Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x18 - Hallótávolság

2009. március 24. 14:00 - leeann

Miután az előző részben Faith elkotyogta, hogy a suli évzáró ünnepségén akar a polgármester átváltozni - ki tudja mivé -, nem hiszem, hogy nagy talányok maradtak a csapat előtt. Azért van még mit üldözni, illetve van még mi elől menekülni. Most éppen egy nagyon ronda démon elől menekül szöszi vadászunk. Aztán persze kiderül, hogy nem 1, hanem 2 démon támadt a vadászra, de nem annyira ügyesek, hogy az egyik rá ne menne a harcra. Amilyen ronda a démon, olyan ronda a vére is, ami a harc után Buffyra kerül, és mondhatni beépül a vére alá. Na, itt a fura dolog, ami ebben a részben a bonyodalmak forrása lesz.

Másnap Buffy elmeséli Willnek, hogy mikkel harcolt az éjjel, és az ocsmány démon a ragya démon nevet kapta a keresztségben. Némi átváltozás tanfolyam után a lányok között szóba kerül Angel és Faith, valamint az Angel és Faith között történtek is. Buffy meglepő módon elég sokat vakargatja a kézfejét, pont ott, ahol a démon vére beépült a szervezetébe, persze anélkül, hogy a vadász észrevette volna. Közben kiderül, hogy Willnek hatalmas rajongója akadt a korrepetálandó kosaras sztár személyében, sőt Will már a suli kosármeccseire is kijár.

Tehát Buffy azért észreveszi, hogy folyamatosan viszket a keze, úgyhogy Giles kutat egy kicsit a démon után. Kiderül, hogy a démon fertőző lehet, vagyis Buffy gazdagabb lehet egy démoni tulajdonsággal. Buffy rosszul viseli, hogy benne lehet a démon egy része, de Will szerint nem lesz semmi baj. Na persze, ilyenkor szokott a legnagyobb baj bekövetkezni, amikor valaki azt mondja, hogy nem lesz semmi baj. Az éjjeli járőrözésen egy másik démon előkerül angyal álruhában. Angel szerint nagy baj közeleg, de szerinte mindig az közeleg, úgyhogy már meg sem lepődünk rajta.

Buffy neki is elmondja, hogy lassan pikkelyei lesznek, de Angel közli, hogy ő mindig szeretni fogja, akárhogy is néz ki. Másnap a csapat még mindig az izgalmas kosárlabda meccs hatása alatt van, de nem akarják elrontani Buffy kedvét, így nem beszélnek róla. Viszont amikor Cordi feltűnik a színen, Xander gondol valamire és azt Buffy úgy hallja, mintha a fiú hangosan kimondaná. Azt hiszem megtaláltuk, a démon vonást, és azt is megtudjuk, hogy a ragya démonoknak miért nincs szájuk. Tehát Buffynak nem szarvai nőnek, hanem mindenkinek hallja a gondolatait, ami megrémíti a lányt.

Futás azonnal a könyvtárba, és beszélgessünk csak Giles-szal! Szerinte is telepatikus úton beszélgetnek a ragya démonok, úgyhogy ez egyelőre tisztázva van. Buffynak viszont a démoni erő előnyei fénylenek fel a saját gondolataiban. Remekel is az irodalom órán, ami fura gondolatokat kelt a többiek fejében. Ideje kihasználni a képességét kedvenc vámpírján is, úgyhogy suli után azonnal Angel lakhelye felé veszi az irányt. Buffy próbálja kiszedni a vámpírból, hogy mit érez Faith iránt, de az a vámpír nem az ostoba fajta, és pontosan tudja, hogy Buffyt mivel fertőzte meg a démon.

Tehát Buffy nem tud olvasni Angel gondolataiba, de elmondja azt, amire a szöszi lány kíváncsi, vagyis nem, nem érdekli őt Faith, és igen, csak egy valakibe volt szerelmes amióta él, és az Buffyt. A könyvtárban összeül a csapat, hogy megbeszéljék Buffy új képességét, de ezek után mindenkinek vigyáznia kell arra, hogy mit gondol. Miközben Buffy lubickol a gondolatokban, barátai nehezen viselik, hogy nem lehetnek egyedül a saját fejükben, úgyhogy hamar egyedül marad a vadász.

Az a baj, hogy a túl sok gondolat megfájdítja Buffy fejét, és mikor végigmegy az iskola folyosón és hallja a gondolatokat, rájön, hogy ez a buli már nem is olyan bulis. Buffy az ebédlőben valami nagyon furát hall meg. Egy lány azt gondolja, hogy másnap megöl mindenkit. Buffy kétségbeesetten keresi a gyilkos gondolatok gazdáját, de annyi gondolat támadja meg a fejét, hogy elájul. Közben Giles talál egy fickót, aki szintén hallja a gondolatokat, és ebbe belegolyózott egy kicsit, úgyhogy van mit megoldani.

Miközben Buffy otthon rájön az anyja gondolataiból, hogy a kedves mama szexelt Giles-szal, amikor tinivé váltak pár órára, a többiek összeírták, hogy kik voltak az ebédlőben, amikor a gyilkosságra készülő tanuló is ott volt. Willow egy kérdőívet állított össze, amit azokkal a tanulókkal kell kitöltetni a csapatnak, akik az ebédlőben voltak akkor. Buffy otthon is hall mindenkit, konkrétan az egész várost hallja, ami kezdi kiütni a vadászt. Közben Giles és Wesley kotyvalékot gyárt, ami esetleg megoldhatja a gondolatolvasási gondokat, de kell egy ragya démon szíve, és a vadász jelenleg nem áll helyzet magaslatán.

Persze van valaki, aki meg tudja szerezni a szívet, és az a valaki mindent megtenne Buffyért, úgyhogy Angelnek van egy kis esti feladata. Mivel Angel első körben nem tudta elkapni a démont, Buffy még mindig nagyon kivan, és Joyce is egyre nehezebben viseli lánya szenvedését. Időközben Angelnek csak sikerült megszerezni a szívet és legyártani a kotyvalékot, de mikor Buffy iszik belőle, rohama lesz, ami nem jó jel, főleg, hogy lassan a gyilkosságra készülő tanuló is aktivizálja magát. Közben a csapat is nyomoz, és csak a suliújságot író fura fiúval nem tudtak beszélni, ami roppant gyanússá teszi őt.

 

Kiderül, hogy a fiú csak attól félt, hogy valamelyik cikke miatt akarnak bosszút állni a csapat tagjai, de nem készül gyilkosságra. Viszont közben Buffy meggyógyul, ami azért jó, mert újra önmaga, viszont most újra nincs nyom a veszélyes tanulóhoz. Az újságíró fiúnál találnak egy levelet, amiben a mindenkire dühös diák megírja, hogy mire készül, és Will felismeri az írást. Egy Jonathan nevű fiú készül a gyilkosságra. Szegény srác olyan csendes balek fajta, akit a nagy fiúk észrevesznek, a csajok viszont nem, pedig fordítva lenne az ideális. Tehát a csapat iparkodik megkeresni Jonathant, aki már erősen szereli össze a bazi nagy puskát.

Mindenki benéz minden zugba, de Buffy veszi észre a puskás fiút a suli egyik tetőtéri helységében. Az udvar tele van diákokkal, és a fiú már éppen tölti is be a puskát. Buffy rohan ezerrel, és sikerül beugrania az egyik oldalsó ablakon. Jonathan nagyon el van keseredve, és Buffynak most nem a fizikai-, hanem a meggyőző erejét kell bevetni,. Jonathan azt hiszi, hogy csak neki vannak gondjai, de Buffy elmondja neki, ezzel nincs egyedül, mert mindenkinek vannak gondjai, nem csak neki. Viszont van egy csavar, Jonathan ugyanis nem tömeggyilkos akart lenni, hanem magát akarta megölni, úgyhogy a gyilkos kedvű tanuló még mindig szabadlábon van.

Xander torkossága, ami a konyhába vezeti, felfedi az igazi gyilkost, ugyanis a konyhás néni éppen patkánymérget tesz a kajába. Xander elszalad, de a konyhás egy bárddal indul utána. Xander menekülés közben az ebédlőben minden asztalt felborogat, hogy a diákok ne egyenek a mérgezett ételből, és mielőtt a konyhás nő lecsapna a bárddal, Buffy is befut. A konyhás néni kicsit megbuggyant, de Buffy ellátta a baját. Tehát a suliban újra minden rendben van, és mindenki élheti a jól megszokott életét. Buffy most már csak egyedül van a saját fejében, ami elég kínzó néha, de még mindig jobb, mint ha az egész város a fejében élne.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pleb 2010.07.07. 23:54:43

Vicces egy rész volt :D A vége is jó volt, meg a konyhás néni indoka is eléggé poénos, szeretem ezt a részt.
süti beállítások módosítása