Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x21 – Happy Go Lucky

2009. február 15. 12:00 - foxglove (törölt)

Végre, elérkeztünk Aaron Echolls tárgyalásához. Aaron Echolls éppen azt meséli, hogy milyen szomorú életet élt kiöregedett filmsztárként, egészen addig, amíg fel nem tűnt a színen Lilly Kane. Lilly rajongásának köszönhetően egy ideig újra a régi, körülrajongott filmcsillagnak érezhette magát. Igen, de a fia barátnője volt és 16 éves – veti fel az ügyvéd, jogosan, majd egyenesen a lényegre tér: Mr. Echolls, lefeküdt Lilly Kane-nel? NEM, vallja a kérdezett szemrebbenés nélkül, SOHA. Veronica, aki szintén a tárgyalóteremben van, nem hisz a füleinek. Logan csak a fejét csóválja némán.

A vallomás további részében Aaron verzióját hallhatjuk Lilly haláláról: aznap, miután szakított a lánnyal, Lilly mérgében magával vitte az Oscarját. Aaron utánament, hogy visszaszerezze. (Az Oscart, nem Lillyt.) Lilly még idegesebb lett, hozzávágott egy hamutartót. Duncan ekkor jelent meg a színen, és őrült pszichopataként viselkedett a húgával. „Nem lett volna szabad egyedül hagynom őket” – kesereg Aaron, krokodilkönnyeket morzsolgatva a szeme alatt. Ekkor látta Lillyt utoljára élve. Mára ennyi. A bíróságról kifelé menet (ahol lelkes rajongók hada tart szimpátiatüntetést a kedvencük mellett), Mars-apuka figyelmeztetni próbálja Veronicát, hogy mivel ő az egyik koronatanú, az ügyvéd porrá fogja zúzni a keresztkérdéseivel. Nem probléma, mondja Veronica lazán, ő kikezdhetetlen. No majd meglátjuk.

Neptune High. Gia és Veronica között nagyjából szent a béke, megbeszélik, hogy következő este együtt tanulnak Giáéknál. Év végi hajrá van, ha Veronica nem teljesít a maximumon, elveszíti az esélyét a Kane-ösztöndíjra és a Stanfordra. Wallace szerencsés, neki már nincs ilyen gondja, neki már biztos helye van a Hearstön, ráadásul úgy néz ki, Jackie sem akar már Párizsba menni. Weevilnek viszont szintén bele kell húznia, annyira, hogy sürgősen algebra korrepetálásra van szükség ahhoz, hogy egyáltalán leérettségizzen. Szóval úgy tűnik, hogy ez is egy átlagos iskolai nap, egészen addig, amíg meg nem jelenik Lucky, és hadonászni nem kezd egy pisztollyal.

Luckyt a múltkori incidens miatt kirúgták a Neptune Highból, és most a maga módján szeretne elköszönni, főleg Giától. A jelenlevők a földre lapulva rettegnek. Lucky kiszúrja Jackiet, aki telefonálni próbál. Wallace nem várja meg, hogy reagál erre Lucky, inkább ráveti magát. Wallace a földre kerül, Lucky meghúzza a ravaszt, és meglepetés, vaktöltények vannak a pisztolyban. Lucky jót mulat a tréfán, aztán már nem annyira, mert egy remegő kezű biztonsági őr hátbalövi. És annyira azért nem remeg a keze, hogy elhibázza. Lucky halott. Basszus.

Woody sajnálkozva nyilatkozik az eseményekről a sajtónak. Ez a mocsok háború, ez az oka mindennek. Ő maga nem igazán ismerte a fiút, igaz, régebben Lucky is a Cápáknál játszott Woody edzősége alatt. Lehet, hogy az újságírók beérik ezzel, de Marséknak eszük ágában sincs hinni a polgármesternek. Ha csak ennyiből állt volna a kapcsolatuk, akkor Lucky miért küldözgetett rendszeresen fenyegető emaileket Woodynak? Tisztább lenne a kép, ha a levelek tartalmát is ismernék, de Lucky kitörölte a csatolt fájlokat. Woody gépeinek egyikén viszont még talán megtalálhatják őket. Mars-apuka terve az, hogy másnap este, mialatt Woody házon kívül lesz, belopózik Goodmanékhez, és letölti a fájlokat. Még a jelszót is tudja, egyszer kileste, mikor Woody bejelentkezett előtte. (Nem ismerte a mondást, miszerint „soha ne jelentkezz be, ha egy Mars van a közeledben”.) Mivel Veronica aznap este amúgy is Goodmanéknél lesz, egyszerűbb, ha mindezt ő hajtja végre.

Goodman-ház, Pussycat Dolls nélkül. Veronica a vendégszoba számítógépét használja, az ő laptopja sajnos „elromlott”. Sebaj, Giát úgy is teljesen leköti a myspace oldala. Megvannak az emailek, szép sorban tovább is küldi a saját címükre, amikor egy újabb furcsa emailre lesz figyelmes. Ez is egy zsarolólevélnek néz ki, és egy hangfelvételt csatoltak hozzá. A felvételen két fiú beszélget arról, hogy nyilvánosságra kellene hozniuk, amit az a perverz állat Woody tett hármojukkal kisfiú korukban. Veronica sokkot kap, alig tudja begépelni az emailcímet, és ekkor Woody, akinek most nagyon nem kéne itt lennie, rányitja az ajtót. Veronica a maradék lélekjelenlétével (nem sok maradt) neki is előadja az elromlott laptop és a tanulóteszt meséjét. Woody azért ez személyesen is megvizsgálja, gyakorlatilag a személyes zóna totális semmibevételével, de addigra már elment az email. És, olyan okos vagy, mint amilyennek hiszed magad? – kérdezi Woody. Veronica nem hisz semmit, inkább menne, minél messzebb, most. Woody, a szokásos maszkszerű mosollyal az arcán, elengedi.

Másnap kerül sor Veronica tanúvallomására a tárgyaláson. Alighogy felesküdött a Bibliára, az első kérdés máris az, hogy a gazdagság és a hírnév rabja-e. Duncan Kane, Logan Echolls – van ebben némi sorminta, a legjobb barátnője pedig Lilly volt. Ha már itt tartunk, Miss Mars mindenben utánozta a barátnőjét, vagy csak abban, hogy ő is felajánlkozott Aaron Echollsnak? Veronica ledöbben a kérdésen, Aaron szinte bátorítóan néz rá. Veronica szép tagoltan elmagyarázza, hogy nem így történt. Az ügyvéd egy kis hatásszünet után a következő kérdéssel fejezi be: „Jelenleg éppen kezelés alatt áll egy szexuális úton terjedő betegség miatt?” Na hogy is volt az a kikezdhetetlenséggel?? Az esküdtek felkapják a fejüket, Lamb seriff rendel egy adag popcornt kólával. Veronica kénytelen igennel válaszolni, köszönjük a részvételt, Miss Mars.

Valamikor a lövöldözés és a tárgyalás között Veronica Weevil algebra problémájára is megoldást talált, Cassidy személyében. Weevilnek egy zseni kell, Cassidynek pedig valaki, aki helyrehozza az autóját, tökéletes párosítás. Vagy mégsem. Cassidy szerint jó ötlet gyakorlati példákat felhozni algebraoktatás során (te és a haverod x dollárért vesztek gyújtógyertyákat), Weevil szerint kevésbé. Weevil a gyilkosság/öngyilkosság határán, ennél a pontnál lép közbe Mac, aki úgy tűnik, képes megtalálni a hangot Weevillel. És, a jéghegy olvasztó mosolyokból ítélve, Cassidyvel is, megint. Természetesen, a vártnak megfelelően Weevil közös korrepetálása egy óriási, szóbeli előjátékba torkollik.

Mars apuka sehogy sem tudja elérni Lucky volt csapattársait, és Veronica sem jut semmire Lucky leveleivel. Elsőre érthetetlen zagyvaságnak tűnik időről és ajándékokról, amíg Veronicának eszébe nem jut, hogy Lucky a háborús történeteiben a bombákat hívta ajándékoknak. Mars-apuka elviharzik figyelmeztetni Woodyt. A polgármester nem veszi őt komolyan, az sokkal jobban érdekli, hogy Veronica feltörte az emailjeit. A legtöbb ember nem küldi kémkedni a gyerekét – feddi meg kedélyesen Mars-apukát, aki válaszul ezt feleli: „a legtöbb ember nem nyúl más gyerekéhez”. Woody arcáról végre leolvad a maszkmosoly, és jöhet a ha ez kitudódik, tönkreteszlek téged és a családodat típusú fenyegetőzés. Veronica Logantől remél némi információt Luckyval kapcsolatban, Lucky viszont sosem beszélt a Cápa-időszakáról. Viszont, meséli Logan, tavaly nyáron történt valami furcsa. Flashback. Logan benyit a fiúöltözőbe, ahol egy többszörösen bizarr látvány fogadja: Lucky félmeztelenül. Lucky félmeztelenül, baseball maszkban. Lucky félmeztelenül, baseball maszkban, összevissza beszélve. Lucky félmeztelenül, baseball maszkban, összevissza beszélve, és a lábát hipózva.

Tárgyalás. Mars-apuka a tanúk padján, amint az első évad fináléját meséli. Az ügyvéd persze nem egészen így látja a dolgokat. Viszont sikerül Veronicát egy manipulatív kurvának beállítania, aki egyszerre járt Leóval, Logannnel és Duncannel, azaz az úgynevezett fiúival; és egyébként is, ő intézte az egész kazettalopási ügyet. Mars-apukát egy hajszál választja el, hogy ott helyben kitépje a fickó szívét és aztán megetesse vele.

Este Veronica elmeséli az apjának, hogy mit tudott meg Logantől. Mars-apukának eszébe jut, hogy az első videó alapján az ebédlőben egy baseball maszkot ábrázoló festménynek kell lennie. Azonnal értesíti a serifféket, hogy megvan a feltételezett bomba feltételezett helye. Veronica tovább nézi a filmet, nem hagyja nyugodni, hogy mi a fenének filmezi ez a fickó a falat. Az egyik fényképen megakad a szeme. Alig hiszi el, amit lát. Woody ificsapatát is Cápáknak hívták, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy Marcos és Peter, a buszbaleset két áldozata is a csapatban játszottak. A két meleg srác. Innentől nem is kérdés, hogy kik beszélgetnek a felvételen. Marsék másnap elviszik a bizonyítékot a seriffhez, az elméletük az, hogy a fiúk le akarták leplezni Woodyt, aki emiatt úgy hallgattatta el őket, hogy felrobbantotta a buszt. Egy szépséghiba azért akad, mondja a seriff, előző éjjel Woody autójában is egy ugyanolyan bombát találtak. Lambünk elkönyveli a sztorit Keith híresember=rosszember mániájának. Mire rászánja magát, Woodynak már se híre, se hamva.

Tárgyalás, harmadik felvonás. Logan éppen mindenre kiterjedő részletességgel meséli, hogy mit látott a szexkazettákon. Mit, kit, és milyen pózban. Annak ellenére, hogy az apja előzőleg megkérte (persze csakis a fia érdekében), hogy ne tegye. Az ügyvédnek egyetlen hozzáfűznivalója van: kötött-e olyan alkut, hogy a tanúskodásért cserébe eltekintenek a bizonyíték megsemmisítés miatti vádemeléstől. Igen. Akkor köszönjük a részvételt.

Cassidy és Mac „elfojtott agresszióinak” végül meglett az eredménye, Weevil dolgozata remekül sikerül. Ugyanekkor, két kisfiú és az anyukájuk érkezik a seriffhivatalba. Thumper holttestét időközben megtalálták a romok között, és a két fiú látott valakit az eltűnésének éjszakáján, aki megtámadta a motorost… És be is azonosítják. Weevilnek és az érettséginek nagy valószínűséggel annyi, Terrence Cookot ezzel szemben felmentik a vádak alól. Az indián kaszinós Lopó hirtelen villámcsapásszerűen megvilágosodott: Terrence Cook vele volt a baleset idején, hát persze, hogy is felejthette el! Hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer, Terrence ezentúl neki fog dolgozni, mint kaszinólátványosság. Ha keményen dolgozik, 10 év alatt letörlesztheti az adósságát. Terrence kénytelen elfogadni az ajánlatot, és ami Jackiet illeti, mindenki érdekében jobb lenne, ha mégiscsak Párizsba utazna.

Wallace mit sem sejtve örül magának, vidáman Veronica orra alá dörgöli, hogy ő már végzett a legeslegutolsó dolgozattal is, viszlát, Neptune High. Wallace végül komolyra fordítja a szót: „Csak azt akartam mondani… örülök, hogy odaragasztottak ahhoz a póznához. Hiányozni fogsz.” Veronica elérzékenyül, megértem de nee! Wallacenak és Veronicának együtt kell maradniuk! És nagyon úgy néz ki, hogy így is lesz, mert Veronica alighogy hozzákezdene a mindent eldöntő teszthez, SMS-t kap arról, hogy megszületett az ítélet. Veronica mindent eldöntő teszt helyett inkább a bíróságra viharzik, hogy hallja, amint kimondják: az esküdtek a vádlottat egy vádpontban sem találták bűnösnek.

Címkék: veronica mars
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lusi 2009.02.15. 22:10:13

Nnnna, jövőhéten már évadzáró, az az egyik kedvenc részem.

(Ez a cím egyébként nem egy film címe is?)

foxglove (törölt) 2009.02.16. 13:20:25

nekem nem ismerős, de simán lehet filmcím utalás, jellemző lenne.
süti beállítások módosítása