Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x15 - Bulletproof

2009. február 28. 10:00 - missparker

Gyerekkori videó, Jarod kacsákkal kísérletezett, a család nem fogadta be az idegen fiókát. Már akkor is azt fejtegette, hiányozna-e valakinek, ha ő eltűnne a Központból. Mint tudjuk, meglehetősen hiányzik, de nem éppen ilyen ragaszkodásra vágyott, amilyenben része van. A kísérlet tanulsága szerint a családi kötelék, a vér szava megtörhetetlen. Napjainkban Missék törnek be egy elhagyatott texasi tanyára, az épületet lőgyakorlatra rendezték be. Broots képét Miss simán főbe is lövi. Jarod hagyott pár könyvet a városi harcról, még Miss ezekkel foglalkozik, Sydney talál egy neki címzett borítékot, a benne lévő infó megzavarja.

Jarod túszmentő akciót vezet, a két rablót elkapják, az áldozataik sértetlenül megússzák. Másnap a munkatársaival grilleznek egy parkban, egy lövöldözésben meghalt kolléga, Daniel Lange hadnagy helyére vették fel, nehéz dolga lesz. Jön egy unszimpatikus nyomozó, szerinte Dan őrült volt, nem hős, bevetette magát a lövész és egy másik zsaru közé. Stephens őrmester neki is megy a fickónak, Jarod szedi szét őket. Ez a vita Dan gyerekei előtt zajlott, a nyomozó tényleg egy bunkó. A piros füzetben Danről gyűjtött újságcikkek, nincs meg a gyilkosa.

Sydney az irodában egy aranyóra fölött révedezik, a felirata 'Szeretlek. Michelle'. Én is szeretlek. Brootstól kér segítséget, meg kell találnia Michelle-t, de maradjon köztük. Hogyne Sydney, én is megbízok magában, meséltem Miss Parkerrel kapcsolatos álmaimról. Miss hallgatózik, később Brootstól elkéri a Sydneytől kapott papírt, és jelzi, hogy baromi kíváncsi, miről álmodozik Broots. Emberünk megsemmisülve néz maga elé.

Lőgyakorlat, Mooney kolléga hibázott, Jarod természetesen nem. A kollégák dicsérik, a megfelelő szimulációs eljárást választotta. Igen, a szimuláció a specialitása, ez még most is súlyos poén. De az eset mégis elgondolkodtatja Jarodot.

Mooney-t megviselte a hiba, még emlékszik a napra, mikor Dan meghalt, nem csoda, alig két hete volt. Jarodra rájön a pszichológuskodhatnék, Dan azért halt meg, hogy megmentse az életét, Mooney biztos bűntudattal küzd. Elmeséli az esetet, bankrablókat üldöztek, bemenekültek a közeli görkorcsolyapályára, fentről lőttek rájuk. Mooney-t eltalálták a lábán, Stephens és Cooke fedezéket kerestek. Láttad őket? Nem, de ez a szabványos taktika. De látta a lövészt, felállt a fényben, miután Dan összeesett, páncéltörő lövedék találta el a mellényét, ezt maguk közt csak rendőrgyilkos golyónak hívják.

Broots Michelle nyomára akadt, Missnek jelent először. Vannak infók, de nem igazán használhatók, a nő rendesen eltűnt, amikor újra felbukkant, már más vezetéknéven. Miss azt a feljegyzést akarja, amit Jarod küldött Sydneynek. Broots tiltakozik, de Miss úgy néz rá, hogy gyorsan feladja ellenállását.

Jarod végighallgatja Dan-ügyének rádióadásait, Dant a diszpécser, Liz próbálta szóvaltartani, semmi konkrét. Egyelőre. Utolsó szavaival a fiaitól búcsúzott, ez sokkolja Jarodot. Kérdezzük Lizt, Jarod ráhibázott, Dan szerelme volt, miután a felesége meghalt. A fiúk gyermekotthonban vannak, mert Dan szüleit még nem érték utol, európai körúton vannak több hónapig. Dan említett egy Petrovka nevű férfit is, aki a rendőrgyilkos lőszert árulja. Jarod el is ereszt egy telefont valakinek oroszul (miért pont oroszul ne tudna, ugye?). Petrovka az orosz maffia helytartója náluk. Fantomkép is van, biztos ő az, Liz sokszor hallotta ezt a nevet, mielőtt Dan úgy döntött, elhagyja a csapatot. Miii? Igen, az utóbbi időkben távolságtartó volt, azt mondta, kiégett.

Broots tovább kutatott, jelent Missnek. Hivatalos adatbázisokban semmi, ki tud így eltüntetni egy embert? A Központ. Michelle pszichológus volt, Sydneyvel a Kaméleon-projekten dolgozott. Mit rejtegetsz még, Broots? Mostmár mindegy, tálalj ki teljesen, így is, úgy is megvetendő vagy. Együtt mennek kutatni a feljegyzés után, egy születési anyakönyvi kivonat. Az anya Michelle, az apa ismeretlen. Sydney? A gyerek neve Nicholas, 8 hónappal Michelle távozása után született. Mi van a felszín alatt? Hogy függ ez össze Jaroddal? Broots maga alatt van, ő nem áruló, Miss biztatja, dehogynem.

Jarod Lizzel szemléli a görkoripályát. Milyen fegyvereik voltak a SWAT-osoknak? 9 mm-esek és karabélyok. Minden golyónyom egyforma, ez hogy lehet? Cooke szerint nagy tűzharc volt, ehhez képest alig van golyónyom. Mesterlövészek, miért nem találták el a lövész fedezékét? Az összes golyó előtte csapódott be. Mert talán nem is volt lövész.

Jarod feltöri Dan szekrényét, éjjellátó, rádióadó, diktafon, kazetta nélkül. Egy kulcs, a polc aljára ragasztva, ez már érdekes. Törjük fel az autóját is, a cél szentesíti az eszközt. Egy kiskoffer, a kulcs nyitja, benne a kazetták. Hangos napló. Dan társai Petrovkával üzleteltek. Remélte, hogy nem sérül meg senki, amíg gyűjti a bizonyítékokat, át akarta adni az államügyésznek. Te már elkéstél Dan, de Jarod nem fog.

Sydney elmegy Michelle-hez, tisztázzák a múltat. Sydney annyit látott, hogy Michelle nyom nélkül eltűnt, csak az órát hagyta.

Michelle megtudta, hogy terhes, de megjelent nála egy ismeretlen férfi, nem hagyott választást. A Központ áthelyezte, a gyereknek letétbe helyeztek egy tekintélyes összeget, Sydney-vel többé nem találkozhatott. Sydney-t semmivel sem akarták megzavarni a Kaméleon-projekt miatt, egy saját gyerek igencsak zavaró lett volna. Szóval, ha Michelle nem akarta, hogy Sydneynek baja essen, el kellett tűnnie. A fia születése után találkozott valakivel, összeházasodtak, Nicholas úgy tudja, ő az apja, nem is mondják el neki soha az igazat. Nagy jövő előtt áll, jelenleg kezdő tanár, ne tegyék tönkre az előmenetelét az igazsággal. Búcsú, az üzenet az órán még most is igaz. Később Sydney meglesi fiát a ház előtt, az egész jelenetet pedig Miss figyeli távolról.

Jarod is tovább kutatott, Stephens, Cooke és Mooney még Dan érkezése előtt építette ki a kapcsolatát Petrovkával. Minden fülesért busásan fizetett. Dan nem akart beszállni, ezért ölték meg. Jarod bosszút ígér Liznek, 3 emberrel egyszerre hogy fog elbánni?

Fel kell rá készülni rendesen: fegyverekkel matatni, művért locsolni, helyszínt előkészíteni. Sydney berágott a Központra, pakol. Miss szól, hogy tud mindent. Sydney toporzékol, ellopták az életét. Ahogy Jarodét, Angeloét, és Missét. Kis győzködés, csak ne menj sehová, Syd, mert akkor sosem tudod meg, ki tette.

Este, rádión érkezik a hír a csapathoz, hogy láttak egy gyanúsítottat, a személyleírása illik Dan gyilkosára. A csapat meglepődik, különösen, hogy a helyszín a görkoripálya. Jaroddal az élen kocsiba vágják magukat. Találnak egy nyitott autót, tele vérrel. Jarod előremegy, a többiek utána, fedezni, de megbeszélik, nem tetszik ez nekik. Jarod eltűnik. Egy lövész lő rájuk, pont, ahogy mesélték. Hiába is viszonozzák a tüzet, vaktöltény az összes lőszerük. Jarod fejükre olvas mindent, sőt van nála pár darab rendőrgyilkos lövedék is.

Mooney mentegetőzik, Stephens ötlete volt. Stephens fenyegetőzik, ha hibázol Jarod, meghalsz. Jól van, Liz, mindent vettél? Igen. Stephens előránt egy privát fegyvert is, abban éles lőszer van. A többiek lebeszélik a lövésről, ne súlyosbítsa a helyzetet.

A gyerekekhez megérkeztek a nagyszülők, elviszik őket Seattle-be. Jarod intézett egy diszpécseri állást ott Liznek, hogy közel legyenek egymáshoz.

A gyerekekkel megígérteti, hogy sosem felejtik el, mennyire szerette őket az apjuk.

Sydney nem bírja ki, hogy ne beszéljen Nicholas-szal, megkeresi a munkahelyén. Élvezd az életet, tanítsd a fiatalokat, ez fontos. A fia nem tudja mire vélni a tanácsokat, de köszöni. Megcsörren a telefon, Jarod az: látja már, hogy nemcsak a vér, a szeretet is összekötheti az embereket.

Címkék: a kaméleon
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása