Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 1x02 - Találd meg önmagad!

2009. február 11. 09:00 - sixx

Rendes főcímmel kezdünk, höjj, alkatrészek forognak veszettül a háttérben, hegedűn nyomja alá egy megtévedt konzis a feszültségkeltő zenét, a nyikhaj John Connor meg összeszorított szájjal lépdel a kamera felé - miközben a muter kissé hitetlenkedő hangon narrál, hogyaszongya a fiam majd egyszer, a jövőben nagy ember lesz, és elvezeti a népet a Megváltásba. Azt már nem teszi hozzá, hogy az eddig látotttak alapján erre annyi esélye van, mint Gaskónak az Év embere díjra, de mindegy, a hangsúlyból értünk mindent: Sarah Connornak nagyon kemény élete van. A főcím végére az alkatrészek összeállnak egy Terminátorrá, és Cameron testőrrobotnő villogós kék szeme is megvan, már a macskám is képben.

Az előző rész hogyvoltja után visszaugrunk egy kicsit, egészen pontosan az utolsó, időutazós jelenetre, ahol a forgatókönyvírók összeszorított szájjal hugyozzák szembe önmagukat a sorozatban először de nem utoljára, hiszen KrómAri okos kis buksija is átjött ám a zidőgépen, nem csak az élőszövet. Hogy akkor Connor-klánnak és Cameronnak miért kellett sztriptízt rögtönözni az autópályán, az nem világos - én ebből azt szűrtem le, hogy a pilot után maguk a készítők sem hittek a folytatásban, így leszarták ez a kis apróságot. Tegyünk mi is így, és az innentől előforduló böszmeségeket csak említés szintjén érintsük, felesleges a vérnyomáscsökentő gyógyszert ilyen marhaságokra elpazarolni.

KrómArti feje az autópálya mellett hever, Sarah meg narrál, beszélek négy nyelven, mégis bezártak az elmegyógy- és intézetbe. Látod, mire mentél azzal, hogy négy nyelven is el tudod mondani, hogy "a jövőből jött gépemberek üldözik a fiamat"? És ehhez még hintázik is a mama, ilyen játékos vagy visszamaradott fajta, ki tudja. A házban (mer' az csak úgy lett), John szerel valamit, de nem jó szerszámokat kapott hozzá, nem értem, miért nem hívja be Cameront, az majd összerakja a szimbolát vagy mit két perc alatt. Menne ki a gyerek az utcára játszani, de a mama nem engedi, mert NEM BIZTONSÁGOS, ezt mindig kiemeljük majd nagybetűvel, mert sokszor van és vicces. Cameron hóttkomoly, már nyoma sincs az iskola folyósóján mosolyogva flörtölgető gimis csajnak, hanem katonai gyakorlóba öltözött, atlétás amazon van helyette. Mennek a muterral új papírokért, mert 10 évvel ezelőtt egy Enrique nevű csávó nagyon jó haverja volt Sarah-nak, és hátha nem fog nagyon csodálkozni azon, hogy nem halt meg, és nem is öregedett, csak a haja lett hosszabb kicsivel.

Cameronnak más ötlete van, mert JövőJohn előrelátó volt, és visszaküldött egy csapat katonát, pénzzel, papírokkal, fegyverekkel, hogy segítsenek a gyereknevelésben - ez a beszélgetés már a kocsiban zajlik, és Sarah természetesen ideges lesz, eddig ezt mér' titkoltad? Látszik a fején, hogy irigyli a MÉH-alkalmazottait. Egy lerobbant épületnél vagyunk, ahol Cameron szerint négy csávó várja őket és valóban így van, már ha a "várja" szót tágan értelmezzük, mert halottak hevernek szanaszét a kéróban, a kezükön vonalkód tetkó (a jövőben a Terminátorok így jelölik az embereket), nabazmeg, most mi lesz? Cameron addig forgatja a hullákat, míg az egyik fel nem ébred, és neki nem támad - mert Terminátor a lelkem, a rosszabbik fajtából. Gimnasztikázunk egy kicsit, ami a lakás totális leamortizálásához vezet, majd a két gép kiesik az ablakon, és a gecirobot elszalad a kislányrobot elől, mert nem az a feladata, hogy random gyilkolásszon.

Sarah motort szerez, Cameron fut, a rossz Terminátor meg addig menekül, míg el nem gáncsolja a muter egy szépen kivitelezett csúsztatott buktával - de sajnos nem elég hatékony a módszer, a faszi elmenekül, Cameront meg elüti egy kocsi. Ez vicces jelenet, különösen az, amikor a szélvédőn keresztül beszól a sofőrnek, hogy őrizze meg a nyugalmát. Sarah-nak nem jött be a reggeli testedzés, és kérdőre vonja Cameront, hogy ez meg miafasz, azért ugrottunk ide, mert itt biztonságos, oszt tessék, még a drogosok is bádogemberek! Ezzel ez erővel maradtunk volna a múltban, hogy legyen hét évem felkészíteni a pöcsfej fiamat a jövőre! Cameron úgy gondolja, hogy csepegtet némi infót az asszonynak, nem úgy van az, kiskedves, mert meg tetszett halni 2005-ben, szóval ennyivel máris beljebb vagyuk. Lena Headey frizurája rendkívül dizájnosan van kócolva.

Cameron tiszta vizet önt a bádogpohárba: mivel Skynet nem tud arról, hogy Sarah ugrott az időben, így nem is küldött ebbe az évbe olyan robotokat, amiknek a családirtás lenne a specialitása, csak olyanokat, akik a John által ide zavart harcosokat kergetik. John meg is kérdezi, hogy akkor most tökön rúghatom az első bádogembert az utcán? Hát annyira nem, mert ha beugrik a programjukba, hogy ki is ez a nyikhaj, akkor már veszélyben lesz. Ezt letiztáztuk, Sarah meg egy bádogemberes viccet is elereszt Cameron irányába, aki nem érti a humort, vagy nem szereti, fasz se tudja, mert nem röhög. A b-terv jön: Enrique. Útközben Cameron elkotyogja, hogy a muter rákban halt meg, és azt is, hogy John a jövőben Jack Bauer és Walker, a texasi kopó fülledt éjszakájának szerelemgyereke, az Egyeten, maga a Megváltó, az Élő Terminátor. Na ja, de most még csak egy gyerek, aki az anyja utasítása ellenére személyi igazolvány nélkül megy az utcára, olyan lehet ez a Los Angeles 2007-ben, mint Debrecen volt 1982-ben, ott is baszlatott a yard, ha nem volt papír.

Enrique nincs meglepve, mi viszont igen, mert Bratac alakítja a Csillagkapuból. Sarah is meglepődik, mert Enrique kiszállt a hamispapír bizniszből, hiszen eddig egyszer sem bukott le, mármint ezt mondja, és nem akar vénségére sittre menni. Semmi baj, van neki egy unokaöccse, aki tovább vitte a családi vállalkozást, majd az hamisít cuccot. John közben megy plázázni, és ha már ott van netezik egy sort egy Dell XPS-en, és rákeres saját magára. A 10 évvel ezelőtti rablás történetét olvasgatja, ami azért nem fasza, mert a notebook rá van kötve egy baszott nagy plazmára, és mindenki látja, mi történik. Egy segítőkész eladó kitörli a brózerből John tevékenységének nyomait, de John kellőképpen összeszarja magát ettől, és kiszalad a boltból. KrómArti feje közben egy munkásember asztalán landol, egy macska mellett, és igen, itt villan fel ismét a vörös szem, a gép fejében van akku ezek szerint, de ez mind semmi, mert ezzel egyidőben egy roncstelepen a test többi része is magához tér, hogy ide honnan került, az nem világos - oké, azt elfogadom nagy nehezen, hogy a banki meló után kihordták valahová, és ott rohadt 10 évig, de akkor a fejnek miért is kellett időt utaznia? Az mér' nem maradhatott ott??? Na, mindegy, a magához térő test menten elkezd gyilkolni, egy random őrt gyak le, mert csak.

