Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x16 - Descent

2009. február 12. 13:24 - Tipca

A sorozat egyik – ha nem A – legsötétebb és legdurvább intrójával kezdünk. Lionel megérkezik a Luthor művekbe, és csak arra vágyik, hogy kicsit, ami nem is csoda az előző epizódban rendezett mániákus rohangálást követően, melynek végén végül Chloénak bizonygatta ártatlanságát, ha már Clark nem hitt neki. A pihenésből nem lesz semmi, ugyanis Lex már az irodájában vár rá, hogy számon kérje tőle: a) hol van a kulcs, és b) ki az utazó. Lionel jó Luthor-szokáshoz híven ködösíteni próbál, „mit szólnál, ha azt mondanám, te vagy az?” de a kopasz nem nagyon hisz neki. Pisztolyt ránt, kilövi Lionel mögött az ablakot, majd monologizálni kezd, hiszen rájött, hogy az apja senki másra nem bízná rá a kulcsot, csakis magára. Kitépi a fater nyakából a medált, melyben a kulcs rejtőzött, majd nemes egyszerűséggel kitaszítja Lionelt a százsokanikszedik emeletről.

Ahogy az lenni szokott, az eset után öt perccel már az utcán tolong a fél város, köztük Clark és Chloe is. Lex megszeppenve álldogál a Luthor művek lépcsőjén, „a folyosó másik végén dolgoztam, mikor hallottam a kiáltását”, mondogatja a rendőröknek, közben a lábánál lassan csordogál az apja vére. Megvan az azonosítás, Clark és Lex tekintete találkozik, ez előbbi csúnyán néz, az utóbbi meg vízionálni kezd, Alexandert látja a jobbik felét, aki gyilkosnak nevezi, „megölted appáát” kiáltozza, de hát Lex nem épp egy Sly Stallone, hogy visszapofázzon neki.

Lex feleleveníti az exfelesége szokását, és a tűzbe mered, mikor megjelenik az asszisztense, akinek biztos van valami neve is, de annyira hidegen hagy, hogy még sosem figyeltem fel rá. Most meg már tök mindegy, mert a kopasz tudomására hozza, tud róla, hogy ő tette el láb alól a fatert. Gratula, kisanyám, miért nem mentél inkább gömbhalat enni, ha már az életeddel akarsz játszani? Akkor legalább lett volna egy kis esélyed, hogy túléld az epizód végét, de így… Na mindegy, kiderül, hogy apagyilkosság ide vagy oda, felesleges idő- és Lionelkidobás volt az egész, tekintve, hogy az így megszerzett medál üres volt.

Clark beoson Lionel irodájába, ott is a széfbe, hátha talál valami. Talál i, méghozzá egy kriptoni szimbólumokkal díszített, magnetofonba oltott zseblámpát, amely rögzítette Lionel utolsó üzenetét Clarkhoz. Az idősb Luthor ez úton figyelmezteti hát Clarkot, ha már szóban nem sikerült, hogy ha illetéktelenek kezébe kerül a két kulcs, és kinyitják a zürichi széfben lévő dobozt, átveszik Clark fölött az uralmat. Ezalatt a Planetben Jimmy és Lois a gyilkosság perceiben készített fotókat nézegetik, történt ugyanis, hogy ők akkor éppen Lex irodájában kutakodtak valami nyom után, amivel rábizonyítják a kopaszra, hogy ő ölette meg Patricia Swannt. Azt nem találtak, azonban Jimmy kamerája jókor nézett jó fele, és lekapta, amint Lionel éppen kizuhan az ablakán, egy elmosódott folt formájában pedig a gyilkost is megörökítette. A Planet-beli kép nem elég erős, így Jimmy áttölti az Ízisz szerverére a fotót, hogy majd ott tisztítják ki a gyilkos arcát.

Chloe a fiókjában talál egy kis tasakot, rajta azzal a gyémántos nyolcassal, ami valószínűleg az El család címere, vagy valami ilyesmi, mindesetre Clark később majd ezt viseli a jelmezén. Mindegy, szóval talál egy tasakot, benne a hiányzó kulccsal, de Lex nagyon is tud időzíteni, így éppen most nyit rá a lányra. Chloe hirtelen csak a fiókba tudja bedobni a kulcsot, ám miután Lex párszor rákérdez, hogy nem hagyott-e itt az este az apja valamit, és Cloe mindig nemmel válaszol, a kopasz kihúzza a fiókot, megtalálja a kulcsot, majd kidobja a lányt a Planetből, mint macskát szarni. Megint jön az ismeretlen nevű asszisztens, együttérzően tapogatja Lex vállát, karját, meg még ki tudja mijét, majd hazaküldi a főnököt tentézni, míg ő átkutatja Chloe holmiját további gyanús cucc után.

