Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 2x05 - Let’s Get it On

2009. március 06. 16:00 - Sigismundus

Dillon, Eric a csapat nem túl fényes állapotán problémázik, majd egy romantikus estébe kezdene. Gracie nagyszobában, Julie házon kívül, gyertyák, elkezd hát utalgatni, hogy elég idő telt-e el már a szülés óta, meg hasonlók… Tammy veszi az adást, de ő a jól sikerült éjszakát úgy tervezi hogy végre alhat egyet, férje meg kint vigyáz a kicsire. És mivel otthon vannak, nem a pályán, így is lesz..

Szerda. Mexikó, Lyla hamar a nyomára akad a kettősnek, de Jay nem örül a látogatásnak.Majd a srácok a történteket mesélik, most már Jay is röhög a rendőrős sztorin, Lyla pedig rádöbben hogy ez a két hülye csak nem változik semmit.

Dillon suli, Julie megpróbál újra Matt felé nyitni, de udvarias semmiségeknél nem jut tovább. Edzés, pocsék, a csapat nagyon nincs itt fejben, Taylor kicsit felrázza őket, támadók-védők cseréljenek, játék ! A móka jól sikerül, két dolog tűnik fel, Landry aki elég jól elkap újonc létére, másrészt Matt és Smash akik megint összeverekednek, 100 fekvőtámaszért. Az irodában aztán leveszi Eric ufónauta napszemüvegét, és MacGillnek feltűnik karikás szeme.. Vágja miről van szó, neki is van pár gyereke. Tanács a következő, küldje el Tammyt egyet a barátnőivel, igyon egyet, legyen egy estéje baba nélkül, és mire hazaér, újra a nyeregbe pattan majd!

Tyra beszámol a rendőrségi ügyről Landrynek, aki fogadkozik hogy csak őhozzá jutnak majd el ha nyomoznak. Ugyanezekben a percekben a Dillon Police Station-ön Clarkenek gratulálnak hogy fia játszani fog pénteken. Apa boldog, de lefagy az arcáról a mosoly, mikor meglátja fia barátnőjének nevét és fényképét egy aktán. Az erőszakolós fickó ügyén nyomozók, úgymond ’érdeklődési körükbe’ vették Tyrát, mivel ő áldozat volt és szörnyű nagy bűnlajstroma van, egy bolti lopás, egy nyilvános alkoholfogyasztás, plusz a legsúlyosabb, nővére sztriptáncos.

Mexikó, szerda este. Lyla már távozna, mert szerinte Jay hülye, Timnek pedig semmi ötlete, szóval minek is van ő itt? Riggs leállítja, kijelenti hogy menekül csak a kötelessége elől, pedig szükség van a segítségére. Lylának átvillan az agyán a Santiagós ügy tanulsága és marad.Kiderül hogy Riggsnek igenis van terve, igazi Rigginses, egy piás hajókirándulásra kell elmenniük, ahol majd lebeszélik Jasont…Pénzügyi részét persze Lylának kell állni…Taylor lak, Eric megpróbálkozik dr. MacGill tanácsával. Egész nap legjobb férj, megcsinál mindent, estére meg elküldi feleségét a Könyvklubba, pár pohár borra…..Clarke lak, este Tyra távozóban, Clarke rendőr érkezőben. Bent egyből nekiszegezi a kérdést fiának, miért nem mondta hogy a lány ellen volt egy támadás tavaly, mert a folyóbeli hulla ugyanaz a fickó. Puff. Hát ez kicsit váratlan volt, Landry tagadni kezdi a dolgot, hogy ő nem tudott a támadásról sem, nem mondta neki Tyra. Nagyon rosszul csinálja, Apa még feltesz egy gyanakvó kérdést, hogy-hogy, hiszen a fiatalok egymással sokkal inkább megosztják problémáikat mint idősebbekkel?  Aztán hagyja a témát.

Talán mégis van egy felnőtt Dillonban akivel megosztják a gondokat. Eric – ha már szabad az estéje – meghívja Mattet és Smasht chillire, és megbeszélni, mi is a gondjuk egymással. Első válaszok, semmi-semmi. Majd Smash csak rákezdi, szerinte Matt irigy a kapitányi karszalagra. Irányító visszaszól a probléma az hogy 20-as nem törődik a csapattal csak magával, ugródeszka neki a Párducok. Majd keményebb lesz és Erichez hasonlítja, aki bejutott a TMUhoz, nem tetszett neki visszajött. És a végére egy kis személyes, Julie lánya is ezt teszi, a Svéd nem jött be, most visszajönne Matthez. Végezetül 7-es kirohan, Smasht pedig Eric küldi el.. Tammy hazaérkezése sem dobja fel az estét. Virágos jókedve van, de elmeséli hogy minden nőnek a klubban volt egy ’hathetes’ sztorija szülés után a férjéről, jól kinevették mindet. Majd megy aludni. Nos Edző ez a play sem jött be…. Másnap reggel a 85-ös megtudja, kap egy esélyt most péntek este, Mattet pedig megint meghívja Julie egy kis lógásra. Később a büfében melózva 7-es megkérdi a vásárolgató Tammyt, nem balek-e ha most újra Julievel kezd járni? Edzőné nem akar igent mondani erre, csak annyit, egy kapcsolatban legfőbb a bizalom.