Enrique unokatesójánál vagyunk, egy faszfej a gyerek, nevetségesen televarrt mexikói gengszter wannabe, és persze ott a hótt flegma barátnő és a latin folklór többi eleme is, az aranylánc a nyakban, a pitbullok a lakásban meg a fehér atléták. Miközbe Sarah bent alkudozik, a gettócsaj ilyen "ki a fasza gyerek?" játékot játszik Cameronnal, méregeti, majd pózol neki, én kérek elnézést a jelenet miatt. Az unokaöccs húszezret kér az új iratokért, ami kicsit drága Sarah-nak, az indok meg egyenesen érthetetlen: 9/11 óta felmentek az árak (mi az a 9/11, kérdezi Sarah.) Odakint Cameront egy rendőr kezdi el faggatni, aminek szerintem elég egészségkárosító hatása lehet a rend derék őrére, de mielőtt erre sor kerülne, megjön Sarah, és megmenti a helyzetet, közben elkényeztetett kis ribancnak nevezi Cameront, és kiválóan alakítja a dühös anyát. A kocsit ott kellett hagyni sajnos, így gyalog mennek, Sarah meg próbál valamiféle parancsnoki láncolatot vagy mit kialakítani, ki parancsol neked, bádognő? John, de majd csak a jövőben, addig senki. Sarah erre visszaemlékszik arra, hogyan mesélik el neki a 9/11-et a mexikóiak, és húz egy laza párhuzamot az apokalipszissel.

John a plázától nem haza megy, hanem a muter exének a házába, mert miért is ne. A csávó meg rajtakapja, még jó, és döbbenten látja, hogy semmit nem öregedett, és azt is megjegyzi, hogy a mutert is látta a tévében. Ja, és neje is van, Penny a Lostból. John pofánveri (mert köcsög), és hazaszalad. Sarah otthon 20 000 dollárról beszél, illetve annak hiányáról, Cameron meg megsimogatja John vállát, amiből kideríti, hogy a srác stresszes, a muter meg legyint, persze, hogy az, mert kilógott. A család együtt megy pénzt keríteni, mégpedig a Halott Harcosok Házába, ahol Cameron szerint el van dugva a szajré, és a másik Terminátor nem vihette el, mert nem ez volt a feladata. A falon egy kismacskás poszter vigyorog, annyira kilóg a környezetből, hogy egyértelmű: ott a rejtekhely mögötte.

Igen ám, de valamiféle anti-Terminátor berendezés védi, mert amint Cameron hozzányúl, kiüti, mint fél liter pálinka az egyszeri bloggert, nohát. És hoppácsak, a reggel látott Terminátor csak alapos típus, mert jön vissza a kéróba, biztos itt hagyott valami alkatrészt. Cameron szíjjelütve, két percig nem tér magához, a másik Terminátor masírozik felfelé a lépcsőn, John viszont az Ítéletnap dátumával kinyitja a széf tartalmét őrző számzárat, és már indulnak is el, úgy, hogy a magatehetetlen vasdarabot (Cameron) kihajítják az ablakon, és futás - ez utóbbit egy vonalkódos tetkóval bíró ismeretlen végignézi, szóval csak nem nyírtak ki minden jövőkatonát. A gonosz Terminátor elkésni látszik, ami oké, de HOGY AZ ISTENBE' LETT KÖZBEN REGGEL???

Otthon a szajrét nézegetik, van kápé bőven, de akadnak fegyverek és egy zacsi gyémánt is, amiről Cameron menten tudni akarja, hogy miért a nők legjobb barátja. A KrómArti fejét még kb. 5 másodpercig birtokló csávó otthon sörözik, amikor belép hozzá a halál egy bukósisakos alak formájában, ami KrómArti teste, meg egy Chet nevű (halott) éjjeliőr feje kombinálva. Nem sokáig tart a csodálkozás, mert a testnek kell az eredeti vasfej, amit a macska oly bőszen nyalogatott korábban, így elveszi, és megy is. Sarah és Cameron közben elugrik az iratokért, és már lépnének is, de a mexikóiak még spanyolul beszólnak valamit, ami kicsit felkelti Sarah (és Cameron) érdeklődését is, erről még lesz szó, úgy érzem.

Az ex-vőlegény otthon az újaszonnyal, és nincs túl jó hangulata, mióta John szájbavágta, nekem sem lenne, ha egy 18 éves pöcs ütlegelne, az tuti. Sarah az utcákat rója, és közben arról narrál, hogy ő csak önmaga akart lenni, meg minden. A út vége Enrique lakása, ahová már nagyon idegesen érkezik, mert Carlos elkotyogta, hogy az öreg egy besúgó, és ez nem kóser Sarah Connor világában. Enrique igenis volt sitten, és előad egy keserédes hazugságot arról, hogy beköpte a cellatárst, mert az gyereket rabolt, és hát ezt már nem bírta a lelkiismerete. Sarah leereszti a fegyvert, de az időközben megérkező Cameronnak nincsenek skrupulusai, és mellbelövi az öreget. A magyarázat is egyszerű: lehet, hogy hazudott, így ki kellett iktatni. Sarah ettől kiborul (eben az epizódban harmadjára, elég nehéz lehet azért az emberiség vezetőjének felnőni egy ilyen neurotikus muter mellett) és megpofozza Cameront.

Másnap John és Cameron az új személyazonosság részleteit gyakorolja, honnan jöttek, mi a nevük, ki volt a fater, hol van most hogy halt meg stb. Az ördög a részletekben, ugye. És Sarah, szokásától eltérően, nem parázza túl a dolgot, hanem elereszti a gyereket a suliba. És ugrunk egyet az öreg besúgó lakására, ahol az FBI éppen nyomokat rögzít, közben az üzenetrögzítőn Enrique hangja hallatszik, ahogy szépen felnyomja Sarah-t, de hálistennek nem névvel. És ezze vége is az epizódnak, már csak az van hátra, hogy KrómArti egy nagyon divatos hajléktalannak öltözve belenézzen a kamerába, és Sarah elmenjen a dokihoz, hogy ránézzenek a tumorra, ami ezek szerint a testében növekszik. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: terminátor
42 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.02.11. 09:28:02

A hogyvót már megint jobb mint a sori, köszi! :)))
Van egy pár idegesítő hülyeség benne tény, de oda se neki. Csak annyi: az most hogy van hogy egyszer kék, egyszer meg piros a bádogember szeme?

Gabba 2009.02.11. 09:30:50

"KrómArti egy nagyon divatos hajléktalannak öltözve"

Készültek ilyen képek Jackóról is, teljes orr- és szájmaszkban :P

sélli_: fiúknak piros, lányoknak kék?

Llew 2009.02.11. 09:34:35

Ó bassz meg, hát nem elfelejtettem. Csak a végére kapcsoltam be.
A hv ismét fetrengős:
"A házban (mer' az csak úgy lett)"
"átszik a fején, hogy irigyli a MÉH-alkalmazottait"
"kiüti, mint fél liter pálinka az egyszeri bloggert" ettől majd leestem a székről
Szegény Bra'tac mestert olyan rossza arcú figura, hogy az SG kivételével mindenhol geciembert játszik. És lemaradtam Pennyről, a fenébe.
Az a bajom, hogy nem tudok olyan egyszerűen átlépni a böszmeségeken.
A szembehugyozáson túl lépek, de hogy a picsába mászkál egy fej nélküli terminátor? A zsaruknak a múltban nem tűnt fel egy robottest a bankban, simán szeméttelepre került? És, ami a legfontosabb még senki adta el fémhulladéknak? Az is fura, hogy neki áll random őrt gyilkolni, mikor a pilotban csak ránézett a felfegyverzett zsarukra, de ártalmatlannak ítélte őket?

Llew 2009.02.11. 09:37:03

kimaradt a nem: "senki nem adta"

akyyy 2009.02.11. 10:12:07

háát, a második évadot nézzük akkor érthető miért nem tünt fel senkinek a bankból maradt bádogember. de mivel ez még csak második rész, így kicsit bénák az alkotók, losthoz vagyunk szokva:D

Physim 2009.02.11. 11:16:22

Megnéztem a pilot részt, nekem elég is volt, nem kellett a folytatás. Sarah Connor-nak egy szerepe van, hogy iszonyú stresszes legyen és nagyon szigorúan nézzen. Gondolkodtam is rajta, tud-e másképp? Eddig nem gondoltam, hogy terminátort játszani színészi teljesítmény kell, de filmet nézve rájöttem erre is.

mobo 2009.02.11. 11:16:52

Connor mama talán tényleg hisztis, viszont irtó szexi!!

Azhát 2009.02.11. 11:50:32

Most akkor itt, 2007-ben valójában két John Connor létezik? Vagy akkor most mivan???

Russell44 2009.02.11. 11:52:34

második évad azért jobb

Onix Titan 2009.02.11. 12:04:38

A régi kifutott modelleknek van vörös szeme, az új, modern robotoknak meg kék. Merthogy Cameron egy új robot, ezért gyakja le a rossz robotokat. Azt meg én sem vágom, hogy Cromartie teste hogy találta meg a fejét, nyilván az küldött valami bluetooth jelet, de akkor is, hogy ment oda. És hogy ölte meg a munkást? Talán van egy pótkamera és egy gagyibb pótchip a testében is ami nem hoz amgasabb szintű döntéseket, mint h ártalmatlan a zsaru csak hentel és megy.

jtrencsenyi 2009.02.11. 12:04:48

A 9/11-es dolgokat mi a szafért kellett belekeverni egy Terminator filmbe?! Hülye amerikaiak, amerikai hülyék!

sertésmájkrém 2009.02.11. 12:08:35

"és a gecirobot elszalad a kislányrobot elől"

:)))

mnandy 2009.02.11. 12:54:10

Biztos olyankor kék a szeme, amikor talált egy bluetooth kapcsolatot...
:)

XiX 2009.02.11. 13:03:58

Háát, ezt a "NEM BIZTONSÁGOS" szövegű paraanyukát inkább egy pornósorozatban kellene szerepeltetni (a hogyvoltban így emlegettem ajónőt) mert egy kicsit kuszább a sorozatban a szál, mint a munkahelyi rackszekrény kábelezése.

Megaztán a gecirobotok próbálnak keményen nézni, debasszzzz, a nyóckerben sem ijednének meg ettől.

Az, hogy a SkyNET nem tud bizonyos dolgokról, a szkriptírók elhányásával probálnám javítani.

Szar ez a sorozat.


drhúzt akarok .....

zsoltix 2009.02.11. 13:20:19

Gondolkodjatok emberek:) Eleve az egész sztori egy paradoxon-helyzetre épül. A gépek visszaküldik az időben Svájceneggert, hogy nyírja ki a gyerek anyját. Na de mi van,ha kinyírja? Akkor nem születik meg a legényke, és nem küldik vissza Svájcenegger kormányzó urat,de ha nem küldik vissza,akkor csak megszületik,nem? paradoxon

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.02.11. 13:20:45


"Azhát 2009.02.11. 11:50:32
Most akkor itt, 2007-ben valójában két John Connor létezik? Vagy akkor most mivan??? "

Attól függ. Ha ezek az idősíkok egymástól párhuzamosan léteznek, vagy csak egyetlen van.

Mondjuk, hogy egyetlen van, akkor nincs kettő, mert csak szimplán kimaradt neki néhány év.

Azért ez a sorozat rettentőpen sántít. Nem tudom, hogy írás, vagy rendezés.

Azért valamiért mégiscsak odaültet a tévéelé. Talán van bennünk egy reménykedés, hogy hátha láthatunk valami menő dolgot. Szomjazunk egy jó terminátor filmre. Egyelőre placebó.


Talán az igazi terminátor filmeknek az a léynege, hogy folyamatosan menekülni kell. Ez adja az alapfeszkót. A sorozatban viszont nem lehet egyfolytában menekülni, mert a sorozat végére kifutnának a földgolyóról... szóval téblábolás van.

Megvan: számítógép játékra hasonlít. Menni kell a pályán, meg kell szerezni dolgokat a következő pályára lépéshez. Közben átvezető videók.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.02.11. 13:22:18

Én megnéztem ezt a két részt óriási Terminátor-rajongóként, de akkora szar az egész, hogy az hihetetlen. A sztori, a karakterek... Unalmas és középszerű minden, John Connor mintha a Dawson és a haverokból lépett volna elő, Sarah egy hisztis picsa, a terminátorok meg egyszerűen viccesek. Hol vannak Schwarzeneggerhez meg Robert Patrick-hez képest?

Llew 2009.02.11. 13:24:01

Hát az még oké, hogy a Skynet nem tud az idő ugrásról, de az azért gyanús lehetne neki, hogy mi a frászért jönnek vissza jövő katonák napjainkba.

VilMarci 2009.02.11. 13:38:12

Pénteken lesz a második évad záró epizódja. Kíváncsian várom, vajon mit sikerült összehozni a legutóbbi rész óta eltelt 2 hónap alatt.

zsoltix 2009.02.11. 13:41:37

Már ez a Skynet is nagy kérdés. Pusztítsuk el,aki létrehozta. Oké,elpusztítjuk. Nem lesznek gépemberek. De ha nem lesznek gépemberek,akkor nincs okunk elpusztítani,aki létrehozta őket, okafogyottá válik a történet. És ha nem lesznek gépemberek, John Connor meg sem születik,elvégre az apja a gépek miatt tért vissza.

zsoltix 2009.02.11. 13:42:26

Már ez a Skynet is nagy kérdés. Pusztítsuk el,aki létrehozta. Oké,elpusztítjuk. Nem lesznek gépemberek. De ha nem lesznek gépemberek,akkor nincs okunk elpusztítani,aki létrehozta őket, okafogyottá válik a történet. És ha nem lesznek gépemberek, John Connor meg sem születik,elvégre az apja a gépek miatt tért vissza.

VilMarci 2009.02.11. 14:07:20

Sőt... Nem elég ugye, hogy John apja a gépek miatt jött vissza a jövőből, de maga John küldte őt vissza, hogy legyen a saját apja.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.11. 14:14:32

Akik eltévednek az időparadoxonok között, ajánlom olvassák el ezt a regényt:

olvasonaplo.blogter.hu/109905/orson_scott_card_multfigyelok_kolombusz_kristof_feloldozasa

Ami pedig robotszemek színkódolását illeti, nem az van, hogy a rossz robot szeme vörös, a jóé meg kék?

akyyy 2009.02.11. 14:18:14

Miért lenne pénteken a 2. évad záróepizódja? Nem csak folytatódik a 2. évad?

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.02.11. 14:31:55

@VilMarci: Szerintem a 2x14 lesz pénteken, de 22 részes lesz a 2.évad.

sélli_ 2009.02.11. 15:13:57

SZerintem meg senkit nem érdekel a második évad... SZERINTEM

sixx · http://comment.blog.hu 2009.02.11. 15:40:35

@VilMarci: nézz utána, mielőtt baromságokat beszélsz. 22 epizódos a 2. szakasz, ez lesz a 14. és ez az ELSŐ évadról szóló hogyvolt, amelyik spoilerezik, kivágom, mint macskát szarni.

