Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 5x02 - Jó szomszédság

2009. március 18. 08:30 - Tm

Susan lazít a szabályokon, és amikor M.J. pizsamapartira megy, engedélyezi, hogy Jackson végre nála töltse az éjszakát. Az új fiú reggel igyekszik is meghálálni a dolgot: kávét főz és egy tünci extramini fürdőköpeny magára kapva kisasszézik az újságért is. Pechjére épp Mike orra elé. Rövid ki kicsoda. Jackson már ekkor elképesztő zavarban van, pedig Mike csak kicsit később hívja csak fel a figyelmét arra, hogy szétnyílt a fürdőköpenye ott elöl. Susan is előkerül és magyarázkodni próbál. Mike higgadtan csak annyit mond, hogy a szép lábú Jackson legyen kész holnap este, mert egy sörözés keretén belül le akarja káderezni, ha már egy fedél alatt alszik a fiával.

Jackson lakonikusan, Susan viszont idegbajosan készül a két pasi randijára. Megszabja Jackson melyik "abszolút megbízható vagyok" imidzst sugárzó pólóját veheti fel és milyen témákról beszélgethet Mike-kal, majd remegve útnak engedi. A sörözés azontán annyira jól sikerül, hogy a két pasi egyből megbeszél egy újabb randit is. Susan boldog, Jackson nem kevésbé. Mennek is ünnepelni az ágyba, ahol a belelkesült Jackson bedobja a fülezős figurát. Susan el van olvadva, aztán szörnyű gyanú ébred benne: összefüggés van titkos erogén zónájának felfedezése és két faszi sörözése között. Jackson mindent bevall, Susan meg letiltja a további "sörözés és szextippek Susanhoz" estéket.

Pár nap múlva Jackson lemond egy randit, amiből Susan azt a következtetés vonja le, hogy stikában Mike-kal találkozik. Megy is a törzshelyre. Mike tényleg ott ül, és a mellette lévő helyen is van egy sör. Susan hisztizik egy sort, majd csipsszel és mogyoróhéjjal dekorálja a Mike állítása szerint ismeretlen vécén lévő pasi sörét. Még szerencse, hogy béketűrő az illető, így Susan később ki tudja engesztelni egy új sörrel. Mike bocsánatot kér a fül dolog miatt, Susan pedig belátja, hogy nagy hülye. Végül megegyeznek, hogy M.J.érdekében fontos, hogy haverok legyen mind. Ezt aztán  Susan otthon Jacksonnal is megbeszéli. A nagy kibékülés emelkedettségén azért kicsit ront Karl felbukkanása, aki valami Julie-val kapcsolatos papír miatt ugrott be. És persze nem hagyhat ki egy gonoszkodó "Mi van Suzie Q, vízszerelő után festő? Ha tetőfedő lennék még mindig együtt lennénk?" beszólást.

Lynette nehezen viseli, hogy kamaszfia, Porter nagyjából morgással és vállvonogatással kommunikál a szüleivel. Amikor aztán Parker mesél neki egy közösségi szájtról, igazi hülye ötletként az álnéven csetelésben látja a megoldást. Tom szerint - bár kétségkívül hasznos infó, hogy Porter 1. nem barátkozik drogdílerekkel, 2. szívszaggatóan gyönyörű verseket ír - erkölcsileg egyértelműen elítélendő SaraJ nickkel csetelni a saját fiunkkal. De hát hallgatott Lynette valaha Tomra?

Ráadásul Porter is tesz ikre, Preston realista figyelmeztetésére, hogy egy csaj, aki nem tölt fel magáról fotót, csak bányarém lehet. Így aztán Porter Scavo és SaraJ addig-addig beszélgetnek költészetről, az életről meg mindenről, míg Porter egy nap szerelmes verset küld SaraJ-nek. Tom cinikusan Ödipuszt idéz, Lynette pedig kétségbeesetten szakítólevelet fogalmaz. Ami tök jól sikerül - leszámítva, hogy a végére biggyesztett szertettel édesanyáddal együtt küldi el véletlenül. Lynette megpróbál magyarázkodni, de Porternek érthetően nem nagyon megy egyelőre a megbocsátás.

