Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 3x03 – The Lion Sleeps Tonight

2009. február 18. 15:00 - Sangria

Freebo tehát halott, a baba viszont nagyon is él. A látszatra tehát adni kell, bár fene tudja, Dex (aki ebben a részben metaforikusan az oroszlán szerepét tölti be, ha már ez a címe a résznek) talán még élvezi is a bevásárlást kis családjával, legalábbis szívesen őgyeleg a húspultnál, míg Rita a pelenkákat nézegeti elmélázva. Astorral eközben kedélyesen szóba elegyedik egy fickó, aki ugyan csak a rósejbni holléte felől érdeklődik, ám Dex megérzi rajta a másik ragadozó szagát: nagyon fenyegetően néz rá, majd felírja a kocsija rendszámát a parkolóban, hátha szükség lesz rá.

Az őrsre pedig beállít Miguel, akinek hirtelen már nem is annyira fontos, hogy nyomozzanak Freebo után (miután tudtával Dexter kinyírta ugye), dehát azt mégse mondhatja, hogy hagyják a francba az egészet, ezért csak célozgat rá az elképedt LaGuertánál. Azért Dexhez még odalibben, és elhívja munka után egy rövid italzásra a partra, és mielőtt Dex kibújhatna ezalól, biztosítja, hogy Syl már le is zsírozta a programot Ritával.

Eközben új hullát találnak ugyanazon a parton, ahol Teeganét is: Javiert, a kisstíllű stricit, aki a fülest adta Debrának Teeganről. Nos, most nagyon úgy tűnik utolérte Freebo bosszúja: Ugyanis ennek az áldozatnak jókora darab bőr hiányzik a felsőtestéről, akárcsak Teegan válláról. Azt, hogy a gyilkos nem lehetett Freebo, egyelőre csak 3 ember tudja: Dex, Miguel, és a gyilkos, ám ők nem nyilatkoznak. Quinn kikérdezi hát a strandon bámészkodó bögyös csajokat, Debra pedig a pálmafalombnyírókat, akik megtalálták a holttestet, de egyikük sem tud semmi újjal szolgálni. Dex beszámol Debnek a leendő apaságáról, aki persze nagyon boldog.

Délután a plázson Rita újfent a terhességével traktálja Sylt, aki nagyon megértő, Miguel pedig hivatalosan is bemutatja Dextert öccsének, Ramonnak, aki annyira nem az, merthogy Dexék még mindig nem találják Freebot, bezzeg ha tudná, amit nem. Miguel azért még rákérdez Dextől, hogy akkor most Freebo valóban kinyírás áldozata lett-e, de Dex meggyőzi, hogy ja. Este viszont végre van alkalma utánanézni a gabonapelyhes bácsinak, és bingó – a pasas 4 évet ült szexuális zaklatásért. Dexter fontolgatná hát, hogy mi legyen a sorsa, ám beállít egy üveg piával Dexter immáron legeslegújabb-legeslegjobb barátja, Miguel Prado. Egyből találnak közös témát: elbeszélgetnek apáikról, akik elvárásainak sosem voltak képesek megfelelni, és ez bizony eléggé megviseli az ember gyerekét. A rum fogytával aztán még ennél is komolyabb téma kerül elő: Miguel ugyanis jól kiötlötte, mi legyen Freebo tetemével. Meg is lepődik, mikor Dex elmondja neki, hogy ő már gondoskodott a dologról, mert ugye nem tudja, hogy Dexter nem mai csirke a szakmában.

Debra eközben a klubban éri utol Antont, hogy további információkat szerezzen Javier-ról, mivel Anton nem fogadta a hívásait. Antonnak ugyanis nem fűlik a foga további információk szivárogtatásához tekintve, hogy a legutóbbi csóka, akihez elvezette Debet, épp a hullaházban tengődik. Menne is hát, ám Deb nem hagyja: betuszkolja a férfivécébe, ahol Anton megfenyegeti, hogy rágyújt egy jointra és Debra csatlakozhat hozzá, Debra viszont megfenyegeti, hogy akkor inkább letartóztatja. És úgy is lesz. Ennek persze Quinn nem fog örülni tekintve, hogy már az sem tetszett neki túlságosan, hogy Debra rendszeresen használgatja Antont információszerzésre.

Másnap délben Dex kiviszi Miguelt a temetőbe, hogy lám, ide rejtettem Freebot egy kiásott sírba, amibe aztán másnap beletemettek valakit. Nagyon kreatív, Dex sokat tanult Bay Harbour-ból. Hát akkor már csak egy exhumálási végzés kell, de Dexter tiltakozik, hiszen a holttesten talált nyomok elvezethetnek hozzá. A hős Miguel azonban nem hagyhatja, hogy miközben a rendőrség minden erejével Freebot keresi, az igazi gyilkos odakinn flangáljon. Nos, ebben van valami igazság, tehát van még egy dolog, amivel Dexnek foglalkoznia kell. Megy is hát a strandra kicsit kipihenni magát Ritával és a kölykökkel, és kit látnak szemei: a áruházi fickót, alias rósejbnis bácsit, amint éppen fotózgatja Astort a pici fürdődresszében. Nagyon-nagyon rossz ötlet, Dexter arcát elnézve .

Dexnek azonban most ragadozás helyett terhestornára kell mennie Ritával. A múltkor írtam valami olyat, hogy nem igazán vagyok rá kíváncsi ilyen helyzetben, ezt most tisztelettel visszavonom: az a helyzet ugyanis, hogy már rég röhögtem ennyit mint most. Dexter beáll a rettegett hatcos pózba a kismamákkal, aztán meg táncikálnia kell, mint ahogy a porszemek táncolnak a nap fényében. Hehe. „Légy olyan gyönyörű, mint az aranyszínben csillogó porszemek, Dexter“. A gyönyörűséges Dexter pedig azon morfondírozik, hogy csak egy mozdulatába kerülne, hogy a tornavezető csaj ne legyen az élők sorában többé. Aztán a csaj arra kéri öt, hogy forduljon Rita felé, tegye a kezét a hasára, és sugározza a babának a pozitív energiáit. Dex nem igazán képes erre, mert miféle enegia az, ami belőle jön?

Foglalkozzunk most azért az előző részben hallomásból megismert Chicky Hines-szal, aki ugye előzetesben ül rablógyilkosságért, pedig Angelék találtak rá tanút, hogy nem ő volt a hunyó. Maria szólt is Miguelnek ezügyben, az azonban a füle botját se mozdította a dologra és lám: Chicky Hinest épp most ítélték el nem kevesebb, mint 20 évre Miguel jóvoltából. Ártatlanul. Miguel jön is ki nagy büszkén nyilatkozva a tárgyalóteremből, és mikor Maria kérdőre vonja, csak annyit vet oda neki, hogy neki valahogy nem állt össze ez dolog a tanúval. Hát ja, be kellett volna vallania, hogy tévedett, és az ugye nem tett volna jót nagyrabecsült hírnevének. Mint ahogy Chicky ügyvédje sem, aki kemény csajnak tűnik, és eléggé elmeszeli Miguelt a sajtó előtt, bár a kár azért így jelentősen kisebb. Azért a csajt elnézve én gyanítom, hogy lesz még az ügynek folytatása.

Vissza tehát Dexhez, aki követi a rósejbnis csávót, aki mit ad isten, ismét kislányokat fényképezget. Dex most elbeszélget vele, mint ragadozó a ragadozóval (pontosabban oroszlán a sakállal), ám a csávó bőszen tagad, és csak azért fotóz lépten-nyomon, mert fényképész, természetesen. Ja, igaz ugyan, hogy egyszer elkövetett egy szörnyű hibát, de azért már keményen megfizetett, hát remélem is, hogy a fegyenctársai gondoskodtak róla. Azóta azonban megváltozott. Kár hogy van, ami soha sem változik, és ezt Dexter is tudja, meg hát a látszat sem erre utal. Így mikor leszáll az éj, Dex felkeresi aktuális prédája házát, ám hosszas elmélkedés után nem bántja, mert nem illik a kódexbe: igaz ugyan, hogy Dexter sose bántana gyerekeket, a fickó viszont még sosem ölt meg senkit.

Akkor tehát ideje lenne végre megadni a rendőrségnek, azon belül meg persze Debrának Teegant, talán így Miguel is megnyugszik. Dex hát nagy cselesen nyomtat egy „Missing“ cetlit Teegan fénykével meg nevével együtt, és mit ad Isten, Debrát pont oda hívja meg reggelizni, ahova a képét kitette. Előadja Debrának (aki nem mellesleg egy nagyon cuki babapulcsit hozott Dexnek), hogy mennyire fél attól, hogy rossz apa lesz, ám Deb hallani sem akar arról, hogy Dex ne gondoskodjon a gyerekéről, és ebben nagyon-nagyon határozott. Aztán meglátja Teegan képét és elrohan az őrsre. És lőn: rögvest megtalálják a csaj lakását Freebo ujjlenyomataival meg telefonjával, s a híváslista alapján kiderítik, hogy épp valami csajjal volt Teegan halála idején, illetve annak halála után többször is hívta a lányt, ami arra utal, hogy nem tudta, hogy halott. Ami arra utal, hogy nem Freebo ölte meg Teegant. Se Javiert.

Miguel tehát le van nyűgözve, hisz ezt csak Dexter intézhette így, meg is hívja egy találkára a híd alá. A rendőrség tehát már nem Freebot keresi elsősorba, hanem az új gyilkost, akit ezentúl nem túl megnyugtatóan a Nyúzónak fogunk nevezni. Persze Dex szabadkozik, hogy igazából Debráé az érdem, de Miguel és mi is tudjuk, hogy azért nem teljesen, bár az igaz, hogy Dexter helyzeti előnyben volt. Miguel tehát abszolút támogatásáról és hálájáról biztosítja Dextert, és azt szeretné, ha az feltétel nélkül bízna benne. Ezért aztán Dexternek adja a véres inget, ami egyértelműen bizonyítja, hogy köze van Freebo halálához. Dexter meg van zavarodva: lehetséges volna, hogy most tényleg egy igaz barátra tett szert, akivel megoszthatja legsötétebb titkait? Vagy már a feltételezés is őrültség?

Debrának pedig javítania kell a letartóztatás miatt kissé megromlott kapcsolatán az informátorával, Antonnal, hisz nagyon úgy tűnik, hogy szüksége lesz még a segítségére. Este tehát ellátogat a klubba, ahol Anton zenél, bocsánatot kér tőle, és Anton is Debrától, amiért ilyen helyzetbe hozta. Sőt Anton még egy dalt is írt Debra tiszteletére, amit elő is ad a nagy nyilvánosság előtt. A dal tetszetős, és engem is megvezetne, Deb el is dicsekszik a körülötte táncoló csajoknak, hogy Anton ezt neki írta. Ha tudna spanyolul, nyilván nem tenne ilyet, utána lehet nézni mit jelent a puta flaca mala. A röhögő csajoktól Deb persze megtudja, ám – és tisztelet neki ezért – az első döbbenet után „oké, ezt megérdemeltem“ vigyorral táncol tovább Antont stírölve, Anton pedig egyfolytában mosolyogva Debrát nézegeti. Meglátjuk, mi lesz ebből.

Dexter viszont ismét a rósejbnis pasas házához tart, úgy tűnik ugyanis meggondolta magát vele kapcsolatban. Eközben persze Rita hívja, hogy átjöhetne később és hozhatna tejet a gyerekeknek, és ja, Dex igyekszik is majd. Na szóval Dex a meggondolás közben a következőkre jutott: igaz ugyan, hogy a fickó nem ölt meg senkit, viszont talán létezik még egy szabály: ne lépj hívatlanul Dexter világába. Mert Dexter világában Dexter dönti el, hogy ki marad életben, és ki nem. És az a pasas, aki Dex megérkezésekor éppen a fürdőruhás Astor képeit nézegeti a laptopján, elég határozottan tendál a nem felé. És lőn, aminek lennie kell: „Senki sem bánthatja a gyerekeimet“-suttogja Dex, amint a fickó kileheli a lelkét. Ez az a pillanat, amikor tudatosul Dexterben, hogy jó apa lesz. Sőt, miközben a fickó hulláját vonszolja kifelé, eszébe jut a tej, amelyet Rita kért a gyerekeknek, és mit ad Isten, a fickó hűtőjében épp van egy dobozzal! Késő van, mikor Ritához ér, mégis, végre képes arra, hogy megfogja Rita hasát, és pozitív energiákat sugározzon a babának. Tehát apa lesz, és felneveli a gyermekét. Végülis minden jó ember ezt tenné. Hiszen odakinn dzsungeltörvények uralkodnak.
 

Címkék: dexter
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

báró Csekonics 2009.02.18. 15:15:09

puta flaca mala - nekem kb. aljas szikár kurva jött ki :-)
rósejbnis-bácsinak meg nagyon drukkoltam hogy fűbe harapjon

martiniorange 2009.02.18. 18:52:28

jaj mekkorát vinnyogtam, mikor a friss hullája hűtőjéből vette ki a tejet a kölyköknek :))) nagyon praktikus :D
(angolul nem Cheerios gabonapelyhet keres a pedo? mi az a rosejbni? :)

Nari 2009.02.18. 19:47:05

rosejbni = sültkruomli :)

Sangria 2009.02.18. 19:48:46

@martiniorange: Ja, az eredetiben Cheerios volt, amit én ide egyszerűen gabonapehelynek írtam. Káromkodtam is, mikor meghallottam tegnap a Viasaton, és szerkeszthettem át az utolsó pillanatban:-)
Rósejbninek szerintem a chipset, ill. annak tesóit és haverjait hívják, abban nem vagyok biztos, hogy a Cheerios ebbe beletartozik, a fordító talán a Cheetos-szal keverhette. A sztori szempontjából mondjuk lényegetelen.
A puta flaca mala tényleg olyasmi, hogy aljas girhes kurva, bár a spanyol nem az erősségem, de a dal tök jó volt!

Onix Titan 2009.02.18. 20:24:03

Életemben nem hallottam még azt hogy rósejbni. Télleg rancért nem lehetett műzlinek fordítani. Ha megkérdeznénk egy kisgyereket a sarki közértben, hogy hol van a rósejbni max egy WTF lenne a válasz.

Prophet 2009.02.18. 21:24:17

Ez amolyan töltelék epizód volt, nem lehet? Telepakolták egy csomó érdekes résszel, ami szórakoztató volt: terhestorna, Debra öröme... szerintem valami készül itt. És ha az nem Miguel (én marhára nem bízom benne), akkor a Nyúzó. Puskaporos a levegő.

rattenfanger 2009.02.18. 23:06:37

A rósejbni tényleg gáz, azt a nagyanyáink csináltak serpenyőben. Aki ilyet super-hyper marketben talál, az nagyon ügyes. Jó, hogy a tejet nem retusálták ki zacskós tejre.

rattenfanger 2009.02.18. 23:10:09

@Prophet: Ez már igaz, ez egy langyos rész volt, de mindegyik évad így épült fel. Most kezdődik a pörgés, ne félj :)

fancs 2009.02.19. 10:47:39

Egyre izgibb, alig várom a Miguel-szál végét!

báró Csekonics 2009.02.19. 12:17:22

gondolom meghal a végén - eddig mindenki, aki tudta, hogy Dexter nem 'átlagapuka' az meghalt így vagy úgy...
Kérdés csak az, hogy mikor és hogyan.

Gabba 2009.02.19. 12:32:51

@Sangria: "bár a spanyol nem az erősségem"
ezzel a nick-kel? :)

A rósejbni tipikus példája az értelmetlen fordítói fasságnak. Miért nem volt jó a gabonapehely? Még jó, hogy nem fagyasztott zúzapörköltnek fordította a "szakember".

A terhestornán táncoló Dexter képe viszont mindent üt!

Lencse. 2009.02.19. 16:07:35

Én csak azt nem értem, hogy nem üszkösödik le Dexter lába, ha minden reggel olyan szorosra húzza a cipőfűzőjét.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.02.20. 15:04:32

Csak annyit szeretnék kérdezni azoktól, akik eredetiben is látták, hogy Debra a fogadalma (új haj, semmi pasi stb) miatt nem beszél csúnyán, vagy a fordítás finomított Debra mocskos-szájúságán?

Sangria 2009.02.20. 18:26:57

@szinkrobi: Az első részben Dex mond Debrának valami olyat, hogy most, hogy feladta a pasikat, a piát, meg a cigit, a mocskos beszéd az egyetlen rossz szokása. Erre Deb: "I´m the model of fucking perfection".
Ha jól emlékszem a magyar verzióban Deb olyasmit mondott,hogy "ja, én vagyok a megtestesült tökéletesség", amivel szépen el is veszik a poén, ami nagy kár, mert jó.
Szinkronosan csak hébe-hóba és inkább csak a háttérben megy nálam, mert a hogyvoltírás után már nincs energiám még egyszer végignézni, de ha tényleg ennyire lemoderálták Debet, az nagyon elkeserítő.

rattenfanger 2009.02.20. 23:16:11

@Sangria: tényleg lemoderálták :(
Ennél sokkal elkeserítőbb, hogy elvész a sok és sokféle vicces latinos akcentus.
Gergely Róbert mint Miguel Prado - viccnek is borzalmas. Ennyi erővel egy hangos, webes fordítószoftver is leszinkronizálhatta volna, kb. ugyan ez lett volna a végeredmény.

süti beállítások módosítása