Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Moonlight 1x11 – Love lasts forever

2009. február 23. 11:00 - Sonrisa

Ezúttal sem hagyjuk ki a visszatekintést, lépjünk is tovább: elmélkedéssel nyitunk Mick lakásában, mi a teendő akkor, ha egy halhatatlan halandó érzésekkel kénytelen szembenézni – magyarul Mick végre belátta, hogy odavan Bethért. Igaz, eddig még csak magának, de ez is lépés. Josh épp egy nagy ügy közepén áll, megvan a nagyfőnök is, rá kellene bírni az együttmüködésre, s mindenki jól jár(na). De nem, a nagykutya úgy dönt, miért könnyítse meg a törvény őreinek munkáját, még egy diszkrét fenyegetést is odabiggyeszt a mondandója végére, aki velem szórakozik, azzal kiszúrok. Josh elővigyázatos, így védelmet kér maga számára. Este a parkolóházban kap 1-2 figyelmeztető pofont két vadidegen motorostól, s egy jelölt képet a barátnőjéről.

Beth arról faggatja Micket, hogy miért is csapolt le Coralinetől egy kémcsőnyi vért. A választ nagyon egyszerű, Mick nem egyszerűen belefáradt a vámpír-létbe, szívből utál az lenni, s minden követ megmozgat, hogy újra a fényrejárók közé tartozzon. Beth a pozitív oldalát nézi az örök életnek, az ember sok mindent láthat, olyanokat is, amiket az embertársai már nem. MSJ-nek erre is van válasza, nem móka és kacagás az egész, ha nincs kivel megosztanod. A riporteré kell, hogy legyen az utolsó szó, akkor szerezz magadnak egy vámpírfeleséget. Mick: Ez már megvolt. A vita szerintem egész éjszaka tartana, de gyors témaváltás, Beth tud segíteni analizáltatni a vérmintát, talán okosabbak leszünk tőle. Plusz maximális diszkréció, Mick ezúttal nem akarja a vérszívó társadalom orrára kötni ezt. Hazaesik az összevert Josh, úgy döntött, leadja az ügyet, mindkettőjük érdekében. Főcím.

Összeül a kupaktanács, megegyeznek abban, hogy Josh folytatja az ügyet, és rendőri védelmet kérnek mindketten. Annak a rohadéknak rács mögött a helye. A kapcsolatuk igencsak szétzillálodott az utóbbi időkben, de az összetartás ismét összekovácsolta őket, az ágyban végződik a beszélgetés. Mindeközben Mick azon filózik, a labor előtt várva Bethre, hogy itt az idő felfedni az érzéseit a lány előtt. Mick megunta a várakozást, intézkedett egyedül, leadta a vérmintát elemzésre. Mikor kopogtat, meglepetten éri, hogy Beth egy szál pólóban nyit ajtót neki. Mégjobban meglepődik, mikor kiderül, hogy személyes védelmet fog kapni a párocska.

Josh félreteszi ellenérzéseit a magánnyomozóval kapcsolatban, megkéri, ő is járjon nyitott szemmel, Beth érdekében. Este parti a nagyfőnöknél, Joshnak sikerült kiválasztania a tökéletes időzítést, a lánya 16. szülinapi buliját választotta a letartóztatás időpontjának. Neked annyi Josh, már ássák a sírodat. Másnap a laborban megvan az eredmény, Coraline vére tisztára olyan, mint a nagykönyvben megvan írva, Mick csalódott is kicsit. Azonban kiderül, hogy túl normális, sőt, olyan, mint egy gyermeké szinte, semmi felhalmozódott kémiai, vagy mesterséges anyag nincs benne, ami azért a mai civilizált társadalom és az öregedés mellett nem igazán lehetséges. Érdekesség, hogy a vércsoport a lehető legritkább, A negatív, ilyen van Bethnek is.

Az ügyészségen nem haladnak jól a dolgok, a rosszfiúnak van elég pénze jó ügyvédekre, akik kiharcolják az óvadékot, újra szabadlábon van. Mickre és Bethre rálőnek a parkolóban, szerencsére senki nem sérül, de a vérmintának annyi, széttört az üvegcse. Egyébként egy vámpírnak mindig az a vér ízlik a legjobban, ami egy gyermeké, s a vércsoportja egyezik az övével. Talán ezért is választhatta Coraline Bethet kiskorában.