Rögtön meg is találja Chloe mobilját, rajta az sms-sel, amit Jimmy írt, miszerint van bizonyítéka, hogy Lionel nem öngyilkos lett, hanem megölték. Irány az alagsor, öt perccel később Jimmy és Lois már az asszisztens pisztolyának csövére pillognak. Lois természetesen azonnal pattogni kezd, így az asszisztens vállon lövi, Jimmy pedig elárulja, hogy a kép másolata (az eredetit a nő már törölte a gépről) az Ízisz szerverén van. Az asszisztens a fagyasztókamrába zárja a fantasztikus kettest. (Hogy egy újságnak miért van olyanja, azt ne kérdezzétek!) Ezalatt Chloe és Clark már az Íziszben várnak Jimmyékre, és elkezdték a kép kiélesítését. Chloe elmondja A titokzatos kulcs és a tolvaj kopaszember című mesét Clarknak, aki nyomban elhussan a Luthor kastélyba.

Kellemetlen szóváltás következik Clark és Lex között, melynek végén Lex elhinti, hogy-hogy a tökéletes fiú apja folyton stressz alatt volt, és végül szívroham vitte el? Valószínűleg mégsem olyan tökéletes az a fiú. Clark kicsit bekattan e téma hallatán, és a kopasz képébe vágja: tudja, hogy ő ölte meg Lionelt, és bizonyítéka is van rá. Ez mellesleg igaz is, Chloe végez a kép kitisztításával, ám megjelenik az asszisztens, leüti őt, majd egy vírussal mindent kitöröl a szerverről. Éppen távozna, ám megérkezik Clark, így kénytelen elbújni. Chloe és Clark aggodalmaskodnak egy kicsit, hogy a fénykép megsemmisült, ám most jobban aggódnak Jimmy és Lois miatt, akik azóta sem jelentkeztek. Mielőtt Clark távozna, Chloe óvatosságra inti, lévén most, hogy mindkét kulcs Lexnél van, irányíthatja őt. Clark biztosítja róla, hogy vigyázni fog, aztán elhussan. Mindezt az asszisztens szeme láttára és füle hallatára.

Clark a szuperhallással kideríti, hogy Jimmy és Lois a fagyasztóban vannak, pont idejében, ugyanis másodpercekkel az előtt, hogy Clark kitépné a falból az ajtót, mindketten elájulnak. Clark meg-hőlátja őket, amitől kiolvadnak, és éppen másodpercekkel az után nyitják ki a szemeiket, hogy Clark elhussan. Ez olyan tipikus… A névtelen asszisztens boldogan lép ki az Ízisz ajtaján, épp csak táncra nem perdül az esőáztatta utcán. Telefonál Lexnek, de az bizonyára már javában durmol egy csésze meleg kakaó után, ahogy azt a nő javasolta, mert felvenni már nem veszi fel. Mindenesetre az asszisztens rámondja a rögzítőjére, hogy tudja, ki az utazó, majd hívja vissza, amint tudja. Erre azonban már nem kerül sor, ugyanis egy Eric Robertsnek látszó személy egy asztmapipával kinyírja a nőt. Tényleg, nem vicc.

Lex mégsem szunyókál, csak éppen telefonál, és elintézi, hogy készen álljon a repülő a zürichi úthoz. Miután ezzel végez, elcseverészik magával, aki a szokásos dolgokat ismételgeti: tudom, hogy van még benned jó, ne tedd, stb. Lex megunja az állandó nyavalygást, és nem kér a jóságból. Megragadja a fiatalkori énjét, lerángatja a lépcsőn, és behajítja a kandallóba. Egy lobbanás, és vége. Superman ősellensége, Lex Luthor ezennel megszületett.

Clark elmereng azon, amit Lex mondott, és rájön, hogy azok, akik a fiukként törődtek vele, mind meghaltak. Először Jor-El, majd Jonathan, most meg Lionel. Chloe azzal vigasztalja, hogy igen, miatta, érte haltak meg, de egyben az egész emberiségért, hiszen ők tették olyanná Clarkot, amilyen. Lionel temetése zárt körben zajlik, tekintve, hogy Lexen kívül senki más nincs ott. Ez azonban nem zavarja Clarkot, ő beállít, és lerója tiszteletét az öreg Luthor iránt. Lex nem szól semmit, csak elsétál.

Címkék: smallville
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása