Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cobra 11 11x06 - Veszélyes manőver

2009. március 30. 16:31 - Sylba

Aki kicsit csöpögős Született feleségek hígított változatára kíváncsi jó sok kocsitöréssel annak ajánlom a Cobra új hogyvoltját. A mai rész inkább érzelmekre próbált hatni, ezért egy családi jelenettel kezdünk, Semir érkezik az Örsre, Andrea eldobta orvoshoz menet, mert a család szeme fénye, sajnos elkapta a mostanában népszerű influenzát. Semir megígéri Andreának, hogy 7-re otthon lesz, és két órás masszázs lesz. Hm, jól hangzik, bár miért érzem úgy, hogy valamiért ez nem fog összejönni? Chris kávézni hívja Semirt, aki erősebbre vágyik, így irány a dílerük.

Az államügyész Dr Farber lakása előtt folytatódnak a képsorok. Itt is meghitt családi légkör van, ám veszély leselkedik, hiszen valaki megfigyeli, eheti mellékszereplőnket. Az államügyész az autópálya felé veszi az irányt, ahol éppen Semirék sietnek, Semir az élet nagy rejtelmeiről, és Murphyről tart kiselőadást, és jó reggelre ébredtünk, mert kivételesen nem veszekednek Chrissel, bár Semir beoltja, hogy Andrea jobban elvégzi a feladatait, mint Chris.

Heti bajbaesettünket meg közben egy furgonnal leszorították az útról, Semirék utána erednek, üldözött sofőrünk addigra elhúzza a csíkot.Az Örsön Dr Farber igazából nem lépődött meg a helyzeten, de gyanúsítottja sincsen, ki lehet az elkövető. Most Mario Rotah lecsukásán dolgozik, a név hallatán Semir szeme kikerekedik, és már sejti ki állhat az egész hátterében. A furgonban Frank Nielsen ujjlenyomatát találták, ezért irány hozzá.

Az államügyészségen Rotah ügyvédje piszkos alkut kínál, arra kéri az államügyészt, hogy ne valljon a védence ellen, aki akkor beismerő vallomást tesz és az mindenkinek jó, de legjobb Rotahnak, hiszen néhány felfüggesztett év után újra kikerül. Valahogy ezt Dr Farber sem szeretné, és azokból a képsorokból, amikor a börtönőr beviszi az ételt, valahogy rájövünk, hogy miért. Szerencsére, vagy sem de Farber nem az az alkudós fajta, ráadásul elég szívós is, hiszen még hisz az igazságszolgáltatásban. Ide most fanfárok kellenének, ám helyette Rotah ügyvédje megfenyegeti, hogyha nem alkuszik, akkor többet nézzen a visszapillantóba. A durva a történetben, hogy Farbernek nem esik le, hogy itt mire gondol az ügyvéd kollégája.

Semirék sem járnak sikerrel Nielsen kirepül de, legalább az bebizonyosodik, hogy Nielsen is Rotah embere, így ez már nem szimpla baleset, ez gyilkossági kísérlet. A rész betekintést ad, abba a beszélgetésre, ahol Rotah egyezkedik az ügyvédjével, de nem túl boldogok, hiszen az államügyész hajthatatlan. Rotah végül kéjesen nevetve távozik.  Jelt ad, így Billy a kölyök megkapja az újabb feladatát: likvidálja Farbert és a családját. Az Örsön közben Semirék Nielsent faggatják, aki rágó helyett majdnem lenyeli annak a vasútállomáson lévő széf kódját, amiben Billy fiú az újabb feladatát kapja. Billyről ejtenék egy-két szót, egy 20 év körüli emo beütésű srácról van szó, de hogy tömeggyilkos lenne, azt elsőre nem tudnánk kinézni belőle. Bár a szituáció elég morbid, Nielsen a feladatot tartalmazó üzit Billynek egy babába rejtette el. Mire Semirék a kölni pályaudvaron a megőrzőhöz érnek a srác már kiürítette. Mindössze a kettőbe tört baba jelent valamilyen fogódzót Semiréknek.

Andrea szegény meg küszködik a mosogatógéppel, nem tudom, hogy nem lehet kibírni nélküle. Sajnos az esti masszázsról is le kell mondani Andreának, hiszen megint ügy van. Hát Frau Gerkhan sem lennék. Nielsent közben csaliként kiengedik, de Hartmutot ráállítják. A Farber család búcsúzik, hiszen a családot biztonságba helyezik. Nielsent kár volt kiengedni, Billy kegyetlenül megöli, Semirék meg üldözőbe veszik a motorral menekülő kis gyilkost, aki kaszkadőröket meghazudtolóan szökik meg a motorján. Egy golyót találnak mindössze a helyszínen. Semirt meg hazazavarja Chris, ahol Andrea elbeszélget főfelügyelőnkkel. A sok munka lapossá teszi a hétköznapokat, és Semir mentegetőzik, hogy valakinek kenyérkeresőnek is kell lennie. De végül megbékélnek. Innen 18-as karika lenne, főleg, hogy Semir repkedve ér be a munkahelyére és elmeséli, hogy végre visszaszoktatta a kislányát is maga mellé, így mindenki jól aludt, tehát ezen a szálon happy end.

A golyó, amit Nielsen lakásán találtak az egy kézi többlövetűhöz tartozik, bár Semir csak Dark Vader fegyverének hiszi. Ez az ágyú 200 méteren belül el tud mindent pusztítani. Az államügyésznek ezért új irodát kell keresni, ami ellen tiltakozik. Chris nagyon okosan levezeti, hogy az ágyú csak elterelő hadművelet lehet, mert közelben nincsen semmilyen épület. Így más a célpont. Ráadásul Billy, mármint az eredeti akiről ez fiatal lelki beteg gyilkos mintázta magát minden áldozatát közelről lőtte le, tehát várható, hogy Farbert is így próbálja likvidálni. Farber asszonykája ki van akadva, és már neki sok ez az egész helyzet. Főleg, hogy a játszótéren, ahol randizik a család még egy téves riasztás is van, ezért asszony, gyerekek a földre. Hát nem minden államügyész-feleség vágyik erre.

Billyt sem kell félteni lakást, cserél, így beköltözik a szomszéd fiatal lányhoz, akit túszul is ejt. Szerencse, a szerencsétlenségben, hogy a lány születésnapos, és végül az vezeti nyomra Semiréket, hogy a születésnapos lányt ünnepelni érkező barátnők a tortával nem jutnak be. A börtönben Farber alkut ajánl, ejti a vádat a bűnöző ellen. Ám Rotah így is likvidálni akarja Farbert. Szerencsére az ügyvédje tájékoztatja erről államügyészünket. Farber meg Chefint, így Semirék kezdhetnek parázni, vajon honnan csap le ez a profi gyilkos.

Az utolsó jelenetben Billy rendőrgöncben elkapja Fabert, elintéz egy komplett védőosztagot, és kiráncigálja szegény Farbert az államügyészség előtti területre. A bombának is jut végül szerep, mert automatikus üzemmódban majdnem likvidálja a fél államügyészséget, Semir jóvoltából így csak a fiatalok szállója esik áldozatul. Billy a térről egy autóba ülteti Fabert. Száguldoznak szokásos részzárásként a városban egyet, és végül egy sajnálatos baleset miatt felborul az autójuk, amiben Billy és Farber van, így Billy rács mögé kerül. Bizonyíték is van ellene, így happy end.

Faber a családjára vágyik, csakúgy mint Semir. Chris két napos szabadságra zavarja el Semirt, aki egy virágcsokorral állít be Andreához és "a masszőrőd szabin van" kijelentéssel zárja az epizódot.

Címkék: cobra 11
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mándruc 2009.03.30. 17:01:36

Köszi a HV-t Sylba. Az utolsó jeleneten, amikor Billy lelő kb. 7 rendőrt, eléggé röhögtem. Volt rajtuk golyóálló mellény, meg sisak is, nem? Na mindegy. Nem ez a kedvenc részem, és még Chris sem volt félmeztelen :)

mándruc 2009.03.30. 17:03:03

Ja, és a magyar címeket vajon mi alapján adják? Veszélyes manőver? Huh??

voelgyi 2009.03.30. 17:56:18

Most különösen kösz a hv-t, mert nem láttam, de ezek szerint nem is veszítettem oly sokat.

Sylba 2009.03.30. 20:12:16

@mándruc: Érdekes volt a rész. Én igazából ugornék egy-két évadot. De ez az én véleményem. :) Hát igazából nekem az volt furi, hogy miért kellett szegény Billy elé beállni nemtom hány rendőrnek. Sajnos az előző részekben is volt szó arról, hogy pont a Chrises részek lettek laposak. Elég furcsa hibák vannak benne és azokhoz nem kell órákig többször nézni, hogy rájöjjön az ember.
Chris karaktere túl lapos. Sajna bár lesznek még jó részek. :D

Sylba 2009.03.30. 20:12:47

@voelgyi: Szivi és hát nem igazából. De jövő heti aranyos lesz. :D

Sylba 2009.03.30. 20:57:39

@mándruc: Az alapcíme németül Der Staatsanwalt a címe és sajnos legtöbbször a fordítás is félremegy. ::S

mándruc 2009.03.30. 21:33:31

@Sylba: Tudom, pont ezért csodálkoztam, hogy lett ez a címe. Lehet, hogy a címadók meg sem nézik az epizódokat, csak kitalálnak valami ilyet, hogy "A veszélyes bűntény", "Életre-halálra" vagy "A drámai üldözés" ami minden részre illik? :)

Sylba 2009.03.30. 22:09:39

@mándruc: Szerintem eredetiben élvezhetőbb minden téren, főleg, hogy a poénos összenézéseket nem vágják ki. Pl Tomosoknál, meg ugye itt is.

De az eredeti címet nem nézik meg az tuti.

florka^^ 2009.03.31. 17:28:23

jaj ez nagyon jó volt ez a cikk most...jaj :D
mi lesz a kövi rész?
süti beállítások módosítása