Gabrielle idegeit szép lassan bedarálja bizonytalan anyagi helyzetük és az, hogy vásárolgatás helyett egy szerető férjjel, két gyerek és a házi munkával kell töltenie a mindennapjait. Addig macerálja Carlost, míg az végül elvállalja a jólfizető Country Klubbos masszőrállást. Ami csak addig tűnik jó lépésnek, míg ki nem derül, hogy Mrs. Downing visszavonja a meghívásukat a Széplak elitjének tartott puccos partijára. A klub vendégeinek ugyanis degradáló lenne a személyzet egy tagjával bulizni. Gaby összeomlik, felismerve, hogy ezzel a kisestélyis partik helyett a pacskeros házibuliké és a társadalmi létra legaljára szánkázásé a jövő. Utolsó, kétségbeesett próbálkozásként már adná ki az új parancsot (Carlos! Felmondasz!), a hírhozó Bree azonban lehűti. Ez a hajó elment.

Gabyt azonban fogvicsorgatva kapaszkodik. A személyzeti bejáraton és a konyhán keresztül csak azért is bejut a partiba. Szerencsétlen Carlos simán beveszi, hogy az edénycsörömplés a felszolgálók  miatt van, a mosogató egy szökőkút, és boldogan pózol a képzeletbeli fotósoknak, míg Gaby Breenek könyörög, hogy csak 20 percig hadd maradjanak. Aztán persze másfél óra múlva is ott vihorászik, sőt van bőr a képén nyilvánosan leszakácsozni Breet.

Breet egy csapóajtó mögé rángatja Gabyt, de a pofátlanságánál jobban izgatja, hogy kinek a helyén ül. Gaby: Mrs. X influzenzás, nem jön, úgyhogy maradunk. Csapóajtó kinyit, Gaby menne vissza. Mr.X áll az asztaluk mellett az édesanyjával és a helyét követeli. Csapóajtó becsuk. Bree: oké, odamész azzal, hogy rossz asztalnál vagytok, és hazahúztok végre. Csapóajtó kinyit. Már a vendéglistát ellenőrző főpincér is az asztalnál áll. Csapóajtó becsuk. Bree: oké, odamész, hogy véletlenül rossz partiba keveredtetek, és végre hazahúztok. Csapóajtó kinyit. Most már Mrs. Downing is ott áll, szerencsétlen Carlost pedig épp kivezetik a teremből. Gaby menti ami még menthető, vagyis saját magát, és csak a klub előtt csatlakozik Carloshoz.

Carlos ki van akadva amiért ilyen megalázó helyzetbe hozta pici felesége. Gaby szerint viszont az a megalázó, hogy a sok lóvé és az alakja után elveszítette a társadalmi rangja utolsó darabkáját is, vagyis mindent. Carlos krisztusi türelemmel szózatot intéz hozzá a szeretetről, a családról és egyéb lényeges dolgokról, és bár Gaby a végére sincs teljesen meggyőzve arról, hogy a boldogság nem az ékszereknél és a szakácstartásnál kezdődik, kicsit azért elgondolkodik a dolgon.

Bree szakácskönyve próbanyomatát véleményezteti kis családjával. Andrew szerint klassz a betűtípus, Orson viszont nem tud túllépni azon az apróságon, hogy a címe Mrs. Van de Kamp régimódi szakácstudománya. Bree először előhúzza a racionális érvet (a neve márkanév az azonos nevű partiszervíz cég miatt, azt meg akkor alapította, amikor külön éltek), de aztán kiböki, hogy a Van de Kamp elegáns, a Hodge meg prosztó. Orson lelkére és elkámpicsorodott fejére való tekintettel aztán kárpótlásul felajánl egy klassz marhasültet vacsorára. Majd még azzal a lendülettel módosítja egy másnap esti klassz marhasült vacsorára, mivel rájön, hogy az aznapba a marha munka ügyek miatt nem fog beleférni. Orson szomorkásan beletörődik, Bree elrohan. Férje pedig legalább nekünk jelezheti, hogy szerinte a Van de Kamp kényeskedő és flancos, a Hodge meg büszke és karakán.

Orson végül a klassz marhasült helyett másnap is dobozos kínait vacsorázik, Bree ugyanis élete első országos rádióinterjúján van. Férje vacsi közben legalább meghallgathatja, hogy nejének mennyire fontos a tradíció és a családi közös étkezések. Amikor azonban Bree a "Létezik egy Mr. Van de Kamp is?"  kérdésre nemmel válaszol, de nem folytatja azzal, hogy egy Mr. Hodge viszont nagyon is létezik, az evőpálcika mellett Orson lelkében is eltörik valami.

Orson számonkéri Breen a dolgot, aki nem nagyon ér rá a házassága válságát menedzselni, mert Mrs. Downing gigapartijának szervezése köti le. Azt azért visszautasítja, hogy szégyellné Orsont a börtön miatt, és két snidling között megígéri, hogy ma este aztán már tényleg lesz marhasült. Este telnek az órák, Orson ül az asztalnál és vár. A partiról Mrs. Van de Kamp hullafáradtan ér haza éjfél után, Mr. Hodge-t ezúttal nem hatja meg semmi, így Mrs. Hodge végül könnyek közt nekiáll a marhának.

Edie új férje, a mézesmázas Dave Williams ijesztően nagy elszántsággal barátkozik mindenkivel. Ide egy mosoly, oda egy kis segítség stratégiája azonban majdnem kudarcba fullad, Edie ugyanis baromira nem érti, hog az egész nagyvilágból miért kell pont ott élniük, ahol neki naponta 5x szólnak be. Dave a miért pont itt témában mellébeszél, viszont megígéri, hogy elintézi, hogy előbb-utóbb mindkei tiszteljek Edie-t. Uh, de rosszul hangzik.

Dave McClauskyn kezdi a szomszédság megregulázását. Udvariasan, de határozottan kifejti neki, milyen viselkedést vár a feleségével szemben. Az öreglánynak persze eszébe sincs bocsánatot kérni egy vicc miatt, mire Dave McClausky macskájának fültövét vakarászva bizonyos barátok elvesztését vízionálja. McClausky kidobja. Aztán pár nap múlva mégis a segítségét kéri, Toby ugyanis eltűnik. Dave már megy is ciccegetni, de előtte egyértelművé teszi, hogy ennek fejében ideje lenne McClauskynak is kinyögnie végre azt a bocsánatkérést. McClausky ezúttal veszi az üzenetet, Toby elő is kerül. McClausky pedig a történtek hatására nyomozni kezd a neten Dave után.

28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NCI 2009.03.18. 08:59:26

"Létezik egy Mrs. Van de Kamp is?" - nem Mrs., hanem Mr. a kérdés...

Tm 2009.03.18. 09:02:39

jogos, jav. kosz

Llew 2009.03.18. 09:42:01

Karl beszólása volt a legnagyobb. Nem Parker volt a legidősebb Scavo gyerek? Mondjuk, ha nem, akkor is olyan mintha visszamarad volna a fejlődésben az iker tesóihoz képest. Orson olyan, mintha nem sitten lett volna, hanem lobotómiát végeztek volna rajta.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.18. 11:12:38

@Llew: Nem, az ikrek idősebbek, és pont abban a korban vannak, amikor az az 1-2 év különbség még nagyon is látványos, szóval nincs itt semmi gond.

Llew 2009.03.18. 11:15:21

@Fedor: Kösz. Nem mondom, hogy gond, csak olyan furcsa volt.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.03.18. 11:40:48

Susie Q, nem Clue. Kiejtve majdnem ugyanaz, de mégsem. Kjú. (mint a Susie Quattro, monnyuk...)

mufuvecske 2009.03.18. 12:54:40

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de eddig nekem messze ez a leggyengébb évadkezdés...:( Én egy kicsit többet vártam volna...:( Bár Edie férje azért még kicsit biztos felpörgeti az eseményeket...:) Már alig várom... Viszont a 21.43-as kezdésért meg carjon sünt a tv2nél mindenki...Azt még lenyeltem hogy későbbre tették, de akkor legalább kezdené pontosan, így lemaradtam az elejéről...:@

Johnny336 2009.03.18. 13:19:48

@Llew: "Orson olyan, mintha nem sitten lett volna, hanem lobotómiát végeztek volna rajta. "

Szerintem a sitt tud olyan hatással lenni egy emberre, mintha megzakkant volna agyilag, és a feleslegessé vált szervet eltávolították...

limbekcs 2009.03.18. 13:39:46

"Susie Q
This was Creedence Clearwater Revival's first single. They went on to become one of the biggest bands of the late '60s and early '70s.

