Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 3x07 – Easy As Pie

2009. március 18. 13:07 - Sangria

Dexter álmot lát: Éppen aktuális áldozatának feldarabolását és bezacskózását végzi, amitől ugye még Harry is rosszul volt, sőt még mi, nézők is csak ritkán kapunk bepillantást eme cselekedetbe, ám most Dex legjobb barátja, Miguel Prado sétál be. Miguelnek pedig a szeme se rebben, egyébként is golfhoz van öltözve, és csak azt jött megkérdezni, hogy Dex mikor is végez, mert megvárná, és mehetnek is a pályára. Dexter felriad, maga sem tudja, hogy jó álom volt-e ez vagy rossz, mindenesetre kiszolgáltatva érezte magát. Miguel eddig ugyan jól viseli Dex dolgait, ám fene tudja, mit szólna, ha magával a trancsírozással kéne szembesülnie.

Az őrsön Miguel Ramon ügyét próbálja elsimítani, ám az ügy elsunnyogása LaGuerta szerint csak úgy lehetséges, ha Ramon azon nyomban visszaadja a jelvényét. És így is lőn, tekintve, hogy Ramonnak nemigen van más választása. Miguel azért megköszöni Mariának a közreműködést, bár az ügy rosszabkor nem is jöhetett volna neki, szemmel láthatóan majd szétrobban az idegtől. Dexnek kifelé menet szól is, hogy meló után elmehetnének kiereszteni a gőzt a golfpályára.

Közben persze a Nyúzó után is kéne nyomozni: eddig ugye annyit tudnak, hogy a gyilkos pénzt adott kölcsön Freebonak és embereket képes nyúzni, csak hogy megtalálja Freebot és visszakapja a zsét. Na és persze belelát a nyomozásba is. Angel azt találja ki, hogy – mivel Anton már úgyis segít nekik egy ideje – hálából elterjeszti róla, hogy tudja, hol van Freebo. Ebben az esetben ugyanis elég valószínű, hogy a Nyúzó lecsap rá, és amint ezt megteszi – minthogy Anton figyeltetve lesz - már nyakon is csípik. Már ha minden jól megy. Debrának marhára nem tetszik a terv, van ugye az a mondás a csalánról és a testrészől, ami nem a sajátunk, de nincs mit tennie, sőt, Antonnak még csak nem is szólhatnak az egészről, mert az veszélyeztetné a nyomozást.

Deb és Quinn hívást kapnak Wendell anyjától, hogy tud valamit a gyilkosságról, ám kiderül, hogy csak Debra névjegyét találta meg Wendell nadrágzsebében, amit halála estéjén viselt. Neki is esik Debrának, hogy ő a hibás a fia halála miatt, hiszen ő vezette ide azt a vadállatot. Debra persze iszonyúan sajnálja a dolgot, még el is pityeredik, de ez persze nem hatja meg a mutert, amin azért nem lehet csodálkozni.

Dex, Masuka és Angel pedig helyszínelnek: Ezúttal egy fiatal lány az áldozat, aki úgy néz ki, rajtakapott egy betörőt, aki ijedtében leszúrta a csavarhúzójával. A betörő személyazonosságát nem lesz nehéz kinyomozni, tekintve hogy a szerencsétlen hülyéje nem viselt cipőt, és menekülés közben megvágta a lábát, így egy csomó vérfoltot hagyott szanaszéjjel. Masuka viszont már vágja is, hogy kicsoda: Albert Chung, pár hónapja betörés közben lelökött egy öreglányt a lépcsőn, akkor is zokniban volt, ám az öregasszony a szembesítéskor rossz pasasra mutatott rá, merthát az ázsiaiak tök egyformák. Masuka különben rohadtul ki van akadva erre az Albert Chungra, merthogy az szégyent hoz a sárgákra.

Golf közben kiderül, hogy Miguel is ki van akadva Albert Chungra, és egyébként is még mindig síkideg, sok a gondja mostanában. Ja, és szerinte nem is Albert Chunggal van az igazán nagy baj, hanem azzal, aki felmenteti őt meg a fajtáját: természetesen Ellen Wolfra gondol, és finoman utal rá – persze semmi kényszer – hogy mi lenne, ha Dex eltenné őt láb alól. Ajjaj. Dex szerint Ellen csak a melóját végzi, meg amúgy sem illik bele a kódexbe, de Miguel kedvéért utánanéz.

Előtte még bemegy Camillához, aki rémes híreket kapott épp: a daganata lelassult, így még akár egy hónapja is hátralehet. Egy újabb hónap szenvedés, miközben ő már nem akar mást, csak meghalni. És megdöbbentő dologért könyörög Dexternek: hogy segítsen neki ebben. Az biztos, hogy Camilla nem is kérhette volna jobbtól, amit kért, ám Dex még sosem vett el ártatlan életet, egy barátét meg pláne nem, szóval most újabb dilemma elé néz.

Debra közben felkeresi Antont, és elmondja neki, hogy csalivá lett minősítve, és jobban tenné, ha elhagyná a várost. Anton persze kiakad, hogy vásárra vitték a bőrét, ráadásul szó szerint. Ám ha elmegy, nem tud majd Debnek segíteni, Deb viszont azt mondja, talál inkább más nyomot, ám nem akar elveszíteni egy jó informátort. Mintha bizony csak erről lenne szó.

Rita meg Syl eközben a lagzit szervezik, vagyis próbálkoznak, mert Dex vendéglistája még mindig sehol. Syl panaszkodni kezd Ritának, hogy Miguel milyen fura mostanában, el-eltűnik, meg titkolózik. Rita erre kikotyogja, hogy ezen ők is átmentek Dexterrel, és kiderült, hogy Dex drogozott, meg nője volt. Ez ugye roppantmód megnyugtatja Sylt, ám Rita szerint nem kell aggódnia, ő például kérdőre vonta Dexet, megbeszélték a dolgot, és mindenki hepi lett. Úgyhogy talán Syl is kérdőre vonhatná Miguelt. Hát asszem ennél rosszabb tanácsot Rita nem is adhatott volna szegény Sylnek jelen pillanatban, gratulálok.

Angelnek közben megvolt a minden jel szerint remek randija Gianna nyomozóval, a liftben meg is akarja csókolni, ám a csaj azt mondja, legyenek csak barátok inkább. Ehh, ismerjük ezt ugye. Ellen Wolf pedig LaGuertával találkozik az őrsön, aki úgy döntött, végre szeretné meghallgatni a teljes igazságót a Prado kompániáról. Ellen egyelőre nem mond semmi konkrétat, csak hogy bizonyítékeltüntetés például, ebből kifolyólag nincs is bizonyítéka Miguel ellen. És nicsak, Miguel már érkezik is, Ellen ugyanis őt is idehívta. Ellen képviseli ugyanis Albert Chungot, a zoknis betörő-gyilkost, Miguel meg lesz az ügyész. Chung felhívta ugyanis Ellent, ám feladni nem hajlandó magát, Masuka ki is van akadva, hogy egyfolytában tele van a pofájával a tévé. Meg nem tartozik szorosan ide, de összevitatkoznak Angellel, hogy melyikük legyen Dex tanúja az esküvőn.

Dex pedig viszi a vérnyomelemzést a tárgyalóba, ahol Miguel és Ellen Wolf kishíján egymás torkának esnek. Miguel szeretné, ha Dexter is bennmaradna, nyilván szeretné neki megmutatni Ellen Wolf sötét oldalát. Majdnem sikerrel is jár, mikor Dex elmondja, hogy a bizonyítékok egyértelműek, Ellen meg erre rávágja, hogy na ja, de ugye könnyen lehet őket elhelyezni, sőt Dexterből még ki is nézi. Miguel jelentőségteljes pillantásokat küldözget Dex felé, majd most már ténylegesen is egymás torkának esnek Ellennel. Dexter végül megállapítja, hogy – bár neki sem szimpatikus Ellen Wolf – mindössze annyi a bűne, hogy túl jól végzi a munkáját, ez pedig neki nem elég indok ugye.

Angel elhívja Giannát Dex esküvőjére, Gianna pedig annyira meghatódik, hogy le is smárolja Angelt. Dexter pedig újra benn van Camillánál, akinek nem jött be a mostani pite sem. Viszont bocsánatot kér Dextertől azért, hogy a múltkor azt kérte tőle, amit. Tekintettel kellett volna lennie a múltjára ugyanis. Kiderül, hogy Camilla tudja, hogy Brian Moser, alias a Hűtőkocsis gyilkos Dex bátyja volt, de ne féljen, soha nem lesz olyan, mint ő. Ennél többet úgy tűnik nem tud, de Dex már ezen is megdöbben.

Deb úgy dönt, most, hogy elüldözte Antont, benn marad az őrsön egész éjszaka új nyom után kutatni a Nyúzó-ügyben. Yuki ide jön utána, és a szemére veti, hogy árulkodott Quinnek, így az ügynek annyi. Debet nem izgatja különösebben, ám Yuki most már elmondja neki, hogy egy zsaru meghalt anno Quinn miatt, ezért volt rászállva. Hát, talán többre ment volna vele, ha ezt korábban elmondja Debnek, talán nem, ezek szerint viszont Quinn hazudott Debrának. Debra éjszakai melójának végül meglesz az eredménye: miután az összes fényképet átnézte, feltűnik neki, hogy az összes áldozat háza előtti pálmafák frissen voltak nyírva, több helyen pedig lenyírt pálmaágakat is találtak: ezek szerint a Nyúzó fanyírónak adja ki magát, a fákról figyeli ki áldozatait! Természetesen egyből utána kell nézni az összes kertésznek, aki a környéken dolgozott. Most, hogy van más nyom is, Anton felhívja Debrát, aki közben biztonságban tudta őt Chicagoban, ám Anton végig a saját kérójában feszített. Mikor Deb elmegy hozzá, hogy kérdőre vonja, elmondja neki, hogy nem akar Chicagoba menni. És hogy lesz Debra csalija. Csakis Debra miatt. A folytatást meg el tudjuk képzelni.

A Dexter-család eközben Migueléknél vacsorázik, ám Miguel még mindig ideges: leüvölti szegény neje fejét, csak mert az összetör egy poharat. Kiderül, hogy Syl követte Rita bölcs tanácsát, és kérdőre vonta Miguelt esetleges viszonya miatt, azóta persze még rosszabb a helyzet. Miguel meg amint kettesben marad Dexszel, Ellenre tereli a szót, hogy ugyan már nyírd ki a kedvemért. Említésre méltó még, hogy először azzal próbálja meggyőzni Dexet, hogy mennyi gonosztevő kószál szabadon Ellen miatt, aztán már nem is tagadja, hogy személyes az indítéka: nem akarja, hogy Ellen tönkretegye a karrierjét. És az, hogy Dex nemet mond, igencsak kivágja Miguelnél a biztosítékot, alaposan ráüvölt Dexre, aki erre hazamegy, és elgondolkodik mitévő legyen. Lehet hogy a nagy barátságnak ezzel lőttek?

LaGuerta pedig egy üveg whiskyvel meglátogatja Ellent, akinek rossz a lelkiismerete Chung miatt, és ráveszi, hogy beszéljen meg találkozót Chunggal az irodájában, ahová Maria megfigyelőket küldene, hogy el tudják fogni. Persze csak egy idióta menne pont az ügyvédje irodájába megbeszélésre, de egy idióta meg is érdemli, hogy elkapják. És úgy is lesz. Miguel jelentkezik is Dexnél, hogy igaza volt, hogy nemet mondott, és nem tette el láb alól Ellent, aki talán mégse olyan szörnyeteg, mint hitte, így Miguel bocsánatot kér Dextől. Meg megjegyzi, hogy azzal, hogy Dex nemet mondott neki, bebizonyította, hogy jó barát, mert a barátok nem rettennek meg a nehézségektől. Dex erre hirtelen felindulásból megkéri, hogy legyen a tanúja az esküvőn.

És a vége: Dex besétál Camillához immáron a tökéletes citromos pitével. Vág egy szeletet és belefecskendezi a titkos összetevőjét, majd felébreszti Camillát és elmondja, hogy ajándékot hozott neki, amitől jobban lesz. Camilla nagyon hálás, és mikor Dex kérdésére elmondja, hogy biztos a dologban, Dex ad neki pár falatot, Camilla pedig megköszöni, hogy végre elhozta. Aztán Dex megfogja Camilla kezét, és belesuttogja a fülébe, hogy igaza volt a bátyjával kapcsolatban. De van még egy dolog: ő ölte meg. Camilla erre csak annyit rebeg, hogy helyesen cselekedtél, majd végleg elszenderül. Dex most megérti, hogy áldozatai miért esedeznek könyörületért. De a könyörület csak barátoknak jár.


 

Címkék: dexter
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.03.18. 13:27:46

Na ugye, hogy végül Anton lett a befutó Debránál? Hiába, az a szíp spanyol szerelmes dal megtette a hatását!

"merthogy az szégyent hoz a sárgákra"
Ázsiaiakra! Ez így színtiszta rasszizmus! ;)

Pasi a konyhából 2009.03.19. 10:37:55

Na az milyen poén lenne, ha Antoról derülne ki, hogy ő a Nyúzó. Deb már a második sorozatgyilkossal feküdne össze. Kicsit kiakadna.

Az meg mien poén volt, hogy Masuka mondja, hogy nem is minden sárga egyforma és az újságban meg tényleg ott virít egy kép Chungról ami hasonlít Masukára. Ez gyilkos poén volt :-)))

Emanuelle 2009.03.21. 17:02:19

@Gabba:
Bezony. Ráadásul úgy tűnik Debra most
nem elősorban a dugásra koncentrál,
nekem úgy tűnik Deb s z e r e l m e s.

pat bateman 2009.03.25. 13:27:19

nem hinném, hogy Anton a hunyó (azaz a Skinner), bár ki tudja... megvan a teljes évad - TERMÉSZTESEN eredeti nyelven, a szinkron egy nagy határ f*s - , de szép mértékletesen fogyasztom!:) én Miguelre tippelek, a felesége lakberendező, lehet neki meg a pálmanyírás a hobbija. azaz: Dextert tevékenységét megirigyelte és rákapott a gyilok ízére...
süti beállítások módosítása