Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 1x10 - Áss egy gödröt!

2009. március 27. 10:00 - missparker

Az epizódcímhez híven egy parkolóház építésekor ástak egy gödröt. Eddig nem lenne érdekes, de találtak benne egy "hülyével vagyok" feliratú pólóban, kezében rózsával álldogáló hullát.

A hulla pontosan a Los Palmas Zencentrum egykori helyén volt. A zsebében talált igazolványa szerint ő Tim Chang. Élve temették el. Nála volt a mobilja is, több mint tíz éves darab, de már el tudott tárolni 10 számot. A laboroslányka poénkodik, ugyan mire mennek ezzel, ki emlékszik a tíz évvel ezelőtti számára. Charlie jelentkezik, én igen, de az nem telefonszám volt. Börtönnyilvántartási. Reese és a lányka elcsendesednek. Megvannak a számok, le kell nyomozni a telefontársaságnál. Vagy fel kell hívni őket, szól a gyakorlatias Charlie. Az egyik szám egy fizikaprofesszoré, Luke-é. Öreg ember fiatal feleséggel, Amy-vel. Amikor Tim a telefonszámot hívta, az asszonyka még nem lakott itt, nem ismerte Timet, vele a Prof tartotta a kapcsolatot. A Prof mesél, mivel minden mozog, senki sincs egyhelyben, tehát Charlie sincs itt. Csak valószínűbb, hogy itt van, mint hogy nincs itt. Charlie örül, Reese lefárad. Hé Prof, alibi? Ugyanmár, ki emlékszik arra, hol volt tíz éve? Charlie megint jelentkezik.

A Prof két füves srácra emlékszik, oktatóvideókat készítettek akkoriban, amiket Tim árult a neten. Irány a kazettákat gyártó cég, jobban mondva a volt tulajai, a cég már megszűnt. Charlie a kocsiban a nemlevés elméletével fárasztja Reese-t. A két srác azóta gazdag lett, egy másik vállalkozást csinálnak (quickpartner.com - no comment), butuska cicákat vettek feleségül. Tim is füvezett velük. Alibi? Ki emlékszik már arra, mit csinált tíz éve? Van, aki igen.

Kapunk egy rövid interjút, Charlie exneje, Jennifer sajnálkozik, mennyire más lett volna, ha hisz Charlie-nak. Ezen prológus után Charlie becsönget hozzájuk, az újférj, Mark nyit ajtót, majd be is vágná, birtokháborítást kiáltva. Jenniferrel végül a küszöbön tud beszélgetni: 15 éves házassági évfordulójuk lenne, de ő már megy is. Csak átadja az ajándékot, amit régen megígért. Egy gyönyörű lovat vett Jennifernek, Mark kiakad.

Meló újra, a laboroslányka egy telefonos flört során értesíti Charlie-t, hogy visszakereste a következő számot is. A szám 45 éve ugyanazé az nőé, a fia járt a Zencentrumba. Emberünk, Eric Molina egy távol-keleti harcművészetet oktató klub tulaja és mestere. Az oltárán Tim Chang képe. A mester megváltoztatta az életét, de Tim maga is keresett valamit. Olyan volt a tekintete, mint Charlie-é. Maga mit keres? Tim gyilkosát. Biztos? Molina emlékszik, merre volt az eltűnéskor: az anyjánál. A két suhancra viszont nagyon haragszik, rossz útra vitték Timet. Újra a kocsiban, te miként térnél vissza a földi létbe, Reese? Charlie flamand óriásnyúlként. Hét kiló színtiszta nyuszi. Vagy bálnaként. A tenger mélyén. Reese megszólal: ugye, ott csend van?

A füves srácoknál épp kokainparti és szexorgia van, zsaruink ugyan nincsenek a meghívottak közt, de a zsarujelvény megteszi belépőnek. Reese felháborodik, mikor szájoncsókolja az egyik cicafeleség, Charlie-nak tetszik a környezet. Begyűjtik a srácokat, az őrsön elmesélik nekik, hogy a kokain biza' illegális, a kerítés sem törvénynek tetsző dolog. Hogy is volt az a közös füvezés Timmel? Ők ugyan semmire sem kényszerítették. Bezzeg Molina. Harcoltak, Molina elvesztette a fejét, Tim pedig száműzte a Centrumból. Molina sejthet valamit, mert menekülőre fogja, ahogy Charlie-ék megjelennek nála. Nem elég ügyes, elüti egy autó az utcán, így elkapják.

Interjú Constance-szal, most, hogy ügyész lett, megváltozott a kapcsolata Crews nyomozóval? Mindig barátok lesznek, de egyébként úgy dolgozik vele, mint minden más nyomozóval. Ehhez képest bevonul Charlie-hoz az irodába egy dögös selyemruhában, Reese furcsán néz. Constance jó hírrel jött: Charlie kikerült a Carl-ügy gyanúsítottjai közül. Kár, pedig milyen jó gyanúsított voltam! És mire ez a kiöltözés? Vacsora. Mással. Szegény Charlie, nem fog ez neki összejönni.

Davis nyilatkozik, ilyen sem volt még. Dehogy akarják ők megoldatlanul hagyni Carl ügyét! Jack Reese robban be az irodájába, mi az, hogy Charlie már nem gyanúsított? Van egy szemtanú, látott két embert távozni a gyilkosság után. Ha nem Charlie-t látták (márpedig ő épp Davisnél volt), akkor kit? Ééérted, Jack? Ted és Charlie a bankrabláson gondolkodnak helyszíni szemlével egybekötve. A rablókat csak távcsöves puskával szedhették le, és csak egy helyről volt rálátás az épületre. A szemben lévő tetőről.

És nahát, a kommandósok pont itt, pont akkor gyakorlatoztak, Jack Reese vezetésével. Jack beszélt Carllal, mielőtt Carlt megölték, Charlie még a nevét is kihallotta a nagy veszekedésben. Csak egy közös pont van a bankrablás és Carl ügyében: Jack Reese.

Molina kihallgatása következik, azért volt dühös Timre, mert a Centrumba járó lányokat kihasználta. Úgy néz Charlie-ra, mintha Tim benne tért volna vissza. Ez Charlie-t is elgondolkodtatja, megy Timhez beszélgetni. Már meg sem lepődünk, nem ez az első eset, hogy egy halott mellett ücsörög.

Azt kérdezi Timtől, hogy találhatná meg azt, aki megölte a barátait, aki miatt 12 évet ült. Megígéri neki, hogy az ő gyilkosát is megtalálja. Reese-t meghívja Molina oltárához meditálni. Reese elhajtaná, de olyan ajánlatot kap Charlie-tól, amit nem lehet visszautasítani: megígéri, hogy ha nem teszi boldoggá a meditálás, egy egész napig nem szól hozzá. És igen, előremozdult végre az ügy: a fényképen Tim mellett még két ember van: Molina, és Amy, a Prof felesége. Reese boldog.

Útban a Profékhoz Charlie meggondolja magát: pandaként tér majd vissza. Azok csak cukiknak látszanak, egyébként aljasak. Ajaj. Amy tagadna, de a fényképet nem lehet. Hogy volt az a privát felvilágosítás Tim irodájában? Sehogy, ő ugyan nem. Charlie megint kiszúr valamit: a sarokban 3 kottatartó áll, ki a harmadik? A fia. Most érkezik a Prof a fiúcskával, akinek valszeg nem a Prof a vér szerinti apja:

A fiúcska tíz éves lesz, a mese szerint Amy nehezen esett teherbe, egy névtelen donor volt az apa. A dátumok nem stimmelnek. DNS-ellenőrzés lesz - Charlie szerint a DNS elég megbízható, szeretem, mikor cinikus :) A Profnak van egy kérése: ne legyen vizsgálat, a fiú ne úgy éljen, hogy ő volt a bizonyíték az ellen, akit az apjának tekint. Bevallja, hogy ő ölte meg Timet, rajtakapta Amy-vel. Zen-gyakorlat gyanánt időnként ástak egy gödröt, majd betemették. Egy ilyen gödörbe ásta el Timet.

Ügynek vége, Charlie hazatér. A nappaliban ott várja a ló és Ted. Ted féltette a farkasoktól, így behozta.

Hé paci, ne bízd el magad, valójában nem vagy itt. Ted figyelmezteti, Charlie, te a lóhoz beszélsz! Sőt, kérdezi is pacit: ha csak valószínűbb, hogy van valami, minthogy nincs semmi, miért keresi valaki, ha tudja hol van?

Telefon Reese-nek. Ha tudta, hogy hol van, miért kereste még mindig. Mármint a Prof. Nincs vége az ügynek. Az eltűnése után a Prof még hívta Timet a híváslisták szerint. Luke Amy-t védte a vallomásával, a rózsát a nő dobta le neki. Bosszú volt, Tim mindig a Rózsájának hívta, mégis elhagyta.

Az ügy mostmár tényleg lezárva, a hegedűtrió duóvá szűkült, Molina meditál az oltár előtt, Charlie visszamegy Timhez a boncterembe, szól neki, hogy visszahelyezik a földbe, vigyázzon magára. Majd irány az iroda, a liftben letámadja a laboroslányka egy csók erejéig.

Egy borítékot is kap tőle. Jack Reese bizalmas személyi aktája.

Jack komoly zsaru volt, komoly barátokkal. Ted pénzügyi vonalon mászik utána fickónak, Charlie a spiclijének, Kyle Hollisnak néz utána. Hollis a képen úgy néz ki, mint Rachel rajza. Ő a gyilkos. Charlie vesz egy mély levegőt, elszántan lépked a börtön felé.

Mi meg kapunk egy ígéretet, hogy folytatják az évadzáróval...

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása