Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x04 – Halálos játszma

2009. február 24. 10:50 - Llew

Erdőben kezdünk, egy pillanatra el is fog a bizonytalanság, hogy Csillagkapu hogyvoltot kezdtem írni, de aztán megjelenik kedvenc antropológusunk és FBI-os társa. A törvény helyi őre tájékozatja őket, hogy van egy holttestük, meg egy kis gondjuk a kutyával, ami megtalálta azt, mert most az egyik karral a szájában őrzi a tetemet, és senkit nem enged a közelébe. A kutyákhoz egyikük sem ért, Bones mindig malacot szeretett volna. Az állatbefogók egy óra múlva érnek csak ki, ezért javasolja, hogy lőjék le az állatot. Booth inkább megpróbál lebratyizni vele, de az állat nem haverkodik. Bones oldja meg a helyzetet. Eldob egy tobozt a kutyának, és bár az a karral a szájában szalad utána, addig is foglalkozhatnak a test többi részével.

Az áldozat egy 18 év körüli lány, akit 7-10 éve temettek el megkötözve, arccal lefelé. Angela is megjön, és ismét flörtölnek Hodginsszal, amit mindenki nagyon furcsáll. Booth érkezik éppen időben, hogy megtudja a gyilkos fegyver egy kerékkulcs volt. Mindez együtt arra utal, hogy a tettes Howard Epps. Egy gyilkos, akit Booth kapott el még a sorozat előtti időkben, és aki az első évadban a naiv ügyvédjét felhasználva rávette őket, hogy a kivégzése előtt vizsgálják újra az ügyét. Kiderült azonban, hogy a fickó egy sorozatgyilkos, és csak azt akarta elérni, hogy ez kiderüljön és megtalálják a többi áldozatát, mert akkor addig nem végezhetik ki, amíg az összes ügyet le nem zárják. Az epizód végén mindezt Bonesék orra alá dörgölte, hősnőnk meg eltörte a csuklóját, mikor a férfi hozzáért.

Booth a történtek miatt egyedül megy Eppshez, aki nincs meglepve, de hiányolja a doktornőt. Főleg, mert a csuklója rosszul forrt össze, pedig igazán szüksége lenne rá, hogy eltölthesse az időt a cellában.  Az egész ügyet egy játéknak tekinti, és csak akkor beszél, ha Dr. Brennan is bemegy hozzá. Ő azonban egyelőre inkább Zackkel vizsgálja a maradványokat, miközben az asszisztense játékelméleti szempontból elemzi az egész Epps-féle játékot, szinkron tolmácsolva saját gondolatait is, hogy Booth is megértse, miről beszélnek. A csuklós utalás alapján alaposabban átnézik a testet és kiderül, hogy az egyik csont egy másik áldozaté. Bones mégis csak kénytelen a börtönbe látogatni.

A sitten megtudjuk, hogy Epps négy hónapja megházasodott. A kedves feleség – bár azt állítja – nyilvánvalóan nem százas, ha hozzáment egy elmebeteg többszörös gyilkoshoz. Bones ebbéli meggyőződésének hangot is ad: „Maga gyógyszeres kezelés alatt áll?” Epps teljesen oda van, hogy a doki meglátogatta. Nosztalgiázik kicsit az anyjáról, ammóniás kézmosásról, és bánja, amiért nem tette kőkereszt alá a mamát. Az ammónia jelenthet valamit Bonesnak, mert felpattan és elrohan. Útközben azonban elfelejtheti a dolgot, mert a laborban csak akkor jut eszébe, mikor Hodgins beszámol, hogy gipsz, szelén és fenolftalein nyomokat talált a bonusz csonton. Ismét kísérleteznek: fenolftalein és ammónia = a csonton egy szimbólum van, ami két keresztbe fordított kalapácsot ábrázol. Bogarasunknak már van is egy mindent megmagyarázó szabadkőművesekkel tarkított összeesküvés-elmélete. Talán mégsem ez a legvalószínűbb, mert a jel a bánya térképészeti ábrázolása is egyben, amint azt Zack megjegyzi. Így már van értelme a gipsznek és a szelénnek is.

Megvan a gipszbánya. Booth utasításokat osztogat a barlangológusok, barlangi geológusok érkezésig, a kőkereszt keresésével kapcsolatban. Teljesen feleségesen, mert Bones a háta mögött már meg is találta. A kövek alatt egy kb. egyhetes holttest fekszik, ami alapján Eppsnek van kint egy gyilkos kedvű pajtása. Az áldozat a 16 éves Sarah Koskoff, halála előtt megkínozták, de az nem Epps módszere. A lány egy fodrász szalonban dolgozott, mégpedig az újdonsült Mrs. Eppsnél. A nő tagad, nem ő a cinkos, ő csak a jót szereti Howardban, és gyereket akar tőle. Gratula, már biztos, hogy elgurult a gyógyszer. Azonban sem a lakásán, sem az üzletében nem találnak semmit.

Sarahnál találtak egy Szent Ágnes medált, ami a Szent Ágnes Középiskolán keresztül, elvezeti Bootht egy lehetséges újabb áldozathoz, a három napja eltűnt Helen Majorshöz. Közben a börtön feljegyzései alapján találnak egy címet, ahova Epps többször is írt az évek folyamán. Mivel úgy gondolják Helen még életben lehet, a lovasságot is bevetve tépnek a helyszínre, de az csak egy üres építési telek. Újfent a börtönben. Howard lelkendezik, hogy a bíróság engedélyezte, hogy anyagot gyűjtsön egy pohárkába, amiből az asszony majd csináltat egy instant kis Eppset. A levelek címzettjéről, Reiner Hatinről faggatják, de Booth még erőszakkal sem megy semmire. Bones is csak annyit tud kiszedni Eppsből, hogy a lánynak kevesebb mint 24 órája maradt.

Brennan Angelatól kér tanácsot pasi ügyben, vagyis hogy miként kezelje Eppst, hogy az ne manipulálja kedve szerint. Mivel a férfi másként nem árthat neki, azt akarja elérni, hogy Brennan magát okolja, ha nem találják meg időben a harmadik lányt. Ő viszont most nem tudja olyan egyszerűen figyelmen kívül helyezni a családot. Hodgins gumikesztyűtől származó nyomokat talált a második áldozat testén. Ezek akár egy börtönőrtől is származhatnak, így Booth ellenőrizteti Epps smasszereit. Időközben azonosították az első áldozatot is. Lauren Hathaway golfozó volt, ahogy az izületei alapján gyanították is. Az apja Brennan irodájában vár. Egy fiatalított rajz alapján felismeri Eppst, mint a golfklub alkalmazottját.

Booth szerint Epps neje tud valamit, de neki nem fog beszélni és Cam sem a legjobb ember a faggatózásra. Javasolja, hogy Angela menjen, mert ő jobban boldogul az élőkkel, mint a holtakkal. A Royal Dinnerben találkozik Mrs. Eppsel. Szegény nő nagyon meg van zuhanva, mert kezd rájönni, hogy a férjét tán nem az igaz szerelem vezette a házasságba. Azon filózik, talán szőkére kéne festenie a haját, hogy bejöjjön Howardnak. Angela azért kiszedi belőle, hogy öt napja továbbított egy üzenetet egy férfinak, akit a férje a börtönből ismer. Boothék már rohannak is az ajtaját berúgni, de megint csak megvezették őket, mert a pasas egy tolószékes exfegyőr, akit Epps késelt meg.

Zacknek az az ötlete támad, hogy a Reiner Hatin nem egy német név, hanem egy anagramma. Így is van, a postások jelmondatának egy része, tehát egy olyan postás a cinkos, akinek az építési telek, a katolikus iskola és Mrs. Epps üzlete is a területéhez tartozik. Az a fickó, akinek a kutyája az epizód elején megtalálta a holttestet. Rátörik a házat, de csak az ebet, meg az áldozatok fényképeivel dekorált falakat találják. Epps és a postás a golfklubból ismerik egymást. Lassan kifutnak az időből, de még mindig nem tudják, hol tartja fogva Helen Majorst. Hodginsnak tippelnie kéne a fertőtlenítő és a gumikesztyű nyomok alapján, de nem tud. Végül Angela segítségével kisüti, hogy egy bezárt postai elosztó központ lehet a helyszín. Megtalálják a lányt, Booth dulakodni kezd a tettessel, végül Bones lövi le.

A börtönben elmondják Eppsnek, hogy a társa halott, vége az ügynek. Rájön, hogy Brennan lőtt, és arról faggatja, hogy milyen érzés volt, élvezte-e? Valójában az egész arra ment ki, hogy megöljék a postást. Búcsúzóul Epps ígéri, hogy még találkoznak. A zárójelenetben Bones a Jeffersonianben ücsörög, és jeges vízzel próbálja felejtetni, hogy megölt valakit. Booth szerint még ahhoz is béna, hogy berúgjon. Lelkiznek egy sort azon, hogy túl kell lépni az emberölésen, főleg, hogy a fickó még rá is szolgált a halálra. Végül Booth oda ajándékozza neki Jaspert, a játék malacot, és egy olyan összenézéssel fejezzük be a részt, amibe sok mindent bele lehet képzelni.

Címkék: dr. csont
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lora.palmer 2009.02.24. 12:21:14

Booth: Amikor legutóbb találkoztak, Bones eltörte [Epps] csuklóját.
Bones: Hozzám nyúlt azzal az undorító sorozatgyilkos kezével.

Ehheehhe, bár ez a rész nem tartozik a kedvenceim közé, azért voltak benne jó beszólások. Barlangológus/barlangi geológus, meg ahogy Booth folyton megszívta, amikor épp menő FBI-ügynököt játszott. Llew, a HV-k egyre jobbak, gratu és köszi!
süti beállítások módosítása