Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x14 - Rossz lányok

2009. február 24. 17:00 - leeann

Buffy és Faith harcol, miközben pótvadász próbálja kiszedni fővadászból, hogyan viszonyul Xanderhez. A vámpírok legyőzve, de ezek fegyveres vámpírok voltak, és a fegyvereik eltűntek, mire a lányok felocsúdtak a győzelemből. A fegyvereket a polgármester szárnysegédje, a fekete vámpír vitte el. A fura polgármester nem akar most a fegyverekkel játszani, mert a felszentelésére készül, és ezt semmi sem zavarhatja meg. Az iskolában a csapat az egyetemek közül válogat, persze Xander nem nézeget egyetemet, ő inkább Cordival szócsatázik egyet.

Buffy megy jelenteni Gilesnak, amikor is megismeri az új figyelőt. Wesley Wyndam-Pryce próbálja bizonygatni, hogy ő nem olyan, mint a legutóbb jött, ő jó, és szinte egy vámpírölő hős. Buffynak már nem Gilesnak kell jelentenie, hanem Wesleynek, aki pár információból meg is fejti, hogy Buffy kivel harcolt az éjszaka. Oké, a tudása rendben van, de ki tudja, mije nincs. Kiderül, hogy a vámpírok egy Baltazár nevű démonnak dolgoznak megsemmisítő álnéven. Csakhogy Baltazár meghalt, és volt neki egy amulettje, amiből erőt merített, de addig nem tud visszatérni, amíg nincs meg az amulett, ami éppen egy sírkamrában hever.

A megsemmisítők ezt az amulettet keresik, és Buffy is ezt kapja parancsba az új figyelőtől. Faith is megjelenik, de az új őrző láttán sarkon fordul és már ott sincs. Buffy próbálja betartani a parancsot, de Faith egyáltalán nem hajlandó igába hajtani a fejét. Buffy, mint jó vadász el is megy a sírkamrába, de nem találja meg az amulettet, viszont vámpírokat talál, akik elől elbújik jobb híján. Faith is megjelenik a sírkamrába és nem érti, hogy Buffy miért bújik el a vámpírok elől, hisz csak hatan vannak. Buffy nem a vakmerősége miatt él még, úgyhogy némi szócsata alakul ki a két vadász között.

Faith simán a vámpírok után veti magát, úgyhogy Buffynak sincs sok választása. Közben Wesley Giles figyelő naplóit olvasgatja. Tehát Buffy és Faith harcolnak a vámpírok ellen, de nem feltétlenül állnak nyerésre a lányok, sőt Buffyt belefojtják egy adag vízbe. Az egyik vadász nem mozog, a másik pedig szorult helyzetben van, ami nem túl jó jel. Na jó, persze, Buffy csak tetette és nem fulladt meg, így kiugrik a vízből és most nagyon pipa lett. Faith is kiszabadul szorult helyzetéből és a vámpírok inkább elmenekülnek, mint harcoljanak a vadászokkal, akik nagyon jók és még az amulettet is megszerezték.

Wesley nagyon odavan az amulettől, de Buffy nem nézi jó szemmel, hogy az új figyelőt nem érdekli az ő hogyléte. Sőt Wesley közli Buffyval, hogy a vadászatról csak vele beszélhet. Buffy a csapattal is meg akarja beszélni a vadászatot, de a kémia dolgozat közben a többieket ez nem érdekli. Faith megjelenik a suliban és Buffy kiszökik vele. Faith rájött, hogy hol talál egy csomó vámpírt, így már nappal is mehet a vadászat. Éjjel pedig a Bronzban nyomják a bulit a csajok, ahol Angel is megjelenik. Wesley is feltűnik, hogy megint kioktassa Buffyt, de Angelről nem tud semmit, ami jelenleg nem hátrány.

Angel elviszi az amulettet biztos helyre, Buffy pedig megpróbálja levadászni Baltazárt. Megismerhetjük Baltazárt, aki egy mindennél rondább démon, és az amulettjéért nyavalyog. Persze a lányok már ott vannak, és meglesik Baltazár fészkét. Faithnek semmi sem drága, úgyhogy a lányok betörnek egy sportboltba, ahol némi fegyver is van, amit vinnének is, de rendőrök csapnak le rájuk. Természetesen hiába bilincselik meg őket, a lányok kijutnak a rendőrautóból és elmenekülnek. Másnap Buffy a reggeli újságot böngészi, hogy nincs-e benne a rendőrös kalandjuk, de nem talál semmit.

A polgármester is jól mulat és cserkészekkel fényképezkedik. Persze hamarosan berontanak a megsemmisítők, ami majdnem a polgármesterbe kerül. A polgármester már kezd félni, miközben Baltazár kiadja a parancsot a vadász megölésére. Buffy próbálja elmagyarázni Willnek, hogy miért nem mehet ma barátnőjével vadászni. Konkrétan azért, mert Buffy Faith-szel megy, de a kifogás az, hogy Willnek veszélyes lenne. Miközben a vadászok vadásznak, Wesley folyamatosan Giles-t izélgeti és nagyon a helyére akar kerülni, hisz hiába ő a fő figyelő, Buffy nem hallgat rá.

A nagy ereszd el a hajamban Faith túlságosan belejön a harcba és megöl egy embert. Igen, szíven szúr a karójával egy igazi embert, méghozzá a polgármester titkárát. Faith azt szorgalmazza, hogy lépjenek le külön-külön utakon, de Buffy belefut Angelbe, aki megérzi, hogy Buffynak véres a keze és közli, hogy a vámpírok elkapták Gilest. Amíg a páros szalad kimenteni a kedvenc figyelőt, Faith visszamegy a megölt fickóhoz a karóért. Persze nem csak Gilest hanem Wesley-t is elkapták Baltazár emberei. Wesley egyezkedni próbál Baltazárral és úgy énekel az amulettről, mint egy pacsirta.

Giles inkább csak beszólogat a démonnak, de Wesley nagyon be van tojva, viszont azt nem tudja, hogy hívják azt a pasit, aki elvitte az amulettet. Ha nem tudja, akkor talán illik bemutatkozni, amit az éppen megérkező Angel meg is tesz, mint jól nevelt vámpír. Buffy, Giles és Angel harcol, Wesley pedig leginkább csak remeg. A démon elkapja Angelt és valamit csinál vele, ami nem tesz jót a vámpírnak, de Buffy alaposan megpörköli a rusnya démont.

Közben a polgármester egy pentagram közepén latinul kántál, aminek eredményeképpen olyan lesz, mint a folyékony terminátor, vagyis sérthetetlen 100 napig. Faith a motelben mossa a vért a ruháiból és nagyon megviselte őt, hogy embert ölt, de Buffy előtt nem mutatja, mit érez, sőt teljes közönyt mutat. Buffy próbál neki segíteni, de Faitht ez nem érdekli, mert ő eltüntette a holttestet, és ha holttest nincs, akkor bűntett sincs. Buffy nem tud barátnője lelkére hatni, aki közli, hogy nem érdekli őt az ügy tovább.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása