Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x10 - Az űzött vad

2009. február 11. 13:00 - Deana W.

Dr. Waxler pszichológus egy Scott nevű fiatal srác tévképzeteit próbálja kezelni fogadóóráján. Scott azt állítja, hogy ha megérint valamit, azt a kezével fel tudja tölteni elektromossággal. Egy éve jött elő ez a természetfeletti képessége, amit a szomszéd macskáján le is tesztelt. Szerencsére mást még nem sütött meg, bár az álmaiban megjelenő sárgaszemű férfi folyton rossz dolgokra próbálja rávenni. Scott eddig ellenállt a kísértésnek, de szerinte a Sárgaszeműnek tervei vannak vele. Akármi is legyen ez a terv, Scott már biztosan nem lesz részese: a kezelésről hazafelé menet a srácot egy ismeretlen elkövető halálosan megkéseli.

Sam és Dean közben ott folytatják a beszélgetést, ahol egy hete abbahagyták: hogy mit is suttogott Apa Dean fülébe, mielőtt meghalt. Szóval azt mondta, hogy Deannek vigyáznia kell Sammyre, és meg kell mentenie. Azt nem mondta, mitől, de hogy ha nem sikerül, akkor viszont meg kell ölnie az öccsét. Szép kis végakarat, nem csoda hogy Sammy felhúzza magát. Ezek szerint John tudta, hogy mire készül a démon? Apa szerint Sam át fog állni a sötét oldalra? A kis Anakin szerint jó volna kideríteni, mi folyik itt, még mielőtt Darth Vaderré változna, Dean viszont nem akar ezen agyalni, amíg ki nem találják, mi legyen a következő lépés.

Úgy tűnik, Sam nem hallgat okos bátyjára, és külön utakon kezd járni. Az éjszaka közepén kioson a motelből, elköt egy autót és egy kihalt környékre hajt. Egy romos házban keres valamit, és ahogy belép, egy zsinórba akad a lába. A zsinór egy kézigránátban végződik, amit ez úton sikeresen élesített, úgyhogy egy másodperc és Sammyt cafatokra tépi a robbanás. WTF?

Hálisten, ez csak egy rossz álom volt. Az álmodó egy ifjú hölgy, úgy látszik, Sam nincs egyedül a látnoki képességével. Reméljük a hölgynek lesz annyi esze, hogy figyelmeztesse Sammyt…

…aki eközben valóban külön utakon kezd járni, de egyelőre a fogadóba megy Ellenhez és Ash-hez. Ellen nem lepődött meg a látogatáson, hisz Dean már hívta őket is, hogy látták-e az öccsét. Mielőtt a tárgyra térnének, megtudjuk, hogy Jo vadásznak állt és itt hagyta Ellent, aki nem hibáztatja Saméket, sőt, már Johnnak is réges rég megbocsátott a férje halála miatt – de azt most sem tudjuk meg, hogy mi történt azon a végzetes estén. Na de hogy miért is jött ide Sam. Ash segítségét kéri, hogy keresse meg a hozzá hasonló képességekkel rendelkező gyerekeket, ahányat csak talál. Bár nem minden esetben használható a háztűzben meghalt anya sablon, de azért csak akad még olyan, akit be tudnak ennek alapján azonosítani.

Hát, akadni akad, de mindössze négy ilyen eset volt az egész országban, amiből ugyebár hármat már jól ismerünk: Sam Winchester, Max Miller és Andrew Gallagher. A negyedik pedig Scott Carey. A srác, akit egy hónapja öltek meg az indianai Lafayette-ben. Sam már indul is oda, hogy körülszaglásszon, de előtte még megígérteti Ellennel, hogy nem szól Deannek úticéljáról.

Indianaban Sam meglátogatja Scott apját, azzal a dumával, hogy régen együtt járt suliba a fiával és hallott a tragikus esetről, ezért eljött részvétet nyilvánítani. Az apa szerint a fia nagyon megváltozott az utóbbi egy évben. Eleinte csak migrének gyötörték, aztán depressziós, paranoiás lett, rémálmai voltak és teljesen magába zárkózott. Sam körbenéz a srác szobájában is, ahol talál egy csomó gyógyszeres dobozt, rajta Dr. George Waxler nevével, a gardróbszekrényben pedig egy csomó kivágott sárga szemet egymásra ragasztgatva…brr.

Sam ezután az ismeretlen lány látomásában is szereplő Blue Rose Motelban száll meg, ezek szerint közeleg a végzete. Valaki ráadásul követi is, de Sam kiszúrja, és elkapja az illető grabancát. Szerencsére csak a lány az, aki eljött figyelmeztetni a veszélyre, háleluja.

