Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x11 - Törzsek

2009. március 10. 18:00 - Bedrock

Egy muzulmán mecsetben járunk, folyik a szertartás. Ennek végeztével egy fiatalember - aki láthatólag rosszul van, izzad és támolyog - bizonytalan léptekkel elhagyja a mecsetet, majd egy közeli sikátorba botorkál. Egy csuklyás alak követi. Nincs ereje elmenekülni előle, összeesik. Pisztolyát még előveszi a tokjából, de lőni már nincs ereje. A csuklyás kiveszi a fegyvert a kezéből, és beleereszt egy golyót, majd elveszi az értékeit, és a pisztolyt hátrahagyva elhagyja a helyszínt. Az áldozat nyakában dögcédula villan, főcím.

A megszokott reggeli életkép keretében Ziva filmet néz az asztalánál, amit az épp beérkező Tony nem hagy szó nélkül. Hiszen Ziva nem is szokott filmeket nézni. Főleg nem ugyanazt háromszor... DiNozzo megdöbbenése akkor teljesedik ki, amikor Ziva egy Filmelmélet című füzetkét húz elő a fiókjából. Ekkor érkezik McGee is, gigantikus méretű bögrével a kezei között. Tony már épp azon kezdene aggódni, hogy ő maradt az egyetlen normális ember a csapatban, de Gibbs megnyugtatja. Cserébe viszont gyilkosság történt, indulás.

A bűncselekmény helyszíne nem a legjobb környék D.C.-ben, a tengerész bizonyosan szívesebben halt volna meg akár Bagdadban is. Feltűnően kevés vért vesztett, ezt a Doki mellett serénykedő Palmer is megállapítja. Doki azonnal tájékoztat, hogy szunnita mohamedánnal van dolgunk. Tony természetesen ebbe is megpróbál beleokoskodni, de nem jön össze neki. Ziva már keresi is a környék szunnita mecseteit, McGee pedig indulhat a térfigyelő kamera felvételeit megszerezni. Gibbs és Ziva a mecsetbe tartanak, ahol a megölt tengerész apja fogadja őket, tőlük tudja meg a fiával történteket.

Az áldozat Abdul Bakr őrvezető, aki már három időszakot lehúzott Irakban, több kitüntetést is szerzett. Itthon volt két kisebb problémája a törvénnyel, de mindkét esetben felmentették. Személyzeti tisztje talán tudja az okát. Tim a kamerák segítségével összeállította az őrvezető útját, ezen látszik, hogy telefon volt nála - ami a gyilkosság idején már nem volt a helyszínen. Tony és Ziva már a személyzeti tisztnél, Mills századosnál kérdezősködnek, aki mellesleg tartalékos, és civilben nevelőtiszt. Ő nem gondolja, hogy Bakr ügyes-bajos dolgainak köze lenne a meggyilkolásához. Mindig kiállt a népéért, de nem folytatott Amerika-ellenes tevékenységet.

Doki a boncteremben is megdicséri Palmert, ebből a fiúból jó halottkém lesz nemsokára. Doki éppen kezdené a boncolást, de a belépő apa vallási hagyományokra hivatkozva arra kéri őt, hogy ne boncolja fel a fiát. Jethro nem enged, Doki viszont határozottan kiáll a más vallás tisztelete mellett, korábbi boszniai "élményeire" hivatkozva.

A boncolásból Jenny sem enged, Dokinak így nem sok választása marad, munkalassító sztrájkba kezd. A mobiltelefon keresése közben Tony filmes kérdésekkel teszteli Zivát, aki mindent hibátlanul megválaszol. McGee közben megtalálja a telefont a helyszínen, egy háztetőn.

Abby ezalatt a Labby-ben ápolgatja a műszereit, de azért a nyomok elemzésére is marad ideje. Az őrvezető bakancsán és imaszőnyegén robbanószer-nyomokat talált, ezenkívül Bakr laptopján dzsihádos honlapokat is nézegetett valaki. McGee kitalálta, hogy Bakr a telefonjába beírt egy kódot, amely Hans Staiger, Al Kaida-toborzó nevét rejti. Staigernek nyoma veszett - találjátok meg, jön a logikus parancs Gibbs-től. Be kell poloskázni a mecsetet. Miközben azon vitáznak, hogy melyikük tegye ezt, McGee máris adást fog a mecsetből - a poloskázást ezek szerint valaki már korábban elvégezte.

Jenny az FBI képviselőjét, Brent Langert faggatja erről, aki - mint kiderül - korábban Jethro tanítványa volt az NCIS-nél. Langer "nem erősíti meg, de nem is cáfolja", hogy az FBI megfigyelte a mecsetet. Langer tanácstalan lépéseit az irodában Ziva segítené, de Tony féltékeny pillantásokkal azonnal közbelép. Micsoda segg - szólja le Langert távozása után. Én is azt nézem - válaszolja huncut mosollyal Ziva.

Doki, a gordiuszi csomót megoldva, átszállítja a holttestet a Bethesda kórházba, ahol egy illegális MR-vizsgálattal helyettesíti a boncolást. Ebben egy ottani orvosnő nyújt neki segítséget, az állását is kockáztatva ezzel. Palmer is félti az állását, de ez betudható a tapasztalatlanságának. Ziva és Bakr papa üvegfal mögül figyeli a vizsgálatot, közben zsidókról és muzulmánokról beszélgetnek. A golyó nem érintett létfontosságú szervet, a gép erős mágnese viszont szinte kiszippant egy tűt a holttestből. Ezt Abby vizsgálja, miközben sikeresen letesztelte a labor bejáratánál kiépített "Gibbs előrejelző rendszert". A tűben igen erős idegmérget analizált, amely a véráramból nem mutatható ki. A tű beletörött az áldozat testébe, ezért az még néhány háztömbnyit képes volt gyalogolni a mecsettől.

A mérget két cég kezeli, ezekről Abby már értesítette a csapatot. McGee az egyik cégnél nem talált semmi gyanúsat. A Bio-Tonics cég raktárosa, Ryan Sikes viszont menekülőre fogja, amint Ziva és Tony elkezdi őt megszorongatni. A cég nevében kibocsájtott fiktív szállítólevéllel jutott méreghez, amit könnyedén ki tudott vinni a raktárból. Korábban büntetve volt, a börtönben áttért az iszlám hitre. Éppen bevallotta a gyilkosság elkövetését, de a lábára rögzített nyomkövető adatai szerint 30 kilométerre volt a színhelytől a kérdéses időpontban.

Langer, Gibbs FBI-os barátja átadja Gibbs-nek a mecset megfigyelése közben rögzített fájlokat. A rajtuk található beszélgetésekből azonosítják Hans Staigert. Az apa elmondja Gibbs-nek, hogy Staiger a fiát is megkereste, hogy beszervezze őt az Al Kaidába. Ezért ő maga hívta az FBI-t, hogy nyomozzanak a mecsetben. Bosszút akar állni a fia gyilkosán, de Jethro nem engedi. Ugyanúgy azt sem, hogy kiadják a holttestet, mielőtt megtalálják a gyilkost.

DiNozzo egy filmekről szóló könyvet talál Ziva fiókjában. A tűzzel játszol - mondja neki Ziva (ehh, már megint egy poéngyilkos fordítás... az eredeti szövegben ez úgy hangzik el, hogy: kevesebbért is öltem már...). Ha az Al Kaida ölt, az mozgolódást jelent, fejtegeti Gibbs. A közelmúltban két muzulmán tengerész halt meg, mindketten ugyanazon személyzetis tiszt - Mills - alá tartoztak. Mills-nek pénzgondjai voltak, civil foglalkozása révén hozzáfért injekcióstűkhöz, és egy rakás pénzt találtak nála elrejtve. A gyanú szerint Staiger fizette le őt, hogy a beszervezésnek ellentmondó tengerészeket megölje. Doki jelzi, hogy tévedett: az áldozat már a lövés előtt halott volt. Így viszont Mills-t nem tudják gyilkossággal vádolni, akkor pedig lőttek annak a tervnek, hogy ő elvezeti a csapatot Staigerhez. Gibbs egy zseniális blöff és a Guantanamóval való fenyegetés segítségével kiszedi Mills-ből Staiger címét. A kiérkező csapat Staigert holtan találja, a kezében van Bakr őrvezető imafüzére, amit korábban visszaadtak az apjának. Ziva azonnal felismeri, de Gibbs "meggyőzi" őt, hogy ez nem is az a lánc, vége.

Címkék: ncis
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenda 2009.03.11. 11:07:41

Eléggé fáradt voltam agyilag a film alatt, de most megvilágosodtam. Köszi!

SANNA 2009.03.11. 11:10:22

Köszi a hogyvoltot :)
megnyugtatlak mókus az egész rész zavaros volt, legjobb pillanat a Tony-Ziva mozis harcolós jelenetek, és Langer megjelenése, akivel még majd találkozhatunk :D

"DiNozzo egy filmekről szóló könyvet talál Ziva fiókjában. A tűzzel játszol - mondja neki Ziva (ehh, már megint egy poéngyilkos fordítás... az eredeti szövegben ez úgy hangzik el, hogy: kevesebbért is öltem már...)"
hát ez a poén nekem is hiányzott!

Llew 2009.03.11. 11:27:23

Miből van az eredeti idézet? Ismerős, de nem tudok rájönni honnan.

solol 2009.03.11. 11:43:36

Igen, a mozis "vetélkedő"...jön Gibbs, azt mondja "kapcsolat", Tony meg rögtön rávágja a filmet Jodie Fosterrel, mire McG közli, hogy Gibbs nem erre gondolt... :D
süti beállítások módosítása