Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 5x01 - Röpül az idő...

2009. március 11. 16:00 - Tm

Hiába várunk egy a híreknek megfelelően 5 évvel később játszódó frappáns nyitójelenetet, az első képen Susant látjuk a szülőágyon. Aztán egy rapid  párhuzamos montázs során pikk-makk kb 3 éves lesz a kis Maynard, és vele párhuzamosan egy Lelar Dash nevű kedves nő kislánya is, aki - mint kiderül - Susannel egy napon szült, egy kávézóba jár, közös az állatorvosuk és a játszóterük. Lelar azonban nem azért kerül képbe, mert a szőke fürtös kislánya lesz Maynard ovis szerelme, hanem mert egy kedd este két autó robog a sötét úton egymás felé. Az egyikben Lelar és a kislánya ül, a másikban Susan és Mike. Egy kidőlt stoptábla, egy óriási csattanás, aztán már csak az aszfalton véres fejjel mozulatlanul fekvő Mike és Susan hisztérikus sikolya jön a főcím előtt. Durva kezdés.

Főcím után aztán tényleg 5 ével később vagyunk. Bree immár menő üzletasszony. Egy megjelenés előtt álló szakácskönyv szerzője, akinek az elmúlt években úgy tűnik nemcsak a karrier terén, de a karótnyeltségi és a parancsosztogatási skálán is sikerült komoly előrelépést produkálnia. Mindezt a környezete egyelőre szó nélkül elviseli. Katherine páldául csak egészen kicsit morcos, amiért neki kell nyűglődnie a közös rendezvényszevező céggel, míg Miss Konyhatündér csak a könyvével foglalkozik. Sőt, őszintén meghatódik, amikor kiderül, hogy Bree neki dedikálta az ominózus szakácskönyvet. Ez a legkevesebb, amit megtehettem - mondja Bree. Tényleg - állapítja meg Kathrine másnap, amikor beleolvasva rájön, hogy a receptek jelentős része tőle származik. Bree tiltakozik a vád ellen, de lássuk be, ha egy receptben az egyetlen eltérés, hogy az egyikhez fodros, a másikhoz sima petrezselyem kell felaprítva, akkor nem kérdés, hogy ki áll bukóra.

Azért Katherine-t sem kell félteni. A másnapi Breenek extra fontos tévés forgatáson addig kavar, amíg a Tökéletes Szakácsnő kénytelen a kamerák előtt belefogni élete első cukorfátylának elkészítésébe. Katherine kárörvendően figyeli, ahogy az olvasztott cukor kicsit sem fátyolszerű, viszont hol a riporter orrán, hogy Bree karkötőjén köt ki, végül felajánlja, hogy a teljesen megsemmisült Tökéletes Szakácsnő helyett elkészíti ő receptkönyv egyik specialitását.

Bree szégyenkezése eltökéltségbe fordul, és becsülendő módon aztán éjszaka addig nyüstöli a cukorfátyolgyártást, míg neki is tökéletesen megy a trükk. Míg ő ezzel vacakol, mi egy flashbackből megtudjuk a hirtelen jött karrierépítés okát: Orson börtönben volt, Danielle pedig férjhez ment, aztán egyszerűen jött és magával vitte a kis Benjamint. Breenek egyszerűen kellett valami, amiért élhet. És az üzlet lett ez. Amin úgy tűnik nagyon nem változtatott az sem, hogy azóta Orson - régi jókedvét és határozottságát elvesztve ugyan - de visszatért Bree házába.

Gabrielle is sokat változott. Hasa körül hájak lengedeznek, haja csapzott, ruhája slampos, és bár a megszokott módon vásárolgatás közben látjuk viszont először, ezúttal nem valami luxuscuccra vadászik, hanem egy termetes 4 és fél évesre való hercegnőruhára. Solisék ugyanis végre igazi család lettek, két bájos, de legionkább dundi kiscsajjal gyarapodva. Amikor aztán Gaby majdnem kettéharapja az igazán együttérző eladónőt, mert egyrészt 8 évesnek nézi Juanitát, másrészt a túlsúly szót is használva Fiona kosztümöt javasol inkább a jelmezosztályról, na, akkor megnyugszunk, hogy belülről azért nem sokat változott.

Természtesen szerinte Juanita és Mijita nem átlagos testalkatáért egyértelműen Carlos a felelős: egyrészt az oroszlánfóka családra emlékeztető rokonság, másrészt a miniadag kelbimbót triplaadag sajtszósz közé rejtése miatt. Carlos úgy gondolja, majd kinövik, Gaby szerint viszont tenniük kell valamit. Persze Gaby nem Gaby lenne, ha a megoldást a közös diétában és tornában látná. Ehelyett a különösen sokkoló hercegnőparti után - ahol Juanita egymaga kitett három hercegnőt, az anyák pedig kibeszélték Gabyt a háta mögött - képes azzal szopatni a saját lányát, hogy futtatja az autó után. Gratulálunk Gabrielle. Így érez Carlos is. Aztán rájön, hogy Gaby igazából saját magával elégedetlen, és egy igazán megható beszédet nyom le arról, hogy nem a külső számít. Aham - dünnyögi Gaby, de nyilván lesz még itt küzdelem a kilókkal.

A Mike fölött sikító Susant 5 évvel később egy gigantikus szex végén látjuk meg. Huh, jól van, Mr. Delfino megint túlélte - könnyebbülünk meg, aztán kiderül, hogy a Susan alatt fekvő pasi egyáltalán nem Mr. Delfino. Újabb meglepetésként pedig az egykor szende Susy kihajítja az ottalvásért pitiző, egyébként kifejezetten kedvesnek és jóképűnek mondható hímet. A jóképű csávó Jackson Braddock. Hivatalosan Susan házának újrafestésén dolgozik 4 hónapja, kábé ugyanennyi ideje a titkos szeretője, és egyértelműen több szeretne lenne egy kis mocskos titoknál. Susan viszont úgy érzi, nem készült még fel egy párkapcsolatra, ezért aztán Jackson nem viheti vacsorázni, nem találkozhat a barátaival és a fiával, viszont éjjelente megdughatja, napközben meg kiugorhat az ablakon alsógatyában, hogy ne bukjanak le Lynette előtt. Nem tudva, hogy így viszont buknak Lee és Bob előtt, de ez végül is mellékszál. A kérdés itt nyilván az: mi van Mike-kal?

Lynette ikerfiai már 16 évesek. Ebből nagyjából az következik, hogy most már nem az a probléma velük, hogy meghúzzák McClauskey macskája farkát, hanem, hogy alkoholméréssel súlyosbított zugkaszinót üzemeltetnek az iskolatársaknak péntekenként a pizzériában. Lynette szobafogságra ítéli érte őket, és felkéri Tomot, hogy kivételesn próbálkozzon ő is a fiúk nevelésével. Tom próbálkozik, bár az apa és fiai a térdüket csapkodva röhögnek a kártyabarlangos sztorikon nem igazán egyezik Lynette elvárásaival. Tom próbálja titkolni, de látszik, hogy valójában imponál neki, hogy az ikrek ilyen vagányak.

Lynette egyből rááll az új kihívásra: három fiút kell megnevelnie. A legidősebbel kezdi egy nem túl elegáns, de hatásos módszert alkalmazva: ha már Tom engedélyével mégiscsak elmehetnek a fiúk a bálba, miért ne tehetnék ezt apa imádott tűzvörös Ford Mustangjával? Tomban szól a vészcsengő, de nincs mit tenni. A fiúk persze késnek, Tom sík ideg, viszont 35 perc késés és egy Lynette-féle lelkifröccs után végre megérti, hogy közös erővel kell megnevelniük a fiúkat. Hogy mindezt bizonyítsa gyorsan lerúgja a Mustang visszapillantóját, járulékos sikerként elkönyvelve, hogy a 35 perces késéssel befutó, röhögcsélő ikrek is komolyan veszik végre, majd távozásuk után bevallja az eseményeket szintén elhűlve figyelő Lynette-nek, hogy a tükör repedt volt és már előző héten rendelt újat.

