Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x10 - Utolsó leosztás

2009. március 16. 11:00 - kiricsiz

Az intro vicces, ezt a seggfej Violát nem volt rossz poén felrobbantani. Csak az a baj, hogy nem túlságosan meglepő fordulat, hiszen ez a robbanás benne van a főcímben, így a jelenet kimenetelét már az első filmkockáktól ki lehetett találni. Meg hát a múlt heti promóban is elsütötték. És hát az is kicsit necces, hogy a vérprofi Viola az NBH-tól igényel menekülőkocsit, és készséggel el is fogadja, csak egyetlen dolgon akad ki, hogy túl kopott a verda, ő máshoz van szokva. Hercegtől kérni kocsit kábé annyira egészséges ötlet, mintha Bush Oszama bin Ladentől kérne személyi védelmet. A dolgot nem is értem, hiszen tulajdonképpen Violát fölrobbanthatta volna Herceg úgy is simán, ha saját kocsival menekül. És arra is kíváncsi lennék, hogy igazi pénzt kapott-e Viola, mert ha Herceg igazi pénzt robbantott fel Violával, akkor jó gazdag ember lehet. Bár neki még így is megéri, hogy ne maradjanak nyomok. És azt sem értem, miért ilyen forgalmas helyen robbantották föl. Mindegy, felrobbant, béke poraira, egyébként meg megérdemelte, mert nyakon lőtte szegény Otyót.

És ha Otyót ki akarják írni a forgatókönyvírók, akkor tömegeket fogunk az utcára vinni, és hónapokig tüntetünk a Kossuth téren, hogy támasszák föl.

Igen, beismerjük, kicsit gyorsan húztuk rá a vizes lepedőt a múltkor az írókra. Lehet, hogy ki volt tervelve Viola futni hagyása, csak porszem csúszott a gépezetbe, és lelőtte Otyót. De az sem mellékes, hogy Bordás azt mondja Mike-nak: "Amikor rálőtt Lákira, elkaphattuk volna." Mike: "Persze. Amíg meg nem fogta Pircsit." Szóval akkor lehet, hogy mégis el akarták kapni. Ugyanakkor persze odáig ki volt tervelve minden, hogy Láki festékpatronokat robbantgat szét a testén, ez egy későbbi beszélgetésből kiderül. Tehát a bárba és a helyiségbe azért mehetett be, mert ez benne volt a tervben, ezért engedte meg Láki, hogy maradjon "a részeg", és az is a terv szerint volt, hogy lőni engedik, és az is, hogy Láki úgy tesz, mintha meghalt volna. A többi viszont úgy látszik nem Bordásék elvárásai szerint alakult.

Kolonics szerint viszont Otyó nem fogja túlélni. Ennek nem nagyon örülünk.

Gajdujev rezidenciája. Kicsit ideges, mert azt hiszi, őt akarták kinyírni. Ekkor váratlanul betoppan Herceg. Természetesen azért, mert be akarja fejezni a bizniszt. Herceg elmondja a ruszkinak, hogy a KMCS csapdát állított neki, és holnap plutónium helyett maximum golyót fog kapni. Herceg azt kínálja föl, hogy megszerzi a hásádóányágot Gajdujevnek. Miután mindent letisztázott Gajdujevvel, és még a mobilját is visszakapja, találkát kér Kolonicstól.

Az őrsön elég rossz a hangulat, Pircsi kéri, hogy ma hadd ne kelljen dolgozni, de Móricz nem engedi haza. Már el is felejtettük, hogy Pircsi és Otyó járnak, csak annyi szó volt a kapcsolatukról mostanában, hogy a hülye beosztás, és a sok meló miatt megy szét a dolog. Láki és Bordás haverkodnak egy kicsit, nem tudom, mit akar elérni Láki ezzel a könnyes szöveggel. Hogy szabadon engedjék?

Öltöző. Juli bocsánatot kér Móricztól, amiért nem tudta rendesen fedezni. Móricz nem haragszik rá, viszont hirtelen felindulásból lesmárolja. Úgy látszik, Móricznak jót tett ez a maffiózó szerep. Viszont így szövődik a sztoriban egy újabb vicces szerelmi szál.

Kolonics és Herceg találkoznak, egy parkban, egy padon. Közelben egy anyuka tol gyerekkocsit. A következő fordulat szintén nem váratlan, ugyanis szintén elsütötték a promóban. Az anyukáról hirtelen kiderül, hogy NBH-s, nyakon szúrja egy injekciós tűvel Kolonicsot, aki rögtön el is dől. Az nem semmi, amilyen fejet Herceg vág. Egyszóval: Kolonicsot elrabolta Herceg. Később Kolonics egy szobában tér magához, Herceg pohár vizet ad neki. Milyen rendes. Jön egy kis lelkizés, hogy miért lett gonosszá Mária. Azt mondja, a rendszerváltás miatt. Nem értjük, mire gondol. Kolonicsot kiviszik Gajdujevhez, aki feltárcsázza Fekete úr számát. Pindroch veszi föl (de nem azt mondták Gajdujevnek a múltkor, hogy "a pöcsfejt" már kinyírták, mert túl sok embernek kínálgatta a plutóniumot?). Móricz eljátssza a szokásos módon Fekete urat, meg is beszélik a találkát, de Gajdujev majd csak egy órával előtte mondja meg, hogy hol.

Aztán kisvártatva Herceg fölhívja Bordást, és elmondja az ajánlatát: cserébe a plutóniumért megkapják Kolonicsot. Aztán oda is tartja a telefont Kolonics elé, aki megerősíti a rossz hírt. Majd Gajdujev elmondja a további feltételeket: kommandósok sehol, és ha nincs hásádóányág, akkor kinyírják Kolonicsot. Bordás egyből intézkedik, összeszedi a csipet-csapatot. És hát forgatókönyvileg az is meg van indokolva, hogy miért nem a terrorelhárítás szabadítja ki a tábornokot: merthogy, akkor Herceg (feltételezett) hálózata akcióba lépne, és az nem lenne jó.

Az akcióba persze az orosz titkosszolgálat is bekapcsolódik Irinával együtt. Miután Irina elmegy és csak Ilcsik, meg a többiek maradnak, Bordás közli, hogy be akar menni előbb, még az orosz titkosszolgálat előtt. Merthogy van egy olyan érzése, hogy "ezek" Dénest is el akarják kapni. De kik azok az "ezek"? Az orosz titkosszolgálat? Vagy Hercegék?

Ami az epizód legnagyobb bakija, az Láki szállítása. Egy ötezer okból szigorúan védett (többek között azért is, mert tartanak a szökésétől) bűnözőt sima járőrrel (naná, hogy Pircsivel), sima rendőrkocsiban, sima bilinccsel (nincs lábbilincs rajta) szállítani elég nagy baromság. Látszik, hogy valahogy el kellett érni forgatókönyvileg, hogy megszökhessen. De miért így? Annyi óvintézkedés azért van, hogy Láki válltömésébe jeladót helyeztek. Annak viszont biztos sokan örülnek, hogy Láki orbanyomja Pircsit, habár én tulajdonképpen bírom ezt a csajszit.

Aztán Láki felhívja Bordást Pircsi mobiljáról. A találkozó helyszínére kíváncsi, kivárta, míg Gajdujev felhívja Fekete urat.

Az akcióban egyébként Johnny helyettesíti Otyót. Gajdujev, pontosabban Herceg persze megvezeti őket. Egy kamuhelyszínre csalja őket, majd az utolsó pillanatban közlik az igazi helyszínt. Gondolom, hogy ne tudjanak felkészülni a kommandósok, és hogy Herceg közben lenyúlhassa a hasadóanyagot. De ne szaladjunk előre. Egyelőre még ott tartunk, hogy Láki és Bordás a kamuhelyszínt mászkálják be csőre töltött fegyverrel. Aztán persze egymást találják meg. Csak azért nem lövik le egymást, mert közéjük kerül két kisgyerek. Bordásnak egyébként kellően idétlen feje van lopózkodás közben. Miközben Bordás Lákival néz farkasszemet, Gajdujev felhívja (bekapcsolt mobil akció közben! de legalább némára állítva), és új helyszínt ad meg.

Aztán a leghülyébb rész. Megjelenik Herceg és egy akció kellős közepén sima igazolványfelmutatással ellopja a plutóniumot. A kocsi sofőrjét persze útközben lelövi. Nem nagyon őrizték az árut. Ráadásul a plutóniumos kocsi ott állt Ilcsikék orra előtt. Herceg nem jut túl messzire, mert Láki keresztbe áll előtte a lopott rendőrautóval. Le akar számolni. Herceg persze megkísérli kidumálni magát, hogy osztozzanak, meg hogy Láki eladta magát a rendőrségnek, de közben befutnak Bordásék is. Láki ekkor Herceg fejéhez nyomja a pisztolyt, elég sokáig tökölt, de mostmár Bordásék is ott ordítoznak körülötte, úgyhogy ebből a nagy leszámolásból nem lesz semmi. Láki természetesen végül mégse lő, de mindegy is, mert kiderült, hogy Bordás üres pisztolyokat adott Pircsiéknek (nyilván tőlük vette el Láki a fegyvereket), mindenesetre az vicces, hogy nem vette észre, hogy a "csőre töltött" pisztolyban nincs töltény.

Záró jelenetek. Bordásék Gajdujevékkel nem sokat szórakoznak, betörnek a helyiségbe és lelövöldöznek mindenkit. Gajdujev még túsznak akarja használni Kolonicsot, de Bordás lelövi, és mivel még ugrál, ezért mégjobban lelövi. Szerencsére nem vágták annyira szarrá a jelenetet, hogy élvezhetetlen legyen, így egész jó kis leszámolás volt.

A plutóniumot az oroszok elvitték már, Kolonics viszont beszélni akar a letartóztatott Herceggel. Herceg szokás szerint irritálóan magabiztos és pökhendi, szemmel láthatólag egyáltalán nem érzi veszélyben magát, nem érzi úgy, hogy elkapták. Előbb-utóbb úgyis kisegítik titkos pártfogói. Nyilván itt arról van szó, hogy a szervezett bűnözésnek vannak kapcsolatai a politika felé, így Hercegnek is megvannak az összeköttetései. Az ember zsebében kinyílik a bicska, és azt kívánja, hogy ha már nem is lehet agyonlőni Herceget, de akkor legalább vágja már valaki pofán ököllel őt, és ne Pircsit (már akkor is ezt vártam, amikor Láki Herceg elé állt), és ekkor csodák csodájára valaki végre lelövi Herceget. A lövés nem tudni, honnan jött, majd a következő részből kiderül. Lehet, hogy Herceg saját emberével végeztette ki magát, gondolva arra az eshetőségre, hogy elkapják - nem akart a zsaruk keze közé kerülni. Ennek ellentmond persze, hogy felsőbb kapcsolataira hivatkozott. Aztán az is lehet, hogy az oroszok nyírták ki, például Irina itt maradt egy kicsit túlórázni. Na, majd következő részből kiderül.

Ez egy évadközepi leszámolós rész volt, mint az előző szériában a vasúti parkos, szavinyis. Végül is nagyjából kiderültek a dolgok. Herceg azért végzett az NBH-sokkal, mert érintve voltak a plutóniumbizniszben (Szekeres is? ő azért jó fejnek látszott). Ezt a horvátországos mesét csak terelésnek találta ki, hogy mindenki egy bizonyos Viola nevezetű fantomra gyanakodjon, akinek persze "senki nem ismeri az arcát" - ahogy Herceg elhintette. Ezért kellett volna kinyírni Lákit is, kizárólag terelésből, semmi másért. Kicsit szarul voltak kibontva ezek az indítékok, de azért össze lehetett rakni végül.

A következő részben pedig jön a szervkereskedelmes sztori Xantus Barbarával, a sátáni doktornővel, nem spoiler, mert beharangozták annak idején.

Címkék: tűzvonalban
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hottentotta 2009.03.16. 11:32:29

Wao. Köszi a hogyvoltot.

Kicsit nekem olyan érzésem volt, hogy túl gyorsan történtek az események, azt hittem, jobban elhúzzák.

Amikor Pircsit orrbabaszták, valami hihetetlen örömöt és kielégülést éreztem :D

Otyó reméljük visszatér és nem fog meghalni.

Herczeg akkor most meghalt? Szerintem az sem tuti. Lehet, ez is eljátszott dolog.

Bekapcsolt mobil.

Hmm. Volt igen jónéhány tré dolog, de azért szeretjük ezt a sorozatot :-)

kamarti 2009.03.16. 11:45:21

Móricz és Juli? Derült égből villámcsapás... összesen annyi előkészítésre emlékszem, hogy "Julinak jobban örülnék", mondja a leendő Fekete úr, de se tűnik fel senkinek, mert Juli tényleg sokkal jobb nő, mint Pircsi és pont. Szóval vicces, vicces, de a hajánál fogva van előráncigálva, hogy jó magyaros legyek

(és ha már töltetlen fegyverek a két Láki-kísérőnél + jeladó, akkor nem lehet, hogy számítottak a szökésre, sőt, talán be is áldozták Pircsiéket?)

larry 2009.03.16. 12:12:10

A bekapcsolt mobil a dramaturgia miatt kellett, de a forgatókönyvírók is érezték, mennyire gáz (lásd: Láki beszólása - aki egyébként remélem, nem tűnik el, nekem a kedvenc karakterem).

larry 2009.03.16. 12:14:13

Egyébként a Móricz-Juli szál már az előző szezon óta szövődik, csak egy ideig parkolópályán volt.

Orsóborsó 2009.03.16. 12:17:00

A babakocsis rész is elég gáz volt. Én nem láttam a promót, de melyik anyuka sétáltatja szép ráérősen a gyerekét miközben esik az eső?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.16. 12:23:26

"Jön egy kis lelkizés, hogy miért lett gonosszá Mária. Azt mondja, a rendszerváltás miatt. Nem értjük, mire gondol."

Gondolom ideológiaialag közelebb állt hozzá a régebbi rendszer, nem véletlenül már akkor titkosrendőr.

"A lövés nem tudni, honnan jött, majd a következő részből kiderül."

Mivel új szál indul, ez nem olyan biztos...

@kamarti: "Móricz és Juli? Derült égből villámcsapás..." Speciel ezt a szálat már ez előző évad végén is pedzegették, szóval azért annyira nem volt hajánál fogva előráncigált...

LouiS 2009.03.16. 12:48:02

Ó, voltak ebben a részben idegesítő momentumok.

Ott van pl. a szakadó eső. Herceg ül esernyővel, közben ömlik az égi áldás, háttérben anyuka sétálgat a babakocsival (már eleve gyanús, de mind1). Aztán, amikor Kolonics odatámolyog Herceghez, összecsukja az ernyőt. Most már nem zavarja, hogy esik? (Vagy a hangmérnököt zavarja?)

Aztán a 24-ből átemelt kavargás a raktárépületben, aminek azon túl, hogy elvett 5 percet, nem sok jelentősége volt szerintem.

És az se tűnt fel senkinek, hogy Gajdujev végig plutónyium (mert ettől oroszos) szócskát használt, aztán a leszámolás előtti pillanatban hirtelen megtanult magyarul és plutónium lett.

Apróságok, de ezekre oda lehetne figyelni. Mint ahogy arra is, hogy a nagy durranásokat nem kellene elsütni a főcímben.

kiricsiz 2009.03.16. 13:29:14

@LouiS: na, azt meg elfelejtettem beleírni a hogyvoltba, hogy "a nagy durranások elsütése a főcímben" dologra sztem van mentség, mert szegény ember vízzel főz. gondolom, van egy darab robbanás az egész szériában, mert csak arra van pénz, aztán berakták a főcímbe, hogy jó figyelemfelkeltő legyen. inkább az a gáz, hogy azt a snittet is bevágták a főcímbe, amikor herceg a kocsiban ül és megnyomja a detonátort, vagy mit. ebből egyből ráismertem, hogy jaaaa, ez az, amikor ül a kocsiban és robbant.

@kamarti: "(és ha már töltetlen fegyverek a két Láki-kísérőnél + jeladó, akkor nem lehet, hogy számítottak a szökésre, sőt, talán be is áldozták Pircsiéket?)"

ez nekem is eszembe jutott, de nem értem, hogy mit nyertek azzal, hogy láki elszökött. még csak ki sem nyírta herceget. akkor megérteném. elvégeztetnék vele a piszkos munkát.

2009.03.16. 14:10:59

Sok olyan pont volt, amit ott és akkor ugyan végigizgultam, de kb. fél órával az adás után már inkább csak mosolygok rajta.
Amin akkor is mosolyogtam és szerintem tipikus "ahogy Móricka azt elképzeli megoldások":
mekkora lúzer volt már az a Viola, hogy a megbízójától, akiről ő aztán tudhatta tutira, hogy szereti elvarrni a szálakat, kér kocsit a meneküléshez. Miért, eddig hogyan közlekedett?
És miért Bécsbe szökik? Mint EU ország nem túl tuti egérút.
És vagy ő nem ismer fel egy diplomata táskányi hamis pénzt, vagy Herczegnek volt nagyon drága ez a robbantás.
Azt megértem, hogy egy ilyen lepra autót durrantottak el, de, hogy manapság ez lenne a feltűnésmentes autó, azt nem hiszem. Talán egy pár éves Astra, Suzuki...

Meg azt is vinnyogva vettem tudomásul, hogy a nagy Kolonics tábornok annyira beizgul, hogy Herczeg randira hívja, hogy hiába a gyanú, hogy Herczeg áruló, senkit nem értesítve, senkit magával nem vive, be nem kamerázva, be nem mikrofonozva szalad hozzá. Miért mit gondolt? A kitünő fizikai állapotára való tekintettel magá alá gyűri Herczeget, és beszállítja a Teve utcába egyedül és sk???

Meg rögtön az elején irtó fura volt, hogy az éjjeli kaszinózás után SENKI nem ért rá még átöltözni. Sőt, az őrsön annyira nincs ember, hogy szerencsétlen Pircsit, aki egész éjjel dolgozott, túsz volt, majd összeizgulja magát a barátja életéért gyorsan beosztják dolgozni. Mert,miért? Mondjuk egy éjszakai bevetés után eleve nem lett volna szabadnapos?

Osztán: Lucky, az angyalarcú nagyon képzett volt katonai hírszerző és maffia alvezér nem jön rá, nem ellenőrzi, hogy a pisztoly meg van buherálva és mondjuk inkább megfojtania kéne Herczeget, mint lövéssel próbálkozni?

Gajdujev túszszabadítás előtti jelenetei meg egyenest a Gálvögyi showba illettek volna, ahogy zabált, csámcsogott, inkább nézett ki egy új "gyúrunk vazze" tagnak, mint plutónyiummal kereskedő maffiavezérnek. Tudom, sokan mondták, hogy Malek és Demsa után elég az intellektuális, komolyzenét hallgató rosszfiúkból, na de ez durva volt ;-)))

nasab 2009.03.16. 14:59:27

Kicsit nekem az volt az érzésem, hogy túl sok mindent akartak egy részbe gyúrni és azért voltak a bakik, vagy "vicces" dolgok.
Viszont amikor Lucky fegyvert nyomott Herceg fejéhez akkor azt mondta a közeledő Bordáséknak, hogy ..." ne szóljanak bele a Katonai Hírszerzés dolgába..."
Ez most mi akart lenni, Lucky még aktív lenne és az Angyalarcú dolog csak álca?
Vagy ez is csak egy bagatel baki volt?

szakértőbb 2009.03.16. 15:00:05

Sziasztok!

Viola olyan amator modon ult bele a felrobbantando kocsiba, hogy az nem kifejezes. Nem is lattam az introt, mar akkor kitalaltam, hogy az robbanni fog...

Azt nem emlitettetek, amikor Lucky beszolt, hogy O eppen a katonai hirszerzes nevebe nyirna ki a "roppant rokonszenves" Hercegnot:-) En elsore arra tippeltem, hogy megis O lott, de tobbszor visszanezve nem lehetett O. Egyebkent nekem mar lassan rokonszenvesebb, mint a Bordas. A szokeset Bordas elore kitervelte, azert is volt rajta a jelado.

Nem irtatok, de jo szoveg volt Kolonicstol a "nem lesz tusztargyalo, Bordas jon"...

nasab 2009.03.16. 16:06:29

Igen egyszerre és ugyan arról:))
Viszont felmerült bennem még egy kérdés!A kaszinós lövöldözés után miért nem kérdezte meg senki, hogy Viola hogyan jutott fegyverhez?????A villanyszerelőből a sz.rt is kilehetett volna verni:))))

balfék 2009.03.16. 16:10:59

Szerintem Bordás tesztelni akarta Luckyt nem játszik-e össze Herczeggel.

kamarti 2009.03.16. 16:50:39

@kiricsiz: végül is ő állt keresztbe előtte a rendőrautóval... (néztem is, hogy vajon merre kerülnek már Bordásék, hogy ennyire le tudjanak maradni, mint amennyivel később érkeztek oda)

Fedor/larry: hát, áltajjába jó megfigyelőnek tartom magam, de Móricz-Juli cuccra egyáltalán nem emlékszem... mikor? hogyan? megöl a kíváncsiság! ha föl tudnátok idézni egy-két helyet, megköszönném!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.16. 16:51:25

Szerintem Varju Kálmánnak (Otyó) felajánlották a főszerepet az Életképekben, és azért kellett lelőni (két szerepelt egy gázsiért?) :-D

A Kéry-Cserna jelentetek jók voltak, bár akkor is Móricz inkább a Szalay Kriszta ügyvédnővel jöjjön össze :-p

Ahogy már előttem is írták, direkt hagyták futni Lákit ("csak semmi hősködés"), bár nekem ez az egész rész kicsi zavaros volt, minthogyha rajtam kívül mindenki mindent tudott volna (hova ki miért megy, mit csinál). Aztán második nézésre már kicsit jobban összeállt. De bordás végig úgy beszélt, mintha nem tudná, hogy Herceg és Gajdujev összejátszanak. (Amikor Kolonicsot Gajdujev elé vezették, az "orosz" tisztára olyan volt, mint Loncsár a Szaffiban :-D) Mondjuk nekem Gajdujev szerepe is tetszett - itt a végére.

Hásádóányágot :-)))))))

A mobilosban tényleg ott volt, hogy beszólt Láki. Akcióban mobillal? :-))

Azért az a aktárban kergetőzős jelenet sem volt dramaturgiailag hiába való: arra kellett, hogy Herceg közben el tudja lopni a plutóniumot. De hogy miért nem őrizték rendesen. (Az hogy a kisrendőr tisztelgett Hercegnek, természetes, mert mégis csak fő-főfelettese). Viszont itt is volt egy baki: a kisrendőr herceg után szált be a kocsiba jobbról, azt mégis ő vezetett..?

Szekerest miért kellett kinyírni? Ha benne volt az ügyben akkor azért, ha nem akkor azért, mint Lákit a fedősztori miatt - ne feledjük innen indult a Viola szál.

És az epizód tanúsága: ha egy kis költségvetésű akciófilmben játszol, ne szállj be egy régi roncsba, mert biztos, hogy rád robbantják! ;-) (Amúgy hogy van az, hogy amikor robbant, akkor a kocsi még a kerekein állt, a helyszíneléskor meg már fejjel lefelé?)

A promóhoz pedig: olyan volt mint egy szcifi-horror! Váá, előre kiráz a hideg.

Bocs hogy hosszú voltam


HJa, és kösz a hogyvolt!

vuck 2009.03.16. 17:05:05


szerintem azért nem őrizték annyira a plutónyiumot, mert nem az volt. amikor szervezték az akciót, akkor arról beszélt Ilcsik, hogy sugárzik "egy kicsit" a táska. vagy nem jól emlékszem? bár erre Herceg is gondolhatott volna...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.03.16. 17:12:22

az bamba arckifejezést, ahogy bordás lopakodott a lepusztult gyárépületben. nyitott szájjal mint egy idióta:)))
amúgy ha nem lőtték volna el a promóban a kocsirobbantást, akkor is egyből le lehett venni, hogy mi fog történni. tipikusan spórolós gagyi jelenet volt, ahogy a láthatóan a roncstelepről odavontatott verda áll egy füves, üres terület kellős közepén. épp csak az ügyeletes tűzoltó nem kolbászol bele a képbe. legalább egy fényezést dobhattak volna rá, hogy kinézzen valahogy, és legalább egy parkolóban, vagy az út mellet állt volna a kocsi. az első évadban jobban megoldották a furgonos robbantást...
azmeg hogy nem nézte meg a tárat láki... én nem vagyok egy profi bérgyilkos, de ha egy fegyver akadna a kezembe, az első dolgom volna kipattintani a tárat, és megnézni, töltve van-e:))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.16. 17:13:23

Meg még egy poén, valahogy így hangzott.
Gajdujev: "És az a semmi nem is a temetó, hanem egy godor..."
Herceg: "Az erdó melyjén!"
Gajdujev: "Dá!"

Renáta_ 2009.03.16. 18:29:40

@kamarti:
Már kezdettől. Gyanúsan utálják egymást, majd mikor Juli kieszközöli, hogy jegyet szerez Pircsi alternatív előadására, addig ügyeskedik, míg Móricz mellé ül, majd aztán hazakísérteti magát. Ekkor békülnek ki.

Most erre nem teszem fel a havi fizetésem, de mintha a bulin is táncoltak volna...

A 2. évad végén is ott jópofiznak, mikor Laci költözik, tele az öltöző a bőröndjeivel, Juli meg félig sérülten szerencsétlenkedik ott...

Aztán most évad elején is Ő ad tanácsot Lacinak, hogy a mamáját idősek otthonába (vagy vmi hasonlóba) adja.

Szóval konkrétum ugyan nem volt, de benne volt már az izzás a levegőben. :)
Amúgy marhára nem tudom elképzelni, hogy egy Juli féle vagány nő, egy Laci típusú sete-suta fickóval jöjjön össze, de péntek esti szórakozásnak jóóó lesz ez :)

mizrolist 2009.03.16. 18:37:36

@Bombadil Toma: szvsz Lucky nem hitte volna el, ha tudja, hogy két kvázi fegyvertelen kisrendőr szállítja... mert irreális :)

kamarti 2009.03.16. 19:33:02

@Renáta_: köszi, tényleg rémlik is némelyik eset!
amúgy Juli is jól szórakozik, már előre, és én is jobban szeretem a vidám szerelmet, mint a síróst :) meg gondolom, a fiúk is jobban értékelnének egy kis intimitást tőle, mint anno a Pircsi-Otyó párostól a matracon...:)

staurolit 2009.03.16. 21:11:37

Valaki, aki esetleg felvette a részt, ellenőrizhetné, de én határozottan úgy láttam, hogy Láki, amikor átadta az üres fegyvert Bordásnak, a háta mögött egy pisztolyt vett elő a zsebéből vagy valahonnan és a nadrágderekába tűzte. Vagy valami hasonló történt. Nagyon rövid és gyors snitt volt. Én ezután vártam, hogy mégis lelője Herceget, akit végül is az ő irányából, a rendőrautó felől, hátulról ért a lövés.

Tehát szerintem Láki lőtt. De nyugodtan cáfoljatok meg, ha tévednék.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.03.16. 21:26:38

@staurolit: fönt van a videotárban.

két pisztoly volt nála, sztem mindkét rendőrtől elvette. meg aztán bordás is két pisztolyt fogott.

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2009.03.16. 21:41:47

És amikor Bordás meg Ilcsik arról beszélnek, hogy vigyáztak, hogy a csali-plutóniumtartály is sugározzon... lehet, hogy az oroszok csalit vittek el?

És köszi a hogyvolt!

staurolit 2009.03.16. 22:09:51

@kiricsizoltan: Köszi! Megnéztem, és úgy látom, tévedtem.:)

adamekp · http://adamekp.blog.hu 2009.03.17. 11:56:47

@vadász2: Két kisrendőr volt a furgonban: az egyik, amelyiknek Herceg mutatta az igazolványát, fekete öltönyben a jobbján (a Luckys jelenetnél látszik, hogy az anyósülésen fekszik holtan), illetve a szürke öltönyös sofőr.

akyyy 2009.03.17. 18:41:23

a hogyvoltba kicsit sok a panasz a promóra. én nem szoktam nézni, legyen meglepetés:)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.03.17. 20:27:35

@adamekp: Erre nem figyeltem, de elhiszem ;-)

Amúgy nekem az nem tetszett igazán, hogy teljes egészében másolták az előző évadot. Lassú beindulás, gyors felpörgés, és az évad közepén már vége is van, nagy akciójelenetek, a főgonoszt elfogják, majd valaki ismeretlen lelövi, amikor éppen az mondogatja, hogy úgyis megússza.
süti beállítások módosítása