Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x06 – Diplomáciai bonyodalmak

2009. március 10. 11:00 - Llew

Hőseink lifteznek, és közben arról beszélgetnek, ki szerint mi a normális viselkedés ilyen helyzetben. Aztán a liftajtó kinyílik, és egy bombatámadás helyszínén találják magukat. Egy kisember, Alex Radziwill fogadja őket a Külügyminisztériumból, aki Booth régi ismerőse, aztán röviden vázolja is a helyzetet. Kábítószer kereskedelem elleni buli volt, csupa olyan emberrel, akit a kolumbiai kartellek nem szeretnek. Kolumbia jogi attaséja – korábbi Bogotai ügyész –, mint legjobb célpont megúszta, de a csaposon kívül van három halott. Bones alig kezdi el a holttesteket vizsgálni, máris felesleges csontszilánkokra lesz figyelmes. A csilláron aztán meg is találják a tulajdonosukat.

A robbanás a renoválás alatt álló szomszéd helységből eredet, ami tele volt festékekkel és más gyúlékony anyagokkal, így elképzelhető, hogy a robbantó a saját bombája áldozata lett. Ennek ellentmond, hogy egy 163 cm magas, 20 év körüli nőről van szó, aki a csontváz szerint valószínűleg pincérnőként dolgozott. Hodgins szerint nem az a kimondott őrült robbantó típus. Angela már rajzolt is neki arcot, és elküldte Boothnak. Cam ezért megint lecseszi a csapatot, hogy ne önállóskodjanak, ő a főnök, rajta keresztül intézzék a dolgokat. Bones és Booth a külügyhöz mennek, hogy kihallgassák Ramos bírónőt és férjét, a robbantás túlélőit. Bones úgy gondolja Alex visszaél azzal, hogy az emberek zavarban érzik magukat a termete miatt. Booth viszont élvezi a helyzetet, mert végre ő fordíthat társának.

Hodgins átvizsgálta a felújítandó szobát és éppen Angelanak magyarázza, hogy a nyomok alapján előbb volt tűz aztán a robbanás, és valami volt a tűz és a fal között, ami utána eltűnt. Zack azonosítja a csilláros csajt – Lisa Winokur –, közben egy félreértés miatt a magánéletéről kezd beszámolni Camnek. Booth Lisa édesanyjával beszél. A lányának nem is kellett volna aznap dolgoznia, ezért nem hiányolta. Azt hitte a gazdag külföldi pasijával van. Angela és Hodgins mindenféle trükkökkel megállapítja, hogy egy kb. 180 cm magas ember árnyéka égett a falra, aki már nem volt ott a robbanásnál.

Bones és Booth Lisa munkahelyén érdeklődnek a lány után. Az egyik kolléganőjétől megtudják, hogy tegnap összejött egy latin férfival és felmentek a renoválás alatt álló szobába. Váratlanul beállít az ismeretlen szerető, mikor azonban Lisaról kérdezik, megpróbál elrohanni. Bootha a földre teperi, mire váratlanul fegyveresek kerülnek elő. Egy kis csetepaté után kiderül, hogy a srác Antonio Ramos. Cam vizsgálatai alapján Lisa a halála előtt szeretkezett, és a tűz idején már halott volt.

Boothék Antoniot hallgatják ki, de a srác nem túl segítőkész. Elismeri, hogy lefeküdt Lisaval a szobában, de ennyi. A diplomáciai mentessége miatt nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Ebből kifolyólag Alex Radziwill is befut Ramos bírónővel, és véget vetnek a kérdezősködésnek. Bones azért még megemlíti, hogy Lisa halott, ami láthatóan meglepi Antoniot. A FBI szerint nincs nyoma robbanóanyagnak a szállodában, ezért Zack és Hodgins azt feltételezik, hogy a festékek és a vegyszerek robbantak be. Elméletük bizonyítására egy mini robbanást terveznek a laborban, ami kicsit nagyobbra sikerül a vártnál.

Booth Alexet próbálja meggyőzni, hogy szüntessék meg a srác diplomáciai menetességét, mivel a DNS-e megegyezik az ondóéval, amit Lisa testén találtak. Eközben Camék megállapították, hogy a lányt megfojtották a tűz előtt. Ha már a Jeffersonianben van Booth felhívja Cam figyelmét, hogy a lehető legjobban titkolja a viszonyukat. Miközben azonban ezt beszélik meg egy látszólag kihalt folyosón, az egyik laborból Hodgins üt rajtuk azzal, hogy azonosított egy különleges ékszert Lisa maradványai között. Cam gyorsan lelép, de talán már későn, mert Hodgins nagyon jelentőségteljesen néz Boothra.

Bones szerint Antonio nem lehetett a fojtogató, mert már a kihallgatáson kiderült, hogy szegecsek vannak a jobb kezében, amik miatt nem lehetett annyi ereje, hogy kificamítsa Lisa vállát a dulakodás során. A banki azonosító, amit az ékszerész adott, egy titkosított fájlhoz vezet a Külügyminisztériumnál, így Boothék újra Alexszel tárgyalnak. Antonio vette a nyakláncot, de mivel a diplomácia mentesség védi, nem mennek semmire azzal, hogy bizonyítani tudják, hazudott Lisaval való ismeretségéről. Angela és Hodgins a biztonsági felvételeket elemezve igyekeznek rájönni, ki viselt selyem nyakkendőt, amivel Lisat megfojtották.

Zack vizsgálatai alapján Lisa egyik ujja a halála előtt kb. két héttel eltört. Az anya beviszi Boothnak a lánya orvosi leleteit, és amíg lemásolja azokat, addig Brennannek kéne emberi társalgást folytatnia az asszonnyal. Erre ő antropológiai nézőpontból elemezve magyaráz az ajándékozásról, de legalább kiderül, hogy Lisa és barátja szakítani készültek, mire az anyuka azt tanácsolta lányának, hogy essen teherbe. A korházi leletek szerint Antonio apja vitte be Lisat az ujjtöréssel, ami azt jelenti, hogy a lánynak az idősebb Ramossal volt viszonya. Juan szakítani akart vele, mire a lány elcsábította a fiát a partin, hogy teherbe essen. Így már nagyon kényelmetlen kezdett lenni a dolog, ezért apuka megölte a szeretőt.

A kihallgatáson csak Alex jelenik meg, és közli, hogy Juan Ramos haza utazik Kolumbiába. Útban a reptérre Booth Hodginsnak telefonál, és arra kéri, hogy összesküvés-elmélet őrültként találjon ki valamit, amivel megakadályozza a magángép felszállását. Jó emberhez fordult, mert a Légiirányítást arról értesül, hogy egy kolumbiai terror szervezet, a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg célba vette Ramos bírónő gépét. Mivel a hívást egy olyan kóddal erősítették meg, amit csak a terror szervezetbe beépült ügynökök ismerhetnek, így komolyan vették. Csapatunk azonban csak annyit tehet, hogy az összegyűjtött bizonyítékokat a Külügyön keresztül előterjesztik a kolumbiai hatóságoknak és bíznak a legjobbakban, vagy meggyőzik Juan Ramost, hogy mondjon le a diplomáciai mentességéről. Egyik sem túl kecsegtető.

Bizonyítékot találnak arra, hogy a T3-as és T4-es csigolya sérülése összefüggésbe hozható azzal, ami a tüdő kilyukadását okozta. Juan Ramos valami helyes dolgot nyomott a lábával Lisa hátába. Újra átnézik a szálló biztonsági felvételeit és kiderül, hogy rossz helyen keresgéltek. Egy 180 cm-es férfit kerestek, de úgy tűnik a tettes inkább a 175 cm magas, tűsarkút hordó Ramos bírónő volt, aki ráadásul selyemsálat viselt, ami a későbbi felvételeken már nincs rajta. Mindez szép, csak semmit nem ér. Cam viszont azzal, hogy végig simítja a kesergő Booth tarkóját, lebuktatja magukat Hodgins és Angela előtt.

Később azzal az ötlettel áll elő, hogy mivel a bizonyítékok részben Antoniora utalnak, blöfföljenek és vádolják meg a fiút, mire az anyja majd kitálal, hogy megvédje. Az ötlet jó, de Booth jó fiú akar lenni, ezért nem egyezik bele. Ehelyett az egyenes úton mennek, és mindent elmondanak Alex Radziwillnek és Ramos bírónőnek. Próbálnak a nő lelki ismeretére hatni, de ő a diplomáciai mentesség mögé bújik. Marad a hivatalos út a kolumbiai hatóságok felé, azonban Alex figyelmezteti a bírónőt, hogy Kolumbia legfőbb ügyésze nem a barátja, így biztos lehet az otthoni tárgyalásban, aminek a végén egy olyan börtönben találhatja magát, ahol a kartellek könnyen utolérik. Ha azonban lemond a diplomáciai mentességéről, akkor az USA-ban állhat bíróság elé. Így is lesz, ügy megoldva. Zárásként a Jeffersonian galériáján Bones arról beszél Boothnak, hogy az ötlete után, a jövőben nem biztos, hogy meg tud bízni Camben, majd közösen végig nézik, ahogy a vigyorgó Hodginst elviszik a fenyegető telefon miatt.

Címkék: dr. csont
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2009.03.10. 12:28:28

"már a kihallgatáson kiderült, hogy szegecsek vannak a jobb kezében"
hát, a tegnapi szinkronos változatból szegecsekre nem emlékszem, csak sérülésre, 4-5 helyen eltört karra, meg kicsit későbbről, hogy ebben a karban vitte a kishúgát 13 évesen... nem is nagyon értettem, hogy a 13 évesen eltört kar hogy lehet még sérült, úgyhogy köszi a pluszinfót!

Llew 2009.03.10. 12:53:21

Őszintén szólva tegnap nem néztem meg a tv-ben, de lényeg, hogy felnőttként motorbalesetben eltört a keze és azt rakták össze szegecsekkel. 13 évesen még semmi baja nem volt a kezének, csak a fejbe lőtt húgát cipelte a karjában. A két dolog csak annyiban függ össze, hogy ugyan azon személy kezéről van szó.:)

SzigMa 2009.03.10. 15:14:04

A forgatókönyvírók esete a diplomáciai joggal, avagy ahogyan az Móricka elképzeli...

mókus 2009.03.10. 16:44:47

@Llew: igen, csak ez nem derült így ki teljesen tegnap
süti beállítások módosítása