Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x05 - Out of the Box

2009. március 31. 09:00 - sixx

Az előző részből kiderült, hogy nyolchónapos terhesen simán lehet egy kézzel függeszkedni nagy magasságokban, úgy, hogy közben egy saccperkábé ötvenkilós nő még az emberen lóg nehezítésként, aztán az is, hogy ÚjSyd fedőneve Mockingbird volt az ál-Cia-nál, illetve az, hogy Arvinbácsi az ördöggel is simán cimborál, ha elzombult ivadéka gyógyítása a tét. A mostani epizód címe meg arra utal vissza, amikor a vörös parókás francia tyúk pincéjébe megérkezett egy doboz, benne lehűtött ember. Most meg majd biztos kijön belőle.

Frankfurt, katonai bázis, annak is egy raktára, amit egy csuklyás gaz rohan le, mert kell neki egy mentődoboz vagy miafasz. A ninjaruhás betolakodó aztán kénytelen az ablakon távozni, mert rágyújtják az épületet, király. Nem túl meglepő, hogy a francia csaj az. LA, Syd terhestornázik, ÚjSyd egy szál atlétában parádézik fel s alá, girl time. A beszélgetés annyira nem érdekes, mert tényleg csajos dolgokról van szó, szülés, meg hormonok. ÚjSyd marad egyelőre Syd kérójában. KémFater Arvinbácsival ebédel, mert a vén gazember vissza akar menni az APO-ba, mint beosztott, mert így hátha megtalálja a zombikórság ellenszerét. A CIA egyelőre nem lelkes az ötletért, pontosabban egy valaki akadályozza meg a dolgot, egy, csak egy embernek nem ment el a józan esze a sorozatban.

Ugrunk a francia lányra, aki kinyitja a dobozt, amiben egy ősz hajú csávó fekszik, a zene meg jelzi, hogy ez most drámai. Az APO-ban Dix tájékoztatja KémFatert, hogy a katonai bázisra nem volt annyira egyszerű betörni, sőt, két aknamezőn kellett átnyargalni, átmászni egy elektromos kerítésen és leverni egy fél tucat állig felfegyverzett rangert, szóval kb. annyira volt könnyű, mint miniszterelnököt találni egy bohócországban. A lopás azért is fura, mert a raktár tele volt jó cuccokkal (értsd: fegyver) de csak egy láda atropinZX-et vittek el, amivel a súlyos sebesülteket látják el a hercmezőn, és pont megfelelő arra, hogy egy lefagyasztott delikvensnek beadják, mert csak. Grace ügynök közben megkapja a biztonsági kamerák felvételét, rajta Reneé képével. KémFater arca elsötétül, Syd-et le is bassza, hogy lehetsz ilyen hülye, lányom? Megoldom, mondja Syd, nem kell rögtön idegesnek lenni. Kap társat is, Grace ügynök személyében, akivel KémFater közli, hogy adegy, vigyáznia kell Sydre, adkettő, nem kell megbízni a francia nőben.

Marseille, kikötő, ahol Fülig Jimmy is sokat mászkált. Syd a kismamaruhát testhezálló farmerre cserélte, gondolom gumírozott korccal, vagy nagyon hülyén fog kinézni Vaughn leszármazottja. Reneé rajtuk üt, miközben telefonoznak vele, de nem sokáig tart a bájcsevej, mert az ablakban meglátják az ősz hajú embert, aki időközben felébredt, és amikor Sydék felérnek, egy kést ragad, majd azzal fenyegetei Reneé-t, aki a LÁNYA. Nahát. A fater 23 éven át aludt, és nem nagyon bízik Sydékben, de elmondja, hogy egy DeSantis nevű ember kapta el, kicsit megkínozta majd nem emlékszik semmire. Aztán feláll, a füle elkezd vérezni, és nagyon szarul lesz, de a lánya ad neki egy injekciót, amitől elalszik megint. Sanyarú sorsa van, az már látszik.

Arvinbácsi LA-ben összefut azzal a faszival, aki segített neki kijönni a sittről, de cs ak kicsit beszélgetnek, mert Gordon Deane is megjelenik a színen. Deane szerint egy Lewis szenátor nevű nő miatt nem engedik vissza Arvint az APO-ba, de bízik abban, hogy Arvin majd "meggyőzi". Grace ügynök Marseille-ből telefonoz az APO-ba, és számol be az öreg csávó állapotáról, amikor megemlíti DeSantis nevét, ÚjSyd szeme felcsillan, végre hasznossá tehetem magam, gondolja, ismerem ezt a nevet mondja, Deane egy csomó dokumentumot akart neki eljuttatni, ott vannak valahol San Franciscóban. Syd mindeközben Reneé-t győzködi, hogy elvihessék a fatert egy orvoshoz St. Etienne mellé, de emikor elindulnnak, elmegy az áram, hoppácsak. Grace ügynök megy megvizsgálni, hogy ki akar betörni a raktárba, és találja szembe magát egy teljes kommandós alakulattal, szopás.

Odafent sem túl jó a helyzet, miközben Grace golyózáporban menekül, Reneé-t hívjék telefonon, hogyaszonyga, elvitted a dobozt, benne az emberrel, ejnye. Húsz perced van, vagykülönben. Nagyon feszült pillanatok jönnek, Grace fegyvert keres és talál, mert Reneé kissé paranoid (joggal) és felkészült sok mindenre. Közben a monitorokon látják, hogy az ellen el akarja őket gázosítani. LA, Marshall és ÚjSyd a San Francisco-i bevetésre készülnek és közben nerdül beszélgetnek mindenféle hekkerkedésről, lapozzunk. A küldetés során be kell törni valahová a DeSantis-dokumentumokért, ehhez Marshall épített egy pókszerű izét, ÚjSyd meg beöltözik titkárnőnek és Dix társaságában mennek lecsekkolni egy széfet valami bankban, ahol a dokumentumokat őrzik.

ÚjSyd telefonon hívja Marshallt, Dix a széfet ellenőrzi, és betesz egy dobozt, amiben a pókszerű izé van. Ez azért kell, mert van rajta egy kamera, ami majd faszán lefotózza a dokumentumokat, amiket így nem kell ellopni. Azt, hogy a doksik hol vannak pontosan, azt egyszerűen tudják, ne tessék kérdezni, honnan. Marseille-ben Syd próbál rádiózni kifelé, de nem megy, mert zavarják a frekiket. Reneé faterja lázas, és elmeséli Sydnek, hogy amikor gyerekkorában beteg volt, az apja bevállalt valami melót, amiért sok pénzt kapott, aztán meglógtak, és jöttek a geciemberek apuért, adtak neki egy injekciót, és elvitték. A fater egyébként DeSantis doktor úr klinikai kísérleteiben vett részt, melyeknek köze van a Prpphet Five-hoz is, miért is ne lenne.

Odalent Grace ügynök nekilát ritkítani az ellen sorait, majd beöltözik kommandósnak, és szabotálni készül az elgázosítást azzal, hogy felrobbant egy kocsit. Ezt követően simán felmegy az emeletre, hogy erre a kommandósok miért nem képesek, rejtély. Megébred a fater is, de sokáig nem örülhet a lánya társaságának, mert Reneé és Grace mennek ellent hentelni. Syd, mivel terhes, ezt most kihagyja. LA-ben Arvin a szenátorasszonnyal beszélget és az őszinteséget választja, elmondja, hogy KicsiSyd miatt tesz mindent, de a nő hajthatatlan. Erre jön a második fázis, és a nő fenyegetése azzal, hogy van neki is egy lánya, és ki tudja, mi történhet vele, ha úgy alakul. Iszonyú geciember ez az Arvin, én mondom. Marseille-ben közben úgy tűnik, minden ellenség távozott, legalábbis a ház előtt egy sincs már, de Grace talál egy készüléket, ami valami jelet sugároz, és ennek segítségével esetleg lehet rádiózni is. Igen, ez pont ugyanannyira hülyén hagzik leírva, mint kimondva.

Dix kinyomtatta az összes dokumentumot, amit lenyúltak San Franciscoból, és mellékesen megjegyzi KémFaternek, hogy Lewis szenátor visszakozott (micsoda meglepetés) és Arvin ismét az APO tagja lesz. ÚjSyd és Marshall a dokumentumokat olvasgatják, génmanipuláció, stb. Menetközben kiderül, hogy akit kiszedtek a dobozból az nem Reneé apja, mert az agyát lefotózták 23 évvel ezelőtt, és három héttel ezelőtt is, és a két kép nem egyezik. Syd éppen a csávóval értekezik, amikor az elszólja magát, és említést tesz a nyomkövető jelről, amit Grace ügynök is felfedezett. Syd egyből támad, miféle jel, fater? A csávó erre előkap egy pisztolyt, és Sydre fogja, majd Reneé érzélmeire játszik egy sort, de hiába, mert a nyomkövető jel említése gyanús, és nem tud arra a kérdésre sem válaszolni, hogy hol hagyta Reneé-t 23 évvel ezelőtt. BUMM, a fal berobban, és az álfatert kihúzza egy helikopter. Hoppácsak.

Másnap reggel Sydék pakolnak, az ember meglógott Észak-Koreába, még egy felesleges küldetés. Reneé szomorú, de annak örül, hogy Sydben tökéletesen megbízhat. Az utolsó előtti képsoron Gordont látjuk Koreában, amint az álfaterrel beszélget, aki nem más, mint dr. DeSantis. Na, ezt valahogy sejtettük. És jön a legutolsó jelenet: Arvinbácsi visszatér az APO-ba. Király.

Címkék: alias
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.03.31. 10:23:41

Mennyi g*ci ember van ebben az Aliasban... :))) Már csak Mr. Sark hiányzik múúhahahaaa!

Anni* 2009.03.31. 11:40:48

"Arvinbácsi az ördöggel is simán cimborál, ha elzombult ivadéka gyógyítása a tét" - ja, főleg, ha ő maga aktívan hozzájárult a zobisításához, höhö

(a zombi szó ragozási lehetőségeihez egyébként tökéleset adalék a Beugró egyik "rémtétel"-jelenete :P)

Britte 2009.03.31. 13:00:24

Basszus! Hol megy ez az évad???????
Úgy tudtam hogy az AXN-en csak csütörtökönként van Alias! :((((

sixx · http://comment.blog.hu 2009.03.31. 13:02:33

@Britte: akkor van, ezek az elmaradások. ma még lesz egy.

Britte 2009.03.31. 13:09:28

@sixx: Akkor megnyugodtam, annak ellenére, hogy lemaradtam az 5. évad eddigi részeiről. :(

candyperfumegirl 2009.03.31. 18:37:43

Az még mekkora királyság volt, ahogy Syd mondta Rachelnek, hogy tele a világ geciemberekkel, és addig nem lehet nyugodni, amíg mindet el nem kapják, stb, és abban a szent pillanatban Arvinbácsi lazán besétál az Apple Store-ba. Imádom. :)

Gabba 2009.04.01. 12:48:11

"kb. annyira volt könnyű, mint miniszterelnököt találni egy bohócországban"

ez telitalálat!
süti beállítások módosítása