Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A hatalom hálójában 1x04 – Hamis tanú

2009. február 23. 09:00 - Boogie66

Ez a rész odab@sz, mindent megtudunk Katie és Greg kapcsolatáról! Kezdünk, szokás szerint ugrálunk a jelen és a múlt között, de kivételesen nem a gyilkosságról látunk képeket, hanem arról, hogyan ismerkedett meg Katie Greggel azon az éjszakán. Mindenesetre vad buli volt, ital, koko, vadító zene és összejön Greggel. Persze Pattyéknak nem mondja el a kokót, de ez lehet csak emlékezetkihagyás is. Miközben Greggel andalognak a mólón, megpillantják Arthur Frobishert akinek a kocsijába valaki beszáll, azonban Katie nem tudja azonosítani – mondjuk ennyi pia után lehet hogy csak 20 centire lát el – de az nem baj. Próbálják kideríteni, hogy mégis kit láthatott azonban nem sikerül. Váltás, Katie azonosítja testvérét a hullaházban napjainkban – nem egy vidám látvány. Főcím!

Patty megpróbál beszélni az (ál)elrabolt fiával, azonban nem sikerül,még tiltás alatt van – ettől kicsit ideges – nem csodálom – de ez csak egy mellékszál ebben a részben, gondolom a következő részekben fog majd kibontakozni a konfliktus és ugorgyunk is Fiske irodájába, ahol a tulajdonosok felhívják a figyelmét, mennyire is fontos a Frobisher ügy – havi fél milla a kiszámlázható összeg, cool.

Katie idealista, nagyon aggasztja hogy a munkások nem kapják meg a pénzüket és aggódik Gregért is – amit később kicsit megbán. Greg elárulja neki, hogy tudja ki volt ott a kocsinál, Luke Richards, aki a bróker asszisztensse – de Greg is nagyon óvja tőle hogy mégiscsak Pelikán et. legyen. Szóval A Tanú!

Patty közben további feladatokkal látja el titokban dolgozó Tomot – derítse ki Greg részvényportfólióját. Tom szívességet kér tőle, hogy a lánya be tudjon jutni egy iskolába, azonban Patty lerázza, hiszen nem segíthet neki – akkor mindenki rájönne hogy továbbra is neki dolgozik – ettől Tom kicsit elkedvetlenedik, azonban jön egy rivális cég vezetője aki meg akarja szerezni és megtalálja Tom gyenge pontját – segít bejutni a kislánynak a suliba.

Van egy kis magánéleti probléma Ellen és vőlegénye között – ez részben összefügg Katie tanúvallomásával, részben pedig egyik idős betegének unokájával, aki nem csúnya kislány és nyomul.

Katie mégiscsak bevállalja a tanúzást – némi hezitálás után felismeri Luke Richards-ot, hogy őt látta pedig csak Greg súgta neki az infót. Ekkor elkezdődik Katie kiképzése, mint Tanú – OKJ-s tanfolyamot végeztetnek vele, de ez nem elegendő. Van vizsga is (ál-tanúmeghallgatás), amit az egyik híres ügyvéd csinál Patty felkérésére, aki két perc alatt keresztre feszíti, megnyúzza, és sóval kikészíti a bőrét (persze csak képletesen – ez nem a Bárányok hallgatnak), Fiskéhez azért ennél több kell. Ezért egyetemre küldik (tovább trenírozzák) és eljutunk Fiske meghallgatásáig. Megtudjuk hogy a tanúskodás nem a tényekről szól, hanem a tanúról, akit kedvelünk és aki szavahihető – Na ez nem Katie, de majd meglátjuk.

Szóval a sorsdöntő vallomás. Katie elmondja mit látott és nem hagyja magát zavarba hozni, ami jó, sőt egy gyomrost is bevisz Fiskének – persze csak verbálisan. Azonban Fiske csak ránéz Patty-re – nem rossz, nem rossz, de …

Ekkor jön a jobb horog Fiskétől – előkerítenek egy ATM által készített fényképet, amin a felismert tanú van párszáz mérfölddel arrébb Atlantic Cityben. Hoppá! Kiderül az is, hogy miért hazudott az asszisztens anno – mivel homoszexuális kapcsolata volt és nem akarta hogy kiderüljön. Katie összeomlik, KO, elrohan, Patty bedobja a törülközőt – Fiske visszavonja az ajánlatát a munkásoknak szóló kártérítésről – hoppá – totális vereség!

Parti sétány este, Greg áll a korlátnál. Megjelenik egy nagypapaszerű fószer egy ébren lévő kisbabát tolva babakocsival – kicsit horrorisztikus. Mivel eddig nyáron játszódott a történet, legalább 21-22 óra felé lehet – hol egy gyermek védelmis ilyenkor??? Na mindegy izgulunk, hogy a babakocsiból egy Uzit vesz-e elő, vagy csak egyszerűen azt mondja a kisbabának hogy itt a vacsora – és Gregnek befellegzett – azonban semmi ilyen nincs, barátságosan elbeszélgetnek – ismerik egymást. Kiderül a beszélgetésből, hogy Greg a fószer parancsára mondta azt hogy kit ismert fel és valójában a fószert látta Katie Greg szobájában bekábszerezve. Tehát nem a kocsinál történtek a lényegesek, hanem a nagypapaszerű fószer, aki Greget meglátogatta azon az éjszakán.

Közben Tom találkozik Pattyval és kiderül hogy Greg a hiányzó láncszem – ő vette meg Frobisher részvényeit azon a napon. Ezek szerint ki volt tervelve az egész ismerkedés vagy most mi a pék van? Az is kiderül hogy Pattynak megvolt az ATM-es fénykép és mégis engedte Katie-t a tanúvallomást tenni. Azért tette hogy Fiske azt higgye hogy semmije sincs a felperesnek – és visszavonja az ajánlatát – ezzel időt nyerjen és folytatódjon a per – ezért beáldozott egy parasztot Katie-t.

Katie szakít Greggel – kiderül hogy nincs is felesége (általában ez fordítva szokott lenni, az derül ki hogy van felesége) – majd viharos gyorsasággal összeveszik Ellenel is és elhajt a cuccaival otthagyva az éttermet és mindent – csalódva mindenkiben.

Ellen és a néző lelkiismeretét nyugtatgatva, Patty megbeszéli Ellennel az esetet – Katie nagyon jó hazudozó volt, engem is megtévesztett (vicces a mondat Patty szájából) Ellen nem tehet semmiről. Egy jó tanácsot mond Ellenek – ne bízzon meg senkiben (Trust no one) – Ellen fogadd meg a tanácsot!

Mára ennyit az ügyről, intravénásan kaptuk a dózist, amit nem tudunk és új kínzó kérdésként várat magára – Who the fuck is Alice avagy ki a nagypapaszerű fószer?

 

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anni* 2009.02.23. 21:53:12

Annyira azért nem b@sz oda...
Node, a kedvenc jelent a részben:
Katie: Greg, lécci legyél te is olyan jó ember, és gyere el Pattyhez, hogy te is tanúskodsz Frobisher ellen, hogyha egyszer te is ugyanúgy láttad
Greg: De szívecském, akkor kiderülne a feleségem előtt a viszonyunk.
Ha itt nem jön rá a néző, hogy kamu a házasság-duma...

Egyébként szándékoltan hagytad ki a zárójelenetet?

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.02.23. 23:30:01

@Anni*: Na jó, jó, de valamivel fel kellett dobni az elejét. Egyébként nekem nem volt meg hogy Gregnek nincs felesége, csak mikor kiderült :-)

Melyik záró jelenetre gondolsz? Ha erre, akor röviden, de benne van.
"Tehát nem a kocsinál történtek a lényegesek, hanem a nagypapaszerű fószer, aki Greget meglátogatta azon az éjszakán."

Anni* 2009.02.24. 11:47:14

Uppsz, azon a mondaton átsiklott a figyelmem.

krisztike1 2009.03.07. 22:19:08

Sziasztok, az 5. részt nem láttam, lesz róla leirás? köszi

krisztike1 2009.03.08. 20:38:03

köszi szépen! végre nézhetem a 6. részt : )
süti beállítások módosítása