Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 2x06 - How Did I Get Here

2009. március 13. 16:00 - Sigismundus

Hajnal a dilloni prérin,Jay vezet és közben 19 éves lesz. Filózik kicsit, mihez is kezdjen az életével. Nagy nap van Tayloréknál is. Ma megy Tammy először dolgozni, s húgát Shelleyt várja, aki hozzájuk költözik besegíteni egy darabig. (az írók önálló ötlettelenségének első jele, többtucatszor már alkalmazott sablon, előkeríteni egy soha nem látott, előre borítékolhatóan konfliktusokat, gyártó rokont) . Közben napi postabontás, hát megjött Eric Taylor első Párducedzői fizetése is.. Ami pont a fele a tavaly ilyenkor kapottnak…

Tammy kérdő tekintetére Eric bevallja, hogy Buddyval szóba sem került konkrét összeg, ő csak feltételezte hogy.. Hogy mit feltételezett, nem derül ki mert csengetés, és itt van Shelley. A sorozattípus-könyvek mindenbe beleszóló, önálló-szinglije. Visongás, összeborulás, baba csodálás, majd a második percben Shelley is felfedezi Eric csekkjét, Edzőnk jobbnak látja gyorsan itt hagyni négy szőkével teli házát.

Irány a Garrity Motors, ahol Disznó-Nagy-Kiárusítás van, disznókergetéssel, főszereplő Santiago Herrera. A mutatvány után számonkérés, megnyert Állami után hogy-hogy kevesebb a fizetése Ericnek? Válasz egyszerű, MacGregor teljes kifizetése után ennyi maradt csak a szponzori kalapban. De Eric ne idegeskedjen, ne aggódjon, majd Buddy Garrity kitalál valamit, elintézi mint mindig.

Edzés, Tim érkezik, sietve, gratulál a péntekihez a haveroknak, akik kissé furcsán néznek rá, de nem a barnulás miatt. Szekrényét kiürítve találja, kivágták a csapatból. Taylort ís hiába kérleli egy esélyért, vége. Tammy irodájában Glenn átadja az ügyeket, rengeteg probléma gyűlt fel, lesz munka bőven, úgyhogy Glenn marad helyettesként. Taylornak ez persze nem tetszik, bár szerető felesége kineveti…Matt és Smash a folyosón filóznak a Tim problémáról, megállítja irányítót egy kis barna, hogy legszélesebb vigyorával bemutatkozzon, és biztosítsa, ő a legnagyobb focitehetség. No meg ajánlja magát Matt figyelmébe..

Edzői, Buddy érkezik, még nem oldotta meg a pénzügyeket, de szeretné ha vetnének Santora egy pillantást van benne valami. Nos erőnlét valóban rendben, gyorsan ugrik, és fut, de a dobott labdákat könyökkel csuklóval, háttal kapja csak el. Kis beszélgetés a sráccal, játszott-e már valahol, nincs mit tenni bevallja hol tanult eddig. Csak kap egy esélyt…. Taylor lak, a várható konfliktusok közül az első. Shelley alig-takaró ajándékruhája Brazíliából Julienak, szülők tetszését nem nyerte meg. Aztán következő ötlet, ő meg kis unokahúga nyáron elmennek Latin-Amerikába egyet. Eric itt ígér 100 dollárt ha abbahagyja, de a csaj erre elmeséli Julienak milyen volt anyja tinédzserként.

Tim ki lett rúgva az egy hétért, de Jason nem. Személyesen Eric megy el érte, hogy visszahívja, kell valaki akiben bízhat…. Clarke-éknál Landry egész héten búvalbélelt, Apja kérdésére elmondja, Tyra dobta. Apa nem nagyon mond erre mást, minthogy van ez így és vannak más lányok is…. Tim, kénytelen tanulni mert már nem csinálja más a háziját. Sörrel a kézben nehezen megy a kémia, ekkor nyit be hozzá Lyla Garrity. Kéri hogy legyen segítségére az új játékosnak, Santonak. Timet most rúgták ki, nem érti miért is kellene másnak segítenie bekerülni? Lyla szerint ez egy szívesség, mint ahogy ő leutazott egy szóra Mexikóba. De kár minden szóért, Riggs hajthatatlan.

Eric és Buddy tárgyalnak, megvan a megoldás a picinyke fizetési gondra. Eric átveszi az Atlétikai Részleg vezetését is, és ezzel majdnem annyit visz haza mint tavaly ilyenkor. Munka szinte alig, a foci mellet az egyéb sportoknak súlyúk nincsen ugyebár. Eric, ha nehezen is de igent mond, a részletek ismerete és felesége tanácsa ellenére… Billy és Tim Riggins Tammynál, tanácsadáson. Ifjabb Rigginsnek kell pár vizsgát megcsinálnia színjelesre hogy egyáltalán meg ne bukjon, közli Tanácsadó. Abban már nem tud segíteni hogy egymás közti problémáikat Judy miatt hogy oldják meg, és a focicsapatba sem segít visszakerülni, beszéljenek Ericcel.

Dillon Police, Clarke rendőrnek főnöke gratulál fiához, majd megosztja vele a folyóbeli hulla-ügy újabb eredményét. Üléskárpithuzat szálakat találtak a ruháján. Feltételezhetően abból a kocsiból amiben a folyóhoz vitték. A típus valamilyen hetvenes évekbeli GM furgon lehet, de át kell nézni a Gépjármű nyilvántartást is. Clarke megköszöni az új infót és fiára gondol aki az ő régi GM furgonával közlekedik… Julie a keményen melózó Mattnél, beismeri hogy ő hibázott, bocsánatot kér, és reméli barátok azért még maradhatnak.

