Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A hatalom hálójában 1x06 – Vallomás

2009. március 09. 13:00 - Boogie66

A szokásos gyilkossági helyszínnel kezdünk a jelenben – és felelevenítjük a tudnivalókat: 2 hulla, egyik Ellen vőlegénye, a másik fickó pedig Patty lakásán – aki meg akarta ölni Ellen-t – és amit persze nem találnak meg a nyomozók. Ellen nem beszélhet az ügyről. 3 és fél hónappal korábban Ellen találkozik Gregory-val csak úgy véletlenül persze. Javasolja hogy mondjon egy nevet, mielőtt Patty rászáll és elmondja hogy 24 órája van, mielőtt megtalálják – a név: Barney Rubble – Főcím!

Kiderül, hogy Patty megbízásából keresete meg Gregory-t akik azon gondolkodnak hogyan tovább. Persze Gregory is tanácsért fordul a nagypapa szerű fószerhez – aki kicsit keményen, de helyre rakja Gregory-t és azt tanácsolja menjen el az idézésre – mondjon igazat, de hagyjon ki egy-két részletet. Talán ez kevés lesz Patty-val és Tommal szemben, de majd meglátjuk.

Frobisher és Fiske beszélgetnek az irodájában – szegény Frobishert leköpték a fia kosárlabda meccsén – ezen egy kicsit ki van akadva. Ötlete van, egy kis PR tevékenység (mondjuk ír egy könyvet az életéről) megváltoztathatja a emberek viselkedését vele szemben – azonban Fiske szerint ez kontraindikált, mivel az emberek a kétségbeesés, bűnösség jeleként érthetik – de az ötlet nem rossz – a tárgyalás után. Később kiderül hogy a kiadó vállalja a könyvet, amennyiben Frobisher beszél a folyamatban lévő pereiről – Fiske még mindig (egyre jobban) ellenzi az ötletet – és rémálmai vannak a Frobisher ügy miatt. Frobisher találkozik a négerrel (gy.k: bértollnok) – aki azonnal a perről kérdezgeti – Frobisher meg van rökönyödve, hogy nem az Ő szája szerint mennek a dolgot – egy kicsit beszélgetne magáról és a diszlexiájáról.

David hazamegy és örömmel konstatálja hogy megy a TV – tehát otthon van Ellen – de sajnos pofára esés – Ellen gályázik, a TV-t még reggel hagyta bekapcsolva. Kis konfliktus hogy Patty meghívta őket vacsorázni – Davidnek nincs sok kedve – amit meg is értek tekintve mi történt a tesójával. Davidet megtalálja a helyes kis csajszi (Dimeo), aki már kikezdett az előző részekben vele – sajnos meghalt a nagypapa, de van alkalom, hogy találkozzanak – az orvosi gépek a lakásán – David segít eladni őket.

Vacsora Pattyéknál – kínos, David nem igazán kommunikatív – de Patty nem hagyja annyiban a dolgot, kiugratja a kínos témát – mi van Katie-vel. A vacsora továbbra is kínos – Ellen vasvillapillantásokkal próbálja fegyelmezni David-et – sikertelenül. Nem szólogat be, csak hihetetlenül passzív és kényszeredett David. Patty menteni a menthetőt, kihívja Ellent a konyhába ahol lelkiéletet élnek a férfiakról és főképp Davidről. Persze utána otthon jól összevesznek.

Visszatérünk a jelenbe ahol a nyomozók faggatják a Dimeo-t aki kevert Daviddel és persze a csaj hazudik mint a vízfolyás – majd snitt és megtudjuk hogy mik is azok a készülékek, amiket el kell adnia.

Persze a csajszi nagyon kis vidám – nagypapát nem nagyon gyászolja – de ezt tudjuk be a szerelem hatásának – de nincs csók csak egy kis közelség. Később kiderül a nagypapa nem is halt meg.

Greg találkozik Ellennel. Rejtélyes, pláne az után amikor rájön, hogy figyelik. Annyit megtudunk ez nem a brókerról szól, aki Frobisher kocsijában volt (vagy lehetett) hanem többről. Gyorsan ott hagyja Ellent. A nagypapaszerű fószer találkozik Frobisherrel – aki csak annyit mond – oldják meg Gregory problémáját. Döntés született Pattyéknál – beidézik Gregory-t.

Közben Frobisher nyomja a bértollnokot – próbálja magát megkedveltetni a gyerekkori emlékein keresztül – de lehet hogy ezt nem éjfélkor kellene csinálnia a bértollnok lakásán. Jól megsérti az írót, majd orrba vágja – nem igazán sikeres tárgyalási technika. Reggel úgy dönt, hogy megírja maga az életét – azonban eme tevékenységét megakasztja a rendőrség a tegnapi incidens miatt. Ennek persze Pattyék örülnek, mivel hír lett belőle. Patty és Ellen lelki életet élnek Davidről és általában a férfiakról: Patty nem támogatja a kapcsolatot és éket próbál közéjük verni.

Fiske eljut a rémálmai és álmatlansága miatt egy terapeutához, akivel beszélget – kiderül, hogy ha azt álmodja hogy a fogai hullnak ki azt is jelentheti hogy egy titok lappang benne. A terapeuta biztatja, mondja ki mi a titok, azonban Fiske szájából vér és fogak hullanak ki (elég horror) – de kiderül hogy ezt is csak álmodja. Még jó hogy, különben kiírták volna Fiske-t a sorozatból és akkor mi lenne szegény Frobisherrel.

Greg már megint a bárban iszogat, mikor hazafelé menet elé toppan a múltkori bártündér – azonban amikor belenyúl a táskájába, egy fazon, aki eddig is figyelte Greget, lelövi a csajt, Greg elfut. A táskában egy pisztolyt fogott a bártündér– tehát Gregre vadászott. A fazon aki lelőtte a csajt értesíti Patty-t hogy Greg veszélyben van – siessen az idézéssel. Greg rohan, kopogtat egy ajtón és … Fiske nyit ajtót – aki meglepetésünkre jól ismeri Greg-et.

 
Közben hazaér David és nyitva találja az ajtót – Ellent szólongatva és a könyvtámaszt fegyverként lóbálva benyit a fürdőszobába ahol Ellen várja habok és gyertyák közt – ez izgalmas este lehet David fiam – ne hagyd ki. A nagy pancsolásra csak az vet árnyékot hogy megjelenik Dimeo titokban és enyhe rosszallással nézi a habos hancúrt. Stáblista!
 
 
Heti kínzó kérdéseink: Mi a kapcsolat Fiske és Gergory között? Túléli-e Gregory a következő epizódot? Mi a csajszi (Dimeo) célja Daviddel – az enytyem-penytyemen kívül?

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.03.09. 14:19:03

Az 5 epizód (előző) itt található meg, mivel elfelejtettem cimkét rakni rá - ha valaki keresné...
hogyvolt.blog.hu/2009/03/02/a_hatalom_halojaban_1x05_felelos_dontes

kamarti 2009.03.09. 14:26:47

hát nem tudom, merre megy a dolog, de gondolom, az nem véletlen, hogy Greg Fiske kezét simogatva könyörög, miközben nagyon hangsúlyosan nem akarja beengedni oda, ahonnan a felesége kérdezősködik...+ a titok, ami próbál napvilágra jönni... szóval, én már nem lepődnék meg semmin...

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.03.09. 14:30:03

@kamarti: Igazad van, hetero férfiember így csak a rokona kezét fogja meg - ha egyáltalán megfogja ... Lehet hogy rokon? :-)

kamarti 2009.03.09. 14:46:50

@Boogie66: vagy csak mi is meg vagyunk vezetve, mint néhányan ebben a sorozatban...

Anni* 2009.03.09. 17:07:25

@kamarti: igen, ez nagyon jelentékeny egy mozzanat volt, annyira ki volt építve, hogy nehogy ne vedd észre, úgyhogy lehet, hogy csak meg vagyunk vezetve :)
most úgy néz ki, minthogyha Greg sokkal fontosabb láncszem lenne valakiknek (jó kérdés kiknek), mint Katie, először fordítva látszódott.

Ebben a részben 2 őrült idegesítő fordítási hiba volt szerint, az egyiket aztán később már javítva mondták.