Josh kiakad azon, hogy ilyen rövid idő elteltével újabb támadás történt, s ezúttal Beth volt a célpont (nem tudom mit várt, az a fénykép az X-szel eléggé egyértelmű fenyegetésnek tűnt). Megérkezett a taktikai csoport, két zöldfülű így ránézésre, most már biztosan nyugodtan fog aludni mindenki. Mick a szuperhallásával tanúja lesz annak, hogy a riporter és ügyész között minden rendben, kapcsolatuk helyreállt (?). Majd megszakad a szíve.

A vádolt nagyfőnök parancsot ad Josh likvidálására, érzékenyen érintette, hogy a lánya látta, amint elhurcolták a zsaruk. Beth az ablakból nézi végig, ahogyan barátját 2 álarcos fegyver egy kocsi csomagtartójába kényszeríti, és elhajtanak. A rendőrség csupán asszisztált a helyzethez. Mick futva veszi üldözőbe a kocsit, Beth érkezik, talán autóval hamarabb utolérik. Üldözés, majd nyömvetés, szerencsére Josh telefonja be van kapcsolva, MSJ értesíti a geek Logant, műholdas nyomkövetés indul.

Egy elhagyott erdős részen, valahol a helyi csillagvizsgálónál utol is érik az elrablókat. Gyanútlan rendőr sétál arra, naná, hogy simán arra továbbmegy. Érkeznek Mickék, a vámpír kézbeveszi az ügyet, s mint rongybabákat, elintézi a két csókát. Josh a csomagtartóban, mindenki boldog lenne, mikor az egyik rosszarcú fickó magához tér, és egy sorozatot belelő a hátsó ülésbe, így Joshba. Az idő lelassul, minden másodperc számít.

A mentő úton, hadnagy érkezik, foglalkozzon csak a 2 bűnözővel. Mick a kezébe veszi a dolgokat, a II. világháború idején orvos volt, van 1-2 tapasztalata a harctérről, így Josh állapotának stabilizálásába kezd. Beth kivan idegileg, de szerencsére hasznossá tudja tenni magát, nem omlik össze. Beth a vért nem bírja, Micknek a napfény kezd túl sok lenni. A mentő késik, Josh eléggé rossz állapotban van. Mesterséges lélegeztetés indul, de nincs pulzus, nincs légzés, nincs keringés, nincs semmi. Josh szervezete feladta a küzdelmet.

Beth felszólítja Micket arra, hogy változtassa át Josht vámpírrá. Még nem késő, így élhet tovább. Mick ellenáll, a halandónak szembe kell néznie a halállal, ez az élet velejárója, s bármennyi könnyet hullat is Beth, Mick nem teszi meg. Megérkeznek a mentők, küzdenek, majd megállapítják a halál beálltát. Beth vádlón tekint Mickre, szóba sem áll vele. Az őrsön semmit nem tudnak kiszedni az elrablóból, ám Micknek sikerül szóra bírnia az istenfélő csávót. Elég csak megvillantania a vámpírfogait. St. John nem várja meg a hivatalos intézkedést, maga megy el egy koszos csehóba, és rendezi le a nagykutyát. egy életre.

Mick tesz egy éji látogatást Bethnél, aki kisírt szemekkel gubbaszt a fotelban. Nem fér a fejébe, hogy Mick, akit a barátjának tartott, nem tette meg azt, amit kért. MSJ hiába magyarázza, a halhatatlanság nem ajándék, hanem átok, a vámpírrá válás nem születés, hanem még rosszabb a halálnál si. Mick pedig azért él még tovább, mert rengeteg olyan dolgot tett, ami miatt bűntudata van, ezeket próbálja meg jóvátenni. Ha a riporter lett volna ebben a helyzetben, akkor vajon megtette volna? A válasz egy könnyes szemű nem. Josh megérdemli, hogy békében nyugodhasson, de Bethet ez nem igazán vigasztalja, ajtót mutat a vámpírnak. Látni sem akarja. Nem sok választja el a halált az élettől: csupán az örökkévalóság.

Bónuszképek a végére:

 

Címkék: moonlight
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása