Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x03 - Az utcagyerek

2009. február 17. 11:00 - Llew

Heti esetünk kiadós guberálással kezdődik. Kukásautó baleset történt, Cam éppen könyékig van a rakományban. Bones nem is érti, miért hívták, hisz nem volt se robbanás, se tűz vagy hasonló. Viszont egy erősen bomlásnak indult holttest azért akad. Hősnőnk szerint egy kamasz fiú volt az illető. A testen zuhanás okozta sérülések vannak. Hodgins, a bogarak alapján három héttel korábbra saccolja a halál idejét. A laborban még alig kezdtek vizsgálódni, de Booth és Cam már tippelget is, hogy vagy drogos vagy prosti volt, mert kertvárosi srácok hullái nem gyakran kerülnek kukásautóba. Mindig csak az élőítéletek. Angelanak jó híre van. A lepedőn, amibe a holttestet csavarték, a szövet maradványoknak köszönhetően megvan az áldozat arclenyomata, mint Jézusé a torinói leplen. Egy kis számítógépes trükközéssel képet kapnak a fiúról.

A kép alapján hamar azonosítják, bár Bones kicsit magára veszi, hogy rögtön az állami gondozottak között kezdik keresni. A srác Dylan Krane, 17 éves és három hete tűnt el a barátnőjével együtt. A lány az árva, ezért voltak az adatbázisban. A Krane szülők tájékoztatása során Bones velük is majdnem összeugrik, mert ők a barátnőt, Kelly Morrist okolják, hogy kisiklatta a fiúk tökéletesnek indult életét. Kelly nevelőanyjával Booth irodájában beszélnek. A nő szerint Dylan jó hatással volt a lányra, és még annak öcsével, Alex-szel is jól kijött. A Morris gyerekek több mint egy éve vannak nála, de cukorbeteg, és nem biztos, hogy sokáig nevelni tudja még mindkettőt. Booth megígéri a kis srácnak, hogy előkeríti a nővérét.

Cam női DNS talált Dylan körme alatt, és körömlakkot a karolásaiban. Meg oxidált vasat. Boothnak ez így nem mond semmit, csak amikor rozsdaként emlegetik. Az áldozat hátán és vállán is voltak rozsda nyomok, így feltételezhető, hogy egy vascsővel verték meg. Cam és Booth már össze is dobták a maguk teóriáját a gyilkos, exbarátnőről, de Bones megint csak a nevelőintézetben nevelkedettek iránti újabb előítéletet látja. Zack vizsgálata alapján, a fegyver egy 2 collos vascső. Ez nagyon jó, csak nem jutottak vele előrébb. Nem úgy, mint Hodgins eredményeivel. Örömmel jelenti, hogy két tonna szemét áttúrása után, orosz éttermi maradékra bukkant. Mellesleg azonosította az áldozat kezében - még a helyszínen - talált szervesanyagot. Egy rózsabimbó volt.

Bones és Booth, az orosz étterem nyomán, egy szakad környéken mutogatják Kelly és Dylan fényképét. Bones kiszúr egy csoportot, akiknek ugyanazok a szocio-kulturális azonosítóik vannak, mint az eltűnt lánynak. Magyarul kamaszok. Megszólítja őket, de azon kívül, hogy lehúzzák öt dollárra, meg gúnyolódnak, nem ér el semmit. Booth viszont remekül szórakozik a jeleneten. Alig pár méterrel odébb egy furgonból gyanús dolgokat osztogatnak. Booth pisztolyt ránt, mire a kuncsaftok szétszaladnak. Nem kellett volna ekkor műsort csinálni, egy pár csak kaját, meg gyógyszert osztogatott. Jó hír viszont, hogy ismerték Dylant és Kellyt. Egy közeli raktárban szokták meghúzni magukat a hajléktalan fiatalok. A bejáratnál virágok, gyertyák és képek vannak Dylan emlékére. Az épület egy régi vízvezeték raktár. Egy fiú próbál elfutni Dylan iskolai dzsekijében, de Bones elkapja.

A srác nem túl együtt működő, azonban mikor kiderül, hogy Bones is benne volt a „rendszerben”, akkor egy fokkal segítőkészebb lesz, és javasolja, hogy nézzenek utána a perverz szendvicseseknek. Hopp, találat. A férfit már háromszor elítélték fiatal lányok molesztálásáért. Az irodában Booth megemlíti, hogy a pszichológusok szerint az állami gondozottak gyakran küzdenek irányítási gondokkal, talán ezért van feszültség Bones és Cam között. Hodgins rozsda mintákat elemez, közben egy felvételen megmutatja Angelanak azt az ablakot, amin Dylan kiesett. A nő szerint fura egy hely két szerelmesnek. „Mi, egy törvényszéki labor?” –kérdezi Hodgins. Angela a raktárról beszél, nem érti a bogaras mire gondolt. Hát Camre és Boothra, terel amaz, majd mielőtt mindketten túlságosan zavarba jönnének, folytatják a munkát.