Szóval a lány Ava Wilson, és nála is egy évvel ezelőtt kezdődtek a fejfájások. Rémálmai voltak, de nem kerített nekik nagy feneket, egészen addig, amíg nem álmodott egy fiatal srác megkéseléséről, ami pár nap múlva meg is történt egy újsághír szerint. Szóval a rémálmai valóra válnak, tegnap éjjel pedig Sammyt látta meghalni. Ezért aztán rákeresett az álmában látott motelra, és amikor kiderült, hogy az valóban létezik, úgy érezte, el kell jönnie és figyelmeztetni a veszélyre.

Sam meg ahelyett hogy kiakadna, inkább örül, hogy talált még egy látnokot. Persze amikor előadja Avanak a teóriáját a kiválasztott gyerekekről, a lány totál hibbantnak tartja, és nem érti, miért nem húz el innen, mielőtt felrobbanna. De Sammy ennél sokkal önfejűbb, és ki akarja deríteni végre, mi folyik itt, mi az a nagy terv, aminek részesei, úgyhogy ráveszi Avat, hogy segítsen neki, hiszen ő is érintett a dologban. Így ahelyett, hogy hazamenne esküvői meghívókat címezni, a lány bejelentkezik Dr. Waxlerhez.

Amíg Ava hülyeségekkel traktálja a pszichológust, Sam betör a doktor irodájába és ellopja Scott aktáját. A motelba visszatérve a két csodagyerek érdeklődéssel hallgatja a halott srác vallomását a „tévképzeteiről”, és végre megtudjuk, mivel zaklatta álmaiban a Sárgaszemű. Azt mondta, háború közeleg, amiben a hozzá hasonló emberek lesznek a katonák, és minden meg fog változni. Sam és Ava eléggé kétségbeesnek a várható jövőjük hallatán, hát még akkor, amikor valaki váratlanul lőni kezd rájuk.

A szemközti háztetőről a tetű Gordon vette célba a fiatalokat, de szerencsére időközben Dean is megérkezett a helyszínre, miután Ellen beköpte Sammyt, és sikerül a végzetes lövés előtt félig agyonvernie Gordont. Sajnos csak félig, így még maradt annyi ereje, hogy a puskával kiüsse a hősiesen küzdő Deant. Fukk.

Sam az első sokk után gyorsan megkeresi, honnan jöttek a lövések, de addigra persze már se Gordon, se Dean nincs a tetőn. Mit sem sejtve felhívja bátyját, hogy segítséget kérjen tőle. Dean eközben már egy székhez kötözve ül, Gordon pedig egy pisztolyt szorít a fejéhez, úgyhogy csak annyit közöl Sammyvel, hogy már itt van ő is Lafayette-ben, és megad egy címet, hogy ott találkozzanak.

Azt gondolnánk, Dean ezzel megásta Sam sírját, de persze azért ennyire nem ostoba. A telefonbeszélgetés közben elejtette a titkos kódot (funky town :)), amit akkor használnak Sammyvel, ha valamelyikük bajban van, úgyhogy öcsi pontosan tudja mi a szitu. El is indul hát a megadott címre, hiába is aggodalmaskodik Ava, hogy épp most sétál be a végzetes látomásba. Így a két látnok útja különválik, a lány hazaindul a vőlegényéhez, de megígérteti Sammel, hogy ha túléli a kalandot, jelentkezik nála.

Addig is míg Sam megérkezik, megtudjuk, mi a franc ütött Gordonba. Mint kiderül, egy ördögűzésen vett részt, ahol a rituálé közben a kiűzendő gonosz elejtett néhány szót valami közelgő háborúról. A démon azt mondta, hogy már meg is vannak a katonák a háborúhoz: emberek, akik a gonosz oldalra állnak majd. Ráadásul azt is közölte, hogy az egyik ilyen árulót maga Gordon is ismeri: Sam Winchester. Így esett, hogy a jó öreg Gordy most Sammyre és a hozzá hasonló kiválasztott gyerekekre vadászik – ő végzett egy hónapja Scott-tal is. Szerinte előbb utóbb az összes kiválasztott gyilkossá válik majd, ezért úgy véli, Dean is jobban tenné, ha mostantól kezdve őket irtaná a szellemek helyett, beleértve öccsét is. Illetve ha minden jól megy, akkor vele nem is kell majd már foglalkozni, hiszen a hátsó ajtónál csapdát állított neki – ahogy már láthattuk is Ava álmában, úgyhogy no para, Sammy pontosan tudja, mire figyeljen. Csak azt nem tudja, hogy az első csapda után egy második is vár még rá…

