Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x10 - Rossz vér

2009. március 03. 12:00 - Bedrock

Éjszaka, csendes utcarészlet a Sárgaház előtt. Valaki beszáll egy ott parkoló autóba, fejbevágódik, majd a kocsi füstölgő gumikkal elindul. Sárgaházban riadó, dúlás nyomai, szétszóródott gyógybogyók mindenfelé, ápoló a gumiszobában nyalogatja a sebeit, főcím.

Központ, Tim elmélyülten olvassa a kedvenc képregénye legújabb részét, miközben Tony provokálja, hogy húzzon be neki egy isteneset. Tim erre most tényleg nem vevő, Tony új célpontja az épp érkező Ziva lesz. DiNozzo szeretné végre letesztelni, hogy van-e már eredménye a sörhasra történő gyúrásnak. Szerinte a hasa kemény, mint a kő; úgy illik a fejedhez, csapja le a magas labdát McGee. Poénja nem marad viszonzatlanul, Tony szerint Tim azért nem meri megütni őt, mert az ütése csak madártollal való csiklandozásnak tűnne neki. Ziva lesz a vállalkozó szellem. Tim emlékezteti DiNozzo-t, hogy Houdini is így halt meg. Ziva, te ölted meg Houdinit? Lehet, nem emlékezhetek minden névre, jön kapásból a frappáns válasz. Szökött elmebeteg - lép be Jethro. Épp erre gondoltam, tromfol rá McGee.

Az ütésből végül csak egy alapos beijesztés lesz, menni kell a Bethesda kórházba. A szökött beteg Damon Werth felderítő tizedes, aki két hete érkezett haza Irakból. Miután puszta kézzel cafatokra tépte a kezeslábasát, az ablakon kiugorva lógott meg, elkötve egy autót tulajdonosával együtt, aki Adrian De La Casa, az ügyeletes dilidoki. DiNozzo fennhangon idézi Tommy Lee Jones eligazításának szavait a Szökevény című filmből, ami egy újabb strigulát ér a Ziva előtt még ismeretlen amerikai filmek listáján.

Érkezik Hawkins szenátor hiperaktív sajtófelelőse, Ray Vincent, aki elmondja, hogy a szenátornak három nap múlva ki kéne tüntetnie a hős tizedest az Ezüst Csillag érdemrenddel, ezért gyors munkát vár a csapattól. A tizedes katonai előmenetele kifogástalan volt, lassan érik az előléptetése is. Irakban elfogták az egységét, de ő megölte a vallatókat és megmentette három bajtársa életét, ezért "Tizedelő Tizedes"-nek nevezik őt (hasonló egyébként az epizód eredeti címe is...).

A doktor mobilját bemérve, a helyszínelő csapat kivonul a helyszínre, ahol kocsija csomagtartójában meg is találják De La Casát. Szökevényünk szépen bekamerázta a helyszínt, így már arcról is ismeri az üldözőit.

A doktor a mi dokinkkal együt elemzi a tizedes személyiségét és viselkedését, a beszélgetésen Jethro is jelen van. Amint kilép a szobából, DiNozzo jobbnál jobb hírekkel fogadná őt, ám hamar lelombozódik, amikor megtudja, hogy Gibbsnek nem fog újat mondani. A gyanú szerint a tizedes az egyik, jelenleg is kórházban lévő társát akarja megnézni. Doki szerint Werth valamilyen kiváltó ok hatására újra átél egy eseménysort, most éppen Stone őrvezetőt akarja újra megmenteni. Csapatunk a kórházba megy, ahová hamarosan megérkezik Werth tizedes is, fegyverrel a kezében... Gibbs meggyőzi őt arról, hogy őrizetbe kell venniük, de a csuklóján csattanó bilincs dührohamot vált ki belőle, és csúnya nagy bunyó kezdődik. Csak Ziva hatékony közbelépésével sikerül megfékezni a bivalyerős tizedest - igaz, csak egy orrtörés, egy vállficam és jónéhány kék-zöld folt árán.

Központ, Abby pánikol sérült kollégái láttán, de Ziva megnyugtatja, hogy a tizedes csak a kötelességét tette. Karen Sutherland, a Biotech kutatómérnöke feltűnően érdeklődik Gibbs-től a tizedes állapota és további sorsa felől. Gibbs kihallgatja a tizedest, aki elmondja, hogy tűkkel és tablettákkal kábítják őt, valamint Gibbs segítségét kéri. Doki és Abby Werth vér- és vizeletmintáját elemzi, a sérült McGee egy kólásdoboz kinyitásával bajlódik, belép az izgága sajtós, aki örül a minisztériumi parancsnak, hogy a tizedest a Bethesda kórházban kezeljék tovább. Doki tájékoztatja Gibbs-t, hogy a tizedest évek óta szteroidokkal kezelik, egyfajta kísérleti szuperkatonát csináltak belőle. Gibbs és DiNozzo meglátogatja Karent, de ő tagadja, hogy cége veszélyes kísérleteket végezne a tizedesen.

McGee talál egy anyagot Sutherlandről, amely világossá teszi, hogy ő igen érző szívű, és az érzésein keresztül talán lehet hatni rá. Most őt hívják be egy beszélgetésre. Bevallja, hogy az orvosi titkokat ingyenesen kiszivárogtatja több egészségügyi program számára. A bizonyítékokat tartalmazó pendrive-ot át is adja Gibbsnek, diszkréciót kérve tőle. Abby közben befejezte Werth tesztanyagainak elemzését: nem a Biotech juttatott szteroidokat a tizedes szervezetébe. Ha Werth emlékei visszatérnek, a kísérletek forrásának elárulásával veszélybe sodorhatja magát, meg kell tehát védeni őt.

Csapatunk újra a Bethesda kórházban, a szenátor sajtósa a folyosón próbálja visszatartani őket. DiNozzo "véletlenül" rátapos Vincent földre esett fülesére. A kezelőorvos elmondja, hogy Werth testéből megpróbálják kimosni a szteroidokat. Werth nem emlékszik, hogy ki adta be neki a szteroidokat, és egy újabb, jóval szerényebb dührohamot produkál. Az orvos szerint a tizedes túl nagy adag nyugtatót kapott, noha ő a helyes adagot írta elő. Az utasításokat az epizód elején már látott ápolónak kellett végrehajtania. Ő épp menekülni próbál a csapat elől, de Ziva pár jól irányzott rúgással és ütéssel gyorsan harcképtelenné teszi. Az ápoló - jó pénzért - rendszeresen visszaélt az általa beszerzett gyógyszerekkel, de azt tagadja, hogy ő adta volna be ezeket a pácienseknek.

Werth-nek minden álma az volt, hogy tengerészgyalogos lehessen, ezért ő kezelte magát a gyógyszerekkel. Kitüntetése elmarad, a szenátor nem mutatkozik egy ilyen emberrel. Gibbs előveszi a Tony fiókjában őrzött, számára értéktelen Ezüst Csillag kitüntetését, és a kórházban pihenő tizedes éjjeliszekrényére teszi, vége.

Címkék: ncis
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.03.03. 12:55:15

hát ez a gyors hogyvolt kellett piciny lelkemnek, szóval köszi.
A rész nem volt ám olyan rossz, Tony Houdinis és Szökevényes poénján mindig nevetek akárhányszor nézem meg a részt.

"puszta kézzel cafatokra tépte a kezeslábasát" hát mi mással!! ugyan kérem, hasonlókra csak Gibbs terminátor képes!

kimaradt a hogyvoltból, hogy nemcsak kezeslábasát, hanem az iraki túszejtőket is cafatokra tépte, mikor megszökött a kínzás után, erre már Zivának is csak wow volt válasza! Összességében jó rész volt! várjuk a következőt, és a kövi hogyvoltot is :-D

Llew 2009.03.03. 13:32:35

Az elején de jót röhögtem a poénokon. Meg mikor Tony betört orral pörög, aztán McGee megjegyzi, hogy kapott egy kis gyógyszert. Ziva meg milyen kis terminátor.

webmestar 2009.03.03. 16:36:20

jajaja, nagyon jó volt ez a rész a sorozatban is és a hogyvolton is xD

solol 2009.03.03. 22:09:38

Ja, amikor Tony megszólal miközben nézi a kezét:
"Jé, ujjak." :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.04. 09:43:13

Azért ezt a "Ziva nem ismeri az amerikai filmeket" témát szerintem egy kissé túlspillázzák. Az izraeli mozikban és tévékben talán nem játsszák őket? Mi se az USA-ban élünk, mégis leesett eddig Tony összes utalása...

Llew 2009.03.04. 11:02:54

@Fedor: Szerintem csak arról van szó, hogy mint mosad ügynök, valószínűleg nem moziba járással töltötte az idejét

mea 2009.03.04. 19:36:14

Én csak azt nem értem, hogy ha a cégnek semmi köze nem volt a katona "drogozásához", akkor a doktornő miért érdeklődött ennyire? Pusztán emberbaráti szeretetből akarta tudni, hogy mi van vele? És miért kellett olyan gyorsan visszavinni a kórházba? Abbyék "megsúgták" hogy tele van sztereoidokkal és sürgősen ki kell mosni belőle? Persze lehet, hogy csak annyi a bajom, hogy túl egyszerűnek érzem így a sztori lezárását. Azt hittem, hogy megint bealudtam az utolsó reklám alatt és lemaradtam vmiről, de most a hogyvolt is megerősített, hogy saját magát doppingolta...

SANNA 2009.03.04. 20:18:42

azért vitték vissza a kórházba, mert az a szenátor a PR-osától megtudta, hogy valami gond van a terminátorral, így ki kell szedni belőle, hogy mutatkozhasson vele a "díjátadón", nem pedig nyomozni kell az ügyében! A dokinő pedig gyanakodott, hogy a cégnél az emberi kutatásokat ilyen módon használnák fel, hogy élő terminátorokat csinálnak a tengerészgyalogosokból. Hát ennyi
süti beállítások módosítása