Van egy új szereplőnk is: Dave Williams. Egy szőke, különösen hideg kék szemekkel bíró, jólszituált férfi, akiben azért van valami félelmetes. Érzi ezt Edie házának bérlője is, aki éjnek évadján például hangyányi vacillálás után inkább elhúzza a csíkot két bőrönddel és a nagy köteg pénzzel, amit kapott, és nem akadékoskodik, hogy dehát én lakom itt. Minden el van intézve - tesz egyből jelentést a ház kulcsait lobogtatva Mr. Williams az autóban várakozó Mrs. Williamsnek- leánykori nevén Edie Brittnek.

Edie másnap tesz róla, hogy az egész utca meglássa. A csajok elképedve konstatálják, hogy 1. Edie visszatért, 2. hozott magával egy férjet is, 3. a férj kivételesen soha nem volt egyikük korábbi pasija sem, viszont stílusos, udvarias és odavan Edie-ért, 4. az egykori végzet asszonya Dave hatására doromboló házicica lett: muffint süt és bár néha még előtör belőle régi prosztó énje (- Úristen Gaby, hogy nézel ki! Mi van veled? - Szültem két gyereket. -És? Megetted őket?), de Dave rosszallásának első jelére hajlandó olyanokat mondani, hogy: "Bocs, Gaby, durva és érzéketlen voltam, többet nem fordul elő." 

 

Az Edie visszatérését köszöntő partin némi feszültséget okoz, hogy kiderül, egyesek (Edie) azt hiszik, ez egy Bocsánatkérő-parti, míg mások (Bree, Gaby, Lynette, Susan) szerint egyértelmű, hogy egy Megbocsájtunk-parti. A helyzetet ezúttal is Dave menti meg azzal, hogy arrébbtereli kiakadóban lévő nejét. Közben a Susan utasítása ellenére jelen lévő Jackson fölperdül a karaokeszínpadra és a nője felé pillogva előadja a Ramones I Wanna Be Your Boyfriend című számát. Annyira nem is rosszul, de egyértelmű, hogy egy titkos kapcsolatnak nem megfelelő a dalválasztás. Susan áramtalanít, aztán a sötétben elmeséli, hogy a borzalmas baleset miatt ő egyelőre nem képes járni senkivel. Jackson fogadkozik, hogy kivárja.

Másnap reggel Susannek látomása van. Mike áll a ház előtt, jóképű, mint mindig, kockás ingét lobogtatja a szél. Susan int neki, Mike visszaint...aztán benyit az ajtón és azt kérdezi: M.J. elkészült már? Mi? Ez nem halt meg! Mi van? Aztán kiderül, hogy a kislány és az anyja meghaltak a balesetben, és ennek a lelki terhére ment rá Mike és Susan kapcsolata.

Mike-kal és Susannel majd csak lesz valami, az évad nagy kérdése inkább az, hogy Dave Williams vajon miért akart Edie akarata ellenére is pont Széplakon új életet kezdeni? Miért kell ennek az elegáns úrnak havonta lejelentkeznie egy pszichiáternél? Mit jelent pontosan, hogy problémája van a dühkezeléssel? Ki az az egy ember a Lila akác közben, akire Dave saját bevallása szerint is veszélyt jelent? És főleg miért?

33 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.03.11. 16:10:43

Most én pislogtam el a képet, vagy véres Mike kimaradt a magyar verzió elején? És hol a másik két Scavo gyerek?

petya.bacsi 2009.03.11. 16:18:19

@Llew: azok is benne lesznek később.

eperlekvár 2009.03.11. 16:52:41

Örülök, h. legalább az egyik sorozatom folytatódik :)
Bár majdnem lemaradtam róla csak véletelenül kapcsolgattam a tévét és már a főcím ment!!


Gaby gyerekei eléggé gázak :o

Mindenkinek kissé szomorkásan alakult az élete...

mándruc 2009.03.11. 17:05:48

Végre új részek Gale Harolddal :) Csak miatta kezdtem el újra nézni a sorozatot, viszont sajnálom, hogy pont a csúf Susannal rakták össze...

Bejgli 2009.03.11. 17:08:24

Véres Mike-ot én sem láttam az elején, de az okos TV2 már a promóban lelőtte a poént, hogy nem halt meg Mr. Delfino: valakinek mondta, hogy én vagyok a régi férj. Ezúton is gratulálok. Persze, aki nem látta a promót, jól járt :)

Gestas 2009.03.11. 18:25:34

Susan új csávója, eléggé hasonlít a Katonás, Rajkai Zoltánra.
Zseniális évad kezdés.Szerintem.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.03.11. 20:04:56

az azért durva, hogy a port.hu roger bartot nevezi meg mr. williamsként neil mcdonough helyett.
port.hu/pls/pe/person.person?i_pers_id=26224&i_direction=2&i_city_id=3372&i_county_id=-1

Thyme 2009.03.11. 20:27:29

És mi van Katherine lányával? (Hogy is hívják?) És Adammel? Mert ugye a volt férjet megölték, de a lány örökbefogadásának a története így örökre eltemetődött?

treborc 2009.03.11. 20:36:18

Mostmár minden innen folytatódik?(mármint öt év múlva?) Nekem hiányozna egy csomó minden. Nekem eddíg csalódás....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.12. 09:04:30

@Rozi: @treborc: A hírek szerint flashback-ekeben folyamatosan adagolják majd a kihagyott öt évet (mint ahogy ebben a részben is voltak már ilyenek).

Fertőz a Lost :-)

roni70 2009.03.12. 10:42:06

szerintem elég bután hat, hogy Susan új pasiját az a szinész játssza, aki a "Fiúk a klubból" sorozatban a legnagyobb "kan" volt... (Amikor a meleg szomszédok lefotózták hirtelen képzavarom volt)
Nagyon rossz választás.

Llew 2009.03.12. 12:21:31

@roni70: Neked. Talán nem kéne beskatulyázni a színészt. Marcia Cross korábban egy könnyűvérű csajt játszott, itt meg egy karót nyelt házi asszonyt. Na és.

subidubinemértem (törölt) 2009.03.12. 14:19:42

szerintem állat volt "Brian", és mikor lefotózták a szomszédok, halálra röhögtem magam. mekkora poén már! :D

mándruc 2009.03.12. 14:56:01

Jaja, a legjobb volt, mikor a meleg szomszédok lefotózták brájenkinnit :)
Tényleg elég butaság egy színészt egy szerepbe beskatulyázni, roni70, nem aggódsz néha, hogy Schwarzenegger egy terminátor és mégis kormányzó? Tök durva!! :)

Britte 2009.03.12. 16:33:03

Gaby terhes, vagy csak túl nagy hasat csináltak neki?

mókus 2009.03.12. 16:41:35

@Britte: a testtartása alapján én terhesnek hittem

KiWiSaGe 2009.03.12. 19:01:41

Remélem azért ennél több csavart raknak bele mert szerintem eléggé egyértelmű, hogy kit akar a új fiú bántani.

Szenvedő szerelmes 2009.03.14. 13:04:02

@mándruc:
Susan szerintem sem a legszebb. A pasi viszont borzalmas. Nem hiszem el, hogy nem találtak helyesebbet. Eddig többnyire jó pasikat válogattak be a sorozatba:(

-Fruzsee- 2009.03.14. 21:36:12

Jó volt, de az csak nekem furcsa az autóbalesetben, hogy Susanék autója fejreált, mert "felszaladtak" a másik kocsi orrára, és annak is a sarkára( lényeg ami a lényeg: nem ment bele nagyon)?Susanék óriásit zuhantak és élnek, a másik kocsi alig mozdult valamit és meghalt benne 2 ember Vagy csak én láttam rosszul, ha igen akkor bocsi,de ez furcsa!XD olyan mint a cetli, amit egy tornádó se tudott elmozdítaniXD

zsolt12346 2009.03.15. 19:56:35

sziasztok!

nm tudjatok, h h hivjak azt a sutit, amire Bree kell lkeszitse a cukormazat?:S
Nagyon kene a suti pontos neve....
Koszonom elore is ...
LEGYSZI SEGITSETEK!!!!

brownbunny 2009.03.16. 10:08:04

@Misa Misa:
Borzalmas?? Jesszus, a világ legjobb pasija:)Már persze szerény véleményem szerint...:)Brian Kinney-ként verhetetlen, én is csak miatta kezdtem újra nézni a sorozatot.

gyurmalány 2009.03.16. 16:51:08

én is brian miatt fogom újra nézni. elég nehéz nála jobb pasit találni :).

viszont ha jól hallom most nem a damu a szinkron. kár.

kókuszgolyó 2009.03.16. 16:58:58

Kiwisage: Miért szerinted kit akar bántani? Írd SPOILER felirat alatt.

Tipca 2009.03.16. 21:41:12

egyetértek Kiwisagéval, szerintem is tök egyértelmű, hogy kire hajt Mr. Britt. Most vagy nem sikerült túl kreatívnak lenni az íróknak, vagy olyan fordulatokat tartogatnak a későbbiekre, amitől a fülünk is kettéáll.

SPOILER (???)

A jelenlegi állás nyilvánvalónak tűnik, hogy a nő, aki Susan és Mike "megölt", Edie új férjének az exneje (és fia), és a pasi Susanan és/vagy Mike-on akarja megtorolni a történteket. Aztán lehet, hogy tévedek. :P

candyperfumegirl 2009.03.17. 00:07:56

Mekkora Fiúk a klubból utalás volt, ahogy a melegpár szolidan nyáladzott Brianre, és csak úgy mellesleg lőttek róla egy fotót? ;D A Pillanat az epizódban, egyértelműen. Marc Cherry nagyon otthon van a témában. ;)

brownbunny 2009.03.17. 09:35:56

@gyurmalány:
jaja, tök furcsa, hogy nem Damu a hangja. Pedig a tökéletes pasihoz az volt a tökéletes hang :)

Emanuelle 2009.03.18. 12:11:48

Ez a Gale gyerek tényleg meleg egyébként? Sajnálnám, mert nagyon bejön,
persze szoktam így járni (Pl. Rupert Everett)
Mondjátok, hogy legalább biszex!!:-)

mándruc 2009.03.19. 09:00:50

Gale Harold szerintem is a világ legjobb pasija :) @Emanuelle: Valójában egyáltalán nem meleg, még csak nem is biszex.

Emanuelle 2009.03.19. 10:58:22

Hát, ha nem is a legjobb, de ott van
a szeren. Kicsit azért volt gyanús egyébként, mert nagyon hitelesen hozza
a meleg figurát, hogy úgymondjam full
átéléssel.:-)

(Nekem a világ legjobb pasija most
Chris Nunez, anyám azok a szemek...--bocs, offoltam:-)

brownbunny 2009.03.19. 11:47:56

Dede, ragaszkodom hozzá, hogy a legjobb:) Igazából hetero, csak nagyon jó színész:)

mufci 2009.03.26. 19:55:41

@zsolt12346: Nem láttam ugyan ezt a részt, de így a fotó alapján azt mondanám, az édesség egy Croque-en-Bouche volt, ez egy hagyományos francia esküvői süti... :)

Tm 2009.03.26. 20:10:02

az lesz az! koszi!
süti beállítások módosítása