szó, de nyakon lövi az embert egy nyíllal az órájából, majd jöhet a széf, de azt meg valami árnyékolás védi, így ÚjSydnek is aktivizálnia kell magát, az idő meg fogy, ráadásul a menyasszony is elindul a tábornokhoz. A széf egyszer csak nyitva, Syd, kipakolja, és menekülni kezd, ÚjSyd meg összefut egy kínai őrrel, és leblokkol, verekedés helyett elszalad, ami nem fasza, de Grace ügynök segít neki. Nem baj, majd legközelebb.

LA, Syd egy bébiholmis boltban nézeget egy kisgyereket párás szemmel, és jut eszébe Vaughn, a Halott Apa, ezt a jelenetet nem bírjuk nézni. Arvinbácsi is vásárol, egy szabónál jár, de igazából titkos találkára érkezett Gordonnal, aki kicsit ideges, hogy Arvin nem szólt neki a Mumbai kalandról. Arvin láthatóan élvezi, hogy a másik gecit idegesítheti. Dix megtalálta Vakjancsit, a dél-kínai tenger egy olajfúrótornyán, mert szabadidejében erről a területről készült nagyfelbontású műholdfelvételeket nézeget. De nem Syd megy a buliba, hanem ÚjSyd, ugyanis a fúrótoronyról se ki, de oda be, csak kéthetente egy kurva, Vakjancsinak. Na, ez lesz ÚjSyd. Yay.

Syd kiakad, és az apjával veszekszik, nem küldheted ÚjSydet, mert el fogja kúrni! De te nem mehetsz, lányom, Vakjancsi ennyire nem perverz! ÚjSyd megy, oszt kész. Marshall segít a szőke csajnak felszerelkezni fegyverré alakítható rúzzsal és hajkefével, de nem úgy tűnik, hogy az első szóló bevetésre készen állna a kislány. Dix is beszélget vele, és igen, kiderül, hogy nem, nem áll készen, de megtesz mindent. Ez az ún. tűzkeresztség. Arvinbácsi megy jelenteni Gordonnak, Vakjancsi hollétét árulja el, iletve azt, hogy ÚjSyd megy egyedül a manus ellen, ettől Gordon kicsit elbizonytalanodik, ennyire hülyék nem lehetnek az APO-nál, a csaj egy aktakukac, nem ügynök. Gordon inkább Amy Ackert küldi el az olajfúrótoronyra, hogy megelőzze az APO-t, és kinyírja ÚjSydet.

Olajfúrótorony felé tartó hajón vagyunk, ÚjSyd rettentő közönséges kurvának maszkírozva rajta, innen is gratula Vakjancsinak. Visszaemlékszünk a sminkelés-öltözködés perceire, amikor Syd segítségével ribancot faragnak ÚjSydből, fájdalmas nézni is. A tornyon aztán eljutunk Vak kabinjáig, ahonnan a "Dzserecsák, dzserebé!" utasítás hangzik el, annyira nem is durva az akcentus, mint vártuk. ÚjSyd betipeg a spártai berendezésű cellába, ahol már várja Vak, aki nagyon szimpatikus. Angolul is tud, magyarosch ackentussal. Miközben a csávó italt kever, ÚjSyd a rúzsát venné elő, de elejti, mert idétlen. Közben rádiókapcsolatban van Syddel - mér, ő meg hol van? - aki segít neki a csábítás művészetében/Vakjancsi ártalmatlanításában.

Megárkezik Amy Acker is a toronyra, mégpedig búvárruhában, és azzal nyit hogy lelő egy csávót. ÚjSyd a kabinban megköztözi Vakjancsit, aki nemtetszését echte magyar "jujj" felkiáltással jelzi, és végignézi ahogy letöltik a csudafegyvert a gépéről. Amy eljut a kabinig, mert mindenkit lelő, aki elékerül, és a kódot is megszerzi az őrtől, de odabent már csak a számítógép füstölgő romjait találja, meg a megkötözött Vakot. ÚjSyd majdnem lelép a toronyról, de a hajó sehol, Dix helikopteren megy érte, addig ki kell bírnia, illetve felmenni a helikopter-leszállóhelyre. Amy is ide tart, hogy kinyírja/megszerezze a cuccot, jó kis csajbalhé lesz ebből. Odafent Amy nem lövi le azonnal ÚjSydet, mert a filmekben/sorozatokban a rosszemberek dumálnak egy sort, mielőtt kinyírnának valakit. Igen ám, de ÚjSyd emlékszik Grace tanácsára a pleknizésről és geci módszerekről, és előkapja a hajkefét, benne a pengével, amit belevág Amy vállába. Verekedés kezdődik, ÚjSyd meglepően jól teljesít, de ekkor jönnek a kínaiak, és lőni kezdenek minenkire - rájuk meg Dix a helikopterről, így Amy inkább a tengerbe veti magát, ÚjSyd meg felszáll a gépre, és mindenki boldog. A szüzsség elvesztése megtörtént.

Gordon és Arvinbácsi találkozója feszült hangulatban zajlik, Arvin a sarkára áll, és nem adja át a csudafegyvert, mert növesztett magnak gerincet hirtelen, Gordon ZombiSyddel fenyíti meg az öreget, lesz még ennek böjtje. APO, Syd megdicséri ÚjSydet az akcióért, és mesél neki Vaughnról, lapozzunk. Szoromkás gitárzene jön, hozzá képsorok a ZombiSydet látogató Arvinnal, a családja után ácsingózó ÚjSyddel, és a Vaugh hangját felvételről hallgató Syddel, aki a diktafont a hasához tartja, ó jaj, ilyen giccset bazmeg megáll az ész.

Címkék: alias
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anni* 2009.04.01. 13:17:34

"majd Jánosunk útlevelét, amiből kiderül, hogy Berettyóújfalu szülötte" - hehe, ilyen pontosan nem is figyeltem meg

egyébként nemrég olvastam, hogy a középkorban, mikor szerzetesék leültek asztalkájuk elé, hogy na most megírjuk ennek vagy annak a szentnek az életét, gyakran vették azt a motívumot igénybe, hogy a szent leányzó magyar királyi származék...
valahol ez a mechanizmus csak megmaradt, még ha nem éppen szerzetesek nem éppen szentekről szóló történeteiről van már rég szó :)

"De te nem mehetsz, lányom, Vakjancsi ennyire nem perverz!" - jujjujjjujujujujj :D

Gabba 2009.04.01. 13:40:34

Ez a Berettyóújfalu nagyon jó, biztos angol anyanyelvűnek kiejthetetlen nevet kerestek. Jó lett volna még pl. Karakószörcsök.

a "Dzserecsák, dzserebé!" utasítás hangzik el - ez a szinkronos változatban sajnos nem jött át.

xstranger 2009.04.01. 14:16:04

kettos ty-meg az ekezetek is jok, szep munka, tuti valamelyik stabtage.

BTW, egy nappal 911 elott adtak ki.

no mail, no problem 2009.04.01. 14:40:00

@xstranger:

es teljesen szabalyos utlevelnek latszik, nem ugy, mint a drot 2 evadban, ahol az egyik geciember szinten viritott egy, az allitasa szerint ervenyes magyar utlevelet. az nem is akarmilyen kamu utlevel volt, hanem egyenest kiralyi!

RogerNyul 2009.04.01. 15:23:59

Az útlevél dátumot meg nem is néztétek. :D 2001 09. 10. majdnem szeptember 11. lol.

Gabba 2009.04.01. 18:45:25

@RogerNyul: xstranger már felhívta rá a figyelmet :)

candyperfumegirl 2009.04.01. 19:36:12

Sixx, nem csalódtam benned, hogy betetted Vakjancsi útlevelét! :D

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.01. 21:04:25

@candyperfumegirl: még jó, bár sokat kínlódtam, hogy pont időben megállítsam. megérte.

candyperfumegirl 2009.04.01. 21:25:02

Kínlódtam vele én is a DVD-n, mert azt látnom kellett. :) Meglepően korrekt az útlevél.

sélli_ 2009.04.02. 14:08:41

Anno fél órát röhögtem Vák Jánoson :)) (mármint a nevén) főleg Kémapu szájából hangzott igen nagyon viccesen.
Arvin bácsin készen vagyok, komolyan Jack Bauer hozzá képest időnként sehol nincs... hogy minden szarból nem hogy kivágja magát, hanem még rá is ver nem gyengén. GO ARVIN$

0Hanga 2009.04.02. 14:29:33

De kár, hogy csak magyarul láttam igen csak kiváncs lettem volna most az eredeti hangra.
Egyébként én is arra gonoltam, hogy stábtagé lehetett az utlevél.

Gabba 2009.04.04. 20:29:02

@0Hanga: ó, basszus, én meg már hülyére gugliztam magam, hogy mi az a "stabtage", amit xstranger említett... azt hittem, valami filmes angol szakszó.

Duerre 2009.04.22. 08:50:36

Megnéztem Vakjancsit az iwiw-en. Nincs fent :D :S

Anni* 2009.04.22. 09:16:42

@Duerre: lökött :P

KékFény6 2010.02.21. 19:48:57

Biztosan van magyar származású a stábban (talán az írók között), mert ez már nem az első magyar szál. Pár résszel ezelőtt került szóba Budapest.
süti beállítások módosítása