Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A hatalom hálójában 1x07 – Szorul a hurok

2009. március 17. 09:00 - Boogie66

A fogdában kezdünk, ahol megismerjük a gyilkosság előzményeit – végre. Davis és Ellen összevesznek így Ellen Patty lakásán alszik (egy szálloda jobb lett volna – de mi már utólag okosak vagyunk). Zajt hall és már jön is a kesztyűs ember. Ellen kis szerencsével megmenekül – kesztyűs ember meghal és Ellen rohan Davidhez, aki vérbe fagyva fekszik a kádban. A gyilkos fegyver az előszobában – persze Ellen felveszi, így rákerül az ujjlenyomata. Zörögnek az ajtón, amit Ellen az ajtólánccal még be is biztosít, majd az ablakon keresztül távozik. Kétségbeesve rohan az utcán két rendőr karjaiba.  A fogdában megkéri Nye-t, aki az ügyvédje – később kiderül az egyik legjobb védőügyvéd – hogy segítsen megtalálni Patty Hewest ha segíteni akar rajta. Hát segít. Főcím!

Fiske és Patty TV vitára készül, Fiske szarul néz ki, mint egy zombi – még a 2 kiló vakolat (smink) sem igazán segít rajta. Patty-vel elcívódnak – és felmerül Greg neve –akivel kapcsolatban Fiske úgy tesz, mintha nem is hallott volna. Patty megfenyegeti, hogy amennyiben Malinával bármi is történik, mielőtt vallomást tenne, Fiskét teszi érte felelősnek.

Gregnek kézbesítik az idézést egy ügyes trükkel – mondjuk hogy mi szükség volt rá azt nem értem – és nem kérnek átvételi elismervényt (sőt még aláírni sem kell!!!) – hihetetlen mik történnek ebben a filmben!!! :- ) Na de félre a tréfával Greg most már tudja hogy neki tanúskodnia kell. Greg ül egy olcsó szállodai szobába, ahova Fiske lép be. Biztosítja Greget, hogy megtorpedózza az idézést – don’t worry!

Közben Fiskét megkeresi a nagypapaszerű fószer – és figyelmezteti Fiske hogy ne csináljon hülyeséget, megoldja ő a jog eszközeivel is a Malina ügyet. Mindenesetre nyilvánvalóvá teszi a fószer, hogy amennyiben nem sikerül elintéznie az ügyet, úgy Greg-re szomorú sors vár – bekerülhet a CSI New York aktuális részébe mint megoldandó bűntény.

Azonban a torpedó csütörtököt mond, mivel a meghallgatáson Patty előhúzza az adu ászt – Greg részvény eladását bizonyítva hogy nem véletlen Greg Malina beidézése. Fiske sokadszorra is vereséget szenved és később kiderül Patty azért tűnik el a gyilkosság napján, mivel Fiske nagyon rá szállt. Itt jusson eszünkbe Patty története, mikor is megkéselte valaki – mivel megtiporta a bíróságon – csak nem most ilyen dologba került bele ’ véletlenül ’ Ellen ? Ez azért is jogos kérdés, mivel csak Patty tudta, hogy Ellen a lakásán alszik. Patty-t nem lehet elérni, senki sem tudja hol lehet – dr. Nye sem tudja elérni. Hm, hm… cserbenhagyás? Közben vádat emelnek Ellen ellen (gyenge szó vicc - de most csak ennyire tellett), mivel megtalálják az ujjlenyomatát a gyilkos fegyveren – a könyvtámaszon.

Ray közben figyelmezteti Greget hogy nem sikerült az idézést megfúrnia – lépjen le, tűnjön el, szívódjon fel. Többé nem tudja megvédeni Gregoryt.

Greg késöbb kimegy az étel automatához és ott rajta üt, na meg az ételautomatán (mert beszorul az egyik snack), Patty embere. Patty beszél Greggel és meggyőzi hogy csak Ő tudja megvédeni – de ennek ára van a tanúskodása.

Patty végre találkozik fiacskájával, aki szorgalmasan felmos – jobb talán mint zacskót ragasztani – de ugyan az az életérzés. Itt is lejátsszuk a manipulál, nem manipulál – ki kit vezet meg és irányít kisded játékot – Michael nem akar hazamenni – szenvedjen az anyu! Anyu azonban jokert rak az asztalra – végzés arról hogy a fia nagykorú és szabadon tehet bármit – megfejelve egy jó kis apanázzsal – már csak Michael aláírása hiányzik. Ha komolyan gondolja hogy neki jó ott a kóterban – szabad a pálya, álljon saját lábára a gyerek. Azonban Michael nem írja alá – hazamegy – Patty csinál is neki egy jó kis szendvicset jelezve szent a béke.

Tom és Ellen nagyon jóban vannak, ez nem tetszik Pattynek, aki éket ver közéjük azzal az egyszerű kérdéssel, hogy Tom ajánlott neki munkát amikor magánzó akart lenni vagy sem. Ellen valamiért hazudik – Tom is kitart mellette – azonban Tom végül is bevallja hogy ajánlott munkát – azonban mire ezt a piszkos ksi játékot lejátsszák elmegy a filmből vagy tíz perc és Tom-Ellen nagy barátsága. Oszd meg és uralkodj – soha nem tanultak történelmet?

Gregory Malina meghallgatása – mindenki felkészül. Tom, Patty és Ellen az irodában, teljes harci díszben, Fiske is megjelenik egy csomó papírral és Greg is saliba vágja magát Patty emberével. Azonban Greg leüti a fejvadászt és lelép, így a feszült várakozást követően Patty lemondja a meghallgatást. Kicsit ki van akadva – kitör belőle a feszültség egy kicsit őrjöngeni kezd – de csak zárt ajtó mögött magában – ezt el is nézzük neki.

Ellen a cellájában és megjelenik az ügyvédje – TOM. Na most mivan? Dobta Dr. Nye-t és lecserélte Tomra? Tom sem tudja előkeríteni Patty-t – mellébeszél. Azonban mikor Tom kilép a fogda ajtaján egyből Pattyt hívja és elmondja neki hogy Ellenél volt és jobb hogy nem jön vissza (a genyaláda).

Azonban Ellen sem a butus kiscsirke már – értesíti Nye-t hogy Tom most hagyta el a fogdát és maradjon Tomon, majd ő elvezeti Patty-hez. Ez az Ellen, csak ügyesen! Stáblista!

Sok minden kiderült a részből, azonban még mindig nem tudjuk, milyen kapcsolat van Fiske és Greg között?

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókus 2009.03.17. 15:01:06

pedig úgy tűnik, hogy mindenki kihasználja ellen-t

Anni* 2009.03.21. 14:37:02

khm, ebből az jön ki, hogy Ellen-nek végül az lesz a veszte, hogy ő is be akart szállni a manipulálósdi-játékba?

(tegnapit meg sajna elaludtam :(, vagyis csak részleteket láttam....)
süti beállítások módosítása