Clarke rendőrtiszt a Colette házhoz látogat. Hamar a lényegre tér Tyrával beszélve. Most még mint apa és nem rendőr jött ide, és ne is kelljen rendőrként jönni. De, pont akkor jöttek ők ketten össze amikor a hulla felbukkant, és a fia elkezdett hazudni apjának, amit eddig soha nem tett. Szóval Tyrának- aki eddig dermedten hallgatta – meg kell tennie valamit… Mexikó, hajó pia. Nem használ sem a cowboylogika, sem Istenre hivatkozás, sem az egyszerű leidiótázás, Jason hajthatatlan, lesz műtét ha belehal is. Tim kijelenti, nem hagyja, mert nem akar az otthoniak szemébe nézni, hogy ezt hagyta, majd magára hagyják Jayt gondolkodni. Ö néz maga elé dühösen egy ideig makacsöszvérképpel, majd dob el oldalast..

Bele a tengerbe, és egy percig észre sem veszik a hiányát. Majd kapkodás kiabálás, keresés ezerrel. Nem lett azonban öngyilkos eme szimpatikus főszereplőnk, kis víz alatti lebegést követően kitempóz a partra. Itt várja be Timet és Lylát, és közli, irány haza Dillon.

Ahol amúgy is Péntek Este van, Taylor első meccse visszatérés óta. Jó a berúgás, 20 yardról kezdhetnek a Párducok. Az ellenfél nem komoly, a Westerby, de Taylor egy trükkel kezd. Matt és Smash kispadon a cserék, Weston és Brooks kezdenek. Meglepődik mindenki, legjobban 7-es és 20-as.

Az üzenet érthető, minden úgy menjen ahogy az edző akarja. Erkölcsi leckének szép, de Tim is hiányzik, az újoncok pedig azonnal bénáznak. Mellédobás, labdavesztés, interception. Touchdown a Westerbynek, 0-13 félidő. Taylor üvöltözik kicsit, van-e valakinek mondanivalója? És van.. A 85-ös, újonc. Landry Clarke emelkedik szólásra. Mondanivalója hogy az egész nagyobb mint a részek, és hogy megtiszteltetés neki itt lenni, meg együtt kell győzni. A szokásos okoskodó szövege ez, de itt és most jó hatást ért el vele.

Második félidőre megemberelték magukat, a védelem tartja a területet, Párductámadás szerveződik. És Taylor ekkor küldi be 85-öst. Pulykatojás oda van az örömtől és idegességtől. Matt is, hiszen Landry még a meccs vége előtt nem volt soha pályán, Smash pedig azért, mert megint egy újonc miközben ő kispadon ül. Támadás indul, Weston dob, de elvéti intercepcion, Westerby játékos rohanna TD-t szerezni, de 85-ös blokkolja, labdavesztést, amit Brooks szerez meg, és Párducoknak TD ! Landryt ünnepli mindenki, Matt és Smash pedig gyorsan határoznak, újra dúljon a láv, csak így jutnak pályára újra.

Negyedik negyed, 17 másodperc, 14-19 hátrány. Párducok rúgnak, Westerby elkapja, majd elejti Párduc felkapja, és rohan vele, Westerby18 yardjánál állítják meg, Dilloné a meccs utolsó támadása ! 4 másodperc. Matt és Smash újra a pályán. A választott play elég merész, mégsem a fő elkapó és fő célpont Smashhez kerül benne a labda, hanem egy szélen rohanóhoz, akinek posztján most Landry játszik…. Play ! Matt hátrál, Smash magára vonja a védőket, Landry előrerohan, szabad, Matt dob neki, de 85-öst blokkolják, a földön, a labda elveszett, meccsnek vége. Vagy mégsem, sárga zászló, védőhiba. Az ítélet, utolsó play, 2 yardról. Ez nem okoz nehézséget Smashnek, átugrani az összegabalyodott védők felett az End Zone-ba. Győzelem.. Ünnepelnek a dilloniak, a visszatért edzőt, a visszatért csapatot, de főleg az est sztárját. Land-ry Land-ry-zik az egész stadion, pulykatojás diadalmenetben vonul végig…

Apja és Anyja önkívületben az örömtől, Tyra komoran készül az este további részére….Mexikóból félúton megpihen a trió. Kis iszogatást tervez be Tim, majd a második évad első igen ostoba jelenete kezdődik. Lyla kicsit táncolgat mindkét sráccal, messziről, nem ölelkezve, majd szomorú mosolyával közli hogy ezt mind meg kell gyónnia, és távozik.

A büfében is tart az ünneplés, Tyra 85-öst alig tudja kihívni egy kis beszédre. Előbb gratulál majd közli, vége, kettejük közt vége. Kicsit odébb is szakítás kerül kihirdetésre, Matt közli Julieval, hogy nem mennek együtt sehová, sohasem, nem volt őszinte hozzá, most már hiába kér bocsánatot. Közben Pulykatojás vitatkozna, de Tyra hideg és kegyetlen üzemmódba vált, és közli, csak Az A Dolog miatt jöhettek össze, másként esélye sem lett volna ebben az évszázadban.. Landry ledermed, elhallgat, Nagyszőke távozik, de a kocsijába ülve elbőgi magát… 

Hát ilyen véget ért Landry Clarke Nagy Napja. 

 

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása