Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 2x03 - Készen állsz a péntek estére?

2009. február 20. 16:00 - Sigismundus

Clarke-lak, reggel, Landry elégedetten, Tyra zavartan ébredezik, a lány közli hogy ez volt az utolsó, majd az ablakon kilép. Korán van ugyan, még csak hajnali 5, de Landry apja rendőr, korán kelő, látta a lányt, de nem szól. Tim ébredezik a Riggins lakban, első pillantása az udvaron Bill bátyóra, és Judyra, a szomszédasszonyra esik, akik összejöttek úgy tűnik. Taylor lak, Ericnek indulnia kell Austinba, bár látszik rajta, szívesebben maradna babázni Gracie-vel. Amúgy, az új fociévad első hete van.. 

Sammy Meade sporthírei, a rádióban MacGregor edzőről dumálnak, mit tud tenni hogy kinőjön Taylor árnyékából? Az első betelefonáló kapásból lejúdásozza Ericet, Edzőnk ezt épp egy népes kajáldában hallgatja végig. Kifelé menet, még Matt lép oda hozzá, elmondja hogy szakítottak Julieval, és hogy bocs, ha eddig ezért problémákat okozott. Eric, irány Austin.Edzés, MacGregor megint keményen meghajtja Timet, egy kocsikerékkel a fején futatja. A legkeményebb fickó, Tim persze elájul az egész csapat előtt. Mentőket hívnak, s míg bepakolják az új edző mindenkitől sötét pillantásokat kap.

Timnek nincs nagy baja, csak kiszáradt, és sokkot kapott. Haza is mehetne ha lenne egy felnőtt kezes. Billy bátyó épp nem elérhető, így Tim marad. A doki hagyja pihenni, de utolsó kérdése hogy azért péntekre készen áll-e a srác? A hírt hallva Lyla látogatja meg, szerinte jobb lenne ha nem másnaposan játszana a srác. Aztán rátér a lényegre, jöjjön el Tim is a gyülekezetbe, mert dacára a Párducságának, látszik hogy hiányzik neki valami. Tim nem válaszol, de elgondolkozni látszik.

Jay és Herc a quadosokkal edzenek, 6-os a mexikói őssejtsebészt emlegeti, de mestere lebeszélni akarja. Vörös szerint mindegyikük szeretne újra járni, de épp ez az amit sokan kihasználnak. Előbb a pénzt majd a méltóságod veszik el…. Eric a TMU-n edz, egy új irányítóval bajlódik, a srác nem nagyon lát át a falon dobáskor. Edzői értekezleten már belekezdene hogyan fogja szintre emelni a srácot, de a főedző rövidre zárja a témát, küldje haza a srácot, és kész… Van elég tehetségük akik már most jól dobnak, foglalkozzon velük. A kirúgást persze Ericnek kell közölnie.

Taylor kedvetlenül telefonál haza Tammynek, s csak rosszabb lesz a kedve, amikor kiderül, hogy Glenn is náluk van, fagyasztót szerelni. Tammy szerint ezen nem kell fennakadni. Na akkor, itt az idő hogy feleség is rossz hírt kapjon. Eric rákérdez a Julie-Matt szakításra, de Edzőné erről mit sem tud.. Külön gáz hogy még Glenn is tud a dologról, szerinte ez a hét témája a suliban. Kis lánya úgy tűnik nem óhajtotta ezt anyjával közölni…Timet végül Buddy Garrity hozza ki a kórházból és útközben azt erőlteti, hogy ez a MacGregor hibája. Buddy kavar, megint, és ez jó…

Párduc öltöző, riporterek gyűrűjében Smash nyilatkozik. Örül hogy idén több futójáték ígérkezik, ebben ő van nagyon otthon. Kérdezik, hogy a csapat tán nem tesz meg mindent ? A kapitány, 20-as jót vigyorog, és nemet mond. Szerinte ő visz előre mindent. Mindezt a többi csapattag füle hallatára, akik Mattet kezdik hergelni, beszéljen már ezzel az elszállttal. Matt beszél is. Próbálja megértetni Smashel, hogy ne feledje a csapat többi tagját, 22-en vannak a pályán, viselkedjen vezetőként. 20-asnak ebből mindössze annyi jön le, hogy a többiek irigyek rá, mert a futójátékon lesz a hangsúly. És Matt is irigy rá, mert Smash lett a kapitány nem ő. Mr SzuperWilliams végezetül közli, mivel ez az ő toborzóéve, azt fogja tenni, ami neki a legjobb. Matt elkeseredett ez miatt a nehézfelfogás miatt, ráadásul most hozza szeme láttára a Svéd is Juliet suliba.…. Tammy próbálkozik otthon némi beszélgetéssel a szakítás-témáról, de Julie lepattintja, „ sír a gyereked..”.... Edzés, Jay komolyan veszi az edzői dolgokat, ugráltatja a csapatot ahogy kell. MacGregor lép oda hozzá, és mint edzőt kéri, menjen már el Rigginsért, mert kell a meccsre. Tim otthon pihenget (orvosi utasítás), és két hatospakkos felénél tart már. Kis vitája van Street segédedzővel, és azt javasolja, az inkább barát legyen, mert edzőnek pocsék. Jay dühösen el, Tim megnyit egy újabb üveget.

Saracen lak, Matt megemlíti hogy vannak a nagyinak tiszta ruhái, vannak Carlottának tiszta ruhái, de neki miért nincsenek? Hát azért, közli a guatemalai Carlotta, mert ő itt ápolónő a nagyi mellett, és nem cselédlány, szóval ott a mosógép… Clarke lak, Clarke rendőrtiszt büszkén beszélget Landry fiával, most hogy Párduc lett, biztos van pár új barát, pár új lány a láthatáron? Landry haver óvatosan válaszolgat, lányok vannak, de nem itthon, mert az nem helyénvaló lenne ugyebár… Maradnak ennyiben, de a jó hangulatnak vége, mikor apa megkérdi fiát, hol a karórája? Landry gyorsan hazudik egyet, kitisztítatta. Apa örül ennek, mert az egy régi családi darab, és jön az ajándékozó nagyapa is, aki látni akarja majd… TMU, edzés, Ericet Buddy hívja mobilon, találkozzanak este egy kis vendéglőben félúton. Kedvenc edzőnk bizalmatlan, kedvenc főszurkolónk, nagyon titokzatos…. Billy érkezik haza a Riggins lakba, Tim egyből szemére hányja a Judy dolgot. Bátyó visszautasítja, mégis, hogy gondolta Tim, hogy 17 évesen komolyan kezdhet egy 33 éves nővel? Mikor még egy diáklánnyal sem tud meglenni egy napnál tovább. Öccsét mindez nem érdekli, kocsiba vágja magát, és irány…. hát egy reformtemplom.

Itthon ezeknek az újkeresztény egyházaknak nincs a legjobb hírük, köszönhetően a Hit Gyülekezetének, de az USÁban többnyire más a helyzet. Az dilloni újrakeresztelkedő hívek átlagemberek, utcai ruhában, mindenféle bőrszín, és prédikátoruk sem egy selyemöltönyös Aranyhörcsög. Hirdeti az igét, ahhoz szól aki nem találja a helyét, keresse meg a jövőjét mert elveszíti a múltját, de egy ügynök fogja őt megszólítani, stb, stb… Tim már a boldogan vigyorgó Lyla mellet hallgatja, és elgondolkozni látszik, legalábbis kívülről így tűnhet.…..Landry és Tyra, órásboltban, próbálnak egy hasonlót venni, hiába. Pulykatojás közben kijelenti, ha meg is találják a testet az órával, ő vállal mindent magára.

Este, Garrity ház, Lyla öltözgetne, egy szál ruhában, mikor csak úgy benyit Tim. 33-ast megihlették a templombeli események, közel érzi magát Istenhez. Lyla nagyon örül ennek, a srác folytatja, ez a közelségérzést Lylának köszönheti, ezért szeretne mindig vele lenni…. Világos a jelzés, dugni akarna, Istent csak a rávezető szöveg. Kész, oda az áhítatos hangulat, Lyla kidobja Timet, ne is keresse őt, inkább Isten után járjon… Hát Tim, a nők lelkéhez nem értesz…. Taylor-Garrity csúcstalálkozó félúton Austin és Dillon közt. Főszurkoló MacGregor ellen hörög, persze, persze nem is az a fő probléma hogy máshova rakja a szponzorbulikat, a csapat lelkét öli a tennesse-i szerinte. Rátér a lényegre, megpróbálja kirúgatni, de tudnia kell, Eric vállalná e újra a Párducokat? Taylor lehülyézi, és indulna, de Buddy beveti a nagyágyút, Tammynak szüksége van a férjére, Gracienek papára, de leginkább Julienek van apjára szüksége, mert olyanokkal lóg akikkel nem kéne… Találat, Eric visszaül.

Taylor lakban Tammy telefonál Julie hangpostájára, hajnali kettő és lánya sehol. Illetve valahol mégis, Svéd és pár nagyképű sznob egyetemista társaságában. A dumatémák, Holdraszállás-kamu, Világkormány irányít mindent, IPodok az agyunkat, Michael Moore az Igazmondó. Julie is mond egyet a globális felmelegedésről és Al Gore-ról, egy égbekiáltó hülyeséget, de itt ezek közt nagy sikert arat. Még egy jointtal is megkínálják, de Kisszőke itt megáll a züllésben. Hazaviteti mag a Svéddel és csókolóznak a kocsiban, mire kiér Tammy, kirángatja lányát, és némi üvöltözés után, 16 év óta először pofon vágja. Aztán ő ijed meg jobban…. Reggel, Landry apja benéz egy kajáldába, ahol Tyra szolgál fel. Megkérdi a lányt, hogy mit lát az ő Landry fiában, hiszen sok már srác közül is választhatna. Tyra maga sem tudja a választ, vigyorog, majd kijelenti, Landry vicces, és érdeklődő, törődik az emberekkel de hát ezt az apja is tudhatná….

Péntek est, végre, meccs ! Sammy Meade hálát ad az Úrnak, majd ismerteti amit mindenki tud, hogy itt van Brian Smash Williams, akire épül a stratégiája, az új edzőnek. Smasht ünnepli mindenki, nagyi és Carlotta, Clarkék Landryt különis, csak Matt és Jay komor valamiért. Párducok kezdőrúgása, jó, egészen az ellenfél 5 yardosáig. De nem tudják ott tartani őket, már első playre a Párducok 40-eséig futnak előre vele, ez veszélyes lesz… És az is.. Párductámadás, Smash futójátékkal próbál átjutni a szétbontott védőfalon, de 5 yardnál megállítják. Jay felfedez közben valami szabályosságot az ellenfél védelmében, mondaná is MacGregornak, de az leinti. Második play, Matt dobja maga mögé a labdát 20-asnak, de az elejti, majd felkapja, de addigra odaérnek az ellenfél DE-i (Defensive End, feladatuk körbefutni vagy kicselezni a védőjátékosokat és ledönteni a QB-t vagy a futójátékost. Látványos poszt..)

 

Harmadik és 19, oda az eddig megszerzett terület. Harmadikra már oldalvonal felé próbálkoznak, Matt dob Smash felé, de eladja! Az ellenfél játékosa sokáig nem örülhet 20-as gyorsan szereli, de a Párducok elvesztik a támadás jogát. A kispadon kis vita. 7-es és 20-as közt de inkább a következő játékukra hergelik magukat. Jay megint javasolna valamit, de az új edző leinti, nem ér most rá a kabalafigurától tanácsot kérni… közben megjelenik a nézőtéren Eric is…. Párducvédelem jobb, 0-0-án tartják negyedik negyedig. Támadás megint, Matt balra nyitna, de késő, már kergetik is jobbra és hátra, zsákolják… MacGregor ideges, Smasht hívja ki, és neki mondja el mi legyen a játék, pedig ezt általában a QB-é. És indul a játék, shotgun formáció, Smash kapja a labdát és rohan is vele, touchdown ! Párducok nyernek, Briant üvölt mindenki, aki ki is megy a nézőtér szélre önmagát ünnepeltetni. Kicsit odaszól közben Mattnek aki persze nekiugrik.  Bunyó a pályán, egész Dillon szeme láttára. Szétszedik őket nagy nehezen, de oda a hangulat…  Buddy, Jay, és Eric a fejét fogja.

Timet Jay zörgeti fel sörös kábulatából. Közli 33-assal hogy barátságuknak vége, mert Tim a hülye, és Jay jó edző és, McGrgegor a hülye. Ezenkívül közli Hatos azt is, hogy ő megy Mexikóba, egy műtétre, legközelebb már saját lábán jön és azzal szétrúgja Riggins seggét.. Timnek ebből annyi jön át hogy Mexikóba menés, tanulta a suliban, ott pia van meg nők, elkezd pakolni ő is….. Edzőnknek a rossz nap még nem ért véget, otthon Tammy fogadja sírva, és meséli a pofon történetét.. Átok ül rajtuk, ez már biztos.

Tyra megint beszökik Landryhez, aki úgy tűnik, nem számított erre, de most boldog (ki nem lenne az ő helyében?) Matt kisé megviselten érkezik haza, Carlotta fogadja, QBnek nincs sok kedve dumálni, meghúzta magát. Ápolónő szenyoríta felajánlja hogy helyrerántja a vállát, úgy is lesz, átkarolás hátulról, percekig. Szájbarágós egy jelenet, ennyire a nézők arcába tolni ezt hogy ők ketten hamarosan dugni fognak.

Ericnek van még egy útja, a Garrity Motorshoz, ahol Buddy alszik egy üres pohár felett. Edző hamar felkelti és közli, indulhat a rock’n’droll.

 

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása