Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 1x05 - A bukott nő

2009. február 20. 11:00 - missparker

Hajnal van, Constance sírva hívja Charlie-t, másnak nem tudott szólni. Charlie rohan az irodába, a berendezés összetörve, Constance összeverve, Cudehy volt. Pénzt akart, úgy, ahogy Charlie is kapott. Az ügyvédnő elismeri, ezzel az alakkal akarta pótolni Charlie-t. És hát négy évig Charlie az övé volt, most, hogy szabad, már nem. Komoly bűntudatot okoz ezzel Zen-mesterünknek, úgyhogy legjobb tudása szerint babusgatja a pityergő ügyvédnőt. Másnap új ügyet kaptak, egy angyaljelmezbe öltözött halott nő landolt egy autó tetején, a helyszínt többek közt Bobby biztosítja. Gyorsan megvan, melyik ablakból esett ki az angyalka, Reese indul is felfelé a hotel szobájába.

Angyal halála elgondolkodtatja Charlie-t, mégis vannak angyalok? Nem ér rá filozofálgatni, kér egy szívességet Bobbytól, ügyelve arra, hogy Reese távol legyen.

Angyalt azonosítani kell, az irodában rengeteg ember gyűlt össze, ufóhívők, emós zenekar, horrorrajongók, prosti angyalszerepben, a sok kattant mind látni akarja őt, de csak fényképet kapnak. Egy középkorú úr a sorban állva mindenkit maga elé enged, mert ő nem siet. Reese-nél jelentkezik egy idős házaspár is, ők a lányukat keresik, nem Angyal az. Az asszony megkérdezi Reese-t, mikor vesztette el a hitét? Charlie nagyon figyel, Reese kimegy levegőzni.

Bobby befut, nem találta Cudehy-t, de elhozta a haverjai listáját. Közben van még egy áldozat. Útban Angyal2-höz Charlie azon morfondírozik, hogy a műszárnyak ellenére lehet igazi angyal mindkettő, és vajon Reese angyal-e? Elhelyez a műszerfalon egy kis angyalszobrot, a hangulatot fokozandó. Reese kivágja az ablakon. Az angyalkát, nem Charlie-t, bár valszeg az utóbbit jobban szeretné.

Angyal2 szívatás, egy kirakati baba, két hülyegyerek szórakozott, Reese beviteti őket, viszontszívatásként. Dokumentumfilmezünk, Constance nyilatkozik, nem is annyira nagy felelősség volt megmenteni, mint amennyire csak sok papírmunka. Charlie nem tartozik neki semmivel, de azért nem csak egy kliens a sok közül.

Charlie Cudehyt keresi az egyik havernál, nem zsaruként jelent meg, ajaj. Pénzzel nem jut eredményre, így kificamítja a pali ujjait, közben oktatást tart arról, mit mond a Zen a fájdalomról. A haver telefonál egy-két helyre, muszáj neki.

Vissza a zsaru bőrébe, és az irodába, a nemsietős pasas még mindig ott van. Odalépnek hozzá, Jusper fél a választól. Jogosan, Angyal a felesége volt. Jusper gazdag ragasztógyáros, valaki zsarolta, havonta fizetnie kellett, különben Angyalt elvették volna tőle. Ő fizetett, de hiába. Angyal egyébként egy orosz bérfeleség, ún. 'natasa'. Az orosz maffia szállítja a csinos lányokat gazdag amerikaiaknak, az esküvő után kezdődik a zsarolás. Jusper kinyögi a zsaroló nevét: Roman, aki egy szadista barom, például a kutyaviadalokat is imádja, de időnként embereket is ketrecbe zár. Párosunk bepattan a kocsiba, újabb angyalka a műszerfalon, ezúttal Jusper ipari ragasztójával rögzítve. Az úticél Roman bárja, csajozós menő hely, Charlie fegyver nélkül, egyedül megy be, kér 10 percet Reese-től. Mire Reese beér, már felszedett egy nőt, vidáman pezsgőzik vele. Ugyan lebukik zsaru mivoltában, de a lányka mesél nekik Romanról. Reese is utánajár, Roman tényleg egy állat, mindent szeret, amiben halál van. Egyszer sem sikerült vádat emelni ellene, pedig évek óta a nyomában vannak. Davis főnökösdit játszik, kapják el, mert ő úgy akarja.

Constance költözik, New Yorkba megy, Cudehy-t nem jelentette a rendőrségen. Charlie zavarba jön, öö, akkor segít pakolni. Kösz, nem kell, majd a férjemmel. (hát, ha csak erre használható a pasas...)

Romant egy jól szervezett akció keretében megfigyelik, fondorlatos módon követik. De rá kell jönniük, hogy hiába, mert a pasi simán hagyja magát elkapni az 'újgazdag járőr' által.

Kihallgatás, Roman tudja, kivel van dolga valójában, úgy tűnik, nemcsak a híradásokból tájékozott. 'Csak köztünk szólva, maga irtotta ki a családot, ugye?' Nagy hiba Charlie-t alábecsülni. Reese-nek is beszól, 'hogy megy az elvonókúra? Hogy van a drogos pasija? Beépülve szokott rá a drogra?' Charlie az asztalra vág, haver, emberkereskedelemért, gyilkosságért fogsz ülni. Befut az ügyvéd, Roman távozik, előtte még négyszemközt elbúcsúzik Charlie-tól: 'mi van, ha az egyik zsaru ültetett fel?'. A Roman-vonal egyelőre halott, talán hotelszoba, még tartogat valamit. A kocsiban Charlie faggatja Reese-t, akkor a pasi miatt lett oda a hited, nem a drog miatt? Angyal és gyilkosa a hotelba nem jelentkeztek be, hogyan jutottak fel. Stan, a takarító a tetkós haverjának, Olivernek szokott kulcskártyákkal fizetni a tetkókért. A tetkószalon szemben van Roman klubjával, nahát. Kicsit érdeklődnek ott, semmi eredmény, de Charlie-t megkínálják egy tetoválással. Köszi, már van. Oliver lakása tele van angyalszobrokkal, szárnyakkal, és Angyal képe van a hálószoba falán.

A kocsija a hotel közelében parkolt, a mobilját Angyal halála óta nem használta, a postaládáját sem ürítette. Angyal valószínűleg a barátnőjének mesélhetett Oliverről, őt már Charlie ismeri a bárból, beviszik. Lepakolják elé a képet, hagyják gondolkodni. Telik az idő, semmi eredmény, a csaj csak bámul maga elé. Alig 5-6 óra múlva végre elsírja magát. Angyal modellt állt a képhez, Oliverrel szerették egymást. Oliverért elhagyta volna Juspert, és Romant. Roman ezt nem tűrhette, meg kellett ölnie, hogy példát statuáljon. Példa, aha. Jusper mit is tud még? Őt sem simán fenyegették, verés, ketrec is volt. Legalább a helyszínt elhüppögi a bántalmazott milliomos, így golyóálló göncben lehet is sasszézni a helyszínen. Oliver előkerül az egyik kutyaketrecből, rossz bőrben van, de járóképes, vallomást tesz. A hotelszobában találkozott Angyallal, Roman rájuk talált, Angyalt kilökte az ablakon, őt a kutyák közé zárta. A bíróságon hajlandó vallomást tenni. Romant elkapják, mindenki döbbenten állva nézi az irodában, ahogy bilincsbe verve vezetik. Charlie és Reese most is megoldotta a lehetetlent.

Charlie olyan gonosz tekintet süt el, amilyet tőle még nem láttunk, nem szereti a szadistákat.

Mire Reese-zel bemennének a kihallgatóba, Roman köddé válik. Pedig jól rákészültek, volt 'készen állsz?', meg mély sóhajok is. Davis irodájában közlik velük, hogy Roman nem kerül bíróság elé, a nemzetbiztonságiak elviszik. Fegyverkereskedőkről szállít értékes infókat, szabadon hatékony. Reese beolvas a nemzetbiztonságisnak, Davis leállítja, de kidobja az ügynököt is, vigye a szemetét. Charlie végig szótlan, forr benne a düh. Rossz ez Cudehy-nek, aki békésen falatozik egy büfében, mikor Charlie megjelenik. A férfimosdóban padlóját egészen közelről tekintheti meg, Charlie lendületének köszönhetően.

Zen-mesterünk hozzávetkőzik a szerephez, jelvény le, fegyver ki a tokból, ez ökölharc lesz, abból meg jó kiképzést kapott. Cudehy egy borotvát szed elő a zoknijából, ugyanmár haver. A fickó hörög, üvöltözik, ő is annyi pénzt akar, mint Charlie, aki csak azért kapta, hogy elhallgattassák vele. Charlie feltörli vele a padlót, nincs az a Zen-gondolat, ami segíthetne a pasin. Cudehy féregként tekergőzik a padlón, Charlie lenyugszik. A Zenbe kapaszkodna, meg kellene bocsátani, de most nem ment. Jön a bár tulaja, hogy hívta a rendőröket. Charlie a tükörbe nézve megszólal: 'én vagyok a rendőr'.

Másnap az irodába újra kisimultan sétál be, Bobby érdeklődik, megtalálta-e, akit keresett? Nem. Roman hívja, lenne valamije, ami érdekes lehet. A Bank of Los Angeles kirablása. Ugyan, annak már 15 éve. Roman erősködik, azért csak kérdezze meg Reese-t az ügyről, a pénzről! Ez érdekes lehet, de majd a következő epizódban, most záróképek jönnek: Constance az irodája ablakából bámulja a kivilágított várost, Oliver Angyal képét, Reese egy aranyláncot egy kereszt medállal, Charlie a gardrób falát. Mindannyian elveszítettek valamit. Roman iszogat, Angyal barátnője egy virágcsokorral emlékezik a kegyhelyen.

Charlie a falon elhelyez egy cikket a bankrablásról: 5 halott, 18 millió dollár. A cikket összeköti Bobby fényképével. Igaza lesz Romannak?

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.02.20. 12:11:51

Kis megjegyzés: a végén Roman a telefonban azt mondja, hogy "ask your partner", miközben a kamera Bobby-t mutatja. Charlie meg is kérdezi Bobbyt, de később kiderül, hogy bizony Reese-t kell megkérdezni.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.20. 19:02:04

Valóban úgy hangzott, hogy 'ask your partner', ezt írhattam volna jobban is. De emlékeim szerint Reese-t mutatta a kamera (ezért ez ragadt meg bennem), és utána nézett Charlie Bobbyra.
De pont az a lényeg, hogy akármelyiküket kérdezi, előbbre jut a témában.
süti beállítások módosítása