Amikor az íróra azt mondták, hogy most éppen novellát ír... ááááá, regény lesz az, hé, novellának a magyarban aköznyelvben kicsit más a jelentése (másodszorra már rendben volt)
És amikor Frobisher felveti egyáltalán a könyv ötletét, akkor Friske azt kérdezi:
Aggódsz a hagyatékod miatt?
Itt gondolom a legacy szó lehetett eredetileg, ami ugye körülményesen fogalmazva, de jelent egy olyasvalamit is, hogy amit az ember az utókorra hagy, amilyen megítélése az utókor szemében lesz... ez inkább, mint a hagyaték, teljesen zavaró volt ott ez a szó.

kamarti 2009.03.09. 17:22:29

@Anni*: annyira, hogy még az olyan nem angolspílereknek is feltűnt, mint én... és ha jól emlékszem, az előző részben is ugyanígy hagyatékról beszéltek, amikor ugyancsak az utókor ítélete volt a téma
a novella az meg vicces is volt, de legalább következetlen :)

mt85 2009.03.09. 17:24:20

Az eddigi hogyvoltokat elolvasva mindig találtam benne valami olyat, ami számomra nem esett le egyből az aktuális részt megnézve, most azonban mintha kimaradt volna egy-két dolog.

Gondolok itt a korábban már említett kézfogóra, vagy arra, hogyan került Dimeo-hoz a kulcs, amivel bejutott a lakásba (ugye a jelenben azt adja át a rendőröknek "bizonyítandó", hogy össze akartak költözni Greggel - na majd meglátjuk, ebből mennyi igaz).

Egyébként grt a hogyvolthoz, nekem kifejezetten tetszik, de én már csak olyan vagyok, hogy ha "kritika" van, akkor írok :)

mt85 2009.03.09. 17:29:33

Az eddigi hogyvoltokat elolvasva szinte mindegyikben találtam valami olyat, ami számomra nem esett le egyből az aktuális részt megnézve, most azonban mintha kimaradt volna egy-két dolog.

Gondolok itt a korábban már említett kézfogóra (Fiske titka?), vagy arra, hogyan került Dimeo-hoz a kulcs, amivel bejutott a lakásba (ugye a jelenben azt adja át a rendőröknek "bizonyítandó", hogy össze akartak költözni Greggel - kíváncsi leszek erre a szálra).

Egyébként grat a hogyvolthoz, nekem kifejezetten tetszik, de én már csak olyan vagyok, hogy ha "kritika" van, akkor írok :)

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.03.09. 18:52:25

@mt85: Jogos a kritika ez kimaradt. Azonban annyira ugrál a történet szerkesztése hogy nem egyszerű olvasható formába hozni - de ez egy fontos momentum volt, köszi hogy szóltál.
@Anni*: Én sajnos nem a magyar szinkronnal nézem - de tényleg ez egy leiterjakab

mókus 2009.03.09. 19:21:20

@mt85: a dimeo a csajszi nem? ő nem a david-ről beszélt? ellen leendő férjéről?

Anni* 2009.03.09. 19:52:56

@mókus: de, de, David volt az a Greg...

Mondjuk épp amikorra már úgy gondolod, á, ez csak olyasfajta mellékszál, ami majd még szerencsétlen véletlenként növeli a gubancot és a tragédiát, de semmi szoros kapcsolatban nincs a fő szállal, akkor jön a paff, hogy de, lehet, nagyon is, hogy mégis nagy köze van hozzá.
Lehet. De aztán a fene tudja, mi lesz.

@Boogie66: én meg nagyon nem merem bevállalni nem szinkronnal, gondolkodni kell ebben a sorozatban,nagyon, kényelmesebb saját anyanyelvi környezetben :$

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.03.09. 20:54:07

@Anni*: Na azért nekem is ott van alatta a magyar sub. De kontrollnak mindenképpen jó az angol verzió.

mókus 2009.03.09. 22:13:25

anni, elvileg van egy ep guide a neten, ha nem bírsz várni, akkor ott lehet olvasgatni

mt85 2009.03.10. 11:40:55

@mókus: igaz, sry. hát igen, nem könnyű követni :)

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.03.10. 20:34:52

BTW mi a pék van Patty fiacskájával? Lesz abból még folytatás? Vagy örökre eltűnik a süllyasztőben - vagy majd a legnehezebb résznél jön be újra (Patty szempontjából)

Anni* 2009.03.11. 09:22:52

@Boogie66: hát az egyrészt sokat számít a jellemek ábrázolásában (klasszikus fekete-fehér sablonok felkavarásában), hogy az alapvetően rossz oldalra sorolt Frobishernél viszonylag normális a családi élet
Pattyéknél meg...
dehát biztos lesz mág más is itt....
süti beállítások módosítása