Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x09 - Túlélés

2009. február 24. 18:00 - Bedrock

Néhány kiscserkész a laborban tesz tanulmányi kirándulást. Abby lelkesen beszél a tömegspektrométerről, de ez kevésbé köti le a figyelmüket, mint a tetoválásai. A már-már kínossá váló helyzetet a cserkész-egyenruhában belépő Timothy menti meg, végre le lehet csobbanni a témáról, áttérünk az ujjlenyomat-elemző készülékre. Carson, ha már ennyire aktívan érdeklődtél az előbb, akkor most nézzük a te ujjlenyomatodat. Hopp, a gép máris kiadja, hogy Carson Matthews-t 1998-ban elrabolták, főcím.

McGee próbálja szóval tartani a srácot, majd Gibbs is befut, és egy doboz kólával egyből be is vágódik nála. A gyerek elmeséli, hogy apja, Brian túlélőtáborokat vezet az erdőben. Eközben a többiek sem tétlenkednek, sok részletet kiderítenek a család életéből. Carson anyja a szülés után 6 héttel vízbe fulladt, ezt az apa nehezen tudta feldolgozni. Az anyai nagymami gyámsági pert indított és nyert, ezért szívódott fel az apa a gyerekével. Új életet kezdett, Brian Taylor néven fut tovább.

A csapat azon nyomban meg is látogatja a feleségét, Elaine Taylor hadnagyot. Brian nincs otthon, kedden jön haza a túlélőtáborból. Felesége Carsont hivatalosan nem fogadta örökbe, ezért neki nem adhatják át a fiút, kénytelen ezért egy kis csomagot összekészíteni neki az előreláthatólag pár napig tartó távollétre. 24 órás megfigyelés a házra és a telefonhívásokra. Közben Abby Sikerfilm kérdezz-felelek-et játszik Carsonnal, aki mindenre hibátlanul válaszol. Meg is dönti DiNozzo kétéves rekordját. Abbynek át kell vizsgálnia az apa behozott számítógépét, erre az időre McGee viszi pizzázni a kiscserkészt. A kiskölyöknek igazán jó dolga van...

Jethro az igazgatónőtől kér hozzájárulást ahhoz, hogy Carsont átadhassák a gyermekvédelmiseknek, Jenny azonban inkább úgy dönt, hogy magához veszi a fiút. Úgy tűnik, ez megegyezik Gibbs szándékával, mivel ő "véletlenül" nem is a gyerekfelügyeleti kérelmet vitte be a főnökéhez. Az apa számítógépén talált ujjnyomokból Abby azonosítja egy gyilkosság gyanúsítottjának ujjlenyomatait. Brian tehát nem is a gyerekrablás miatt menekül...

A rendőrségtől Collins nyomozó áthozza a mindmáig felderítetlen gyilkosság aktáit. A fáradhatatlan Carson épp a garázsban bömbölteti a helyszínelőkocsi szirénáját, és mivel már a boncteremben is járt, már csak Abby rejtett tetkóit szeretné látni. Hát, arra még várnia kell. Helyette viszont beszélhet az anyjával telefonon. A rendőrök megmutatnak egy ipari kamerával készült felvételt, ez alapján bolti rablógyilkossággal gyanúsítják Taylort. McGee Taylor elektronikus térképén megtalálja az erdei tábor helyszínét, Tony és Ziva már indulhat is. Carson beszélgetni szeretne Gibbs-szel, ezért elhívja őt Jennyhez.

Ziváék megérkeztek a Black Ridge erdőbe. Képtelenek megegyezni abban, hogy kettejük közül ki vezesse az akciót, ezért kő-papír-olló játékkal döntenek, Tony nyer. Az ösvényt viszont még térképpel a kezében sem találja, ellentétben Zivával. A laborban Abby panaszkodik McGee-nek a rendőrök által hanyagul kezelt bizonyítékokról, a beszélgetés alapján úgy tűnik, Tim már kívülről fújja Abby szavait. Abby meg McGee arckifejezéseit ismeri, amikor Tim a gyanúsítottak számítógépében turkál. Most épp Elaine hazugságára derített fényt, aki pár éve magánnyomozó segítségével próbálta kiismerni férje múltját.

Tony és Ziva az alaptáborba ért, ahol magukra hagyott táborozókat találnak. Brian az éjszaka folyamán elmenekült, miután fülest kapott... a fiától, aki Jenny mobiljáról műholdas telefonon értesítette őt. Végre előkerül Doki is, aki pszichológiai elemzést végez a gyanúsítottról. Taylor elszigetelten élt, naptárában és naplójában kevés társadalmi kötelezettségre van utalás. Tipikusan a fájdalommal és problémákkal teli élet jellemzői. Tonyékhoz közben kutyás keresőcsapat is csatlakozott. Taylor telefonját McGee bemérte, épp a keresők felé tart. Egy furgon platóján meg is találják - a bekapcsolt mobilt.

Taylor a műholdas telefonjáról egyetlen hívást indított. A hívott fél Taylor gimnáziumi haverja, Ronald Keenan, akit a kiérkező Gibbs és McGee vadászkéssel a szívében talál a lakásában. Mellette a csupa vér telefonkészülék, amelyről a 911-et hívták. A rendőrök közben három háztömbnyire egy Black Ridge-ből lopott kocsit találnak, amelynek véres a kilincse és a kormánya. Arra gyanakodnak, hogy Keenan volt Taylor társa a bolti esetnél, és Taylor most leszámolt vele, hogy ne maradjon tanú. Cseng a telefon a központban, Taylor szeretne Gibbs ügynökkel beszélni. A fiáról érdeklődik és ártatlannak vallja magát. McGee sikeresen bemérte a nyilvános telefonról érkező hívást, ki is szállnak azonnal a helyszínre, egy parkba. Abby azonosította Taylor ujjlenyomatát Keenan telefonján, tehát ő hívta a 911-et Keenan lakásáról. Abby rájött még arra is, hogy a bizonyítékokat a rendőrök meghamisították, így próbálva Taylorra kenni a gyilkosságot. Gibbs visszahívja Taylort a nyilvános telefonon, megbeszélnek egy azonnali találkozót, csak ők ketten.

Collins rendőr fegyvert fog Taylorra, és elmondja neki, hogy ő ölte meg Keenant. Ekkor megérkezik a csapat, és elfogják a gyilkosból lett zsarut. Collins megpróbál magyarázkodni, de a Gibbs golyóálló mellényét viselő Taylornál lévő diktafonról Collins imént elhangzott "beismerő vallomása" hallatszik...

Központ, DiNozzo egy kérdésnyire van rekordjának visszaszerzésétől. Lelkesen olvassa a könnyű kérdést, de nagy izgalmában a választ félregépeli, így Carson marad a csúcstartó. Belépnek a szülei, örülnek egymásnak, vége.

Címkék: ncis
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mea 2009.02.24. 19:18:14

Kimaradt a sztoriból, hogy a kissrácot mini Tonynak "gyártották le", és ezt rajta kívül mindenki elsőre levette.

Vince Larkin 2009.02.24. 19:20:01

kösz a gyors hogyvoltot, Bedrock! Ez a rész nem volt olyan pörgős, mint szokott lenni, de kíváncsi voltam, mi lesz a vége. Jethro tanítanivalóan bízta Jennyre a kissrácot, ez a Collins meg már az első színrelépésekr iszony unszimpatikus fazon volt, a végén jól el is kapták. A fekete csaj csak azért volt vele, mert ezek mindig párban járbnak? Pár mosolynál több szerep nem igazán jutott neki.

Vince Larkin 2009.02.24. 19:22:04

mea, az gyönyörű volt, ahogy Tony "rámozdult" a srác Magnumos ferraris ágyára és megkérdezte, hogy van-e ilyen normál méretben...:D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.25. 08:12:24

Csak nekem tűnt erőltetettnek, hogy a mostohaanyuci egész véletlenül pont tengerésztiszt? Mennyire valószínű ez? Miért volt erre szükség? Az ügy enélkül is az övék volt, hisz ők találtak a nyomra, és így is be kellett vonni a zsarukat...

Nézőke 2009.02.25. 12:41:46

Fedor, ha nincs tengerészeti szál,akkor az ügy nem az övék, függetlenül attól hogy ki találta.

Onix Titan 2009.02.25. 18:13:16

Ó, remélem black ball olvassa ezt a hogyvoltot, hisz a rosszember ebben a részben TEHÉNARCÚ MARTOUF volt!

drn 2009.02.25. 19:44:36

ó igen a mentalistában is volt, black ballnak jó hete van :)

the black ball 2009.02.25. 19:55:34

@Onix Titan: @drn: ha még egy sorozatban feltűnt a héten, akkor a popkultúra részévé válok, esküszöm. :]

mea 2009.02.25. 20:53:31

@Vince Larkin: és egyből tudta, hogy hol vannak a pucér csajos újságok :)

SANNA 2009.02.26. 18:44:23

szerintem ez egy nagyon király rész volt! A kissrác tényleg olyan volt, mint Tony, mindenki észrevette, kivéve Tony-t persze!! Abby-vel is nagyon el volt gyerek, jó rész volt na!
süti beállítások módosítása