Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cobra 11 11x01 Egy barát halála 2/2

2009. február 16. 16:57 - Sylba

Új évadhoz vadiúj főcím dukál, sajnos aki a bevezető intrót látta, azoknak a rész poénját sajnos lelőtték. Mark Ferrarijával egy sötét sikátorban áll meg, cigarettára gyújt és meglepetésünkre, Simon érkezik, aki gyorsan meg is jegyzi, hogy „mi ez a hacuka rajtad?" Szegény Markot a hülye autópályás rendőr üldözte, aki szeretné, ha lekoptatnák már róla Semirt, akit egy héttel ezelőtt elég nagy sűrű fekete trutyiban hagytunk, nem is irigyelte ezért érte senki. 25 ezer euró és egy pendrive cserél gazdát. Jager eléggé be van tojva, hogy mi lesz, hiszen egy Eric nevű fickó kikészíti. Simon barátilag átöleli és biztosítja, hogy most elkapják őket.

Miután Semir jól kisirta magát a Hohenzollembrückén, összetörten ment haza, és Andrea karjaiba ugrott, és hát igen, igaz a mondás, veszekedés után milyen jó is egy kis békülési szex. Ám sajnos nem sokáig tudják élvezni egymást. Semir első szabadnapján Simont megölik. Simon reggel még elbúcsúzott családjától, elindult dolgozni, és a piros lámpánál egy fekete sisakos motoros agyonlőtte. Ráadásul Simon autójába beleszáguldott egy teherautó, ezzel nagy káoszt okozott egy kölni kereszteződésben. Chefin nem tehet mást, felhívja Semirt, hogy ki az ágyból, az államügyész oké, hogy felmentette, de ki mondta, hogy Chefin is így gondolja, ő Semir mellett áll

Semir meg elszáguld a baleset helyszínére, ahol Herr Friedl Simon jobbkeze, Semir segítségét kéri, hiszen közös ügyük ez a bűntény. Klied lerázza Semirt azzal, hogy Frau Schrankmann államügyész fog a helyszínre érkezni. Ám mielőtt elindulna szerencsére Semir megtalálja Mark adathordozóját, így Chefinnek és Semirnek összeáll a kép, hogy Gehlen bordélyába kerülő lányok fotói vannak a gépen. Ugyanaz volt a fegyver Tom és Simon gyilkosságánál, ezért Semir bosszúra éhesen száguld el Gehlen bordélyába. A lányok kéjesen hívogatnák Semirt egy kis numerára, de Semirt csak egyetlen ember érdekli Mark Jager.

Jager sincsen egyszerű helyzetben, a lányok másnap érkeznek és kellenének a papírok. Jager szabadkozik, hogy nincsen nyomdája, erre megfenyegeti Gehlen, hogy ők fogják a tisztviselőkkel a papírmunkát elvégezni, így siessen, mert nagy baj lesz. De Mark közli, hogy rajta kivűl senki nem beszélhet a kapcsolattartókkal. Ekkor zaj hallatszik kívülről, Gehlen embere felfedezi Semirt, amint hallgatózik.

Semir elmenekül, de minden sarkon Gehlen embereibe ütközik. Semir a tetőre menekül, de feltűnik mögötte Mark Jager, aki pisztolyt szegez rá. Semir most van csak nagy bajban. Szerintem Semir fel sem fogta, hogy igazából mi történt. Mark ahelyett, hogy kedvenc Semirünket a sírba küldené egy jó lövéssel, ahelyett Mark fogja a tűzoltócsövet és Semir kezébe, nyomja, és lehajítja a ház tetejéről. Semir meg bungee jumpiengol egyet mindenféle biztosítás nélkül, és egy éppen szexuális tevékenységet folytató párhoz csapódik be az ablakon keresztül. Bocsánatot kér tőlük és menekül tovább.

Jager meg kiakad, hogy ennél az üzletnél minden nap meggyűlik a baja a zsarukkal, sarkon fordul és közli, hogy folytassák nélküle. Ám a kettyós Eric fegyvert szegez rá, így Jagernak mégsem olyan sietős a dolga. Jager is megszorongatja Ericet, és ezt a bájcsevelyt szakítja félbe Gehlen. Elhívja vacsorázni Jagert, hogy biztosítsa róla, hogy nem kell aggódnia.

A homárvacsorán kiderül, hogy nem kell aggódni már senki miatt. Gehlen közli, hogy az osztályvezetőt is eltüntették, ráadásul Semirt is majd családostul kinyírják, és hab a tortán még egy magas beosztású rendőr barát is infozni fog holnaptól. Milyen szép is az élet. De Jagernek fennakad a szeme, rossz előérzete támad, és elhúz oda, ahová a királyok is gyalog járnak. Kintről felhívja Simonékat, és a feleségtől megtudja a legrosszabb hírt, amit megtudhat. Jager rosszul lesz a hírtől és a vacsora maradék részét kábulatban, tölti el. Nem marad mást választása: segítséget kér.

Semir hazaér, üzenet és két szendó várja. Andrea kéri, hogy vigyázzon magára, mert szükség van még rá, és hogy szereti. Andrea és kislánya békésen alszik, miközben Semir kintről zajt hall. Előveszi dugi stukkerét, és kimegy a sötétbe, és szembe találja magát Jagerrel. Innentől, tessék nagyon figyelni névváltás lesz. Ha Semir magától nem jött volna rá, hogy a megoldás egyszerűbb, mint gondolná, hogy miért is van ő most életben. Mark Jager alias Chris Ritter (alias Gedeon Burkhard alias ExRex felügyelő) sokkal jobb kiállású férfi, minthogy bűnöző legyen, ő bizony beépített nyomozó. Feladata az embercsempész bandát lebuktatni, és megboldogult Tom mellett Semir is belenyúlt a tutiba. Sajnos Chris lebukott, és Semir segítségét kéri, mert nem akar a társa és Tom sorsára jutni. Chrisnek kellenek az útlevelek, mert nélkülük, minden hiába volt. Semir nem bizik benne, bizonyítékot akar. Chris is ott volt Tom halálánál, de későn érkezett, Eric lelőtte Tomot és nem tudott semmit tenni. Ráadásul Simon tudta csak Chris kilétét, és így muszály valahogy kitörölni az adatokat a gépből, mert másnapra Chris is elpatkol. Simon élete utolsó két évét áldozta az ügyre, így Chris szeretné lezárni az ügyet, és az egész Gehlen családot hűvösre tenni.

Az uszályon közben a bébiszitternek készülő lányok kezdenek gyanút fogni, hogy valami nem stimmel ezzel az állással kapcsolatban. Az egyik bátrabb lány megpróbál kijutni, de bár ne tette volna, a felvigyázója jól helyben hagyja. Chefin Semir kérésein enyhén kiakad. Hogyan tudnának 50 útlevelet, elkészíteni néhány óra alatt, és feltörni a központi adatbázist. De Chefin bízik Semirben, de kéri, hogy az adatbázis feltöréshez vigye magával Harmutot is. (No a nap kérdése, aki tud, válaszoljon rá. Csak nekem tűnt fel hogy Semir és Hartmut hangja is Seszták Szabolcs, vagy rosszul hallottam?) Miközben Friedl beiktatási beszédét mondja Semir és Hartmut bejutnak az irodájába, és Hartmut életében először megöl valakit. Igaz csak az adatlapját. Miközben ők a számítógépen tisztítják Chrisről az adatokat,

Christ eközben elviszik Gehlenhez egy pacit megnézni. Párhuzamosan mutatják a ló vágtatását, Hartmut elkeseredett küzdelmét, hogy meglegyen Chris adatlapja, és Friedl megérkezését az irodába. Szerencsés napja van a Semir Hartmut párosnak, törlik Chris adatlapját, mielőtt Riedl megtalálná a Gehlenre állított nyomozó adatlapját. Ezért Chris egy kis időre fellélegezhet, Gehlenék tiszták bár az egyik Gehlen fiú majdnem sarokba szorítja Christ, hogy kinek is telefonált a toiletről, de Chris kivágja magát, az útleveles haverját hívta fel. Gehlen miután Chris távozik, el is dönti, hogy hamarosan likvidálni fogja Christ.

Chris első útja egy teherautóhoz vezet. Ahol Semir fogadja, és miután elhadarja az életrajzát, tegezőre fogja a figurát. Hartmut is megjelenik, és elmagyarázza Hartmut nyelven, hogyan is tudják majd követni Christ. Ám Chris lebukik, mert a kisebbik Gehlen gyerek követte Semirék teherautójáig. Délután van az útlevelek átadása. Christ elől viszik, mögötte a teherautóval próbálja követni Semir de hamar rájön, hogy ez nem BMW. Eleinte minden jónak tűnik, Chris bedrótozva, a helikopteres osztag is segít. Túl szép, hogy igaz legyen. Egy alagútba hajtanak, ahol Christ kiráncigálják, és bárhogy próbálkozik cselekvőképtelenné teszik. Az autó marad, és Gehlenék elszáguldanak egy másik terepjáróval, benne az eszméletlen és vérző Chrissel.

 

 

Az akció közben Frau Schrankmann érkezik, és felelősségre vonja Chefint, hogy ő nem adott engedélyt 50 útlevélre. Semir hangját meghallván pedig eléggé kiakad, de szerencsére Chefin leállítja, hogyha már ott van akkor ne őket akadályozza, hanem inkább segítsen. Semirék az alagút kijárati kameraállásából végül Chris nyomára bukkannak, és a helikopterrel megakadályozzák, hogy főbe lőjék a sokat próbált beépített nyomozót. Chris leboxolja a fogvatatóját, majd fegyvert szegez a fejéhez, és kiszedi belőle, hogy hol lesz az átadás helyszíne.

A kikötőben elfogják Gehlenék lányszállítmányát, de Gehlen autóval, a fia meg csónakkal elmenekül. Semir is jedskire pattan és a junior Gehlen után ered, Chris pedig egyszerűen tropára törve egy rendőrautót, egy ütközéssel állítja meg az öregebb Gehlent. Semir egy ideig követi Eric Gehlent, majd átugrik a csónakra, ám Erik kihajítja a csónakból. Semir egy ideig egy biztosítókötélen siklik a csónak utána, ami elég fájdalmas lehetett. Chris érkezik a helikopterrel, és egyik kezével tarja Semit másikkal meg lő körülbelül egy percig. Minden elismerés a dublőröké, és a vágóké. A parton Gehlent rendőrautóba ültetik, Hotte meg Dieter pedig útleveleket próbálnak kérni a megriadt lányoktól. Semir és Chris a segítségükre sietnek az új okmányokkal. Friedl éppen beszédet mond a rendőrpalotában, amikor Chefin érkezik és letartóztatja.

A záró képsorokban, egy temetőben vagyunk. Semir Tom sírjánál áll, fekete öltönyben. Koszorút helyez el "Hiányzol. Semir" felirattal, és egy közös képet helyez a sírra. Szomorkás zene szól, miközben Chris is Simon sírjánál van, és egy kis szívmelegítő italt önt volt társa sírjára. Egyszerre távoznak a temetőből, lezárva ezzel életük és a sorozat egy szakaszát.

Címkék: cobra 11(4)
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mándruc 2009.02.16. 20:18:31

Jó volt a rész, és a HV is! Engem is pontosan ez zavart, hogy lelőtték a poént az új főcímmel, mivel én még nem láttam ezt a részt.

Sylba 2009.02.16. 22:38:44

@mándruc: köszi én kis hűséges olvasóm.
Én láttam az évadot, és így ezt is. De a német részben is szándékosan nem ez volt az intró. Mit szolsz a Seszták Szabi hangjához? Meg Hartmut elméletemhez?

mándruc 2009.02.16. 23:35:45

@Sylba: Hát igen, már mindig alig várom a HV-t :) Kár, hogy az RTL nem figyelt az intróra, de nem is túl jellemző rájuk az igényesség ugyebár...
Semir új hangja az előző részben nagyon zavart, de már jobb volt, majd biztos megszokom. Csak Seszták Szabolcs szerintem egy kicsit túl lassan beszél, jobban illett Semirhez az előző, kicsit néha hadarós stílus.
Nekem nem tűnt fel, hogy Hartmut hangja is ő lenne, de nem is figyeltem. Viszont Hartmut az egyik nagy kedvencem a soriban :)

Johnny336 2009.02.17. 12:41:03

Akkor most a kutyáscsávó lesz az új társa?

Sylba 2009.02.17. 13:21:04

@Johnny336: Jaja Gedeon Burkhard lesz az új társa. De igazi társakká csak később válnak de majd ezt meglátjátok. :)

Sylba 2009.02.17. 13:21:51

@mándruc: örülök hogy várod, én is szivesen csinálok :):)

voelgyi 2009.02.19. 16:03:49

a wikipedia szerint baromi jó a füled :-) Seszták Szabolcs mindkét szinkron

Egyebekben kösz a hv-t pont ezt a két részt nem láttam

Sylba 2009.02.19. 22:02:38

@voelgyi: Szivesen. Jövő héten is lesz.
Köszi a fülem dicséretét, figyeljétek meg több részben lesz Hartmut amikor segít Semirnek. És ugyanaz a hang, csak a hátső baritonja más. :D :D :D

obliterated 2010.02.10. 08:30:22

Szeretném megtudni ennek a zenének a cimét és/vagy előadóját, ami a barátja halála után van. Ha valaki tud légyszi segitsen. Talán Elton John. Fogalmam nincs. EGyébként ez a zenerész volt a New-York-i helyszínelőkben is.
süti beállítások módosítása