Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x13 - Kutyaszorítóban

2009. március 25. 10:00 - Bedrock

D.C. egyik barátságos utcájában járunk, kiszállás van egy házhoz. Később tudjuk majd meg, hogy ez egy laktanya - ahhoz képest elég jól néz ki... McGee kapja a hátsó ajtót, a többiek elöl kopogtatnak. Nincs válasz, ezért DiNozzo lábbal nyit ajtót. McGee-re német juhász támad, le is dönti a lábáról, mint az influenza. Az egyik szobában hulla, hátulról pedig egy lövés hallatszik. Tim egy rosszul irányzott lövéssel megsebesítette a kutyát, főcím.

Dokiék elsősegélyben részesítik az összeharapdált McGee-t, Ziva pedig állatorvoshoz vinné az ebet. Gibbs azonban nem engedi, hiszen az tele van bizonyítékokkal, így a laborban a helye. Doki nyugtatóinjekciót ad a kutyának, Palmer szakavatott segítségétől pedig le van nyűgözve. Bizony, Palmer két nyáron át állatorvos mellett asszisztenskedett. Így el is nyeri a kötözést Dokitól, aki ezzel nekiláthat a hullájának. A többiek is helyszínelnek, McGee viheti a kutyát Abbyhez.

Áldozatunk Kyle Hanson őrmester, katonai kutyakiképző a kábszereseknél. Doki a kutyatámadásra gyanakszik a halál okaként, DiNozzo lelkesen gratulál neki a gyors megoldásért. Nem gúnyolódik Dokin, csak mérgelődik, mert a gyanúsított, aki miatt jöttek, halott. Az ágya alatt Ziva - Tony számára felcsigázó pózban - megbontott kokaincsomagot, mellette Tony egy köteg pénzt talál.

McGee beért a központba. Abby elhűlve nézi, hogy mi történt vele, de amikor Tim elmondja, hogy a kutyát "meglőtték", Abby azonnal faképnél hagyja McGee-t és a kocsihoz siet. Aztán ráébred, hogy az aranyos, ártatlan kutyát bizony McGee lőtte meg... Timnek innentől nincs maradása Abby előtt, Abs legszívesebben még az ismerősei közül is kitagadná őt. Pillanatnyi bosszúból McGee 500 dolcsis Hugo Boss zakójával takarja be a kutyát. Jó kutya, rossz McGee - mondja.

A bázis parancsnoka sürgeti az ügy lezárására az igazgatónőt, aki ezt nem is titkolja Gibbs előtt. Gibbs viszont úgy érzi, hogy a halott őrmester csak egy szem volt a láncolatban, ezért tovább folytatja a nyomozást. Tony Stephen King Kujo-jából idéz gusztustalan jelenetet McGee-nek, hogy jó ráijesszen, hátha elkapta a veszettséget a kutyaharapástól. Ez elég jól sikerül is. A hab a tortán, hogy Gibbs is érdeklődik tőle a hogyléte iránt.

Abby időközben nagyon összebarátkozott az immár megfürösztött kutyával, akit Jethro-nak nevezett el. Kitartóan bizonygatja Gibbs-nek "Jethro" ártatlanságát, de Gibbs utasítására kennelbe zárja a kutyát. Ziva és Tony közben a kiképzőbázison faggatózik, ám az ottaniak nem túl közlékenyek. DiNozzo még egy telefonszámot sem tud kicsikarni az általa interjúvolt őrmesterlánytól. Dokiék harapásnyomokat keresnek az áldozat testén. McGee is megjelenik a boncteremben. Úgy látszik, Tony mégis csak bogarat tett a fülébe, mert a veszettség tüneteiről érdeklődik Dokitól. Doki Palmerre bízza a válaszadást.

Gibbs és Doki savanyú ábrázattal a laborba tart, ahol Abby önfeledten kutyázik. Bár Doki sorolja neki az áldozat kutyától elszenvedett sérüléseit, Abby továbbra is optimistán kiáll "Jethro" ártatlansága mellett. Még DNS-egyezés sincs, mondja, ám a gép ebben a pillanatban pozitív mintát talál...

Gibbs a csapat egy részét a kiképzőbázisra hívja egy kis meglepetés céljából. McGee-nek az irodában kell maradnia, amit ő meglehetősen szomorúan fogad. Még az indulás előtt Abby lelkesen hívja Gibbs-t a laborba, és egy bolhát mutat neki a mikroszkóp alatt. A bolha az áldozat testén volt - "Jethro" viszont nem volt bolhás! Ez Gibbs előtt azért eléggé karcsú bizonyíték, a kutyát tehát vissza kell adni a bázisnak. Erica Perelli őrmester épp e célból érkezik, McGee-t alaposan zavarba is hozza. Tim a laborba menet felkészíti őt, hogy nem lesz könnyű a kutyát elvinni, mert Abby nagyon kötődik hozzá. És valóban, a labor üres: se Abby, se "Jethro" nincs ott.

A bázison már indulna is egy repülős legénység Panamába, a rendszeres küldetésre, de ez most elmarad. Ráijesztenek a legénység tagjaira, hogy kiderítsék, melyikük tud a kokaincsempészetről. Extravagáns piros oldtimerével Abby érkezik, bolhák után nyomozva. A portaszolgálat először értetlenkedve fogadja, de az NCIS-igazolvány láttán megnyílik a kapu Abby és "Jethro" előtt. A megálló kocsiból aztán "Jethro" őrült módon szaladni kezd, majd mire Abby utoléri, pár csontot is kiás a földből. Doki hamar megállapítja, hogy kutyacsontokról van szó.

Perelli őrmester újra eljött a kutyáért. Most a laborban van Abby-vel, az üvegajtó viszont zárva, és Abby tudomást sem akar venni az előtte állókról. Egy hétre bespájzolt Caf-Pow-val és kutyakajával, ezalatt kész bebizonyítani a kutya ártatlanságát.

Ziva kihallgatja a repülőgép pilótáját, de ő nem tudja, ki csempészhette be a drogot. Gibbs a liftben elcsípi Jenny-t, de az egészségi állapotáról nem sokat sikerül megtudnia. Jenny ezúttal Abby-nél tesz látogatást, aki megijed, hogy a kutya visszaadására kap parancsot a főnöktől. De csak beszélgetnek egy jót. Abby hidraulika-olajat azonosított az áldozat házában talált kokainos csomagon. Ilyen olajjal pedig leginkább a fedélzeti mérnöknek, Bidwell őrmesternek lehet dolga. Induljunk hozzá, McGee, most te is jöhetsz.

Ziva a repülőn vérfoltokat talál, majd a gazdát is: Bidwell őrmestert, akire ráesett egy raklap. A gyanú szerint a drogot Bidwell csempészte be, és Hanson juttatta át a bázison. McGee nem örülhet sokáig, hogy a csapattal tartott: Tony a kezébe nyomja az ujjlenyomatos táskát, de szerencséjére csak a repülőgép sima felületein kell ujjlenyomatokat keresnie... "Jethro" a laborban rosszul lesz, vért köhög. Abby azonnal átviszi Dokihoz, aki megröntgenezi. A kép idegen testet mutat a kutya gyomrában, azonnal operálni kell. Doki nincs hozzászokva a lélegző páciensekhez, de azért Palmer segítségével nekilát a műtétnek. Gyorsan meg is talál egy eltört késhegyet, amely beleillik a Hanson kulcscsontján talált sérülés helyére. Ééés: a kutyacsontváz nyakcsigolyáján talált sebbe is... A két eset között tehát összefüggés van. Gibbs-nek most McGee-re van szüksége, ezért az ujjlenyomat-keresést DiNozzo-nak kell folytatnia. Remélem, hoztál magadnak kabátot estére - gúnyolódik rajta Gibbs.

McGee azonosítja a kést - hárman rendeltek ilyet mostanában, az egyikük Perelli őrmester a bázisról, aki eleinte mindent tagad. Ám a bizonyítási eljárás során minden kiderül. Perelli megölte a drogkereső kutyát, és kicserélte egy olyan kutyára, amelyik nem jelzi a kokaint. Továbbá végzett a két másik őrmesterrel is.

Abby a laborban szomorkodik, mivel - bár Gibbs elintézte, hogy megtarthassa a kutyát, a háziúr ezt nem engedi. Jó otthont kell találni "Jethro"-nak. Erre pedig a legkézenfekvőbb megoldásnak McGee bizonyul. Ő eleinte tiltakozik, de végül beadja a derekát, vége.

Címkék: ncis
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.03.25. 10:29:17

köszi a hogyvoltot!
ebben a részben is volt néhány poén, bár nem annyi mint az előzőben, de azért jó volt, mondjuk Abby kissé idegelt ezzel a kutyás-dologgal!

SPOILER
"DiNozzo még egy telefonszámot sem tud kicsikarni az általa interjúvolt őrmesterlánytól" hát bizony, bizony... Tony mintha elvesztette volna a varázserejét......sőt....a 6. évadban erre még majd kitérnek

Várom a jövő7et, akkor sok minden tisztázódni fog a fejekben!

Bedrock 2009.03.25. 10:34:53

Elnézést kérek mindenkitől a késésért... kicsit sűrűn alakultak az utóbbi napjaim :) .

Llew 2009.03.25. 12:25:55

A második kép lehetett volna Tony fényképezése helyett, maga a "cél".:)
Amikor Gibbs kennelbe parancsoltatja Abbyvel a kutyát, akkor eredetiben is kennelt mondanak, vagy csak a szinkronban fordították el? Szerintem az egy x*x m-es kis kifutó, amiben pl. egy menhelyen tartják az állatokat, itt egy szállító dobozba zárták csak a kutyát.

SANNA 2009.03.25. 14:48:13

ha jól emlékszem akkor az eredetiben is kennelt mondanak

Bedrock 2009.03.25. 15:54:48

@Llew: Ejj, pedig a "cél" is ott volt az esélyesek között, csak kiselejteztem...
Visszanéztem, kennelt mondanak az angolban is.
Köszönöm a privátot, intéződik :) .
süti beállítások módosítása