Dean persze próbálja meggyőzni Gordont, hogy ne csinálja már ezt a hülyeséget, Sammy még a pornónézéshez is gyáva, hogy lehetne belőle őrült gyilkos. Gordon nem tudja a mikénteket, csak abban biztos, hogy ha találkozna Hitlerrel, aki most még csak egy őrült festő, de ő tudná előre, miket fog művelni a jövőben, akkor gondolkodás nélkül megölné – ahogy Dean is. És hát ebben van valami, lássuk be… Jól be is köti Dean száját, hogy ne rinyáljon neki többet.

Hamarosan megérkezik Sammy, és a látomásnak és Gordon elképzelésének megfelelően a hátsó ajtón próbál bejutni a romos házba. A sikeres zárfeltörés után alig telik el néhány másodperc és: bumm. Dean ordít (bekötött szájjal), de Gordon szerint ez még túl kicsi robbanás volt, majd a második lesz az igazi. Nem is kell rá sokat várni: BUMM. És igen, ez már a fél házat is vitte magával…

Dean megkötözve őrjöng, Gordon pedig elégedetten keresni kezdi Sammy maradványait. Meg is találja a füstölgő fél pár cipőjét, mire gonosz vigyorra húzódik a szája. De korán örült, mert hirtelen egy pisztoly kattan a feje mellett. Sam mégsem dőlt be a második csapdának sem, él és virul! Kezdetét veszi egy kis bunyó, de Sam begipszelt kézzel is lenyomja a bivalyerős Gordont, miközben Dean magatehetetlenül vergődik megkötözve, ami vicces. Azt is örömmel konstatáljuk, hogy Sam lábára a harc közben valahogy visszakerült a cipő :D Na de lényeg a lényeg, Samnek az ökölvívás végén alkalma nyílik lepuffantani az öreg harcost, az még bíztatja is rá, hogy húzza meg a ravaszt. De ahogy már Dean is mondta, az öccse nem hidegvérű gyilkos, így végül csak kiüti ellenfelét.

Dean végre kiszabadul, és már menne is befejezni Gordon kivégzését, még egyszer nem akarja futni hagyni. De Sam visszatartja, hogy ő már elintézte a dolgot, és inkább pucoljanak innen. Mennének is, de Gordon magához tér és eszelősen lőni kezd rájuk. Egyelőre Deannel együtt nem értjük, ezt mégis miért nevezi Sam elintézettnek, de hamarosan kiderül, az öcskös tényleg használta az eszét. A fegyverekkel tomboló Gordont pillanatok alatt rendőrautók veszik körül és letartóztatják. Ha megtalálják nála az egy hónappal ezelőtti gyilkosságban használt fegyvert is, jó ideig nem kell vele számolni, az biztos. Elismerjük, tényleg okos húzás volt névtelen bejelentést tenni a rendőrségen.

A szerencsés megmenekülés után Dean őrjöngve hívja fel Ellent, hogy mégis ki pofázhatott Gordonnak, hiszen csak ő, Ash és Jo tudott Sammy különleges képességéről. Persze Ellen kikéri magának a vádaskodást, és közli Deannel, nem csak ők jók a szakmában, a többi vadász is képes lenyomozni a gyanús eseteket és össze tudják rakni a mozaikokat. Jogos.

És most merre tovább? Kérdi Sam, Dean pedig már löki is a választ: Amszterdamba. Naná, oda mi is mennénk :) Sam persze hallani sem akar erről, folytatni akarja a vadászatot, mert erre születtek. Nem hajlandó elfutni a sorsa elől, amitől szerinte Dean úgysem védheti meg, de azért köszöni, hogy megpróbálja. Inkább ráveszi bátyját, hogy látogassák meg Avat, mert hiába próbálja hívni, a lány nem jelentkezik, és ettől rossz érzése van. Peoriába érve azonban megdöbbentő kép fogadja őket: Ava eltűnt a lakásából, a vőlegénye szétmarcangolva fekszik az ágyon, az ablakban pedig kén nyomai vannak. Egy démon járt itt. Ava jegygyűrűje pedig gazdátlanul fekszik a földön…

Címkék: odaát
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deku82 2011.03.02. 19:27:10

Jo igazán szerepelhetett volna egy jelenet erejéig. :)
süti beállítások módosítása