The Rolling Stones covered this in 1964. Creedence had been playing this at live shows, but stopped when the Stones released their version."

itt meg is hallgatható (a ccr verzió):
www.songfacts.com/detail.php?id=425

Llew 2009.03.18. 13:45:00

@Johnny336: Na jó, de nem húsz évig ült magánzárkában. Hanem öt évet cserbenhagyásos gázolásért, ami miatt szerintem nem a legkeményebb helyen volt. Mike is teljesen normális ember maradt a börtön után. Nyilván ember függő, hogy ki, hogyan éli meg, de én kicsit erősnek érzem Orson megváltozását. Aztán lehet majd kiderülnek olyan dolgok, amiket még nem tudunk.

sunshine66 2009.03.18. 13:55:14

"a szép lábú Jackson"
Abszolút egyetértek a blog írójával. Gale Haroldnak nagyon jó lábai vannak. Az meg, hogy Brian Kinney-t alakította korábban, nem lehet probléma.

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2009.03.18. 14:11:20

még szerencse, hogy vagytok! a rohadékok átfedésbe tették a Dexterrel, és nem láttam a végét.

amúgy meg nagyon furcsa Gale Haroldot egy nővel látni ágyban. :)

subidubinemértem (törölt) 2009.03.18. 15:16:09

sokan fanyalognak az évadkezdés miatt, de én gale harold miatt annyira vártam, hogy biztos ezért tetszik. :)
egyébként a f.a.k.-ban is egy abszolút hetero macsó karaktert hozott, csak éppen fiúkat dugattak vele. azért is volt annyira sikeres a karakter, mert egyáltalán nem volt buzi-fílingje.

subidubinemértem (törölt) 2009.03.18. 15:18:12

sztem a legjobb poén a nem várom meg, míg engem megöl, magát meg megvakítja ödipusz-utalás volt.
ja, és nem értem, mért nem kérdezte meg porter, mikor kiderült, hogy az anyjára izgult rá, hogy "és ha rejszoltam volna rád, mama?" :)

subidubinemértem (törölt) 2009.03.18. 15:19:04

én még az hbo true blood-dal is átfedésben vagyok, de megoldottam: szülifelit nézem, true bloodot veszem 10-kor, dextert meg éjjel 2-kor. másképp ez ma már nem megy :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.18. 16:11:06

@subidubinemértem: Én a Mentalistával csinálom ugyanezt :-)

kamarti 2009.03.18. 17:12:50

@subidubinemértem: "sztem a legjobb poén a nem várom meg, míg engem megöl, magát meg megvakítja ödipusz-utalás volt."
ez tényleg mókás, meg az is, hogy emlékeum szerint magyarul úgy hangzott: valakinek életben kell maradni, hogy felnevelje a többit...
külön köszönet a fordítónak, biztos nem értettük volna, ha meghagyja az eredeti szöveget...

Tm 2009.03.18. 18:41:54

@kamarti: ez nem két külön poén volt?

Savafan 2009.03.19. 12:35:12

nekem a legjobban Carlos pózolása tetszett a kameráknak:)) és, ahogy a két nő nézett rá..
de az Aston Martint megtartották, pedig abból egész jól el lehetne karistolni egy darabig.

Llew 2009.03.19. 12:50:40

@Savafan: Az tényleg jó, hogy egy "csóró" masszőr Aston Martinnal jár? Bár ha onnan nézzük, hogy már legalább 7 éves a kocsi (a 4. évadban biztosan használták, de tán már a 3.-ban is), akkor nem is oylan nagy szám.

Llew 2009.03.19. 13:05:23

Persze "?" jel nélkül jó.

kamarti 2009.03.19. 15:43:11

@Tm: hajaj, a késői kezdés figyelmetlenné tesz... akkor elnézést a fordítótól és köszönet Tmnek, valamint subidubinak a poénért!

Ditti82 2009.03.20. 00:15:42

Nekem Bree egyre unszimpatikusabb... :S

huncut_kata 2009.03.20. 01:32:26

Neked szimpatikus volt valaha is egy olyan szereplő, aki szép lassan kinyírta a férjét?
süti beállítások módosítása