Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 3x04 - All In The Family

2009. február 25. 09:05 - Sangria

Kedves nézőink, következik a Dexter című romantikus családi sorozat következő epizódja. Az előző részek tartalmából: kiderül, hogy Rita terhes, eldönti, hogy megtartja a babát, végül Dexter is megbékél leendő apaszerepével nagy nehezen. Ezek után még mi lehet az a dolog, amit erre a részre tartogattak a kedves készítők, mert én már el sem tudom képzelni. És hopp, meg is van: Dexterék még nincsenek megesküdve, amire a kis Astor hívja fel mindnyájunk figyelmét, mikor közlik vele leendő kistestvére hírét (bár Cody jobban örülne egy kiskutyának). ”Mért is ne?”- kérdi Dexter Ritától, merthogy magában hirtelen kiötlötte, hogy a házasság meg a család jól mutatna a profiljában. „Végülis nem ez a legrosszabb ötlet a világon”. Rita viszont nincs túlságosan meghatva a hirtelen jött leánykéréstől, és akárhogy is, be kell vallanunk, hogy jogosan.

A kis család azonban most vendégségbe hivatalos Miguelékhez, nos ott talán történik valami érdekes is, Ramon ugyanis szemmel láthatólag ideges, fel-alá járkál meg Freebo-ról motyog, miközben Miguel próbálja megnyugtatni. Dex a háttérből érdeklődéssel figyeli az eseményeket, ahogy mi is is figyelnénk, ha Rita nem kezdene el arról beszélni Dexternek – megjegyzem továbbra is jogosan - hogy mért így kérte meg a kezét. És Ritának nem elég, hogy a baba miatt meg miegymás. Nem megy férjhez addig ugyanis, amíg nem bizonyosodik meg arról, hogy Dexter igazán szereti. De hogy színlelhetne igaz szerelmet valaki, akinek foglama sincs, hogy az milyen érzés – kérdi magában Dex, tehát úgy tűnik, Dexternek ez lesz az eheti feladata. Többek között, Miguel ugyanis arról győzködi Dextert, hogy mondják el Ramonnak, hogy Freebo meghalt, mert akkor biztos megnyugodna. Ám Dex válasza egyértelmű: Nem. Úgy tűnik viszont, Miguel nem nyugszik ebbe bele, hát kell, hogy legyen mód, hogy Dexter felnyissa a szemét Ramonnal kapcsolatban.

Dexnek végre dolgoznia is kell: egy fickót agyonütöttek egy márványszoborral, és a menyasszonya ül ott elhűlve, véres ruhával, merthogy el sem akarta engedni a holttestet. Ilyen lehet az igaz szerelem, gondolja Dex, és figyel is nagyon a csajra, ahogy a vőlegényéről beszél, hátha hasznosíthat valamit belőle Ritánál. A meglepetés viszont itt egyértelműen Quinn, aki hihetetlen (ámde nyilvánvalóan megjátszott) empátiával meggyőzi a csajt, hogy adja át szeretett szerelme kedvenc, véres sapkáját a rendőrségnek A gyanúsított egyébként a helyi betörő, az erkélyajtó felfeszítésének módja és a személyleírás a lánytól is egyértelműen rá utalnak, bár igaz, hogy gyilkosság eddig még nem volt a számláján.

Ritát közben kirúgják, mert - szintén teljesen jogosan - leribancoz egy ribancot, ja bocs, vendéget, meg amúgy is túl sok időt tölt mostanában a vécében ahelyett, hogy a munkáját végezné. Ramon pedig tovább idegeskedik, tehát piál. Dex viszont úgy tűnik készen van a Ramon-távoltartó tervvel, ugyanis - micsoda véletlen – pont oda megy kajáért, ahol Ramon található és iszogató. Igazi idegesítő haverkodós stílusban szóba is elegyedik hát vele, aki viszont nem igazán van beszédes kedvében, azt mondja Dexnek, hogy ne avatkozzon az ő és Miguel dolgába. Dexet azonban nem lehet meggyőzni, hiszen Ramon komával ellentétben Miguel már lezárta magában az Oscar-ügyet, bár Dex biztos csak félreértett valamit.

LaGuerta az este felkeresi Miguelt az irodájában, és kérdőre vonja Chicky Hines miatt. Miguel azonban tussol, meg felhozza Doakes-t, hogy Maria biztos őmiatta viseli a szívén szegény Chicky ügyét. Maria ezt még lerázná, ám Miguel mosolyával meg ahogy a barátságukra hivatkozik nem tud mit kezdeni egyelőre, nőből van, Miguel meg biztos jó pasi. Úgy tűnik Miguel majdnem célt is ért, hiszen másnap LaGuerta arról kérdezi Angelt, hogy igazából miért is hittek egy drogos tanúnak, de Angel biztosítja, hogy az alibi bombabiztos, és hogy azzal, hogy szólt Miguelnek, Maria mindent megtett. Maria azonban nem így gondolja: miután az alfa próbálkozása csődöt mondott, felkeresi Chicky Hines ügyvédjét, Ellent, a 40-es, egyedül élő, kissé slampos, ámde nagyon határozott csajt, akivel úgy tűnik, régi barátnők. És átadja Ellennek a bizonyítékokat, amelyekkel Chicky tisztázható lenne. Ezekután biztos, hogy Miguel nem akarja majd feleségül venni, és mint rendőr/hadnagy is eléggé megütheti a bokáját, de a lelkiismerete legalább tiszta marad. Riszpekt.

Vissza az őrsre: Fionából, a halott pasi menyasszonyából próbálnak valami értelmeset kiszedni a gyilkossal kapcsolatban, akit ugye látott állítólag, ám nem igazán megy, a nő csak sír, meg Jacket emlegeti. Amit eddig sikerült megtudni, abból minden jel a betörőre utal, de részleteket hiába próbál megtudni Debra. Ekkor újra megjelenik Quinn, a hős lovag, aki egy pohár kávéval meg kedves szavakkal megnyugtatja a csajt, talán most már valami hasznát is tudják majd venni. Debra álla meg a földön, most akkor jó fiú-e ez a Quinn vagy rossz? Este még Antonnál is érdeklődik róla a klubban, ám Anton csak annyit mond, hogy amikor ő bajban volt, Quinn segített belőle kikecmeregni, plusz ha Quinn nem lenne, ő és Debra nem iszogatnának együtt éppen, ami nagy kár lenne.

Végre arról is van infó, hogy Angel hol tölti az estéit, és ideje is volt, hogy ezt megtudjuk: hát kurvázik a szentem. Ma este azonban úgy tűnik pechje van: az aktuális maca ugyanis egy beépült rendőrnő, aki meglátja Angel jelvényét, hát ő is megmutatja neki a sajátját, majd nagy megjátszott ordítozás közepette otthagyja. Angel nem így képzelte az estét, és izgulhat is, mert ebből könnyen baj lehet. Szerencsére nem sokáig kell izgulnia: másnap fel is keresi az őrsön a kurvát játszó rendőrnő, akinek feltett szándéka, hogy feladja Angelt, mert a gyilkosságiaknak volt már elég bajuk nélküle is. Ám Angel szerencséjére baromi szimpatikus, és sikerül neki olyan beszédet lenyomnia a válásáról, a kislánya elvesztéséről, a magányosságáról, a szeretetéhségéről, hogy a csaj megkönyörül rajta, csak nehogy ez még egyszer előforduljon.

Estére Dexter áthívja Miguelt, hátha sikerül tőle tippet szereznie a lánykéréssel kapcsolatban, ám az nem túl sok segítség, hogy Rita szívén keresztül próbálkozzon. Persze azért csak úgy mellesleg megemlíti a Ramonnal való találkozását is, ami gondolom ugyanolyan fontos neki most. Aggasztja ugyanis, hogy Miguel mennyit árult el Ramonnak közös kis titkukból, ám Miguel nem mond semmit Ramonnak, amíg Dex jóvá nem hagyja. Ám azt jó lenne mielőbb. Dex viszont nem így gondolja, ezért hát Ramon másnap beállít az őrsre tajtékozva, és leordítja mindenkinek a fejét, hogy hogy a francba nem találják az öccse gyilkosát. Merthogy őt négyszer is hívta valaki, hogy Freebo még mindig Miamiban van. Ja, a hívások névtelen voltak. „A csudába, csak nem elfelejtettem megadni a nevemet?“-gondolja Dexter az ablak mögött sunnyogva.

Vissza a szerelmetes leányzóhoz: Dex kideríti a vérnyomelemzés során Debra segítségével, hogy a tettes nem lehettett 180 centi magas, mint a helyi betörő személyleírásában szerepel, sokkal inkább akkora lehetett, mint Debra. Vagy, mint Fiona. Bingó. Akkor hallgasssuk ki a csajt újra, by Debra, akinek a türelme gyorsan elfogy, és mikor üvöltözni kezd a csajjal, hogy vallomásra bírja, Quinn kiküldi és csinálja ő, a maga mézesmázos, gyengéd, törődő, álságos, ám nagyon profi módján. Végül aztán sikerül is kiszedni a csajból, hogy valójában ő ölte meg a „vőlegényét“ (akivel igazából még csak nem is jártak), hogy megőrizze a szerelmüket. Debra viszont megvezetve érzi magát Quinn által, aki az elejétől fogva sejtette, hogy a „menyasszony“ volt a tettest, ám Debrát nem avatta be, mert félt, hogy a lány mindent elrontana hirtelen természetével. Személy szerint én itt és most azt gondolom, hogy Quinnek igaza volt, ám Debra nem méltányolja a dolgot egyáltalán. És akkor itt az alkalom, hogy ismét bepróbálkozzon kedvenc szereplőm, Yuki, aki, miután egyfolytában sms-ekkel és hívásokkal bombázta, most élőben is megjelenik, és próbálja Debrát Quinn ellen uszítani, aki mint ahogy épp be is bizonyította, egy megátalkodott cselszövő, aki eléri, hogy az ember megbízzon benne, aztán gátlástalanul kihasználja. Debra, aki jelen pillanatban osztja ezt a véleményt Quinnről, úgy tűnik, meginog egy pillanatra, ám végül csak szó nélkül elhajt.

A megátalkodott cselszövő itt és most egyérteműen nem más, mint Dexter: Miután tovább zaklatta Ramont névtelenül, hogy látta Freebot, és hogy találkozzanak este további részletek megvitatása végett, szépen besétál Miguelhez, hogy gondolkozott a dolgon, és tényleg mondják el Ramonnak Freebo meggyilkolásának részleteit. Miguel nagyon örül, hívja is Ramont azonnal. Csakhogy Ramon épp a bárban leledzik, ahova Dex csalta, és mivel nem jön a fickó, aki Dex volt, és aki miatt idejött, ezért jól berúgik, és mint ilyen, igen agresszív. Mikor érte mennek a bárba, Ramont nem sok választja el attól, hogy jól behúzzon valakinek, hát Dex segít is ezen: halkan szól a biztonsági őrnek, hogy tapizott egy hölgyet, meg fegyver is van nála, hát könnyen kiprovokálódik a bunyó. Dexnek nem igazán szerez örömet, hogy ilymódon kell manipulálnia Miguelt és Ramont, ám ez még mindig jobb, mint a szokásos módszere, gondolja. És nincs mese, ezzel egyet kell értenünk.

Másnap reggel a tengerparton találkozik Dexter Miguellel, aki most már maga is ráébredt arra, hogy Ramon nem megbízható, tehát nem oszthatják meg vele a titkot. Dexter fellélegezhet tehát, ám Miguel ezentúl csak egy emberben bízik: Dexterben, és természetesen azt szeretné, ha Dexter meg őbenne bízna meg. Dexter leginkább azt szeretné, ha végre nyugton lenne hagyva, ám most Miguelt elnézve tényleg megfontolandó lenne, hogy Dex felfogadja barátnak.

Az utolsó jelenetet ma igazán nehezemre esik leírni, de azért muszáj: Este Dex mindenféle bejelentkezés nélkül beállít Ritához, azzal a céllal, hogy megejtse a tökéletse lánykérést, és lőn: Elmondja, hogy az élete egy megválaszolatlam kérdés volt, amíg Rita meg nem jelent, és bárhol is van, érzi őt, és a gyerekeket, hogy őáltaluk lesz valóságos, és innen tudja, hogy feleségül akarja venni Ritát. Meg hasonló klisék, amiket Dex a rész folyamán ollózott össze innen-onnan, de basszus: olyan hatásosan adja elő, hogy Rita könnyekben tör ki, és én is, és Cody bólogat bőszen, és még a kisbaba miatt újabban igen durcás Astor is rábólint a dologra. Rita tehát igent mond, ők négyen átölelik egymást, és hát Dex, Dex pedig elégedett lehet, hiszen a szerep, amit épp most játszott el, remélhetőleg végigkíséri egész hátralávő életén.

Címkék: dexter
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszy 2009.02.26. 09:01:40

Imádtam, ahogy Dexter a végén boldogan magához öleli a kis családját, fergeteges!

Gabba 2009.02.26. 09:16:45

Volt még egy jó rész, amikor a WC csésze mellett lelkizik Dex és Rita, és Rita egyszer csak behány a fajanszba. Dex: Nem értesz ezzel egyet?

báró Csekonics 2009.02.26. 10:06:40

Gabba 2009.02.26. 09:16:45

Az nagyon komoly volt!

Emanuelle 2009.02.26. 11:16:25

A történet szempontjából lényegtelen, de Masuka hatalmas arc. Amit a fánkokkal művelt...
És a múltkor is, milyen újságcím már,
hogy Heti Halottkém?:-))

Mivel pedig Debrát jó pár rész óta nem döngette meg senki, lehet szavazni:
szerintetek Quinn vagy Quinn spiclije
lesz a befutó egy orbitális szexre?

Gabba 2009.02.26. 12:14:34

@Emanuelle: mivel olyan szépen énekelte róla Anton, hogy "puta flaca mala", én rá tippelek.

mándruc 2009.02.26. 15:00:47

Hát. Én Rita picsogó magatartása és számomra kiakasztó arcszerkezete miatt hagytam abba a sori nézését. Azért a HV-kat mindig elolvasom, de a Ritás képek ígyis mindig megborzongatnak egy kicsit. :)

Emanuelle 2009.02.26. 15:01:27

A 18-as karika esetleg egy hármas befutót is kibírna. Nekem spec.
mindkét pasi bejön, lehet nem tudnék
hirtelen dönteni:-)

Emanuelle 2009.02.26. 15:03:50

Na igen, Rita... Nála szerintem a szinkron is tesz eggyel a lapátra, nekem mindig egy hospice ápoló ugrik be
ettől a nyugtató, simogató hangról.

martiniorange 2009.02.27. 00:11:06

Noháááát, szerintem olyan kis bájos Rita... :) Nem is gondoltam, hogy valakit irritálhat.
Nekem Debrával voltak hasonló problémáim az elején (elharapja a szavakat, seseggesemmelle, görbén tartja magát, stb) de aztán megszoktam szegényt :D
Masuka tényleg jó arc ;)

Lencse. 2009.02.27. 17:04:36

Már nem azért, de létezik olyan Dexter rajongó, aki nem üvöltött a fájdalomtól az utóbbi két résznél (főleg ez az utolsó vot szörnyű)?? Elképzelni nem tudom, hogy akinek tetszett az első két (zseniális) évad, élvezze ezt a picsogást, amit most műveltek a szereplők. :( Feltételezem, a Szex&NY rajongók is zokon vennék, ha Carrie Bradshaw a vaginája ereje helyett injekcióstűvel kábítaná a manhatteni férfiakat, hogy aztán hentesbárddal felszecskázza és szemeteszacskókba porciózza őket, én sem örülök, hogy Dexter tök valószerűtlen figurákkal nyáladzik a tengerparton.
A régi szereplőket elrontották, az újak még gázabbak (hol van a leginkább Berényi Miklósra emlékeztető Miguel Prado vagy mondjuk a köcsög gitáros figura ahhoz képest, ahogy az első évadban Rudi karakterét kidolgozták?) Masuka is szánalmas lett.

Bocs, de ezt ki kellett írnom magamból. :) Reméljük a legjobbakat.

szepi79 2009.02.27. 17:46:12

@Lencse.: létezik. nekem speciel a második évad nem tetszett annyira, mint a harmadik. szokás szerint a közepe kicsit lapos a sorozatnak, de az utolsó 2 rész megint arconb@sz egy lapáttal :D

Kit_Kat 2009.02.27. 21:49:44

@Lencse.: Én még egyik Dexter résznél sem üvöltöttem a fájdalomtól, a 3. évad pedig összességében szerintem nagyon is jól sikerült. Nekem egy percig sem volt olyan érzésem, hogy elrontották volna a karaktereket, Miguel Prado szerepe pedig nagyon is fontos lesz az elkövetkezendő részekben. Masuka meg vicces :)

Mondjuk azzal egyetértek, hogy ez a rész nem volt különösebben érdekes, emlékezetem szerint ez volt a leggyengébb ebből az évadból, a folytatásban viszont lesznek érdekes dolgok, úgyhogy érdemes lesz figyelni.

Gabba 2009.02.28. 09:38:57

Masuka vicces. Bár, hogy több sikerélmény érje publikációs vonalon, fel kéne neki ajánlani egy kis hogyvótírást itt blogon :)

candyperfumegirl 2009.03.01. 19:30:01

Én spec nehezen tudom eldönteni, hogy az első vagy a harmadik évadot szeretem jobban. Teljesen más a 3. évad mint az előző kettő, de nem kevésbé zseniális, csak máshogy, más okokból szerethető. Nálam az első perctől az utolsóig működött, és ebben az egyik legfontosabb összetevő éppen a családi szál volt, zseniálisan van felépítve a sorozat kezdetétől. Szóval létezik ilyen Dexter rajongó is. :)
(én egyszer inogtam csak meg a sorozattal, a második évad azon szakaszában, amikor Dexter átment önelemzőbe, na nekem akkor volt túl sok a picsogás, meg persze az a pszichopata ribanc a lelki társ dumáival kellőképpen kikezdte az idegeimet. De szerencsére jött a Dex vs. Doakes vonal és helyretette azt az évadot)

rattenfanger 2009.03.02. 22:53:53

@Lencse.: Miguel és a zenész arc baromira jó karakterek, de szétcseszték a szinkronnal. Ugyan ez igaz Ritára, Debre és még végtelen a sor.

süti beállítások módosítása