Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x02 - ...1...

2009. március 04. 17:00 - sixx

Azzal nyitott az évad, hogy Vaughn-t lelőtték, de nem halt meg, viszont kiderült, hogy nem is így hívják. Syd kiakad, de aztán megnyugszik, mert terhes, és ez árthat a babának, az meg különösen, hogy a fater csak meghal, mert megint lelövik. Előtte még kiderül, hogy van egy újabb főellenség-csoport Prophet Five a neve, és az ügynökei CIA-alkalmazottaknak adják ki magukat, ejnye. Volt már ilyen, SD-6 néven, ha tovább tartott volna a sorozat, eljuthattunk volna a Valami-1 nevű szuperűbergeci világszervezethez, ami az eddigi összes rohadékot irányítja. Mindegy, legyen elég a Five is, lesz velük baj bőven.

Franciaországban vagyunk, a borzalmas parókában villogó Syd egy nagyon csúnya, Röné nevű vörös rébékkel kokettál valami kocsmában, amit pont azok figyelnek, akik Vaughn-t kinyírták, így Syd megjelenése a vörös beépülését tönkre is tette azonnal. A két nő a kocsma hátuljában elrejtett geciember-főhadiszállásra megy, ott egy őr emberkedik, de a vörös agyonvágja. Apróság: az őr menten kiszúrta Syd pocakját, amit eddig senki, se a fater, se Vaughn (még amíg élt), se Marshall, se Dix. A szupertitkos központba belépve a vörös azonnal lő, kissé hirtelen típusnak tűnik, de igaza van, mert az egyik samesz megnyom egy bazinagy vörös gombot, és mindent töröl a számítógépekről. Syd egy vinyót azért talál egy szekrényben.

A balhé után kiderül, hogy rémes vörös haj csak paróka, a nő barna, egy fokkal így máris jobb a helyzet, de a vitrinbe jó ízlésű ember nem tenné ki így sem. És még bizalmatlan is, nem viszed te a vinyót sehová Syd, a CIA nem megbízható, mit is mondott rólam a csávód? Hát nem sokat, köröz a CIA, kábé ennyit, de dolgozzunk össze. Röné csodálkozik, hogy csak nyolcadik a körözési ranglétrán, majd belemegy, hogy Syd Marshallra bízza a merevlemezt. LA, nőgyógyászat, második trimeszterben vagyunk, nem érdekes. Syd kap képet az ultrahangról, majd beül a kocsiba, és nézegeti, szomorkás dallam pötyög a zongorán. Főcím.

KémFater eligazitást tart egy Ivan Curtis nevű emberről, aki kinyírta Vaughn-t, pedig pár éve már halottnak kellene lennie, legalábbis hivatalosan. Curtis Londonban, követni kell, KémFater meg hoz egy új ügynököt a csapatba. Syd Marshallt kelti éjjel, és a Curtisől Londonban készült videófelvételt elemezgetik, aki telefonált valakinek, és ezt ki lehet szúrni a videón. Király, megvan a szám, amit hívott, le lehet hallgatni az Echelon nevű rendszerrel lehallgatott hívást, amit egy németes nevű emberrel bonyolított. Syd összeráncolja a szemöldökét és reggel elmegy Arvinbácsihoz. Az öreg részvétet nyilvánít, de ez Sydet annyira nem érdekli, inkább Curtis német haverja, valami Rőmer érdekli. Arvinbácsi figyelmezteti, hogy nem kéne bosszút állni, annak nincs jó vége sose.

Na, ez a Rőmer Amszterdamban melózik, és fegyverkereskedő. Weiss ügynök már akcióba is lép, és megjelenik Dixon is vele, mindkettőjüket megmotozzák, de valahogy fülükbe nem néznek bele, pedig ott a rádióadóvevő izé, amivel Syddel tartják a kapcsolatot. A terv: a fegyverkereskedő embertől venni fegyvert, vagy legalábbis úgy tenni, közben Weiss letintázza Dix zakóját, mert idétlennek tetteti magát, ez lehetőséget ad Dixnek arra hogy az órájában levő küytüvel rákapcsolódjon a belső kamerahálózatra, de közben megjön Curtis is, így sűrűsödik a helyzet egy kicsit. Rőmer magára hagyja Weiss-t, mert Curtis idegbeteg fajta, nem lehet váratni, és még paraszt is, mert ahogy megkapja, amit akart (egy bőrönd nirídiumot), lelövi Rőmert. Dix és Weiss is beszáll a buliba, mennek üldözni a geciembert, Syd sem bírja ki a furgonban odakint, így jöhet a világ első terhes tévés akciósztárja in action.

Curtis elslisszolna a kocsijával, de Syd már várta a hátsó ülésen, és pisztoly is van nála, így a csávó nem sokat hepciáskodik. A kihallgatáshoz lekötözik egy székre, Weiss elküldené Sydet valahová messze, de a csaj inkább kérdezne Curtistől, ha már itt van. És választ kapunk a terhesség kérdésére is, négy hónap telt el Vaughn halála óta, így már érthető, bocs. Syd közli vele, hogy az ő férjét nyírta ki, és ha nem mondja meg, hol van Gordon Deane, akkor nagyon-nagyon ideges lesz. Miközben Marshall LA-ben a nirídiumot nyomozza, Syd elkezdi ütlegelni Curtist, de nem fejezheti be, mert kiderül, hogy az anyagot egy orosz reaktorból nyúlták le, de van még belőle bőven, egészen pontosan annyi, amiből kijöne 50 Hiroshima.

Dix meggyőzi Sydet, hogy a fickót valahogy el kell ereszteni, mert akkor elvezeti őket a hiányzó cucchoz, és ezt úgy oldják meg, hogy KémBarbie a székkel együtt kirúgja Curtist az ablakon, bele a csatornába, állat. Közben Curtis vérébe nyomkövetőt juttattak, így nem tud meglógni. KémFater Washingtonban keres magának egy új ügynököt, akit meg is mutatnak nekünk egy snittel később, éppen agyonverik egy kocsmában. Batlhazar Getty lesz az áldozat. Weiss és Syd semitmondó dolgokról beszélgetnek, míg várnak arra, hogy a nyomkövető (egy izotóp mellesleg) működjön végre. Weisst előléptették, mehet az NSA-hoz, hurrá, bár Syd szomorú, hiszen hiányozni fog neki, és így tovább. Elég már ebből. Hálistennek megvan Curtis jele.

Ugrunk egy szőke nőre, aki az előző rész végén hekkerkedett egy sort, és lám, Curtis hívja. Curtis repülőn van, megy éppen Észak-Koreába, a raktérben a nirídium. A terv: hőseink egy lopakodó bombázóval megközelítik a gépet, majd a levegőben átszállnak rá, mert ez így megy. Látunk már ilyet valami Steven Segal filmben asszem. Mind a hárman átszállnak a gépre, Dix, Weiss és Syd is, ez utóbbi nekilát a bombát hatástalanítani, Dix és Weiss megy a fedélzeti geciket elintézni. Ez nem megy könnyen, mert lebuknak kicsit, lövöldözés van, meg idegeskedés. Odalent Syd a detonátort keresi a bombán, ami kurvára nem bomba, hanem egy fickót lefagyasztva tároló izé!

Curtis pisztollyal fenyegeti Sydet, az meg valami csövet fog elvágni a fagyasztott ember tárolóján, ha nem ereszti le a fegyvert. Patthelyzet van, Syd azért kérdez párat, ki adta ki a parancsot Vaughn likvidálására? Curtis nem válaszol mert a gép megdől, mint debreceni részeg a videó presszó ajtajában, hiszen lelőtték a pilótát. Weiss megy vezetni (höhö, mint a Lostban), Syd meg fegyvert szerzett és csúnyán néz Curtisre, de nem lövi le - de nem is kell, mert a csávó kinyitja a raktér ajtaját, és önként kiszáll a mókuskerékből. Előtte még mond pár ilyen közhelyes dolgot, hogy akinek én dolgozok, az mindenütt elér engem, soha nem leszek biztonságban, tessék lelőni, stb. Nem baj, Curtis, eleve egy mocskos szemétláda voltál.

LA, KémFater összefoglalja, amit tudunk: a nirídiumot egy holttest hűtésére használták, akiről nem lehet tudni, hogy kicsoda. Biztos Rambaldi lesz. Syd szomorú, mert Curtis öngyilkos lett, és most kiborul. Nem tudom én ezt tovább csinálni, hiányzik Vaughn, satöbbi. Remélem, hogy egy epizód elég lesz erre a gyászra, mert unalmas. Az epizód végi zenés jelenetben megérkezik az új arc, aki Vaughn asztalát nézte ki magának, de Weiss elmagyarázza neki, hogy ezt nem kéne. És igen, elfogadta az előléptetést, ő is kiszáll a sorozatból ezek szerint? Dixon az utolsó pillanatban jő a hírrel, amit sejthettünk előre: a testet elvitték a raktárból, ahol tartották, helló. Syd hívja Rönét a jó hírrel, de feleslegesen, mert a manus nála van, ráadásul éppen kezd feléledni. Pénteken folytatjuk.

Címkék: alias
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anni* 2009.03.04. 17:27:33

Persze, hogy feltűnik a poci, a rész elején, vagy a múltkori rész végén volt egy "4 hónappal később felirat". Mikor megjelenik Syd a bárban.

Ja, és szerintem ez a: figyú, ott figyelnek engem, és most lebuktunk -dolog ritka egy übergagyi jelenet volt, még Alias -mércével is.

outlander 2009.03.04. 18:43:30

A hét beszólása sixxtől:
"Weiss megy vezetni (höhö, mint a Lostban)" :D

Ja amúgy előre kíváncsi lennék, hogy mi a véleményed az 5. évadról úgy általában, gondolom már végignézted eredeti nyelven

SANNA 2009.03.04. 20:00:45

nem tudom megérteni, hogy nagy hassal hogy tud így bunyózni, de komolyan, monnyuk ő Sydney Bristow, szóval lehet, hogy neki megy! :DDD

Dorkapa 2009.03.04. 21:04:14

Így terhesen talán vas esélye a gonosz ellennek legyőzni a szupernőt.
Mi lenne az alvilággal ha 1x összeállna Sydney Baeuerrel és Norris-szal? :)

Gabba 2009.03.05. 09:41:53

Vajon ki mozog a ládában? Bízom benne, hogy mégiscsak Vaughn lesz az, nehogy már apa nélkül nőjön fel Syd gyereke.

A Steven Seagal-os film a Tűzparancs volt (Executive Order), talán az egyetlen filmje, amiben féltávnál elhalálozik.

sélli_ 2009.03.05. 09:58:39

Jó kis rész volt, de azért 1-2 baromságot tényleg kihagyhattak volna. Az milyen már, hogy Curtis kidobja magát nemtomén hány ezer méter magasan a repülőből, a légnyomás hopp kiszippantja, DE a vele szemben álló Syd haja szinte meg sem rezdül...ejnye! Hiányozni fog Parkman...!

Gabba 2009.03.05. 11:28:15

@sélli_: mert Syd is Drei Wetter Taftot használ!

sélli_ 2009.03.05. 11:46:25

@Gabba: Jaaaaaaaaaaaaaaaaa! Az úgy más! :)
süti beállítások módosítása