Edzés, csak a gond van. Jay nem érzi magát jól, és a Támadófalban egy hatalmas rés van, amin keresztül 7-est, 20-ast folyton ledöntik a Védők.  Nem fog így sok pontot szerezni, rosszak lesznek az eredményei, ezért edzés után Smash is bemegy Erichez beszélni. Azzal kezdi hogy a csapatnak kell Tim Riggins, de Eric leállítja. Brian így erőt vesz magán kétszeresen is, elmegy Timhez és meghívja magukhoz vacsorára, egy kis dumára…Jay begurul Lyla templomába, meghívja a születésnapi bulijára. Majd beszélgetés kezdődik Dillon mozdulatlanságáról, hogy soha nem történik itt semmi változás. S hogy Lyla az egyetlen akinek sikerült ismerősök közül változatni, de hogyan? A lány kezdené megint a térítést, de Jay nincs jóban Istennel a gerinctörése óta. Lylának erre nincs mit mondania, csak csinálj valamit, valami mást .

Minden dilloniak legmozdulatlanabbika Tim Riggins. Vacsorán Williamséknál, megeszi a Mama pitéjét, megnyeri a húgok tetszését, de Briannek csak nem sikerül meggyőznie hogy tegyen még egy próbát a csapatért, mert kellenek egymásnak….Sötétben érkezik haza Landry, apja várja a garázsban és elmondja amit a rendőrőrsön megtudott a kocsikárpitról. Most itt az ideje annak hogy újra őszinte legyen a fia, mint eddig. Landry eleinte tagad, de végül megtörik, és bőgve beismeri hogy ő volt. Apa nem azt teszi amit egy kisvárosi vallásos rendőrapától várna az ember erősen gyík fiával szemben egy amerikai filmsorozatban. Megöleli fiát, majd szól hogy kövesse őt kocsival. … Jay születésnapja, persze régi meccsnézés, nosztalgia a sikereken, Riggsel, Timmel, sajnálkoznak sokan a történteken, de Jay nem, tesz egy kijelentést, megszerezhet még mindent, ha nem is egyszerre. Matt közben jól eldumálgat a barnával Maureen a neve, majd csókolózás lesz a vége a lány kocsijában. Hogy mindezt Julie is látja, az nem zavarja a párocskát, így Kisszőke Nagyszőkével közösen fagylaltba fojtja bánatát.

Buli végén Jason Ericnek adja trófeáit, és meccsfelvételeit, csak tudják használni majd valamire. Ugyanis kilép a csapatból, mégis. Eljutott végre a Herc által rég megjósolt pontra, hogy beismerje, nem lehet a régi, tehát valami más Jason Street- kell válnia. Eric elfogadja az ajándékot, kemény pillantások, érzelmes mondatok arról, hogy Jay sokaknak erőt adott, és nem hagyta cserben a csapatot. Majd végezetül, a trófeáit megőrzi Jaynek, míg értük nem jön. Éjszaka a préri, kísérteties gitárszólóra vezetnek a Clarke-ek. Cél, egy elhagyatott bányaféleség, ahol apa elkezdi benzinnel leönteni Landry kocsiját, majd fohászkodás az Úrhoz, gyufa, és megtörtént a bizonyítékok megsemmisítése bűncselekmény.

Eric és MacGill a szokásos fickós focis dumákkal múlatják az időt, mikor betör az irodába egy tűzrőlpattant, sportruhás nő egy leeresztet labdaszerűséggel a kezében. Bobbie Robberts ő, a soccercsapat edzője, a labda az utolsó labdájuk volt, és telefonon jelentkezett volna az új atlétikai edzőnél de még egy telefonjuk sincsen ! Sebaj, cserébe majd naponta fogja zaklatni Ericet, hogy kissé több figyelmet is kapjon az ő csapata. A vihar elvonultával Eric megfogadja hogy megfojtja Buddy Garrityt.

Shelley húgi megkezdi otthon a piszkálódást, Tammyt kezdi kiosztani, hogy nem megfelelően táplálkozik, és nem olvas mást mint babakönyveket és újságot. Tammynek nincs szüksége kioktatásra a házimunkáktól és családtól eddig mentes húgától ezt közli is keményen, mire húgi megenyhül, bevallja hogy magányos az ő élete, és inni kezdenek. Hajnal a pályán, Riggs piálgat nosztalgiázva, megjelenik Santo, aki többévi lemaradást akar bepótolni. A támadásai nem túl eredményesek, egyszer sem sikerült a bábút fellökni. Riggs csak nézi-nézi, majd odamegy, elárulni az alapvető titkot, ne lehajtsa a fejét lökés közben, hanem fel.

Santo köszöni, majd Tim nekiszegezi az egyszerű kérdést, Lyla ágyába pályázik-e ezzel? Neem természetesen, nem, jön zavarba a latino srác, nyilván ez eszébe sem jutott… Megjelenik Matt és Smash, mindjárt rögtönzött kis játékba kezdenek négyesben. Pálya szélén Eric Taylor, ő is csak nézi-nézi, majd felteszi a kérdést, akarsz-e holnaptól csapattag lenni? Santónak szól a kérdés, nem Timnek, és igen a válasz.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása