Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x01 - Prophet Five

2009. február 20. 08:00 - sixx

Ne kispályázzunk, aki eddig nem nézte az Aliast, az nem ezzel a résszel fogja elkezdeni, úgyhogy tessék a két sorral fentebb látható "alias" tagra klikkolni, és elolvasni legalább a negyedik évad zárórészének hogyvoltját, mert nem foglalunk össze négy évadnyi Rambaldizmust. A nyitójelenetünk pont az, amivel az előző évadot zártuk, azaz Syd (de hiányzott már ez a baltaarc) és Vaughn a kocsiban, és a csávó beszólja, hogy most, a hézasság előtt nem árt tudni valamit: engemet nem is Vaughnnak hívnak. És bumm, oldalról már jön is egy kocsi, hogy a mondat tuti befejezetlen maradjon.

A következő képsoron a kocsit látjuk, de a másik, a baleset okozója sehol. Vaughn elég szar bőrben van, Sydnek csak a szemöldöke repedt fel, de ettől még a kiérkező mentősök csak erősködnek, hogy maradjon ülve a seggén, na ja, mert nem is mentősök! Hanem gazemberek! És rádión jelentik, hogy a csaj életben van, de majd ők "elintézik", muhaha, ez KémBarbie, öcsém, megeteti veled a kis rádiódat. Syd Terminátrix üzemmódba kapcsol, és elkezdi irtani a mentősöket, de azoknél gépfegyver van, így kénytelen menekülőre fogni a dolgot a kukoricásban (tiszta X-akták), ahol egy kicsit szaladgálunk, meg lopakodunk (közben Syd arca bekoszolódik, ejnye), és jön egy helikopter is, nehogy esélye legyen szegénynek. Igen ám, de az álmentősök hülyék, és addig szerencsétlenkednek, míg Syd az egyktől el nem veszi a shotgunt (sokat Quakezett biztos), és mellbe nem lő egy másikat. Hiába, Vaughnt a helikopterbe pakolják, szevasz. Syd jól megnézi magának a pilótát.

Ugrunk LA-re, kötelező orvosi vizsgálat, és szintén kötelező jegygyűrű-nézegetés, de mielőtt teljesen átmennénk giccses lányregénybe, jön egy ember, Gordon Deane, aki ki akarja hallgatni KémBarbie-t. A kérdések a szokásosak, merre mentek, minek mentek, Vaughn mit mondott az autóban, és így tovább, Syd nem hülye, és gyanakodik, még jó, ez az Alias, itt még a szülők sem azok, akiknek látszanak. S lőn, megjön KémFater, aki nem vesztegeti az időt, és közli a lányával, hogy annak idején, amikor KémMuterről kiderült, hogy nem sima könyvtár szakos egyetemista, hanem orosz kémnő, KémFatert egy évig vegzálta a kormány. Örüljön, hogy akkor még nem volt Guantanamo és Patriot Act, annyit mondok erre.

A lényeg, hogy Sydnek ki kell találnia valami fedősztorit, mert Vaughn sajna vizsgálat alatt állt, mert kettős ügynöknek sejtették, nabazmeg. És igen! Vaughn él! És a pilóta hallgatja ki! És Michauxnak hívják! Vaughn egy köcsög csigazabáló! A főcím után, amiben nem mellesleg három új arcot is látunk, ismét Syddel foglalkozunk egy kicsit, mert vonatozik, és közben a pilótáról készít fantomképet. A föld alatt vagyunk, a szokásos titokzatos rejtekhelyen. Ugrás Vaughnra, akinek kificamodott a válla, és nagyon szarul néz ki. A kihallgatója ad neki egy borítékot, amiből elővesz egy diktafont, abban viszont van egy elem, abban meg egy számsor elrejtve, és már nem értek semmit, Vaughn sem, nem tudja a választ egy kérdésre, erre jutalomból a vállát a helyére teszik Lidocain nélkül.

Syd jobb híján Parkman közrendőrrel, oppardon Weiss ügynökkel trécsel, de megint vágunk Vaughnra, akinek a karját nem is nagyon akarják visszatenni a helyére, sőt, inkább bántják egy kicsit, és azzal fenyegetik, hogy ha nem beszél, akkor behozzák neki Syd egyik ujját, de Syd nélkül. Vaughn feladja, és inkább megfejti a kódolt üzenetet. Marshallra ugrunk, aki Vaughn személyes aktáját kell, hogy feltörje, mert erre utasítják. Syd a fantomkép alapján keresi a pilótát, és mint ahogy ilyenkor szokott történni, megérkezik Dixon, hogy lelki támasz legyen, hiszen két évada ez a feladata szegénynek, remélem, ebben az évadban több lehetőséget kap majd. Vaughn vállát közben csak a helyére teszik, de ez nagy hiba, mert egy ütéssel leveri a pilótát, majd a másik samesz szeméhez nyom egy ceruzát, és kissé ingerülten Syd hollétéről érdeklődik, majd meglóg a mennyezeten át, és már telefonál is.

Természetesen Sydet hívja, aki meg természetesen nem mondja el senkinek, hogy ki hívta, mert lojális menyasszony. Vaughnnak a faterja órája kell, ki tudja miért. KémFater a budi előtt várja a lányát az unszimpatikus másik ügynökkel (ha ez nem lesz geciember akkor senki), és kihúzzák belőle, hogy Vaughn Mexikóvárosban van. A következő képsoron fegyveresek rohamoznak egy raktárépületet, Vaughn pedig egy szekrényből vesz elő valamit, feltételezhetően odabent, de ismerem én JJ Abrams kollégát, ez csak terelés, hiába robbantják be a raktár ajtaját a gazok, Vaughn kurvára nem ott van, hanem máshol. Így is van, Syddel találkozik, mert KémBarnie hamis címet adott meg az apjának. Ejnye már, hazudni a faternak?

Vaughn=Andre Michaux. Bevallja, nem szarozik. Hét évvel ezelőtt valami luvnya megkereste, hogy Vaughn apja még a CIA-hez való csatlakozás előtt valami Prophet Five nevű nagyon titkos izén dolgozott, és Michaux volt a neve. Syd meg pár évvel később besasszézik a CIA-hez, és egy Müller nevű embert emleget a vörös parókájában, pont azt a csávót, aki a Prophet Five egyik agya volt. Vaughn ezért lett Syd futtatója az ügynökségnél. Az is kiderül, miközben egy rozoga liftben mennek lefelé, hogy a Michaux-Vaughn névváltozás jó régen bekövetkezett, és azért, mert a fater nagyon félt, hogy elkapják. Ja, és van valami ember, aki minderről nagyon sokat tud, és ezt most meg kell keresni.

Na ja, de a lift természetesen megáll, majd elkezd száguldani, mert az ember, aki nem más, mint a kopasz tábornok a Szökésből, az ilyeneket el tud intézni. Elárulhatná, néha kedvem lenne megbuherálni a zeneművészeti főiskola liftjét Debrecenben. KémFatert közben a hoppanmaradt rosszarcú csávó baszlatja, maga tudja, hol a lánya, ne hazudjon! Tudja, akiken hat anyja van, eredj innen. Innentől kezdve Vaughn és Syd szökevény, és a nép ellensége. Vaughn apjának a haverja egy kis történelemleckét tart, és elmeséi, higy még az egyetemen szervezte be a titkosszolgálat, hogy egy Prophet Five nevű könyvből fordítsanak le egy oldalt, mert azt olyan kódban írták, amilyet nem lehet megfejteni. Ja, és a XV. században írták, miért is ne, ráadásul a szöveg olyan dolgokról értekezett (fehérjékről, meg hasonlókról) amikről a kor embere nem tudhatott hivatalosan semmit sem.

Syd már hallott ilyet, így nem csodálkozik, mint ahogy azon sem, hogy aki ebben a projectben melózott, az mind meghalt "balesetben", ez a csávó viszont nevet változtatott, így megúszta. Nyomozni viszont nyomozott egy kicsit, még jó, ez a logikus, hogy azok után megyek, akik ki akarnak nyírni, nem az, hogy szaladjak nagyon messze, de mindegy. A könyv van valahol, meg lehet találni, de veszélyes. Vaughn ezzel nem foglalkozik, így elmegy Syddel együtt Dél-Afrikába, ahol valami fogadásra érkeznek, és mivel Jen Garner egy aligruhában van, rendesen látszik, hogy ekkor már nagyon terhesen forgatott. Egy fazon a célpontjuk, akik elkábítanak a pezsgőjébe juttatott szerrel, így a házban szabadon garázdálkodhatnak, míg a vendégek sopánkodnak odakint.

Az irodában kutakodva Vaughn rálel egy széfre, Syd meg a kapcsolószekrényre, de kell Dixon segítsége ahhoz, hogy kikapcsolhassa. Vaughnra rátör egy részeg szőke nő, és flörtöl vele egy sort, Syd közben elvág mindenféle drótokat, és azon dolgozik, hogy kinyissák a széfet. Vaughn kap egy ajánlatot a szőke csajtól, de hősiesen visszautasítja, így a széf kinyílik, abból előkerül amit kerestek, de a szőke kislány visszatér, és megnyomja a riasztót. Syd menekülés közben kapja a hírt, miszerint terhes, majd Vaughn társaságában ejtőernyőzik egy sort egy sziklafalról, az Alias történetének legrosszabb trükkjében.

Arvin bácsi is előkerül, sitten van, ahová való egyébként, mert egy elmebeteg. Ideges, mert Nadia lánya kómában van az előző évadban történt zombisodás miatt. KémFater Vaughn után nyomoz, és Arvin segítsége kell neki, de ezt csak akkor kapja meg, ha Arvin kint van a sittről. Ja, és valami nagyon veszályes nőről is szó esik, Hollónak hívják. Ugrunk a geci ügynökre, aki egy szőkecsajjal töreti fel a Marshall által lekódolt fileokat, nohát. Csak lesz valami kavar ezzel az emberrel.

Vaugh és Syd egy kocsiban ülnek valahol és a gyermekáldásról beszélgetnek, nem jó ötlet ez, mindja a fickó, Syd meg majdnem sír. Gyökér. Aztán visszavonja, jaj, szülj nekem gyereket, sokat. És szól a zongora meg a hegedű, elalélunk. Vaughn kiszáll a kocsiból, de a zene nem hallgat el, és szomorú, és amikor találkozik a Prophet Five-os emberrel, és átadja neki a könyvet, akkor megjön a néger geciügynök, meg sok társa, és először lelövik a fater egykori haverját, AZTÁN MEG VAUGHN-T SOK GOLYÓVAL!!!! Lassított felvételben! és elveszik tőle a könyvet! És Syd ezt látja! Nagyon szomorú jelenet ez, kérem szépen, egy terhes nőnek már más sem hiányzik, mint az apajelölt halála.

Műtőt látunk, valahol Olaszországban, Vaughnon dolgoznak a sebészek, Syd és KémFater meg odakint beszélgetnek, de az öreget nem hatja meg, hogy a vőjelölt úgy néz ki, mint egy ipari méretű szita, Syd, te egy gazemberhez akarsz hozzámenni! Ez elárulta a zországot! Syd meg elkotyogja, hogy ja, ÉS még fel is csinált, erre varrjál gombot! Az olasz sebész szerint Vaughn vérzését elállították, de nagyon szar állapotban van, a következő 24 óra kritikus. És KémFater is meghatódik, segítek, lányom. Dix közben telefonon szól KémFaternek: Deane nem is ügynök, csak hazudott, az aktája szerint két éve halott, nesze neked. Syd megy, hogy Vaughn ágya szélén üldögéljen, az meg fel is ébred (nahát), és hallja a hírt, hogy Deane micsoda egy geciember.

Marshall és Weiss mindeközben a dél-afrikai villa alaprajzát böngészi, és Deane után akarnak menni, Vaughn meg szívószálon át iszik és babaneveket próbálgat Syddel. Isabelle lesz a gyerek, ha kislány. Vaughn nagyon fáradt és aludni akar, ennek nem lesz jó vége illetve nem szokott az lenni, és nincs is, minden elkezd sípolni, rohanás, szomorú zene, sírós Sydney, kiabálós Sydney, megdöbbent Sydney, kiütött Vaughn, sajnálkozó orvos, fejét rázó orvos, és vége. Vaughn a sorozatban nem először, és feltételezhetően nem is utoljára meghal. Syd a temetés után parókát és bőrdzsekit ölt, és elmegy egy nagyon ronda francia nőhöz, aki Vaughnnal együtt dolgozott annak idején. Innen folytatjuk.

Címkék: alias
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.02.20. 08:49:00

"Vaughn a sorozatban nem elsőször, és feltételezhetően nem is utoljára meghal."
Valszeg rokonságban lehet Jack Bauerrel :P

Az elején titkon reménykedtem, hogy Vaughn azt mondja: A nevem nem Vón, hanem... Vanek!

Anni* 2009.02.20. 09:02:10

Lehet, hogy a legszomorúbb jelenetsor, meg tragikus, meg drámai, meg anyámtyúkja még mi, de nekem sikerült úgy végigröhögnöm, hogy csak na,mert hogy most hogy ilyen szépen beszélgettek a csodaszép jövőről,a sok édibédi kicsi Syd és Vaughnocska utópikus világáról, és Vaughn csak úgy hanyagul odaveti, mindjárt jövök, tuti volt, hogy egy időre meghal, már csak a sorozat szokásait illetően is.

Az kimaradt, hogy Marshall meg volt győződve, naná, hogy a kódját nem fogják tudni feltörni Gordon Deane-ék, aztán mutatnak egy szöszit, akinek sikerül...

b0risz · http://zahar.blog.hu 2009.02.20. 09:44:25

fent a tag 'aias ' lett, nem 'alias'!

báró Csekonics 2009.02.20. 09:47:38

""Vaughn a sorozatban nem elsőször, és feltételezhetően nem is utoljára meghal."
Valszeg rokonságban lehet Jack Bauerrel :P"

Ez valami ügynök-szokás, vagy biztos tanítják az 'ügynöktisztin' :-D

sélli_ 2009.02.20. 09:55:25

Szemetek, kinyírták Vónt! Rohadékok! :)
'feltételezhetően nem is utoljára meghal' - öööö izé, ez ugye nem spoiler? Nem is halt meg, vagy mi van?

Nem rossz szezonkezdés, de azért az mekkora hüleség már, hogy a Prophet 5-on dolgozók közül mindenkit kinyírtak (álbalesettel, meg álszívrohammal), csak 1et nem, és azt azért nem, mert NEVETVÁLTOZTATOTT... haggyá má!

Gabba 2009.02.20. 10:04:37

@sélli_: én ugyan még nem láttam az ötödik szezont, de az eddigi négy alapján tuti, hogy csak megrendezték Vón temetését, hogy így vezessék félre a rosszfiúkat.

Marshall új szinkronhangja viszont szar.

Anni* 2009.02.20. 10:07:50

Ööö, nekem fel sem tűnt az új szinkron, ehh, öregszem.

sélli_ 2009.02.20. 10:11:05

@Gabba: Hát nem tom, sípolt az a flatline rendesen... bár alias... mit is mondhatnék? Semmi nem az aminek látszik :))
Direkt nem akarok utánanézni, hogy most akkor meghalt-e vagy sem. Most kivételesen úgy döntöttem elhiszem, hogy Vón meghótt. :)

egy_ember 2009.02.20. 10:14:02

nem értem, a névváltoztatáson miért vagytok kiakadva, a történelem erről szól:

Octavius nevet változtatott Augustusra, és nem ölték meg. Bezzeg Caesar nem változtatott nevet és megölték...:-)))

KékFény6 2010.02.21. 19:40:26

"Műtőt látunk, valahol Olaszországban, Vaughnon dolgoznak a sebészek, Syd és KémFater meg odakint beszélgetnek..."

És közben a falon jól látszik egy amerikai szabványú konnektor. :)
süti beállítások módosítása