Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x06 - Tisztáldozat

2009. február 16. 15:09 - kiricsiz

Női gázszerelőt se láttunk még, de a Tűzvonalban-ban minden megtörténhet. Kéry Kitti vadiúj melósruhában lezárja az utat. Kutyásembert elküld, de előtte még kiszedi a cigit a szájából. A felhajtás amiatt van, mert szállítják Lákit a kis horgászvityillójába vissza. Mike távcsövespuskával figyeli az egész környéket, arra nem sikerült rájönnöm, hogy pontosan miért is. Pindroch hozta Lákit Land Roverrel, és miután körbekémleltek, nem lapul-e egy Viola valamelyik bokorban, vagy fűzfán, kiengedik Lákit a kocsiból. Főcím.

Bordás Lákit okítja a tudnivalókról. Két kommandós vigyáz rá, Láki nem mehet ki a házból, mert belül nincs kilincs, a kommandósok viszont bejöhetnek.

Az őrsön folynak a szokásos események, reggelizés, kávézás, satöbbi. Móricz átugrik Kálmánhoz, ahol éppen Marácskadrága ücsörög. A csajszi egy véletlen folytán kiderítette, hogy ki az a lány, akit holtan találtak a pincében a múltkor. De mondjuk meglepődnék, ha egy kurva (mert Marácskadrága az) ilyen mondatokban fogalmazna: "Azt hiszem, sejtem, ki az áldozat." "A személyleírásból rögtön tudtam, hogy a pincében talált lányról van szó." De az legalább vicces, ahogy Kálmán bá rámarkol Marácska fenekére.

Miklós és a Jóságos Johnny bácsi közúti ellenőrzést folytatnak, Miklósnak föltűnik, hogy Johnny mindig ugyanolyan színű kocsikat állít meg. Aztán ki is húzza Johnnyból, hogy Anita volt férjét keresi, akivel le akar számolni.

Töltelék rész további töltelék jelenetei. Láki sétálni akar, de Mike elküldi a francba, hogy maradjon nyugton. Lákinak meg nem tetszik ez a bánásmód. Bordás a KMCS kiképzőhelyiségeit mutatja Ilcsiknek. Nem értem, hogy Ilcsik miért mondja, hogy "sosem voltam még kommandós kiképzőközpontban". Akkor hol képezték ki rangernek?

Filmesztétika szakos kinézetű utcai táskarabló ólálkodik egy öreg néne körül, aki meg épp barackot válogat. Meg is támadja. Nem a nyanya a barackot, hanem a táskarabló a nyanyát, de hopp, pont ott van a Jóságos Johnny bácsi, meg Miklós. A fickó erre menekülőre fogja a néni táskájával a kezében, de Miklós utánaered, nagy nehezen utol is éri, és hozzábilincseli egy bevásárlókocsihoz.

Láki legújabb követelése, hogy kerítsék elő neki Májert, mert nélküle nem hajlandó dolgozni. Bordás elkezdi puhítani Kolonicsot, hogy tényleg kerítsék elő, mert így hitelesebb lesz az alakítás, nekik meg az az érdekük, hogy Viola ne fogjon gyanút, és ráharapjon a csalira. Bordás pluszba üveg sakkbábukat ajádékoz Dénesnek. "Ezeken legalább átlátsz." Persze az emberben egyből felmerül a gyanú, hogy Láki nem azért akarja maga mellé az emberét, hogy leléphessenek?

A nap legfontosabb eseménye, hogy Zsigmond ellenőrizni és kellemetlenkedni jött az őrsre. Lehet látni, hogy nagyon bassza a csőrét, hogy Bordásék itt külön életet élnek az emeleten. Főleg, hogy Bordásék közben lőteret is kaptak odafent. Zsigmond egyébként razziát szervez, emiatt jött elsősorban, a csávó egyébként nem annyira hülye, mint amilyennek látszik, mert pár órával előtte jelenti csak be a razziát. Hogy a bűnözőkhöz az infó már ne juthasson el.

Ilcsik folytatja a plutóniumbizniszt Kővári nyomdokain. Először valami nagypofájú közvetítővel találkozik, aki majd szól az orosz nagyhalnak. Aztán a találkozó pár jelenettel odébb létre is jön. Az orosz teniszezik, reggelizik, és akadékoskodik, magában nem akar plutóniumot, csak "elektronyikával" együtt (jóhogynemmá egy komplett Enola Gay-t). Ez a jelenet egyébként baromi vontatott és tulajdonképpen nagyon bénán megírt, megrendezett. Úgy megvágtam volna, mint a huzat, mondjuk az egész epizódot. Ilcsik azt mondja, hogy Láki a megbízó, erre az orosz találkozni akar vele is. Egyébként Láki később azt mondja, hogy Ilcsiknek meg kéne győznie az oroszt, hogy vegye meg csak a hasadót elektronyika nélkül.

Felbukkan az ügyvédcsaj az előző szériából, Bordással akar beszélni. (Móricz előtte megkérdezi tőle, tudna-e segíteni, hogy a muterját szociális otthonba helyezzék). Az ügyvédnő elmeséli Bordásnak, hogy Denise hatalmas pénzt örökölt, hatalmas a boldogság is. De persze valójában nem ezért jött, hanem mert az NBH érdeklődött nála a Rózsahegyi dok után. Bordás azt javasolja neki, hogy tűnjön el egy időre az országból.

Razzia a kocsmában. Johnny végre megtalálja Sanyit. A fickó körözés alatt áll, de Johnny futni hagyja, mert saját maga akarja elintézni a csávót. A lakcímét már tudja a lakcímkártyáról.

Kíváncsi vagyok, meg mernek-e játszani egy önbíráskodás jelenetet a forgatókönyvírók. Vigyázni kell, mert itt egyből a magyar rendőrökre vonatkoztatnának a nézők. Másrészről viszont az ember igazságérzetének jól esik, ha péppé vernek egy ilyen seggfejt, mint aki megerőszakolta Anitát. Mint például a Sin cityben verték pépesre a pedofil seggfej tökét. Egyébként még a nagy Sherlock Holmes is hagyott futni gyilkost (asszem ráadásul többször is), amikor úgy érezte, hogy a gyilkos nem öncélúan ölt, hanem jogosan állt bosszút.

Kolonics Lákinál. Nagy megbeszélés. Láki elvállalja, hogy a ruszkival találkozzon. Az viszont röhejes, hogy Bordás Láki előtt kezd el hisztizni, hogy ő nem ad ki több információt az NBH-nak. Aztán kicsivel később elmondja Kolonicsnak, hogy Herceg nyomoztat utána a Rózsahegyi dok miatt. Ráadásul Kolonics eddig azt hitte, hogy Bordás csak poénból dobta be ezt a múltkor, és most hidegzuhanyként éri, hogy Bordás kezében tényleg ott volt a doku, és Borda tényleg megsemmisítette. "Te szerencsétlen hülye!" - mondja erre Kolonics.

És hát bejelentkezik a titokzatos csetelő, hogy azért ebben a részben történjék is már valami. Bordás végre meg tud vele beszélni találkát. Valahogy sejthető volt, hogy nő lesz, de most kiderül, hogy Irina az, aki már az előző szériákban is szerepelt. De legalább Bordás összejöhet egy orosz kémnővel, ahogy a James Bond-filmekben szokás. Irináék azt az embert akarják elkapni, aki Violát irányítja. Amiből egyből levonjuk a következtetést, hogy ezek szerint nem csak, hogy létezik Viola, de van neki egy irányítója is. És ezt a valakit Bordás is ismeri...

Túl nagy titkok nincsenek. A következő rész promójában ugyanis ellőték a poént, hogy ki ez a bizonyos irányító. De most nem áruljuk el, azok kedvéért, akik nem látták a promót.

Egyébként azt nem tudom, hogy tényleg ekkora balfaszok, hogy lelövik a következő rész poénját, vagy direkt sütötték el?

Szóval ez egy töltelék rész volt, csupa-csupa töltelékkel, két szálat tartottak ki egész részen keresztül, ezért kellett végigszenvedni 50 percet. Az egyik a "Johnny péppé veri-e Sanyika heréit"-szál, a másik meg az Irina, és a ki az áruló - szál. De ha már ennyire kilóg a lóláb, hogy a hülye is látja, hogy ez a két szál csak mézesmadzag, amivel áthúznak, átcsalogatnak minket a következő epizódba, akkor föltölthették volna ezt a részt normális, izgalmas eseményekkel, nem pedig vontatott és unalmas párbeszédekkel.

Címkék: tűzvonalban
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csalint 2009.02.16. 15:22:09

Első:)
Köszönjük a hogyvoltot.
Küldtem neked Kiricsiz linket képekről, ha akarod beszúrhatod.
Lákis rész tetszett nagyon, meg nekem bejött a hasadóanyagos hercehurca is.
Mikor odaadja a képet az autóba a csávónak, azmeg kikerekedett szemekkel: "Akúrvaéletbe..."

Képek:
margaretak.atw.hu/tuzvonalbans3e6.zip

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.16. 16:26:50

Azt kell hogy mondjam, Vidocq figurája hiteles. Ilyen mosolygós, viccelődő gyilkos típusú tisztet többet is ismertem alhonvédhelyettes koromban...

gyurmalány 2009.02.16. 16:36:39

jut eszembe, hova tűnt kálid artúr?

kamarti 2009.02.16. 18:17:39

hát igen, tényleg elég uncsi rész volt, pedig még Miklós se villantott mellkasszőrt...

amúgy nem lehet, hogy a "sosem voltam még kommandós kiképzőközpontban" Ilcsik-irónia volt? Mondjuk szerintem P. Csaba sajnos nagyon rossz színész, és néha még azt is nehezen értem, mit mond, úgyhogy általában nem nagyon tudom eldönteni, épp mit akar megmutatni a karkteréből...

akyyy 2009.02.16. 18:21:04

hol volt ez az irine az előző évadban? nem emlékszem rá:S

kamarti 2009.02.16. 18:24:39

@akyyy: úgy rémlik, első évad, orosz kapcsolatok, de inkább háttérnő volt, úgy emlékszem, összesen nem volt ennyi szövege, mint ebben a részben...

kiricsiz 2009.02.16. 19:03:19

@csalint: köszi!! beraktam!

egyébként vidocq-ot én is bírom.

Onix Titan 2009.02.16. 19:27:32

Mike azért sasol epizód elején távcsövessel, hogy előbb adjon headshotot Violának, ha az le akarná sniperkedni Lucky-t. Hülyeség persze, esélye nem sok lenne, de hátha.

akyyy 2009.02.16. 20:15:32

Amugy az kicsit zavaró volt Lucki rejtekénél, hogy betették oda hátra a kamerát és mindig háttal volt a kijárat....

2009.02.16. 20:52:40

Hát, igen, a Lákis jelenet marhára vicces volt. Arankáék mellé egy leszázalékolt biztonsági őrt sem adtak, de még egy vacak zsebkést sem szerencsétlenek, hogy védjék meg magukat, ahogy tudják. Én persze már ezt sem értettem, mert az egész úgy nézett ki, hogy gyakorlatilag direkte kinyíratták őket Violával, erre kellett őket összeterelni egy helyre, hogy ne kelljen szegénynek mindháromhoz külön-külön elmennie (perzse, kiderülhet, hogy tényleg ez volt, és Herczeg már megint kavarja)
De vissza a mostani részhez:
Arankáékhoz képest Lákit védik, még hozzá igen demonstratíve, messziről üvölt, hogy rendőrök (ugye Láki mondja is Mikenak), pedig egy urán kereskedő nagymenőről nem állít ki jó bizonyítványt, ha rendőrök kísérik be a régi kecójára...
Ráaádsul az akció irtó ámátőr volt: Lákin nem volt golyóálló mellény, csak a kísérőkön (ha azokon volt, Lákin miért nem és fordítva???), a kísérők viszont jó messze mentek Láki barátnktól, hogyha Viola lő, tuti könnyen eltalálhassa (arról ne is beszéljünk, hogy a fejlövés ellen még golyóálló mellényben sem lett volna védve ezzel a kísérettel)
Azért ilyenekre tényleg vigyázhatnának, mert röhejessé teszi az amúgy jó sorozatot.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.02.16. 21:28:37

Nem tudom, nekem tetszett ez a rész...
Kösz a hogyvoltot, és kösz a képeket ;-)

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.02.16. 22:23:51

@Los Alamuszi:

"Arankáékhoz képest Lákit védik, még hozzá igen demonstratíve, messziről üvölt, hogy rendőrök (ugye Láki mondja is Mikenak),"

na, azt a beszólást én se értettem, ugyanis Mike mellényére nagy betűkkel ki volt írva, hogy RENDŐRSÉG.

szóval Láki vagy széjjelszívta már az agyát, vagy arra gondolt, hogy ha majd mennek az ukránokhoz, és Mike kíséri civilben, akkor majd lerí róla, hogy rendőr.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.17. 09:05:24

"Lákin nem volt golyóálló mellény, csak a kísérőkön"

Kötözködtök már mindenen... Láki csak dzsekit fel rá, azért nem láttad :-)

báró Csekonics 2009.02.17. 10:43:22

Elég vacak rész volt sajna...
- Pindroch Csabától bocs - de nekem Alter figurája százszor jobban bejött és valahogy hitelesebb is volt.
- Mike úgy hasalt ott a félárnyékban a képen a puskával, hogy épp csak nem volt a hátán céltábla... ráadásul jópofa, hogy Viola a Holdról is lelövi akit kell, Mike meg csak valami kisebb csúzlit kapott.
- ja, a KMCS-t meg vagy nem kellett volna sehogysem rászitázni a mellényekre, vagy akkor inkább így magyarul, de az 'SOG' nagyon gázul néz ki egy magyarul folyton KMCS-nek hívott csoport tagjain...

Kicsit elfáradt a forgatókönyvíró :-(
Amit nagyon sajnálok, mert az első két évad nagyon tetszett.

GJ1 2009.02.17. 20:16:03

szerintem a töltelékséghez képest egész jól sikerült az epizód a hiányosságokkal együtt...mondjuk én inkább oda tettem volna cliffhangert amikor bordás elindul a találkára, a vége pedig mehetett volna intrónak a köv részbe

Renáta_ 2009.02.19. 19:04:30

Én nemtom, de nekem tetszett a rész.
Én sokkal jobban szenvedtem múltkor, mikor az első 25 percben Kálmán bénázását meg KMB-s "kalandjait" kellett nézni.

Másrészt én még csak tölteléknek sem annyira éreztem a részt, lassan bár, de haladt előre a szál, az előzőnél sokkal jobb volt. És emlékezzünk a 2. évadra, ahol az első 8 rész gyakorlatilag semmiről nem szólt. Ahhoz képest itt most pörgés van.

Harmadrészt. Én bírom P.Csabát, noha sajnálom, hogy Altert kitették, de Ilcsik figurájának is megvan a sajátossága. Nekem bejövős. :) Hitelesebb, mint Alter...

Az viszont tény, hogy néha elég lúzerül mennek az akciók, őrzések, pedigén nem érteni hozzá.

Amúgymeg köszi a Hogyvoltot, és tökjó, hogy vannak képek is!!! :)))

hottentotta 2009.02.20. 09:53:28

Na. Köszönjük a hogyvoltot. Köszönjük a képeket.

Jó ez a sorozat :) El kell tekinteni a bénázásoktól, és élvezni kell :)

Jó, persze sokszor én is a hajam tépem, de aztán felülemelkedem ezeken :)

az SOG tényleg nagyon gáz. Meg Ilcsik tényleg abban a babában vitte a plutóniumot? Nem fél a sugárfertőzéstől? Vagymostakkormivan ?_ :-)

báró Csekonics 2009.02.20. 13:30:17

hottentotta 2009.02.20. 09:53:28

Csak nehogy ő is úgy járjon, mint George a 24-ben...
süti beállítások módosítása