Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Mentalista 1x05 - Vörös erdő

2009. március 05. 13:00 - TorrenteXY

Megint szép tájon játszódik az epizód, most van fenyőerdő, hegyi patak, eltűnt lányok és vérrel teli kocsi. Walkman töltőn, kiborult női táska annyi arcfestékkel, amennyivel a Fehér Házat rózsaszínné lehetne varázsolni. A kocsit járva hagyták, és egy SUV(terepjáró) nyoma van a kocsi mellett. Amíg a nyomokkal piszkálódnak, a hullakereső kutya, Dexter(!), nem találja a lányok nyomát.

A kocsi körül járkál, és Patrick ki is találja: a kocsi alatt lehetnek a lányok. Ugye megnézték a helyi szuper helyszínelők? Hát nem, ott van az egyik lány elrejtve, Kara Palmer. Hol van akkor Nicole Gilbert, a másik? A kutyával keresik, aki szuperokos: szagból kitalálja milyen gyorsan, hogy menekült a lány, tiszta Winnetou. A sheriff szerint Kara rendes lány volt, Nicole viszont drogozott, lopott, csalt ha kellett. Jane szerint elég különböző lányok voltak, hogy barátkozhattak, de sheriffünk szerint ilyen kis városban az ember nem annyira válogathatja meg a barátait. Jön valami másik hegyi rendőr, aki egyből feltételezi hogy Nicole volt a gyilkos. Lisbon ügynök kioktatja, nem tudják még, hogy mi volt.

Kezdődik a nyomozás, Kara apja nem akarja elhinni hogy Nicole lett volna a gyilkos. Bár Kara anyja szerint valami pasiügy lehetett. Nicole ugyanis jegyben jár valami Jasonnel, aki nem valami úriember. Kara pedig bárkivel járhatott volna, de neki nem tetszett a sok helyi bunkó. Az erdőbe visszatérve a kutyus megint nem találja a nyomokat, mert mentalistánk szerint vagy fogoly, vagy már kinyírta a fogvatartója. Úgyhogy szerinte felesleges tovább keresni a lányt, sőt, a sheriff biztos ismeri a gyilkost, mert a lányt keresők közt lehet a tettes.

Talán már sejti is ki az. Összehívnak mindenkit, de előtte Cho és Rigsby begyűjtik Jason vőlegényt. A srác felettébb gyanús, tiszta sáros és van rajta pár seb. De szerinte ő nem a tettes, csak Nicolet kereste egész nap. Tegnap buli volt, ott összeveszhettek volna, de a srác szerint van videója, hogy ez nem így van. Sőt, szerinte kiütve feküdt egész este a kocsma padlóján. A kereső csapat összegyűlt, és Jane egyből valami trükkel kezd:

Mindenki emelje fel a két kezét. A gyilkos most engedje le a jobb kezét. Hát, úgy tűnik nem jött be a trükk. További ilyen frenetikus trükkre nincs időnk, mert Nicolet közben megtalálták. A csaj véres ruhában falatozik a helyi kisbolt padlóján, kezében Rambókés. A kórházban az orvos szerint nagy trauma érte szegény lányt, nem emlékszik a tegnap estére. Az orvosok még nem mondták el neki, hogy Kara meghalt.

A lány csak a bulijára emlékszik, ahol jól berúgtak, és Karával mentek el onnan. A lány kérdezi hol van Kara? Jane, gondolom hogy megfigyelje a reakcióit, elmondja: késsel leszúrták. Tudja hogy elég erős és túlteszi magát ezen, de most arra kellene emlékeznie mi történt az este. A lány felidézi, megálltak mert hányni támadt kedve, jött valami fickó, aztán sötét. Valami vízhangot hallott még, kábé ennyi, és bár mentalistánk próbálja erőltetni, de nem sikerül. A lány felidegeli magát, ezért az orvos elküldi Janet a jófenébe. A sheriff szerint a lány a tettes, és ezért a sokkos állapot, Jane megintcsak nem ért vele egyet. Mert a lány szemei elárulták, nem ő a gyilkos. Csendes mosolygás.

De Jane tovább gondolkozik, a lánynak véres volt a ruhája, pedig egész este esett, tehát valahol éjszakázott. Így Rigsbyt hívják hogy nézzen körbe a helyi faházakban, raktárakban. Jane pedig őrt kér a lány ajtójához a sherifftől, mert aki elrabolta valószínűleg újra megpróbálja. Az irodában nézik a csapat a videót, a csajok tényleg matta részegek, és feltűnik a háttérben egy bézbólsapkás perverz is. A sapkáján "Earthly Pure" áll, ilyen márkájú kozmetikázó löttyökkel volt tele a lányok kocsija. Úgyhogy rástartolnak a fickó keresésére, Jane meg elmegy ejtőzni.

Meglátogatja Nicolet a kórházban. Érdektelen fecsegés, aztán jön Jason, a vőlegény, aki nem tudja meglátogatni barátnőjét. A rendőrök visszatartják. Kara amúgy semmit nem tud, így ugrunk egy kocsmába, ahol megtalálják a bézbólsapkás perverzet. A férfivécében a két nyomozó nem tudja leteperni, így jön Van Pelt kisasszony és elegánsan tökön rúgja a csókát. A kórházban mentalistánk fleshbekkel, első ízben láthatjuk a lányát és feleségét, még haláluk előtt.

Szomorú pillanat, de inkább a sapkás fickót hallgatjuk. Perverz bácsi próbált annyi ingyenes vakolatot adni a lánynak, amennyitől kinyílik a  bugyija. Persze az őt vallató Van Peltnek is felajánlja kozmetikumait, aki sajnos nem él vele. Mint ahogy Karától sem kapott szexet. Nincs alibije, de szerinte amíg a helyszínelők nem találnak tőle nyomot, addig ártatlan.

Jane eközben Kara mp3 lejátszóját kilopja a bizonyítékok közül és azt hallgatja. Szerinte nem bűnös a tag. Miért Nicole-t rabolta volna el, ha Kara tetszett neki, illetve nem túl ravasz - hazudott a súlyáról de elvörösödött - így nem ő a tettes. Lisbon közben észreveszi, hogy Kara mp3-ját használja, és visszateteti vele bizonyítéknak. Amit persze Jane nem tesz meg. Bemegy Nicolehoz a kórházba, és ügyes trükkel elcsalja a lányt őrző fakabátot, és sietve távoznak. Rigsby és Lisbon a sapkás ürgét figyeli, közben figyelmes lesz valami zajra. Az autópálya zaja, lehet ezt hallotta Kara vízesésnek. Jane és Kara úgy próbálják kitalálni mi történt, hogy az mp3-at hallgatják vezetés közben.

Jönnek az emlékek, Kara szerint Nicole nem illene a vőlegényéhez, mert Jason azért nyomult picit Karára is. Szegény kislány teljes idegroncs lesz a sok emlékezéstől, de azért flashback-kel. Látjuk ahogy a gyilkos megáll, ellöki Nicolet, és leszúrja Karát. Aztán a fickó beteszi a kocsijába, és elviszi valahova. Közben a sheriff tajtékzik Lisbonnak, mert Jane ugye elvitte a csajt a kórházból. Lisbont annyira nem érdekli, közben nyomoz az egyik rendőr csávóval valami faháznál. Hívná Janet továbbadni a lebaszást, de ő nem veszi fel. A lány neki tovább flashback-kel, valami hegyi házban van bezárva. Az ajtót próbálja kinyitni, de neki nem sikerül.

Kivéve a tettesnek, aki nem más mint a Lisbonnal nyomozó rendőrsrác. A csajnak sikerül tőle kiszabadulni. Váltunk Lisbonra és a tettesre, Jane elmondja ki a tettes, szemüveges barna hajú srác. De őt nem érdekli, csak jól leteremti Patricket. Ő tovább kérdi, a fickónak milyen volt az illata? Gondolom büdös, vagy fenyőszagú, de a lány szerint ananász. Fel is hívja Lisbont, aki nem érti, miafa, ananász? De aztán beugrik, nyomozótársa kocsijában is épp ilyen illat tejeng. Lisbon megmondja a címet, aztán odafordul Kyle rendőrhöz: tudja ő a gyilkos, ne hepciáskodjon, és akkor jó lesz.

Kyle előadja hogy neki tetszett Nicole(kábé az első a városban, akinek nem Kara adja be), és nem akarta hogy tuskó Jasonhöz menjen a lány. Véletlenül ölte meg Karát. De börtönbe se akar kerülni, így egy kis lövöldözés alakul ki. Egy mobilos csellel Lisbon kiszökik a házból, és az érkező Rigsbyvel letartóztatják Kylet. A városháza előtt könnyes búcsú Nicoletól. Zárásként egy kis csipkelődés a mentalista és főnöke között, Lisbon szerint ezt a trükköt a tvben látta, Jane meg azt hiszi ő találta ki. Persze, bármi megtörténhet a tv-ben.

Címkék: a mentalista
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2009.03.05. 13:34:53

Sajnos lemaradtam erről a részről, de most már képbe vagyok ;) Köszi TorrenteXY!

TorrenteXY 2009.03.05. 14:41:59

Bocsi srácok, picit késtem a résszel, remélem jövő héttől sikerül mindig szerdára elkészülni vele.
Amúgy a mostani epizód picit munkásabb volt. Remélem mostanra a hibák száma is csökkent valamennyit, igaz e héten nem emlegettek színdarabokat. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.05. 14:53:01

"Jön valami másik hegyi rendőr, aki egyből feltételezi hogy Nicole volt a gyilkos."

"Kivéve a tettesnek, aki nem más mint a Lisbonnal nyomozó rendőrsrác."

Talán nem érdektelen momentum, hogy kettő egy és ugyanaz. Épp a fenti mondatért már az elejétől gyanús volt a fickó.

Ja, és ennyit a szerelem erejéről. Mennyi idő után mártotta volna be, hanem kedvelte volna? :-)

TorrenteXY 2009.03.05. 14:58:41

Az a baj, hogy a srácról elsőre is gondoltam hogy ő a gyilkos. A Popular című sorozatnak volt az egyik főszereplője, és mindig az ismert arcok a gyilkosok.
Ez a baj a nyomozósokkal. :/

Mondjuk igen, igazad van Fedor, mondhattam volna hogy az elején gyanúsítgató srác a tettes.

Llew 2009.03.05. 15:47:48

Na, így a tologatás miatt végre be tudtam próbálni. Hát, nem győzött meg. Az ügy gyenge volt, a karakterek nem szimpatikusak, és még a tettes is könnyen kitalálható volt. Jövőhéttől meg megint ütik egymást egy nézős sorozattal, szóval max. majd szűkösebb időkben újra megpróbálom.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.05. 18:19:25

nekem abszolút favorit ez a sorozat, egyértelműen Patrick miatt.
süti beállítások módosítása