Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cobra 11 11x03 - Egy árny a múltból

2009. március 02. 14:37 - Sylba

Az egyik kedvenc részemről kell írnom az évadban, amiben a rossz végre megkapja a jutalmát, és nagyon sok információt megtudunk Chris Ritteről. Egyik szemem sír, a másik nevet, de hogy miért azt a hogyvoltomban kifejtem. A rész eredeti címe Nemesis, azaz bosszúálló angyal, szerintem találóbb név arra részre, amely egy benzinkútnál kezdődik, Semirék fej vagy írással próbálják eldönteni ki lesz a BMW ura a következő autózúzásig. Chris a nyertes, mire Semir velősen megjegyzi, hogy azért ki is takaríthatná az autót, hiszen Chris szemeteli tele. Chris azzal védekezik, hogy Semir kérésére éppen a dohányzásról szokik le, tehát inkább támogassa, ne bántsa. Egyetértek vele, hogy is áll már a bagó Chris szájában. Chris éppen statisztikákat mondd a csokievésről, amikor jobbról egy néger fiú nekiütközik, és leönti. Semir angol tudását fitogtatja, és kiderül, hogy a srác Csádból érkezett. Egy férfi parkol le melléjük, és barátjaként nevezi meg a csokifiút. Ám mikor franciául üvölti le a fejét, Chris rájön, hogy itt nincsen semmiféle barátság, itt bizony valami üzlet van. Chris az útleveleket kéri, ám fickónk stukkert húz elő. No ide kéne egy túsztárgyaló. Semir bevállalja a szerepet, és jelzi, hogy nem kéne senkinek megsérülni, így futni is hagyják a pártfogót. Semir a néger után ered, ám nem éri utol, így Chris mellé huppanva, elkezdik üldözni a menekülő négerpártfogót.

Semir nem érti, hogyan tudott Chris rájönni, hogy itt valami bűzlik. Chris egyrészt abból, hogy "told a fekete segged nigger" az ember a jóbarátjának nem szokott mondani, másrészt meg Chris a csokifiút kérdezte, hogy mi a főváros. Semir viccesen megjegyzi, hogy a föci volt Chris kedvenc tantárgya, de Chris annyit válaszol rá, hogy volt egy kollégája, aki odaköltözött. Semir lefekteti az alapszabályokat Chrisnek: ez az én kocsim, ha tönkre vágod jövőre sem kapsz autót, és persze egyetlen karcolás sem eshet rajta. A 7-es egység közben beszorítja az üldözöttet, aki meg fogja a géppisztolyát, és elkezd össze- visszalövöldözni, ami elől Chris sem tud kitérni, ezért sikerül tökre vágni Semir BMW-jét. Semir meg csak az autójával foglalkozik, ezért Chris rászól, hogy lőjön már vissza, hogy valami történjen is végre. A fickó két tűz közé szorul, ezért kiszáll az autóból, még lődöz néhányat vágtában, aztán elköt egy autót, ahogy Semir szokta (biztos nézi a Cobra 11-et) és indulna, ám nem néz hátra, ezért egy teherautó keresztülszáguld rajta, és a másvilágra küldi emberünket.

Az Örsön nem dicsérik agyon Christ, amiért hagyta Semir BMW-jét tropára lövetni, viszont megtudják, hogy Eric Talbotot üldözték, akit egyszer már a határon három milla euróval elkaptak. Chefintől Chris megkapja végre az új kocsijának a kulcsát, és a nyomozás Hartmutnál folytatódik. Hartmut nem talált semmi nyomot, viszont van egy mobil, ami segítségükre lehet. Chris hívja fel a számot, egy hotelban csöng ki, és rögtön adják is neki az úriembert, akit Eric hívott. Chris teljesen ledöbben, amikor meghallja a vonal másik végén a férfi hangját. Chris meg levágja a telefont, és futva távozik. Semir meg magyarázkodhat szegény, hogy már mennyire elege van a társa magánakcióiból.

A hotelba hajtanak, ahol Chris lezáratja a szobáját a fickónak, és elég furcsán viselkedik. Semir kérdőre vonja, és szeretné tudni, hogy mi is folyik igazából körülötte. Chris elmondja, hogy néhány éve volt egy társa, egy belga rendőr, aki kétmilliót érő nyers gyémántért feldobta őt. Christ megkínozták, kábítószerfüggővé tették, és lelőtték. Innen vannak a hátán a lövésnyomok. Chris Lemerciert védte a társát, ám az csúnyán elbánt vele. Elvileg meghalt, de Chris meggyőződése, hogy nem és most, hogy hallotta a hangját a telefonban, biztos benne, hogy nem tévedett. Hartmuték sajnos nem találtak semmi nyomot a hotelban, így Chris jó szokásához híven megint elviharzik.

Az Örsön Chefin a BKA egyik emberét, Strömert mutatja be Semiréknek, de Chris még a kézfogását sem fogadja el. Strömer nyomozott Lemercier után, és ő azonosította a fogsorát, amikor megtalálták Lemercier szénné égett testét. Chris annyit tud erre reagálni, hogy „tévedés kizárva, mi?” de Strömer megválaszol neki, hiszen Hitlert is ezzel az eljárással azonosították. Chris kezd kiakadni, ezért Strömer elmondja, hogy Lemercier szegényke rákbeteg is volt, így biztosan arra kellett neki az összeg. Tehát Lemercier tisztára van mosva, Chris meg nem tud semmit tenni, ezért látszólag elismeri, hogy a kemény hete után, lehet hogy tévedett, és nem meglepő de megint elviharzik. Chefin felfüggesztené Christ, hiszen nem ítél objektíven, ezért Semir bevállalja, hogy lesz ő majd Chris bébisittere, és felügyel rá.

Chris a feleségéhez megy, Beához, akitől megtudjuk, hogy ez az egész Lemercier ügy tette tönkre Chris életét, felesége inkább mással folytatta a közös életet, hiszen rájuk a beépített ügynöki munka mellett nem jutott már idő. Ráadásul fizikailag és lelkileg is nehéz időszakon ment Chris keresztül, ami most is látszik rajta. Bea kéri, hogy lépjen túl azokon a dolgokon, ami történt, és közli vele keményen, hogy semmi nem változna, ha bosszút állna Lemercieren.

Beesteledik, Chris cigire gyújt, és a gyógyszeres szekrénynél emlékezik vissza mi történt vele, ahogy kábítószerfüggővé vált, aranylövéseket próbáltak neki adni. Chris megfordul, és szembe vele Lemercier jelenik meg, elmondja, hogy orvosi papírokat nem nehéz hamisítani, hamis fogsort szintén, ezután lövéseket ad le Chrisre, ám szerencsére mindez álom volt, mert csörög Chris mobilja, és izzadtan egy szál alsónadrágban felkászálódik, csak Semir hívja. Chris érte megy, de azt még nem tudja, hogy a Mercijének az aljára a csokifiú este egy helyzetjelzőt szerelt.

Hartmutnál megtudjuk, hogy amivel Talbot lőtt fegyverrel az elvileg most Arizónában van hivatalosan. Chris ismerteti velünk a mechanikáját, hiszen hivatalos papírok szerint a fegyverek kint vannak, de fizikailag a csempészek valahogy mégiscsak meglovasítják őket. Brunns a hivatalos fegyverkereskedő, amint Chris meghallja a nevét, a szokásos módon jobbra elviharzik. (Kezdem megszokni.) Ódaúton, Semir vitázik Chrissel, nem nagyon hisz neki, pedig Chris figyelmezteti, hogy Lemercier nagyon profi, Semir meg viccelődik, hogy biztos lyuk van a tenyerén, meg vízen is jár. Brunns szereltette Chris Mercijére a helyzetjelzőt, így el is viharzik, amikor látja, hogy a Semir Chris duó a háza felé közeleg. Chris még bejut a házba a garázskapun keresztül, Semir Brunns Jaguárjának a nyomába ered. Közben a szokásos módon Semir elbeszélget magával a kocsiban, hogy miket fog Chris fejéhez vágni, a mostani kiselőadás, a társakról, a tervek megbeszéléséről és persze, hogy Chris önfejű és makacs. (Bár elég furcsa volt, hogy Chris Tom régi autóját kapta meg a nünbergi rendszámmal, és ebben a jelenetben Semir egy stuttgarti rendszámú Mercivel ment és ugye ugyanaz a helyzetjelző volt rajta. Így lehet ötleteket írni, hogyan történt ez meg.) Chris közben a házban találkozik Xolanival a csokifiúval, de valaki hátulról leüti, viszont Chris félkómásan is felismeri Lemerciert. Semir hiába üldözi Brunns, az lerázza, és sikeresen odaér egy felüljáró aljába a találkozójára Lemercierrel. Utóbbi aggódik, hogy Chris látta, de Brunns megnyugtatja, hogy Chrisnek senki nem hisz, így inkább az üzletre koncentráljon.

Az Örsön Brunns üldögél Chefin irodájában, és azt állítja, hogy Chris már többször is megfenyegette, amit persze Chris tagad. Viszont azt elmondja, hogy bár bizonyíték nincsen rá, hol vannak ilyenkor a kamerás mobilok? De Chris látta Xolanit és Lemerciert is Brunns házában. Chefin szabira küldi Christ, hiszen túlságosan elfogult az ügyben. Chris és Semir az irodába viharzik, ahol Semir számon kéri Christől, hogy miért nem mond el neki semmit, Chris meg rákontrázik, hogy benne nem bizik meg senki, neki senki nem hisz, és emelett olyan társat akar, akiben ő tudna bízni, tisztára, mint az oviban. Ja és persze a szokásos hiszti utána elviharzása is megvolt Chrisnek.

Semir már nem tudja, mit tegyen ezért Chris után ered, és egy elkeseredett kísérletet tesz, hogy megértse Christ. Chris meg folyton állítja, hogy ő látta Xolanit és Lemerciert is. Semir mobilja töri meg a veszekedést, mert szólnak Semirnek, hogy Xolani felbukkant, így meg is találják a benzinkútnál, ám csapdába csalták őket, Xolani felbukkanása, csak csali volt, hogy Chefin és az egész rendőrség előtt lejárassák Christ és hogy, végleg kiiktassák. Chefin kényszerszabira küldi Christ, aki erre közli, hogy kéri az áthelyeztetését. Semirnek egyetlen dolog van, ami miatt hihet Chrisnek, az a GPS, amit Chris kocsija alatt találnak. Semir miután kifaggatja Xolanit, és megtudja, hogy Chris végleg ott akarja őt hagyni, ezért elviharzik Beához.

Semir kijelenti, hogy szeretne Chrisen segíteni, ezért Bea elmesél nagyon súlyos dolgokat. Semir most tudja meg, hogy Chris nagyon erős nyugtatókat kapott, és hogy drogfüggő lett. Egyetlen ember segített rajta, Bernd Simon (ugye ő volt a Chris bejövős részben, akit kinyírtak a piros lámpánál), aki segített Chrisnek tisztává válnia. A beszélgetést Chris töri meg, akivel sikerül újra összekapniuk. Semir kiselőadást tart arról, hogy együtt tudják csak ezt a Lemerciert elfogni, és hogy szüksége van mindkettőjüknek a bizalomra. Semir hisz Chrisnek, mert Xolani viselkedéséből, és hogy hazudott neki rájött, hogy itt egy megrendezett helyzetről lehet szó. Együtt összerakják a képet a cél az, hogy Xolani az országot elhagyja, ezért elrohannak Hartmuthoz, hogy a csokifiú csomagját átkutassák. De hiába világították át többször a csomagot, és keresgéltek a vámosok, Chris mégis megtalálja a gyémántokat, az ásványvizes palackban. Hartmut szegényke meg csak tátog, hogy a feladvány ilyen egyszerű volt és nem ő jött rá.

Az utolsó jelenet volt számomra a másik szemem sír, mert ennyire Cobra részt elfordítani még nem hallottam, és megvágva is ritkán volt. Ezért maradok az eredeti verziónál, hogy mi történt és zárójelben leírom, hogy mi volt a magyar részben. A düsseldorfi reptéren vagyunk, Semir és Chris figyelik, ahogy Xolanit kísérik a repülőhöz. Lemercier és Brunns a kocsiból nézik, ahogy viszik a csokifiút. Megegyeznek, hogy többé nem találkoznak, és az utolsó fegyverszállítmányt pedig elsüllyesztik. (itt elég értelmetlen párbeszéd lett) Lemercier pedig felszívódik. Brunns viszont fülest kap, hogy a gyémántok, még sincsenek Xolaninál. A várakozás közben Semir faggatja Christ arról, hogy miért nem volt vele őszinte a drogügyben. Chris elmeséli neki, hogy Simon volt aki kiállt mellette és tudott a dolgokról, Semir viccesen megjegyzi, hogy mennyit ér meg Chrisnek a hallgatása. Xolani és a két rendőr megérkezik, Lemercier is felbukkan az ajtóban, viszont mivel Brunns figyelmezteti ezért üzlet ugrott és mindenki futásnak ered. Lemercier felfut a reptér kilátójába, Brunns meg fel/elmenekül a Jaguárjával a reptér parkolójába. Semir elköt egy Ford rendőrautót, és utána ered Brunnsnak. A hajsza a parkoló tetején ér véget. Brunns nekimegy teljes erőből Semir rendőrautójónak, de szerencsére Semir számított erre, ezért Brunns huzza a rövidebbet.

A rész legizgalmasabb pillanatait sikerült kivágniuk a vágóknak. Így nézzük mi is történt vágatlanul. Lemercier felfut a reptér kilátójára, Chris utána. Lemercier eldobja a pisztolyt, Chris meg rászegezi az övét. Ezt Semir meglátja, és átfut Chrisékhez. Mivel Lemercier tudja, hogy most bosszút fog állni rajta Chris, ezért próbálja győzködni, hogy ne tegye, de Chris hajthatalan. A német eredetiben volt egy bejátszás a hatás kedvéért még arról, hogyan kínozták Christ, és mi járhat Chris fejében. Lemercier próbál rá hatni, hogy már semmit nem változtat, meg ha megöli, és hogy nem hiszi hogy ez az élete Chrisnek. Semir érkezik, aki elhajtja a rendőr társait a túloldalról, hogy nincsen semmi baj. (A magyarban Brunnsról volt szó.) Semir kérdezi, hogy akkor hogyan tovább. (Igaz társam szól a magyar verzió.) Lemercier eléggé berezel mert kiabál, hogy ez gyilkosság, amit most Semirék tesznek. Semir meg visszakiáltja, hogy és amit maga tett vele? Tedd azt, amit kell, én a társad leszek bármiben. (Bízok benned társam.) Semir elindul háttal a két férfinak. Chris térdre kényszeríti Lemerciert, és jön a védőbeszéd, már csak ez mentheti meg, semmi más. Lemercier elmondja, hogy nem magáért tette, hanem a családjáért, hiszen neki is van családja, ugyanúgy, mint neki: Xolani, az anyja, a lánytestvére. Meg is hatódnék, de emlékeztessük magunkat, hogy ez a Lemercier azért eltapsolt két millát úgy, hogy azért cserébe Chris bukta a házasságát, az életét, és még rehabra is mehetett. Chris lő. Semir ijedt arccal hátranéz, látja, hogy társa okosabb volt, és ezzel nagyobb bosszút adott, mint ezt gondolná.

A záró jelenetben Chefin vége is vet Chris szabijának, hiszen megtalálták a fantomot, ezért már vár is a sok-sok munka Semirékre.(mégegy Herr Ritter és elsírom magam.) Chefin bocsánatot kér, hogy nem bízott benne. Ez Chefintől elég meglepő viselkedés, hiszen őt a bizalmatlan oldaláról nem ismerjük. A zárómondat Christől származik: Kösz társam. Jövő héten folytatódik a Semir Chris páros összecsiszolódása. Megéri olvasni.

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mándruc 2009.03.02. 20:12:29

Hú, ez tényleg nagyon pörgős rész volt, Chris eléggé felrázta a sorozatot az eddigi szereplésével. Akkor most megvan a magyarázat arra is, miért cigizett annyit :) Nem értem, miért kellett kivágni a visszaemlékezős részt a végén, meg így elszúrni a fordítást, bár ez jellemző a retekklubra... Kicsit kárpótolt azért, hogy Chris volt félmeztelenül is, és még a haja is jó volt :)
Köszi a HV-t Sylba! Hartmuth hangja még mindig Seszták Szabolcs volt? Miattad már mindig ezt figyelem :) De most nem hasonlított annyira szerintem.

mándruc 2009.03.02. 20:13:49

Ja, és még annyit, hogy tényleg, Engelhart eddig még mindig a beosztottjai mellé állt a leglehetetlenebb dolgokban is, most fura volt nagyon, hogy nem hitt Chrisnek, remélem ez nem lesz tartós nála...

voelgyi 2009.03.03. 10:03:49

Jó volt Sylba, kösz a hv-t. A vége kissé kusza lett, de így akkor már világos.
Én úgy emlékszem, hogy volt amikor a főnök már felfüggesztette Tomot (vagy Jant, vagy mindkettőt) is. Tán akkor is amikor Tom apja volt gyanúba keverve.
Engem kissé zavar ez az "ismerjük meg Chris múltját" történetszál, nekem bőven elég volt, hogy egyszer csak feltűnik egy bicajos "hülyegyerek" :-)

Sylba 2009.03.03. 13:28:58

@mándruc: Igazából minden társa SEmirnek új hangulatot hoz a sorozat életébe. Chris is. A posztot szivesen. :D Folyt köv jövő héten. De két hét múlva nem lesz rész. :( Nálam nem Chris a favorit társ de majd ez elválik miért. Annyit elárulok, hogy nem Chris lesz Chefin kedvence sem. Összeségében egy olyan társat akartak Semir mellé aki végre nem tapasztalatlan, mint Jan vagy nem olyan mint Tom, hanem egy erős egyéniséget, ami ugye Andrénál sem volt nyerő. De majd meglátjátok. A részek nagyon arik, Semir kivirult Chris miatt, jó páros lesz.

Sylba 2009.03.03. 13:34:42

@voelgyi: Szivesen. Nem tudom hogy az lett kusza amit irtam, vagy a rész vége. Mert én azért írtam le az eredeti változatot, mert mikor előszőr láttam bevallom a hátamon a szőr felállt. De így magyar verzióban sem a zene nem lett kiemelve, meg igazából a fordítás sem lett ütős. Mert nem nagy szavakat mond Semir sem, csak határozottan kiállt az igazáért.
A felfüggesztéses dologról annyit, hogy Chris a sori menete szerint kb egy hete lehet az örsnél, tehát neki elég gáz szerintem hogy már felmentették, igazából azért is mondta Chefin, hogy nem ismeri őt. Igazából Chris maga alatt vágja a fát, de aztán meg majd elválik ( nem lövöm le a poént ) hogy tud-e alkalmazkodni. De nem árulok el nagy titkot, hogy kénytelen lesz.
A Chris előélete szál még fog bonyolodni, ez neked tudom nem jó hír, de ugye az új társsal egy új élethelyzetet is akartak teremteni. Chris aki a munkájáért mindent feláldozott, ez valljuk be elég életszerű.

voelgyi 2009.03.03. 13:49:46

@Sylba: maga az rtl-en adott rész vált kuszává a végére
Persze, ha ilyen előzmények után nem adnák Chris előéletét, akkor biztos azért nyavajognék :-)
Azért remélem, hogy Hottéék azérz az évadban több szerepet kapnak, mint most az utóbbi 2 részben volt

Johnny336 2009.03.03. 23:08:14

Tom jó szereplő volt, de akkor is Andrés részek voltak a legjobbak.

Egyébként nem láttam a részt. Tehát lő egyet az új srác. Lelőtte a volt társát, vagy csak börtönbe juttatta? (A fantom megtalálás ezt sejteti nekem...)

mándruc 2009.03.04. 07:27:33

@Johnny336: Nem lőtte le végül persze.

Sylba 2009.03.04. 07:59:09

@Johnny336: Szioka, nekem is André és Jan volt a favorit. Andrésok azért voltak jók, mert sokszor a városban játszódtak. Igen börtönbe jutatta végül, bár szerintem elég béna lett a vége. MErt én azért elvártam volna Christől, hogy azért picit elégtételt vegyen. pl beboxol neki stb

Sylba 2009.03.04. 08:01:40

@voelgyi: A Hottéékat alakító szinészek más sorikban és színdarabban is játszanak, főleg ezekben a részekben. De lesz szerepük. Inkább Hartmut lett mellékszereplő, ő például többet szerepel a jövőben.

mándruc 2009.03.04. 08:13:33

Hurrá, Hartmut olyan aranyos :) De Hotte és Dieter is nagy kedvenceim, jók azok a részek, mikor ők vannak a középpontban, pl. mikor egyszer elrabolják Dieter fiát. Meg hogy Hotte mindig eszik valamit :)

Sylba 2009.03.04. 13:29:59

@mándruc: Nagyon jo a karakterük, de ajánlom ha van német adód más filmeket nézni pl Dieterre:)l ( SAT1-en fut a Plötzlich papa aminek a főhőse elég ismerős lehet:) meg ebbe van Dieter. Meg régen volt egy sori, Dieter még kettyosabb mint a Cobrában:D
Harti meg hát Harti. Ő marad az okos fiú.
süti beállítások módosítása