Booth a pedofilt faggatja. Igen, hibázott, de aztán megismerte a feleségét, és a szerelem mindent megváltoztatott. Jár tanácsadásra, és szendvicskenéssel vezekel. Bazi nagy szendvicseket kell csinálnod haver, ráadásul nem csak én vagyok szkeptikus, mert Booth lányok fényképét teszi az asztalra, akik azt állítják, a faszi szexért cserébe adta a kaját. Persze a lányok hazudnak. Sejtettük. A Jeffersonianben ezalatt kiderül, hogy a körömlakk Dylan sebeiben Kellyé, vagyis lehet, hogy egy veszekedés fajult el. Cam és Ange az első szerelmekről nosztalgiáznak, Brennan meg úgy néz rájuk, mint két UFO-ra. Szeretné, ha Hodgins két rozsda minta között, a fiú kezében talált rózsával is foglakozna. Főnök néni szerint az nem lényeges, szóval nem. Brennan erre közli, hogy ő így nem tud dolgozni. Cam érdeklődik, hogy akkor kezdjen-e helyette utódot keresni? Angela azonban megjegyzi, hogy ha a barátnője megy, akkor mindenki megy. Még Booth is.

Alex Morris keresi meg Booth, azzal, hogy a nővére hívta. Camnek meg új paciense van: a szendvicses hapsit mellbe lőtték. Boncolás közben Cam megkérdezi Boothtól, hogy szerinte mi lenne, ha Brennan kilépne. Hát mindenki lelépne, mire csak kettőt pislogna. Sőt, ő is Bonesszal van, szóval a főnök néni gondolja meg, mielőtt hülyeséget csinál. Hodgins zavarja meg őket, egy előadással Shakespeare-ről és a rózsáról. A lényeg, hogy a virág az országban egyedül az Egyesült Államok Botanikus Kertjében található meg. Miután Hodgins elmegy, Booth még megjegyzi Camnek, hogy Brennan is nevelőintézetis volt, de ezt nem tőle tudja. Arra meg hiába is várna, hogy az antropológusnő ilyesmit önmagától mondjon el.

Hodgins és Booth a botanikus kertbe mennek, és legnagyobb meglepetésükre ott találják Kelly Morrist. Mikor Dylan halála felől érdeklődnek, beismeri, hogy ő ölte meg. A kihallgatáson azonban kiderül, hogy nem tehette, mert állítása szerint a fiú eszméleténél volt, mikor kiesett az ablakon, a vizsgálatok szerint azonban már nem. A srác megszegett egy ígéretet, és szakítani akart vele. Elmondják, hogy a szendvicses pasas is halott, erre azt is magára vállalja. Talán érdemes lenne bedobni a Kennedy-gyilkosságot is. Bones és Booth a törzshelyükön beszélgetnek az esetről, mikor megjelenik a szendvicses fickó neje és lerak az asztalra egy pisztolyt, majd beismeri, hogy megölte a férjét, amiért az kihasználta, hogy fiatal lányok közelébe juthasson.

Egyik ügy lezárva. Kelly állítása ellen azonban nincs egyértelmű bizonyíték. Eddig, mert Hodgins azonosította az ominózus vascsövet. Flörtölnek egy sort Angelaval, majd az egész csapat szerepjátékba kezd. Booth és Cam játssza a fiatal szerelmespárt, akik szakítani készülnek. Sehogy se jön össze, hogy Kelly hátba vágta a csővel Dylant, majd megpróbálta elkapni mielőtt kiesne az ablakon, és közben megkarmolta a kezét. Kellett lennie egy harmadik személynek, aki leütötte a fiút, majd a dulakodás közben Kelly megpróbálta megtartani, de nem bírta, és Dylan lezuhant. A lány azonban nem fedezné a perverz szendvicsest, főleg ha tudja, hogy halott.

Bones beszél Kellyvel a kihallgatóban. Elmeséli, szerintük hogy zajlottak az események, de a lány továbbra is azt állítja ő a tettes. Bones Dylanre és a kapcsolatukra tereli a szót, amivel sikerül a lányra hatnia. El akartak szökni, hogy Alex a nevelőanyjuknál maradhasson. Az öccse azonban azt hitte, Dylan el akarja szakítani a testvérétől. Hodgins hazafelé menet egy rózsát ad Angelanak. Bones Cammel találkozik a hamburgeresnél, egy békéltető tárgyalásra. Megegyeznek, hogy kap heti három „Kijöhetsz a börtönből” kártyát, amikkel szabadon ellenkezhet főnökével. Elmondja, hogy állami gondozott gyerek volt, de közben rájön, hogy Booth már elmesélte Camnek.

Címkék: dr. csont
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonoszpok · http://gonoszpok.blog.hu 2009.02.17. 12:11:55

Vágási Feriért pedig egy ország aggódott amikor Feri verekedett, Matyi meg eltünt....
Az az ember egy hős, kérem!

www.youtube.com/watch?v=yIPz7BHB--s

lora.palmer 2009.02.17. 21:02:41

És a heti áldozat anyukáját kis hazánk színésznője játszotta. Éljen-éljen Kathleen Gati!

Aranyos volt ez a rész, Hodgins és Angela flörtölése, Bones kísérlete az utcagyerekektől való információszerzésre, és további részleteket tudtunk meg Brennan gondozásban töltött idejéről is.
süti beállítások módosítása