Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A hatalom hálójában 1x09 – Mardosó bűntudat

2009. március 30. 13:00 - Boogie66

Egyik kedves kommentelőm „Anni*” megjegyezte hogy nem volt teljesen igazam, mikor az egyik részt úgy vezettem fel hogy ez odab@sz. De ez a rész már rászolgál erre a jelzőre – Anni* igazam van?!

Ellen a börtönből emlékszik vissza előző életének kellemes pillanataira – már amik kellemesek voltak, a szakítás nem volt ilyen.

Váltunk Katie lakására, ahol egy fekete-fehér Drakula film megy – kellő zenei aláfestéssel. Magányos nő, vámpírfilm, gyanús zajok – jól bejáratott klisék, hogy az éjszakában megjelenjen Gregory, akit persze el akar küldeni Katie – a rendőrség fenyegetésével. Főcím!

Ellen és Tom találkozik Moore-al, aki eljátssza, hogy Frobisher hogy megszívatta őt és igazándiból még most is feni rá a fogát. Persze nem fedi fel, hogy ismeri Greg Malinát – azonban mikor elmennek, Fiskéhez rohan, ahol elejti, hogy nem érdekli Fiske szerelmi élete, de Malina ügyével nagyon közel állnak ahhoz Pattyék hogy minden kiderüljön. Maga kezébe veszi a dolgokat és kavarja az eseményeket, mint Piszkos Fred a málnaszőrt. Ezért megkeresi Ellent és elpöttyenti hogy volt valami Arlingtonban a 80-as években Frobisherrel kapcsolatban. Kiderül, hogy Frobisher kocsijában meghalt egy lány, aki a rendőrség szerint vezetett – persze mi tudjuk, hogy Frobisher volt az. Ami érdekesség, hogy a lány szülei, akik egy lakókocsi parkban laktak (ez olyan mint nálunk egy lepusztult lakótelep), az eset után Arlington legnagyobb földbirtokosai lettek. Micsoda véletlen!  Ellen szabad kezet kap, hogy tárgyaljon Moore-al, amit nem is kicsit profi szinten tesz.

Persze Moore ezt elmondja Fiskének, mivel arra számít, hogy ha ez kiderül, akkor Frobisher megegyezik peren kívül és nem kerül veszélybe Moore szerepe az ügyben.

Fiske közben Arthurt készíti fel a tanúvallomásra egy profival. A tanú felkészítő csajszi, aki nagyon csinos, szívatja Frobishert – de ahogy a karate mondás is tartja, minden edzésen elszenvedett fájdalom közelebb visz a győzelemhez (vagy valahogy így).

„Véletlenül” megjelenik Dimeo – aki utazik Davidre – hogy meghívja vacsorázni. Ezt David hárítja – ez nem tetszik a csajszinak – ergo elmegy Ellenhez azzal hogy David lefeküdt vele, Ellen elhajtja. David defenzívában mikor Ellen felelősségre vonja. Közben Dimeo készít egy másolatot David kulcsáról – ennek még lesz jelentősége azon túl is, hogy így is be tud jutni Ellen lakásába – és az eredeti kulcsot berakja az egyik fiókba. Közben David és Ellen le akarnak menni a hétvégére a tengerpartra. Tom elkéri Ellenek Patty nyaralóját, amit Patty nagyon szívesen oda is ad + felajánlja a kocsiját is. Ellen utána néz Dimeo-nak és kiderül, hogy a csajszi zaklatta professzorát és már három távoltartási végzést adtak ki ellene – szóval fényt kapott a csajszi.

Ellen megpróbálja felvenni a kapcsolatot Katievel – aki persze lenyomja a telefonját – nem így Malinát, aki nagy nehezen, némi kanosszajárás után, bejut Katie-hez és elmeséli az egész történetet, hogy azért került bajba, mert meglátott (nem látott) egy kormányzati embert (Moore-t).  Felhívja Fiské-t hogy Ő nem olyan ember – és szálljon ki ebből – de úgy tűnik Fiskének nem olyan könnyű. Greg és Katie egyre jobban elviselik egymást. Katie elalszik, Greg pedig talál egy kamerát és vallomást tesz, belefoglalva Moore nevét is. A kazettát berakja a táskájába és egy borítékot hagy Katie-nek.

Közben reggel lesz és Greg elviszi sétáltatni  Katie kutyáját. Eközben elüti egy autó, ami cserbenhagyja David-et. Nem egyértelmű, hogy direkt volt, vagy csak Gregory lépett a kocsi elé rossz időben, miközben Katie kutyája után indult volna. Mindenesetre Geregory meghal, sajnáljuk, nem volt annyira rossz fiú.

Katie megtalálja a borítékot – mikor felébred a szirénázásra – és benne 128.000 dolláros csekket.

Tom találkozik Ellennel a börtönben – Ellen felszólítja Tom-ot, hogy nézze meg a parti házat. Patty az utolsó információ szerint oda ment, mikor Ellennek odaadta a lakáskulcsokat – ahol később megpróbálták meggyilkolni Ellent. Tom elkéri Pete bácsitól a kulcsokat aki éppen Patty íróasztalában kutakodik – ez Tomnak nem tűnik fel. Meglátjuk Patty-t aki a tengerparti ház előtt ül és remeg a félelemtől – összeomlott.

Moore és Fiske megállapítják hogy Gregory Katie körzetéből hívta fel Fiskét és azt is hogy vége. Fiske sajnálja, majdnem elsírja magát. Ezek szerint nem csak véletlen volt a baleset. Moore és Fiske győzködik Frobishert hogy egyezzen meg – Frobisher nem nagyon akarja. Azonban mikor Patty egy jótékonysági bálon beszédet mond – nem is rosszat, akkor megkeresi Pattyt hogy egyezkedjen.

Patty elmondja hogy meg akarja Frobishert szégyeníteni és minden tettét ki akarja törölni a történelemből – ez nem a pénzről szól. Patty felidézi neki az autóbalesetet, a halott lány arcát, ahogy benn ég a kocsiban és Arthur nevét kiáltja! Ezt már Frobisher sem bírja – elrohan. Újra Fiske irodájában vagyunk, ahogy Frobisher és a tanú felkészítő csajszi gyakorolnak. A Frobisher kimerül, de tovább folytatják – megkéri hogy játsza tovább Patty Hewes-t.

Majd snitt és már tolja is hátulról a csajszit – nem kell nagy agyturkásznak lenni, hogy tudjuk, a csajszi helyére Patty-t képzeli, így kompenzál.

Tom végre kijut a tengerparti házba – ahol nem találja meg Patty-t csak azt hogy ott volt. Patty az autópályán vezet és éppen elhagyja New York állam területét – menekül? Megtudjuk - a jövő héten – reméljük.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paranoid szobalány 2009.03.30. 14:42:02

hihi en mar tudom :)))) nyugi, nem lesz spoiler, csak rovid velemeny: ahogy glenn close a szekeben ulve hiszterikusan sir, egyszeruen zsenialis. mindig is imadtam a not, de az a jelenet vmi lenyugozo. fantasztikus szinesz, nelkule tuti nem lenne sehol ez a sorozat.
sokan az ellent jatszo not is tehetsegesnek tartjak, szerintem ok nelkul. amilyen hihetetlenul bamban es kifejezestelenul tud nezni egy-egy megdobbento esemeny utan, az ketsegtelenul utanozhatatlan, mivel annyira rossz. komolyan, nala a baratok koztben tehetsegesebb szineszek vannak. nem is ertem hogy valaszthattak ot, amikor a stab tobbi tagja telitalalat. mindenkepp nezzetek a sorozatot, es remeljuk egyszer a masodik evad is eljut mo.-ra...

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.03.30. 15:57:25

barátokközt és szinészek az egy ambivalens kifejezés. :)))
Egyébként tényleg jól tud bután nézni. :))) Szerintem ezért is szerződtették.

Anni* 2009.03.30. 16:04:22

Khm, khm... :)
Mivel az előző részből kimaradt számomra vagy fél rész, így most duplán (dupla okból) kapkodtam a fejem.
Úgyhogy ha már meg lettem szólítva, igen, megadom magam, ez a rész már rászolgált a jelzőre.

Az a hisztérikus jelenet Glenn Close-zal félelmetesen(!) zseniális volt.

@stiggy: amit leírtál, nem jellegzetesen annak a csapdája, amikor valaki egy jellegtelen karaktert játszik? Lehet a jellegtelen nem a legjobb szó, szóval, hogyha egy ennyire átlagcsajszit, túlontúl normális/hétköznapi valakit kell megformálni?
Meg valahol a történet jellege is ezt várja el, hogy, hát még véletlenül se játssza le a vászonról a többieket...

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.03.30. 19:54:13

@stiggy: Szerintem remekül játsza a kicsit naiv kislányból erős tudatos, akaratos, megkeméynedett nővé váló szerepet. Emlékezzünk arra, ahogy kirúgta az aszisztensét, ahogy tárgyalt Moore-al, és azzal ahogy Davidet felelősségre vonta. Ha ellentétbe állítjuk, amikor a kezdet kezdetén még Nye tanácsát kéri, jelentős fejlődésen megy keresztül. Szóval számomra hiteles - nem csak nézni tud.

loscha 2009.03.30. 20:33:19

öööö. elvesztettem a fonalat. Ki a fene az a Moore? ő volt a nagypapa szerű fószer? És mi köze az egészhez? pls help

mókus 2009.03.30. 22:03:55

@loscha: moore a nagypapa-szerű alak, igen. Ő frobisher bűntársa, frobisher-rel floridában találkoztak 2002-ben, és őt látta gregory beszállni frobisher mellé a kocsiba, és egyszer azt is mutatták, hogy gregory lakosztályába is bement még akkor floridában, ott fetrengett katie félájultan a kanapén (gregory a fürdőszobába ment)
süti beállítások módosítása