Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x19 - Választások

2009. március 31. 14:00 - leeann

Természetesen visszatekintünk egy kicsit, majd megnézzük, hogy mit csinálnak a vadászok. Faith egy ölő kést kapott ajándékba a több mint 100 éves cukros bácsi polgármestertől. Buffy pedig éppen kedvenc angyala segítségével vadászik. Persze nem minden a vadászat, úgyhogy másnap a mama kicsit túllelkesedi, hogy Buffyt felvették több jó egyetemre is. Buffy nem lelkesedik ennyire, mert nem igazán mehet el Sunnydale-ből, hisz ő a vadász. Az iskolában mindenkit a továbbtanulás érdekel. Cordi csak pocskondiázza az egyetemeket, de Willowt szinte minden neves egyetemre felvették, sőt még Oxfordba is.

Azért a Northwestern egyetem lehetősége már Buffyt is lelkesedésre ösztönzi, és megpróbálja meggyőzni a figyelőit, hogy ha kiiktatják a polgármestert és Faith-t, akkor nincs rá szükség napi szinten, és elhagyhatná Sunnydalet. Persze Wesley hallani sem akar arról, hogy Buffy elmenjen, de Giles szerint, ha megoldják a jelenlegi ellenséget, nincs akkora szükség a vadászra, és Buffy nyugodtan mehet egyetemre. Közben a polgármester elküldi Faith-t egy fontos dobozért a reptérre. A doboz biztonságban beér a városházára, de a bokorban leselkedik egy szőke fej, hát persze, hogy Buffy az.

Buffynak nem elég a leselkedés, és kiszedi a sofőr vámpírból, hogy mi van a ládában. Kiderül, hogy egy démoni erő, vagyis irány a könyvtár haditervet készíteni. A csapat megbeszéli a feladatokat, és mindenki indul is a dolgára, de Wesley nagyon zokon veszi, hogy nem ő a főnök. Miközben Xander a feladata után megy, észreveszi, ahogy Cordi egy méregdrága ruhát nézeget az egyik üzletben. Úgy dönt, hogy nem is hagyja szó nélkül, és próbálja megbántani régi szerelmét, de alaposan. Persze Cordinak is felvágták a nyelvét, így csak csatáznak egyet.

Will kideríti, hogy a dobozt csak varázslat segítségével lehet elpusztítani, így részletes leírást hagy Oz és Xander számára az előkészületekről, amíg ő Buffyval és Angellel a dobozért megy. Willow azért kellett, mert a dobozt varázslat védi, amit kis vörös el is söpör az útból némi latin szöveggel, meg valami porral. Ezek után Buffy és Angel jön, akik megszerzik a dobozt, de csak némi harc árán. A polgármester kissé dühös lett, hogy elveszett a láda, de Faith elkapta Willt, ami jó cserealap lehet.

Buffy is így érzi, és úgy dönt, hogy kicserélné Willt a ládára. Wesley szerint el kell pusztítani a ládát, és majd valahogy máshogy szabadítják ki Willt. A veszekedést Oz zárja le azzal, hogy megsemmisíti azt az előkészített varázskeveréket, ami a láda elpusztításához kell. Giles telefonálni indul, hogy megbeszélje a csere feltételeit. Közben Willow próbál kiszabadulni, de az őr vámpír szeretné megkóstolni a túszt. Willnek most jól jön a ceruzalebegtetés, mert ezzel a képességgel megmenekül a vámpírtól, aki porrá válik a fa íróeszköz szúró hatására. Ha már nem lett vacsora, Will körül is néz egy kicsit.

Felfedezi a polgármester rejtett szentéjét, ami egy kezdő boszinak olyan, mint gyerekeknek a cukorka bolt. Persze a kutatás során megtalálja az átváltozás könyveit is. Mivel vöröske úgy is ráér, beleolvas az egyikbe, amikor Faith jelenik meg az ajtóban. A lányok kicsit összeszólalkoznak, de a polgármester szerint ennek nem most van itt az ideje, ugyanis érdekes telefonhívás érkezett. A csapat az iskolában rendezte be a találkahelyet, ahova meg is érkezik a polgármester és csapata.

Mielőtt a cserét megejtenék, a polgármester arról tart kiselőadást, hogy Angel és Buffy kapcsolata milyen boldogtalan lesz, ha együtt maradnak. Persze ez senkit nem érdekel, de kell egy kis dráma is, ha már így összegyűlt jó és rossz. A csere megtörténik, de megjelenik az igazgató két rendőr társaságában, és azt hiszi, hogy drog van a ládában. A polgármester előlép az árnyékból, és magyarázkodni próbál, de az egyik buzgó rendőr minden figyelmeztetés ellenére kinyitja a dobozt, és egy fura állat szabadul ki belőle.

Soklábú állat akkora, mint egy kisebb kutya, de amúgy egy pókra emlékeztet, és miután megöli a kíváncsi rendőrt, eltűnik a sötétben. Na, most van bajban mindenki! Az igazgató menekülne, de nem nyithatják ki az ajtót, mert akkor elszökne, így viszont mindenki veszélyben van. Az állat újabb áldozata a polgármester, akinek a lény rátapad az arcára, akárcsak a rendőrére. Faith azonnal a segítségére siet, de egy következő ugyanilyen mászik elő a még mindig nyitott dobozból. Az azért némileg fura, hogy a polgármester nem halt bele a támadásba, de ki figyeli ezt ilyen helyzetben?

Buffyra is ráugrik egy, de ő agyonnyomja a lényt egy jól irányzott vetődéssel. Legalább egy kipurcant. A másikat Faith öli meg egy jól irányzott késdobással. A polgármester, mint aki jól végezte dolgát, felkapja a dobozt és elmondja, hogy kb. 50 milliárd ilyen van a dobozban, majd szól Faithnek, és lelépnek a suliból. Faith otthagyja az új kését az állatban, így az Buffyhoz kerül, és Will is megvan, ami szintén nem elhanyagolható tény. A könyvtárban Will elmeséli, hogy milyen ügyesen szembeszállt Faith-szel, majd átnyújt Gilesnak néhány érdekesnek tűnő oldalt az átváltozás könyvek egyik példányából. Giles úgy örül a lapoknak, mint egy kisiskolás az első jelesnek.

Wesley persze mindennek a rossz oldalát látja. Buffy sem érzi túl jól magát, mert az éjjel szembesült azzal, hogy soha nem jut ki Sunnydaleből. Will viszont pont az ellentétje Buffynak, ő bárhova mehetne, de inkább marad a Sunnydale egyetemen, hogy Buffyval járhasson egy iskolába. Szereti, amit csinálnak, és szeret harcolni a gonosz ellen Buffy oldalán. Valamint szeretné tovább fejleszteni a boszitudását is, amit itt megtehet. Az is kiderül, hogy Cordi nem vevőként járt a ruha üzletben, hanem ő az egyik eladó, ami fura, mivel ők elvileg gazdagok. Később Buffy és Angel a temetőben bújik össze, de mindketten elgondolkodnak a polgármester szavain a kapcsolatukról.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása