Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A hatalom hálójában 1x03 – Halálos félelem

2009. február 16. 09:00 - Boogie66

Lesz itt minden mint a búcsúban – kezdjünk. Naturalisztikus képpel indulunk, de csak a szokásos, Ellen lakása a halott vőlegénnyel és egy véres Ellen-nel. Gyors vágás – a Frobisher ügyet tárgyaló bíró irodája, egyeztetetés. A szokásos civakodás a védelem és vád között, Patty alázza Fiske-t, azonban a bíró sem elnéző Patty-vel, péntekig kap határidőt hogy olyan beadványt terjesszen be, ami alátámassza Frobisher bűnösségét az ügyben. Patty az irodájában kiosztja a munkát, mindenki ezen az ügyön dolgozik. Megkéri Ellent hogy jöjjön vele egy percre – közben csomag érkezik, törékeny felirattal. Pete bácsi átvizsgálja hogy nem mérgező-e a csomag, de nem teljesen jól – egy kézigránát van benne – Patty ideges. Főcím!

A csapat átcuccol Patty lakásába, mivel az épületet kiürítették. Közben Ellen Katie-t nyugtatgatja hogy kicsit később lesz a találkozó Pattyvel és egyeztetnek az eljegyzési partiról. Katie nem túlzottan ideges, mivel egy izmos férfikar simogatja telefonálás közben – szerintem Greg az – hacsak nem egy fehérmájú menyecskéről van szó.

Két nyomozó faggatja Patty-t az ügyről,a fenyegetésről és arról hogy kik a haragosai, jó hosszú a lista. Kiderül hogy 10 évvel ezelőtt Patty-t megtámadták, leszúrták és majdnem meghalt. Patty találkozik titokban alkalmazott Tommal, aki elmondja a megfigyelésének eredményeit, azonban már elege van a magánnyomozósdiból. Patty türelemre inti és Tom jó fiú. Patty férje szerez egy volt titkosszolgát, aki vigyázni fog  Patty-ra – Michael iskolájának folyosóján is.

Michael kicsit problémás, szülők rapporton, volt egy-két gyerekes csíny, ami miatt Michaelt majdnem kidobják – ilyen pl. feltöri az iskola számítógépes rendszerét, kiosztja a dolgozatok anyagát, valamint közzé teszi a tanárok email fiókjainak jelszavait. Hmmm, nálunk ezért bilincsben vinnék el, de hát egy drága magániskola, ugye tud diszkrét lenni. Frobishernél járnak a nyomozók, aki fűt fát ígér nekik és együttműködést, de mikor kimennek közli Fiske-vel hogy semmit sem adhat nekik, toll a nyomozók fülébe.

Ugrás a jelenbe – Dr Nye az ügyvéd lép be Ellen cellájába. Meglepődik és megkérdezi, miért nem Patty-t hívta – Ellen csak annyit válaszol, csak vigyen ki innen.

Gyors váltás a fő történetszálhoz – a nyomozók nem találtak semmit, a kézigránát egy M67 repeszgránát. Postán adták fel. Nálunk ez nem lenne gond, mivel nem jutna el a címzetthez a csomag (bocs postások, de nem bírtam ki). A nyomozók tanácstalanok, nem tudják hogy folytatódni és eszkalálódni fog ez a figyelmeztetés, vagy csak ennyi volt. Mindenesetre Patty lelkesítő beszédet tart a csapatnak és kirúg hat embert, akik szabadnapot vettek ki a repeszgránát miatt – nincs idő, mindenki munkára fel – ők az egyetlen remény a munkások számára, hogy kárpótolják őket - hajrá!

Fiske és Frobisher ebédelnek – kiderül hogy Frobisher adta fel a csomagot Pattynek – Fiske nem boldog. Ellen elkérezkedik Pattytől péntek estére – aki el is engedi – nagy megkönnyebbülésére Ellennek, ami lássuk be hat kirúgott ember tükrében jogos – elvégre (le is lövethette volna) ki is rúghatta volna, de a jóságos forgatókönyvíróknak hála élvezzük még Ellen bájos pofikáját.

Katie találkozik egy parkban Greggel, ahol kiderül hogy Greg aki házas, azon a napon együtt volt végig Katie-vel Floridában és segített neki a terhesség megszakításban. Katie megkéri hogy menjen el vele Pattyhoz azonban Greg ezt hárítja.

Családi kör - Ranschburg Jenő helyett egy iskolai pszichomókus próbál segíteni Michael-en Patty és a mostohaapja segítségével. Patty kifejti, hogy szerinte Michael orránál fogva vezeti őket, azonban Michaelt nem rúgják ki. Michaelnek van egy rémálma, nem érzi magát biztonságban – de mint ez kiderül nem Michael álma, hanem Patty-é – szóval kifelé kemények vagyunk, de azért vannak problémák.

Ellen elkészül a beadandó dolgozattal, amit Patty átnézet titokban alkalmazott Tommal, aki nem talál benne hibát, jó a csaj. Patty úgy gondolja, hogy meg kell változtatni Ellen prioritásait (család vs munka) ezért elküldi hogy Ő adja át a beadványt. Persze a bíró szokása az, hogy megvárakoztatja a delikvenseket, amit Patty pontosan tud és éppen ma lenne az eljegyzés. Ellen őrlődik, de győz a kötelesség – az eljegyzés meg elmarad – a vőlegény megbocsát. Titokban alkalmazott Tom közben nem talál kapcsolatot Greg és Frobisher között.

Vissza a magánéleti szálhoz – Michael gépét Pete bácsi a mindenes átnézeti. Azon morfondírozik, mi is lehet az a MILF (Google a barátunk – azonban Pete bácsi oldschool – csak kutyákat nyír ki) – szóval Michaelnek anyakomplexusa van.

Közben Patty férje egy garázsban várakozik a kocsijára – amit meg is hoz a parkoló fiú. Kihajt majd csattanás – valami nagy baj van. A papa a kórházban elmondja Pattynek hogy megijedt amikor a szemüvegét kereste, és emiatt törte össze magát. Hogy mitől ijedt meg? – a kézigránáttól, ami a kesztyűtartóban volt. Hoppá!

Patty találkozik a fiával, Michael-el egy vacsora közben. A fia kifejti, hogy fél attól hogy Patty rájön hogy Ő az okosabb – mondom hogy anyakomplexusa van. Patty ad neki egy lehetőséget hogy kitálaljon, azonban a kártyák Michaelnél vannak – Pattynak csak az anyai szigor marad (vagy mégsem?). A srác kimegy az étterem elé és rágyújt egy cigire – Patty testőre kint figyel az utcán.

Michael mellé lép egy fickó és cigit, valamint tüzet kér - a testőr eltűnik. A srác kezd beszarni, amire jó oka van, mivel érkezik egy furgon és Michaelt elrabolják. Anya, anya, de már késő kiabálni.

Kirohan Patty és a testőr, de már csak a furgon meg a cigit kérő fickó van ott és Patty-val aláíratnak egy felvételi megállapodást a Claremont Reform Akadémiára, a fia nevével. Szóval Patty szervezte a rablást, hogy megnevelje a fiát (egy makarenkói pofon kicsit korábban hatásosabb és olcsóbb lett volna) – de miért is? Egy kis hackerkedés nem akkora dolog – de mint kiderül Ő rakta be a mostohaapjának a kocsijába a kézigránátot – a srác jó dolgába nem tudja mihez kezdjen. Most ki az okosabb?

Vissza a jelenbe, kihallgató szoba – Ellen és Dr.Nye, az ügyvéd. Ellen állítja hogy nem Ő ölte meg David-et hanem őt akarták megölni – amit a következő pár másodpercnyi kép igazol. Jajj…

Amit nem tudunk és új kérdések merültek fel: Mi lesz Michaelel? Miért akarták megölni Ellen-t? Mit titkol még Katie? Ki ölte meg Ellen barátját? Hogy találkozott a brókerével Frobisher Kaliforniában? Spoilerezni nem ér, várjuk a megfejtést a sorozattól a következő héten! Legyetek jók, repülőt kővel ne dobáljátok!

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anni* 2009.02.17. 19:41:25

Most ebben a részben eléggé kiszámíthatóak voltak az események, hogy Patty férjével ott, abban a jelenetben majd történik valami; hogy anyuci raboltatta el kicsi fiát; hogy Patty megszivatja Ellent azzal, hogy ő viheti el a bíróhoz a jelentést...

De hát ahogy a múltkor is említettem, ez is kell, kell egyfajta biztonságérzés, hogy már összeáll a nézőnek a kép, és minél biztosabb ez az érzés, annál nagyobb a hatás, mikor aztán megint összekuszálják a szálakat.

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.02.18. 06:47:42

@Anni*: Teljesen igazad van, ez egy eléggé kiszámítható rész volt. Azt azonban nem gondoltam volna hogy a kicsi fia rak kézigránátot apuci kocsijába. Na meg azt sem, hogy ettől apuci falnak megy :-)

A következő rész érdekes lesz, és ahogy mondtad tele csavarokkal

Anni* 2009.02.18. 09:39:39

Valóban, az igaz, a kézigránát-ügy valóban a meglepik közé tartozott.

Igen? A következő rész már nagyon fordulatos lesz?
Akkor igyekszem nem elfelejteni megnézni.

A pilot tényleg nagyon magasra tette a lécet, érdekel a történetkezelés, az egész struktúrája, nem csupán mint egyszeri néző a tévé előtt, de kicsit szakmai értelemben is.
süti beállítások módosítása