VilMarci 2009.02.11. 16:23:50

jogos... a "befejezőt" visszavonom :)

csibra 2009.02.11. 16:31:58

"Talán van bennünk egy reménykedés, hogy hátha láthatunk valami menő dolgot"
Ja én pl. annak drukkolok, hogy Kondor Sára és a terminátorcsaj nyomjon egy leszbi jelenetet a Dzson előtt :)
Szerintem ez a rész már jobb volt mint az előző. Én nem nagyon értettem ezt az "ismeretlen kiborg, elkerülni!" dolgot. Akár még arra is következtetnék, hogy ez is egy jórobot, csak nem hagyták neki, hogy elmondja.

egysegelem 2009.02.11. 20:22:50

En szinkronban nezem az amcsi kiadassal, de azt kell mondjam nagyon szar es vontatott az egesz, vegig. (Az, hogy akkor miert nezem jogos kerdes...bizom benne, hogy javul, de nem.) :-)

crazyfish 2009.02.11. 21:27:43

baszki, ennyire inkompetens szereplöket!nincs egy hiteles szereplő...mintha Ripley hadnagyot nem weawer játszaná, hanem paris hilton....remélem jobb storik lesznek, mert a forgatókönyvirok nem szakitották meg magukat...minden szart probálnak eladni a terminator brandel....szomorú

Dark Wolf 2009.02.11. 23:18:35

Hát sixx, egyszerűen sziporkáztál most ezzel a hogyvolttal. Grat.

Aragorn831109 2009.02.12. 00:43:57

sixx minden elismerésem! Nagyon ott volt ez az írás! :D

Thomas Dantes 2009.02.12. 11:12:31

Én csak azt nem értem miért van pár emberben ilyen indulat...XD Mindenhol ahol erről a sorozatról van szó, páran olyan dühödten szidják mintha az ő pénzükön készült volna..vagy nem tudom...vagy az zavar pár embert hogy van akinek tetszik?

Ez csak egy sorozat aki szereti nézi aki nem ,az nem nézi, de nem kell habzó szájal idegeskedni...XD

Az időutazás meg mint téma, vagy eleve hülyeség mert ha megakadályozzuk akkor ügye nem is jön létre...stb

De egy másik nézet szerint, a jövő csak az mi jelenünkben változik meg, azaz van egy olyan jövö ahol nincs Skynet van egy olyan ahol meg van...

de eleve ezen csámcsogni felesleges mert jelenleg nincs időgép, se időutazás. Azaz, ez sci-fi. Ilyenkor jegyzem meg, hogy lézerkard sincsen ..és akkor ennnyi erővel minden sci-fi ostobaság.

És mégegyszer a végén ,csak azt mondhatom, nem baj ha valakinek nem tetszik de nem kell nézni sem elrontani mások örömét.

És főleg nem kell idegeskedni emiatt.

Ennyit akartam

Llew 2009.02.12. 12:29:10

@Thomas Dantes:
"lézerkard sincsen"
Lézerkard sosem volt, amire te gondolsz azt fénykardnak hívják. No offense, de a lézerkardozástól mindig kinyílik a fénykard a zsebemben.:)
"..és akkor ennnyi erővel minden sci-fi ostobaság"
ez nem azért ostobaság, mert sci-fi. Hanem mert szembe hugyozza saját magát is, na meg mert az eddig látottak alapján a tudományos-fantasztikumból inkább csak az utóbbiról van szó.

"azta" 2009.02.12. 14:14:19

"zsoltix 2009.02.11. 13:41:37
Már ez a Skynet is nagy kérdés. Pusztítsuk el,aki létrehozta. Oké,elpusztítjuk. Nem lesznek gépemberek. De ha nem lesznek gépemberek,akkor

zsoltix 2009.02.11. 13:42:26
Már ez a Skynet is nagy kérdés. Pusztítsuk el,aki létrehozta. Oké,elpusztítjuk. Nem lesznek gépemberek. De ha nem lesznek gépemberek,akkor "
ez például rögtön egy időparadoxon :)

"azta" 2009.02.12. 14:17:40

amúgy én eddig bírtam anno követni ezt a nem is tudom mit. gondoltam most újra elkezdem nézni, de elfelejtettem és piszkosul nincs bennem hiányérzet. aztán a HV-ot olvasva úgy látom ez is le lesz hamarosan passzolva, nemigaz?

Thomas Dantes 2009.02.12. 15:59:35

Llew, tök mindegy...

,,szembe hugyozza saját magát is" Ja mivel a cikk szerzője írta most ezt írja mindenki...de hogy miért ,,hugyozza szembe magát" az még nem halottam...

Vagyis, persze lehet találni ellentmondásokat, de azt lehetett a filmekben is, mindegyikben. Így akkor... mind szar.

Oké, persze nem ez a legjobb a világon de a mindent ,,fikáző" hozzá állás szerintem nem túl szerencsés.

Llew 2009.02.12. 16:49:08

@Thomas Dantes:
Nem, nem tök mindegy, mert nem az a neve. Ma már felbaszták az agyam ezzel a nem tudom mi az, ezért én máshogy hívom és nem érdekel, hogy nem az dologgal.

a szembehugyozás miértje benne van a hvban:
"KrómAri okos kis buksija is átjött ám a zidőgépen, nem csak az élőszövet"

"Így akkor... mind szar. "
Nem, mert ha nincs túl sok ellentmondás vagy nem durvák akkor az ember könnyebben túllép rajtuk.

"de eleve ezen csámcsogni felesleges mert jelenleg nincs időgép, se időutazás. Azaz, ez sci-fi. Ilyenkor jegyzem meg, hogy lézerkard sincsen ..és akkor ennnyi erővel minden sci-fi ostobaság."
Viszont ha kitaláltunk egy világot bizonyos szabályokkal (nem létező dolgok, azok működése, stb.) akkor azokhoz nem ártana ragaszkodni, mert különben önmaga megcsúfolása lesz a dolog. És mert valami (esetleg még) nem létezik azért még nem lesz ostobaság, és lehet is róla beszélni, vitázni.

A nagyon kilógó hülyeségek felvetése nem feltétlen fikázás, de persze az is akad. Van aki tudja ezek felvetése nélkül élvezni, de van aki meg inkább önmaga paródiájaként tekint rá és úgy nézi.

Thomas Dantes 2009.02.12. 18:25:29

Llew, oh bocsánat...megyek és a Dunába vetem magam..most ez a legnagyobb problémád hogy lézerkard? De jó neked...XD

Hm, hogy jött át a robotfej? Hát igen, elég fura...de ezen fenn akadni? Jó akadj és szid ha jól esik, én inkább nézem és nem hülyeségeken idegesítem magam

Nos, kitalált világ... nos igen pár helyen nem stimmel. És? Érdekes, ott van pl:a LOST nem tudom de nekem az egyre kevésbé tetszik...ott is volt egy kitalált világ de azt mégse fikázza senki.

Arról van szó, hogy ennek a sorozatnak pusztilnia kell. Mert néhány ember addig nem nyugszik, és ökölbe szorított kézzel veri a hátsóját a betonhoz.

Hát...ha nincs jobb elfoglaltság nekem mindegy...

Prophet 2009.02.12. 23:02:10

Ezt az epizódot ezzel a címmel adták le? "Találd meg önmagad"? Nem kell ógörögből felsőfok, elég lenne egy középiskolás történelem könyv... A leírás viszont kompenzálja az ordító fordítói faszságot.

Akinek nem tetszenek a logikai hibák, paradoxonok, azok nézzék Summer Glau vagy Lena miatt... én is így kezdtem!

báró Csekonics 2009.02.13. 12:06:34

Nekem 'Penny' szövege vágta le a biztit, hogyaszondja férjura:
- Szeretlek!
- 'Én is téged, édesem' - pont, mint amikor a törnibátorok szivatnak valakit... Röhej lenne, ha kiderülne, hogy csak Johnra vár az új anyus.

Ja, Enrique meg nem az a manus akar lenni, akihez a T2-ben beugranak Arniék a sivatagban kocsiért meg fegyverekért?
Mert akkor onnan ismeri Sarah...
süti beállítások módosítása